Kallsvetsning Poxipol: Bruksanvisning Vid Negativa Temperaturer Hos Transparenta Produkter, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kallsvetsning Poxipol: Bruksanvisning Vid Negativa Temperaturer Hos Transparenta Produkter, Recensioner

Video: Kallsvetsning Poxipol: Bruksanvisning Vid Negativa Temperaturer Hos Transparenta Produkter, Recensioner
Video: Холодная сварка / POXIPOL / Проверка на прочность 2024, Mars
Kallsvetsning Poxipol: Bruksanvisning Vid Negativa Temperaturer Hos Transparenta Produkter, Recensioner
Kallsvetsning Poxipol: Bruksanvisning Vid Negativa Temperaturer Hos Transparenta Produkter, Recensioner
Anonim

Kallsvetsning Poxipol, producerat av det uruguayanska företaget med samma namn, är ett populärt lim och är välkänt på hemmamarknaden för hushållskemikalier. Kompositionen används i stor utsträckning för limning av olika ytor i hemmet och har en hög efterfrågan från konsumenterna.

Bild
Bild

Egenskaper

Kallsvetsning Poxipol är ett tvåkomponents epoxilim med en pastaaktig konsistens och inget lösningsmedel. Värdet på fogens maximala skjuvkraft är inte mindre än 993 N med en genomsnittlig skjuvspänning på 2,2 MPa, en dragspänning på 5,4 MPa och ett skjuvprov på 237 N. Den primära inställningstiden är en timme, och fullständig härdning sker efter en dag. Lösningen förblir plast i 10 minuter efter applicering, vilket gör det möjligt att vid behov korrigera den korrekta platsen för delarna som ska fogas. Frisättningsformen för produkten presenteras i två rör med en volym på 14 till 70 ml, vars innehåll blandas omedelbart före användning i ett förhållande 1: 1.

Bild
Bild

Ett särdrag hos tillämpningen av kallsvetsning är frånvaron av behovet av att använda en press och starkt tryck på ytorna som ska limmas. För att säkerställa en tillförlitlig anslutning är det tillräckligt att inte utsätta delarna för vibrationer och låta dem vila under angiven tid. Arbeta med den limmade ytan i form av slipning, borrning och andra mekaniska påverkan kan utföras en dag efter installationen. En annan egenskap hos kompositionen är dess förmåga att stelna under förhållanden med hög luftfuktighet, inklusive under vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Efterfrågan på Poxipol kallsvetsning och ett stort antal positiva recensioner beror på ett antal obestridliga fördelar med materialet.

  • Verktygets mångsidighet ligger i möjligheten att limma ihop material med olika struktur och densitet.
  • Användarvänlighet och tillgänglighet av material. Kompositionen kan köpas i alla järnaffärer eller järnaffärer, vilket gör den ännu mer populär bland konsumenter.
  • Möjligheten att bilda ett skikt av vilken tjocklek som helst beror på kompositionens stabilitet mot deformation och bevarandet av den ursprungliga volymen efter torkning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På grund av sin tjocka konsistens är kompositionen utmärkt för arbete på vertikala ytor.
  • Frånvaron av lösningsmedel i limmet gör det möjligt att använda kompositionen i vardagsrum i närvaro av barn och djur.
  • Resistens mot vatten gör det möjligt att använda limmet i rum med hög luftfuktighet. Produkten kan användas med måttlig exponering för svavelsyra och saltsyror, bensin och toluen.
  • Materialet lämnar inga märken efter torkning, vilket gör att du kan limma föremål utan rädsla för ränder och fläckar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med Poxipol kallsvetsning inkluderar en låg smältpunkt ., vilket är 120 grader, vilket avsevärt begränsar limets omfattning. Det finns ett litet paket för modellerna Poxipol 00266 och 00267, som har en volym på 14 ml, samt en lång tid för fullständig torkning av produkten. Låga draghållfasthetsvärden utesluter användning av lim för arbete med delar som är utsatta för vibrationer och stötar. Nackdelarna inkluderar behovet av grundlig förberedelse av arbetsytor med obligatorisk avfettning och dammborttagning av delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Poxipols kallsvetsning har funnits utbredd användning i hemmet. Med dess hjälp kan du limma alla ytor, samt återställa behållarnas och planens integritet. Verktyget fixerar väl metall, plast, gummi, glas, trä och betong i vilken kombination som helst och kan också användas för att reparera bildelar, möbler, leksaker, fat och vattenrör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Limmet har visat sig bra för tätning av tankar och gastankar ., liksom vid reparation av dörrbeslag. Materialet kan användas för utomhusarbete och användas vid minusgrader. Verktyget används i stor utsträckning för att återställa skadad keramik och för limning av dekorativa föremål. I konstruktions- och reparationsarbete används Poxipol för att förstärka keramiska plattor, och i bilverkstäder används det för kittskärmar och stötfångare. Limmet tar effektivt bort hål i metallplåtar, lämpliga för reparation av båtar, speglar och betonggolv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Instruktioner

Innan du fortsätter med limning av delar är det nödvändigt att noggrant förbereda arbetsytorna. Detta kräver att mekaniskt skräp tas bort, samt att tvättas och avfettas med hjälp av ett speciellt lösningsmedel. Det är nödvändigt att kombinera förpackningens innehåll i lika delar och blanda kompositionen noggrant. Blandningstiden är vanligtvis 10 minuter. Den resulterande massan ska vara homogen och fri från klumpar. Vid blandning av komponenterna ökar temperaturen för den resulterande blandningen avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan bör du applicera den resulterande produkten på en av ytorna och pressa delarna tätt mot varandra. För att eliminera läckor i behållare måste du applicera lim på hålet eller spricka och lämna det i vila tills det torkar helt. Du kan justera platsen för delarna inom 10 minuter efter applicering av blandningen, och det rekommenderas att använda den limmade saken en dag efter installationen.

Bild
Bild

Vid användning av Poxipol kallsvetsning bör följande försiktighetsåtgärder iakttas:

  • det är nödvändigt att utesluta kontakt med hud och slemhinnor;
  • vid kontakt med hudens hud med ofärdat lim, tvätta det förorenade området med tvålvatten och skölj sedan med varmt rinnande vatten;
  • om allergiska reaktioner uppstår rekommenderas att konsultera en läkare;
  • efter fullständig torkning utgör produkten ingen fara för människors hälsa;
  • När du köper kallsvetsning bör du vara uppmärksam på utgångsdatumet, eftersom det är förbjudet att använda kompositioner med ett utgångsdatum.
Bild
Bild

Tips

Strikt efterlevnad av reglerna för användning och att följa enkla rekommendationer hjälper till att snabbt och pålitligt limma alla ytor och förlänga livslängden på skadade föremål.

  • Utjämning av blandningen efter applicering bör utföras med en gummispatel eller en kniv fuktad med vatten.
  • Om massan pressas ut dåligt kan du värma röret något.
  • Vid delvis användning av materialet och närvaron av en kvarvarande mängd lim för nästa användning rekommenderas det inte att byta locken på rören på vissa ställen.
  • Förbered blandningen på en platt som är lätt att rengöra.
Bild
Bild
  • Det bör komma ihåg att Poxipol inte binder teflon-, polypropylen- och polyetenytor.
  • För att foga samman komplexa ytor måste först ett tunt lager av toluenfritt kontaktlim appliceras på var och en av delarna. Detta gäller stål, brons, koppar och förkromade produkter. Kallsvetsning kan startas efter att hjälpkompositionen är helt torr.
  • Vid limning av släta, porfria element rekommenderas att rengöra arbetsytorna med sandpapper eller fint sandpapper. Detta kommer att öka materialens vidhäftningsegenskaper och säkerställa deras tillförlitliga anslutning.
  • Man bör komma ihåg att kompositionen blir transparent bara 10 minuter efter applicering. Samtidigt ändras inte lagrets volym och form.
  • Rekommenderad temperatur för kallsvetsning är 20-25 grader. En högre temperatur minskar tiden för fullständig torkning, en lägre temperatur ökar.
Bild
Bild

Poxipol kallsvetsning hjälper till att snabbt reparera alla produkter, behålla sitt presentabla utseende och säkerställa hög tillförlitlighet för anslutningen.

Rekommenderad: