Tytan Professional Tätningsmedel: Universal- Och Högtemperaturmassa, 310 Ml Silikontätning

Innehållsförteckning:

Video: Tytan Professional Tätningsmedel: Universal- Och Högtemperaturmassa, 310 Ml Silikontätning

Video: Tytan Professional Tätningsmedel: Universal- Och Högtemperaturmassa, 310 Ml Silikontätning
Video: Tradetiler Tip: How to apply Silicone with Professional Results 2024, April
Tytan Professional Tätningsmedel: Universal- Och Högtemperaturmassa, 310 Ml Silikontätning
Tytan Professional Tätningsmedel: Universal- Och Högtemperaturmassa, 310 Ml Silikontätning
Anonim

Idag står byggnadsmarknaden inte stilla: varje dag ersätter nya och mer avancerade produkter vad gäller egenskaper och användarvänlighet föråldrade kompositioner. Ett utmärkt exempel på användning av innovativ teknik inom tätning är tillverkaren Tytan Professional - en av de mest populära på hyllorna i järnaffärer idag. Tänk på huvudtyperna och egenskaperna hos detta märke av tätningsmedel.

Bild
Bild

Egenskaper

Hela serien Tytan Professional tätningsmedel finns i praktiska 310 ml pistolrör för jämn applicering med minimalt med avfall. Du kan också hitta förpackningar med större volym (600 ml), men i mindre bekväm förpackning - folie.

Bild
Bild

När det gäller färgpaletten är de flesta silikontätningsmedel i fråga vita i färg . I specifika arter kan du också hitta ett ganska brett urval av färger, till exempel är universal silikon tätningsmedel transparent, vit, grå, brun, svart, glastätningsmedel - vit och färglös. Akrylkompositionen för trä har ännu fler valmöjligheter: tall, ek, valnöt, mahogny, wenge, bok, ask. Tak finns i svart, polyuretan i vitt, grått och svart.

De tekniska egenskaperna för var och en av tätningsföreningarna är som regel redan fastställda i namnet, vilket är förståeligt även för en vanlig man på gatan.

Bild
Bild

Visningar

Silikon tätningsmedel

Den har ett antal egenskaper som gör att sömmen förblir resistent även under ogynnsamma förhållanden, till exempel hög luftfuktighet, temperatur, användning av kemikalier och mycket mer.

Tillverkaren Tytan Professional har flera typer av silikonbaserade tätningsmedel

  • universell - har ett ganska brett användningsområde och god vidhäftning, okänslig för väderförhållanden, såsom hög luftfuktighet och ultravioletta strålar;
  • sanitär - utmärkt för tätning i fuktiga rum, innehåller svampdödande tillsatser;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • glas - bra vidhäftning med icke -porösa material som glas, vattentätt;
  • för akvarier - inte farligt för fisk och reptiler, tål ökat saltinnehåll i vatten;
  • hög temperatur - klarar temperaturhöjningar upp till +260 ° C, kortvarigt - upp till 315 ° C, används för att täta motorpackningar i bilar och fartyg, motståndskraftiga mot olika kemikalier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel för tak

Designad specifikt för att klara negativa miljöfaktorer, nederbörd och plötsliga temperaturförändringar. Särskilt populärt från denna linje är bitumen-gummitätningsmedel, som ger utmärkt tätning av leder, har ökad elasticitet och tillförlitlighet. Jag skulle också vilja markera ett tätningsmedel för akut takreparation, som kan täta även under vatten, i dimma, snö och frost. Dess sammansättning är baserad på fiberförstärkt syntetiskt gummi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel av polyuretan

De skiljer sig från andra föreningar i sin ökade elasticitet, som kvarstår efter torkning, de kan målas, och de är också resistenta mot fukt och ultraviolett strålning, vilket är idealiskt för utomhusbruk.

Det finns olika typer av tätningsmedel av polyuretan

  • PU 25 - för tätning av sömmar på fasader, fönster- och dörrkarmar, väggar, skiljeväggar, utrymmen runt avloppsrör;
  • PU 40 - designad för vägareparation och konstruktion, utmärker sig utmärkt i tillverkning av bilar och fartyg, samt järnvägsindustrin;
  • PU 50 - används för överläggsstrukturer, till exempel vid konstruktion av bussar, tätning av svetsade skarvar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl tätningsmedel

Lämplig även för fuktiga porösa ytor, kan lätt rengöras med vatten, kan målas, används främst för att fylla sprickor och skarvar.

Baserat på akryl producerar Tytan Professional:

  • specialiserad tätningsmassa för träytor;
  • ventilationskanaltätningsmedel - dess specificitet är att den är lämplig för galvaniserade metallytor;
  • frostbeständigt tätningsmedel - har utmärkt motståndskraft mot låga temperaturer.
Bild
Bild

Separat kan vi särskilja specialiserade tätningsmedel som inte ingår i någon av klassificeringarna

  • silikon -akryl tätningsmedel för badrum och kök - kombinerar egenskaperna hos silikon och akryl, tätning med det är ekonomiskt, det absorberar praktiskt taget inte smuts, har god vidhäftning till trä, keramik, betong och PVC, som ofta används i rum i detta typ;
  • silikattätningsmedel för eldstäder - brandresistent, speciellt utformat för spisar, skorstenar och eldstäder, miljövänligt, har en pasta -konsistens;
  • tätningsmedel för akrylbadkar - har ökad vidhäftning till akryl, olika plaster och PVC, med svampdödande tillsatser;
  • silikon för marmor - för tätning av sten och andra porösa ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Användningsområdet för Tytan Professional tätningsmedel är mycket brett. Detta beror på att tillverkaren använder ett stort antal komponenter som skiljer sig åt i sina egenskaper, så att köparen kan välja exakt vad som behövs i hans fall.

Tänk på några av de parametrar som är grundläggande när du väljer

Temperaturförhållanden . Denna parameter är mycket viktig, eftersom inte alla tätningsmedel kan användas vid låga temperaturer (till exempel kan Tytan akrylfrostbeständig användas och lagras vid temperaturer ner till -30⁰С) och ännu mer i förhållande till förhöjda temperaturer (t.ex., silikattätningsmedel för eldstäder är värmebeständigt: tål temperaturhöjning upp till + 1500⁰С).

Bild
Bild
  • Elasticitet . Det är nödvändigt att välja sammansättning med hänsyn till rörligheten hos den förseglade leden.
  • Typ av arbete . Tätningsmedel för tak har till exempel ett antal egenskaper som ger utmärkta resultat inom detta specifika område, medan de i det andra inte kommer att visa sig på den bästa sidan.
  • Mångsidighet . Det finns speciella formuleringar som är multifunktionella och uppvisar utmärkt vidhäftning till alla kända material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

Vid användning av ett tätningsmedel är det viktigaste den rätt valda kompositionen, med hänsyn till alla arbetsfaktorer, samt ytbehandling före användning. Det är mycket viktigt att förbereda material före tätning, för att bedöma deras kompatibilitet med varandra. Baserna måste rengöras noggrant, beroende på materialtyp kommer manipulationer att skilja sig åt.

För ytor som betong och sten används en specialiserad borste för att avlägsna smuts, färgämnen och mer. På plast och metall rengörs med ett lösningsmedel. Om basen är förorenad med mögel, använd alkoholbaserade desinfektionsmedel. Använd inte tvålösningar för rengöring, eftersom de inte är kompatibla med tätningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många års erfarenhet av att använda Tytan -märket av byggproffs innebär att material av hög kvalitet används vid tillverkningen av dessa produkter. Det bredaste utbudet av tätningsmedel gör att du kan utföra alla planerade arbeten med hög kvalitet: från enkla hushållsbehov till djupt specifika områden.

Det är enkelt och trevligt att använda ett så beprövat verktyg ., och du behöver inte oroa dig för det slutliga resultatet. De flesta konsumenter som använder Tytan Professional -tätningsmedel lämnar positiv feedback på sin verksamhet, eftersom det är svårt att lämna en neutral recension av en produkt av utmärkt kvalitet. Användarna noterar också att de är mycket nöjda med förhållandet pris-kvalitet för varorna från detta märke.

Bild
Bild

En översikt över Tytan Professional tätningsmedel presenteras i videon.

Rekommenderad: