Mapei-lim: Kakelmaterial, Keralastic T Och Keraflex Maxi-produkter För Kakel, Tvåkomponent Epoxi Eporip

Innehållsförteckning:

Video: Mapei-lim: Kakelmaterial, Keralastic T Och Keraflex Maxi-produkter För Kakel, Tvåkomponent Epoxi Eporip

Video: Mapei-lim: Kakelmaterial, Keralastic T Och Keraflex Maxi-produkter För Kakel, Tvåkomponent Epoxi Eporip
Video: Keralastic T полиуретановый клей для плитки MAPEI 2024, Mars
Mapei-lim: Kakelmaterial, Keralastic T Och Keraflex Maxi-produkter För Kakel, Tvåkomponent Epoxi Eporip
Mapei-lim: Kakelmaterial, Keralastic T Och Keraflex Maxi-produkter För Kakel, Tvåkomponent Epoxi Eporip
Anonim

Ofta kräver bygg- och reparationsarbete användning av lim. Därför erbjuder många tillverkare kunderna en mängd olika lim, bland vilka det finns universella och specialiserade formuleringar. Under många år har en av ledarna inom den presenterade limsorten varit Mapei -limet - produkten från det italienska företaget med samma namn, som är allmänt representerat på den ryska marknaden.

Bild
Bild

Särdrag

Mapei är ett företag som har varit verksamt på byggmarknaden i över 70 år. Det utökar ständigt sortimentet av sina produkter, inklusive lim, samtidigt som den höga kvaliteten på alla tillverkade material bibehålls. Förutom den utmärkta produktkvaliteten, bekräftad av ISO 9001 -standarden, de otvivelaktiga fördelarna med italienska lim inkluderar flera faktorer.

  • Miljövänlighet . Alla komponenter som används i produktionen är säkra för människor och miljö.
  • Mångsidighet . Märkeslim passar lika bra för stora föremål och privata låghus.
  • Enkel användning . Du behöver inte ha omfattande konstruktionserfarenhet för att använda Mapei. De kan användas med lika effektivitet av proffs och de som gör självreparation för första gången.
Bild
Bild
  • Lönsamhet . Det räcker med att applicera en liten mängd av kompositionen för högkvalitativ vidhäftning av två ytor, vilket avsevärt minskar kostnaderna för reparation och efterbehandling.
  • UV -beständighet och ökad styrka. Materialet tappar inte sina egenskaper med tiden.
  • Snabb nog härdning (inom 4 dagar) och förmågan att klara maximal belastning. Detta gör att även tunga material kan limas med det.
  • Vattenavvisande egenskaper . En ytterligare fördel med italienska lim är det enkla och snabba avlägsnandet av överskottet från olika ytor. Samtidigt skadas eller repas inte ytbehandlingsmaterialen.
Bild
Bild

Det finns inga nackdelar, enligt experterna inom byggbranschen. Men när du köper måste du vara vaksam för att inte köpa en falsk produkt från en eftertraktad tillverkare.

Tillämpningsområde

Egenskaperna hos Mapei -byggnadslim gör att de kan användas för efterbehandling:

  • väggar, tak och golv i bostäder och kontorslokaler;
  • externa fasader av byggnader;
  • simbassänger;
  • bad och bastu.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med dess hjälp, stick:

  • olika typer av kakel och mosaik;
  • PVC -paneler och andra plastelement;
  • alla typer av golvbeläggningar (parkett, kork, linoleum, matta), inklusive uppvärmda;
  • dekorativa element av porslin stengods;
  • väggbeklädnader av textil, vinyl;
  • alla typer av elastiska beläggningar;
  • sportgolv av gummi.
Bild
Bild

Denna tillverkares lim är också lämpligt för arbete med olika typer av isolering. Samtidigt kan värmeisoleringsmaterialet limmas på betong- och träbaser.

Räckvidd

Totalt erbjuder Mapei konsumenterna flera dussin olika lim, vilket gör att du kan välja det bästa alternativet för varje specifikt fall. Alla Mapei -limprodukter är indelade i flera grupper. Den första gruppen är i sammansättning. Den innehåller lim:

  • cementbaserade;
  • baserat på syntetiska hartser;
  • reaktiva polymerkompositioner.
Bild
Bild

Genom design är kompositionerna avsedda för keramiska plattor och golv . I detta fall kan golvalternativen variera beroende på vilket material som används för dekoration. Varje limkomposition av det italienska märket har sina egna "fans", men de mest populära är flera.

Keralastic T

Universellt lim för montering av keramiska plattor och sten på golv, putsade väggar, betong, asfalt, trä, metall och plastpaneler, armerad polyester, gips, gipsskivor och andra ytor. Kompositionen kan användas vid inredning av inre och yttre väggar.

När det gäller sammansättning är Keralastic T ett tvåkomponents polyuretanlim som är fritt från vatten och lösningsmedel . Limets komponenter blandas omedelbart före användning och bildar en tjock elastisk pasta, vars livslängd är 30-40 minuter, varefter det börjar stelna och torka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett basmaterial och plattans vikt, glider inte trimmerna ner. Själva limmet härdar utan krympning och pålitligt bindar två olika ytor. Du kan använda ett tvåkomponentslim vid en omgivningstemperatur på +10 till + 30C. Keralastic T säljs i metallburkar. Varje kit innehåller utan vidare en polymer (komponent A) och en härdare (komponent B). Kitens vikt kan vara 5 eller 10 kg.

Keraflex Maxi

Avser cementbaserade lim. Den används för limning av kakel (oftast i stort format) eller sten på en mängd olika ytor. I detta fall är limning med denna komposition tillåten på ojämna väggar utan föregående utjämning. Keraflex Maxi är ett grått eller vitt pulver som innehåller cement, sand, partikelstorleksfördelning, syntetiska hartser och speciella tillsatser.

Ett antal ämnen som tillsattes blandningen utvecklades vid företagets forskningscenter. Det torra pulvret späds ut med vatten före användning. Instruktionen föreskriver att den beredda lösningen måste användas inom 8 timmar. Denna typ av komposition kan appliceras på alla ytor vid temperaturer från + 5 till + 35.

Bild
Bild

Granirapid

Snabbhärdande tvåkomponentslim. Grunden för den första komponenten är kvartssand, den andra är syntetisk latex. Dessa komponenter är noggrant blandade före användning och ger limet höga vidhäftningsegenskaper och elasticitet, vilket förenklar applicering och installation av efterbehandlingsmaterial.

Sådant lim håller väl keramiska plattor av olika storlekar, naturliga och konstgjorda stenar. Den kan användas för att fixera gummielement på en betongyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultramastisk III

Detta är ett kakellim som säljs färdigt att använda. Den används för att montera alla typer av kakel eller mosaik på väggar, golv eller tak inomhus, samt för yttre dekoration av byggnadsfasader. Den kan användas för att fixera värme- och ljudisoleringsmaterial, dekorativa takpaneler, skumbetongblock.

Grunden för limkompositionen inkluderar speciella akrylhartser, fraktionerat mineralfyllmedel och andra komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationstemperaturområdet är från +5 till + 35C. Eftersom limmet innehåller vatten härdar det först efter att fukten har avdunstat och beror på andelen luftfuktighet.

Eporip

En limkomposition för limning av armerade betongprodukter och betongelement på varandra eller på metallytor. Används också för att fylla sprickor i betong. Det är ett epoxilim som består av två komponenter, varav en används för att härda limblandningen. På grund av dess konsistens (om proportionerna observeras korrekt) kan den appliceras på horisontella och vertikala ytor. Limmet appliceras vid en temperatur som inte är lägre än + 5C.

Rekommenderad: