Fönstretätningsmedel: En ånggenomsläpplig Fönstersilikonprodukt För Tätning Av Fogar Och öppningar, Hur Man Väljer För PVC-strukturer

Innehållsförteckning:

Video: Fönstretätningsmedel: En ånggenomsläpplig Fönstersilikonprodukt För Tätning Av Fogar Och öppningar, Hur Man Väljer För PVC-strukturer

Video: Fönstretätningsmedel: En ånggenomsläpplig Fönstersilikonprodukt För Tätning Av Fogar Och öppningar, Hur Man Väljer För PVC-strukturer
Video: Sikasil® 119 MP (MultiPurpose) - White, Black, Transparent 2024, April
Fönstretätningsmedel: En ånggenomsläpplig Fönstersilikonprodukt För Tätning Av Fogar Och öppningar, Hur Man Väljer För PVC-strukturer
Fönstretätningsmedel: En ånggenomsläpplig Fönstersilikonprodukt För Tätning Av Fogar Och öppningar, Hur Man Väljer För PVC-strukturer
Anonim

En stor mängd värme kommer ut från rummet genom fönstren. För att minska denna faktor används tätningsmedel som är speciellt avsedda för fönsterkonstruktioner. Det finns många av dem på marknaden, det finns många skillnader mellan dem. För att resultatet inte ska svika måste du veta om reglerna för deras val och äga några finesser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fönstretätningsmedel är en plastmassa som innehåller polymerer. Efter applicering på ytan hårdnar massan gradvis. Resultatet är ett lager som fungerar som en barriär för luft- och fuktinträngning. Appliceringen av tätningsmedel gör att du kan bli av med drag, öka strukturens täthet och dess förmåga att behålla värme.

Fönsterkitt tillverkas i speciella behållare som skiljer sig åt i volym . Sammansättningarna av de olika tätningsmedlen skiljer sig markant åt, men en komponent förblir oförändrad - lösningsmedlet. När det appliceras på en arbetsyta börjar materialet härda snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Fönstretätning finns i många varianter. Det kommer att vara mycket svårt för en okunnig person att förstå detta sortiment. Tack vare denna översyn underlättas valet av problem kraftigt, alla kommer att kunna avgöra vilket alternativ som är bättre för en specifik uppgift.

Silikonmaterial anses vara mångsidigt eftersom den kan användas inomhus och utomhus. Den innehåller organiska föreningar baserade på kisel. Dessa alternativ är flexibla, enkla att applicera och har goda limegenskaper. De är också billiga.

Tätningsmedel av silikon finns i flera varianter. Sura sorter har en obehaglig ättika lukt som avdunstar snabbt. För interiörarbete är ett sanitärt utseende mer lämpligt. Den har en vit färg och är immun mot svampbildning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositionen kan innehålla olika komponenter, vilket bestämmer användningsomfånget och egenskaperna hos tätningsmedlets syfte. De viktigaste sorterna inkluderar antiseptiska, som används vid hög luftfuktighet, värmebeständiga, avsedda för heta ytor, neutrala och sura.

Det senare alternativet är avsett för plast; det är strängt förbjudet att applicera det på metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikontätningsmedel är i sin tur indelade i tre grupper:

  • universella sura kittar kallas konstruktion, de är billiga, men de kan inte skryta med hög kvalitet;
  • mångsidiga neutrala material väljs ofta för plast, betong, sten och speglade ytor;
  • sanitära tätningsmedel innehåller svampdödande komponenter, därför rekommenderas de för användning i rum med hög luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Akryltätningsmedel används ofta för plastfönster . Dess egenskaper och egenskaper är inte sämre än den silikonbaserade konkurrenten. Akrylmaterialet kan enkelt avlägsnas från ytan tills det hårdnar, motstår ultraviolett strålning och väderförhållanden. Denna kitt kan absorbera ångor, vilket leder till mörkare. Eftersom materialet är ånggenomsläppligt rekommenderas det inte att använda det för interiörarbete.

Polymer material kallas också flytande plast. Det härdar snabbt och fäster perfekt på ytor och bildar en enda helhet med dem. Men från belastningar kan det brista, vilket är en betydande nackdel. Polymeren är dyr på grund av dess höga tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretanskitt lockar användaren med hög elasticitet , vattentäthet och förmågan att behålla sin form oavsett yttre faktorer, inklusive väderförhållanden. Ovanpå kan du applicera ett lager färg eller lack. Detta material är frostbeständigt, därför kan det användas utomhus. Men det är oönskat att arbeta med det inomhus, eftersom tätningsmedlet inte är säkert för människor. Kan binda olika material: betong, metall, plast. Tätningsmedlets hållbarhet når 25 år, denna indikator påverkas inte av atmosfäriska fenomen och hårda driftförhållanden.

Butyl skapas på basis av gummi, tål temperaturer från -55 till +100. Den innehåller inga skadliga ämnen, den är elastisk och hållbar, inte rädd för solen och nederbörd. Inte bara sömmarna behandlas med butyltätningsmedel, utan även reparationsarbeten utförs med tvåglasfönster, eftersom detta är ett ångspärrmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bituminösa material kan endast användas från utsidan av byggnaden. För interiörarbete är sådana tätningsmedel kontraindicerade. De används för dränering, takläggning, reparation av fundament. Dessa kitt är flexibla och helt vattentäta och kan appliceras på orenade leder utan förberedelser.

Kombinationen av polyuretan och silikon i ett tätningsmedel är en ny typ av material . Sådana kittar kallas MC-polymer, de är skapade av silikoniserad polyuretan. Kostnaden för nyheten är betydande, men prestandaegenskaperna är också mycket höga. Sömmarna har hållbarhet, styrka och elasticitet, de kan målas och repareras.

Tiokol -tätningsmedel skapas på basis av polysulfidsubstanser. Härdning utförs vid alla temperaturer och förhållanden. För utomhusarbete finns det inget bättre alternativ. Både i frost och värme kommer den att utföra sina funktioner fullt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stiz A är ett populärt material som ofta väljs för tätning av fönster utifrån. Det används också vid installation av fönsterkonstruktioner. Den fäster lika bra på alla byggmaterial. För interiörarbete används "Stiz V".

Cork tätningsmedel - en annan nyhet , som på kort tid av sin existens har vunnit konsumenternas fördel. Denna kitt innehåller korkflis, som i vissa fall kan vara upp till 90% av den totala volymen. Användningsområdet är enormt: termiska skyddssystem, tätning av byggnadskonstruktioner, installation av golvbeläggningar, fyllning av monteringsfogar, ökande ljudisolering. Cork tätningsmedel finns i olika volymer, kan skilja sig åt i sammansättning och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Tätningsmedel har redan blivit oumbärliga i många industrier. Även i hemmapaketet med verktyg och material är tätningsmedlet ett måste.

Sådana material har ett brett spektrum av tillämpningar:

  • skydd av PVC -sömmar och öppningar från atmosfäriska medel;
  • anslutning av ramar och glasögon till varandra;
  • isolering av fönsterblock;
  • fylla hålrum och fixa fönsterbrädor under installationen;
  • fyllning av yttre / inre sprickor / skarvar mellan väggen och fönsterkonstruktionen vid installation och tätning av lådor av trä, aluminium och plast;
  • tätning av skarvar i betong, armerade betongkonstruktioner utanför och inuti med en deformation på högst 25%;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • förebyggande av drag för vintern;
  • inglasning av balkonger;
  • installation / reparation av tak, vertikala fönster, vindar och andra byggprojekt;
  • fylla luckor mellan en vägg eller fasad;
  • installation av ventilerade fasader.

Tätningsmedel används aktivt i lager, i konstruktion, vid tillverkning av fönstersystem, under installationsprocessen, rumsisolering och i många andra situationer.

Bild
Bild

Hur man använder?

Tätning kan mycket väl göras på egen hand. Att vända sig till arbetare är ett onödigt och orimligt slöseri. Med instruktionerna kan detta arbete göras på nolltid. Vi antar att backarna redan har gjorts tidigare, därför kommer vi inte att stanna kvar i denna fråga.

Algoritmen för tätningsarbete kommer att vara följande:

  • Den första punkten kommer att vara beredning av verktyg och förbrukningsmaterial. I processen behöver du en spruta för applicering av tätningsmedel, en behållare med vatten och byggtejp.
  • Backarna måste förberedas för vidare arbete. Kärnan i preparatet är att klistra konstruktionstejp, som skyddar fönsterstrukturen från smuts och sparar tid.
  • Arbetsområdet måste rengöras noggrant. Det får inte finnas smuts eller ens damm. Det är också nödvändigt att ta bort skyddsfilmen till det minsta fragmentet. För avfettning av plaststrukturer är det förbjudet att använda lösningsmedel som innehåller aceton. Med denna behandling kan grumliga, matta fläckar, fläckar som skiljer sig i färg och andra problem uppstå på ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med en konstruktionsspruta, pressa försiktigt in tätningsmedlet i sömområdet. Verktyget ska vinklas så att spetsen plattar ut materialet som ska appliceras.
  • De återstående oegentligheterna och andra defekter utjämnas med ett finger som tidigare fuktats med vatten. Detta trick kommer att förhindra att material fastnar och ger en slät finish. Sömmarna måste fyllas väl med kitt så att det inte blir några tomrum.
  • Från ytor är det nödvändigt att ta bort resterna av materialet redan innan det hårdnar. I det här fallet är det bekvämt att använda en fuktig svamp. Du måste agera mycket försiktigt för att inte kränka integriteten hos tätningsmedlet som appliceras på sömmarna.
  • Du behöver inte lägga kitt på alla sömmar samtidigt. Bättre att arbeta i etapper. I detta fall kommer det att vara möjligt att undvika härdning av materialet tills det är plattat och resterna avlägsnas.
Bild
Bild

Tillverkare

Märketätningar " Ögonblick " finns i en mängd olika. Du kan välja det alternativ du vill ha för en specifik uppgift. Det finns också en universal kitt på marknaden, som är populär och låter dig lösa problem av olika slag. Moment -produkter är attraktiva för sin höga kvalitet, vilket gör att de kan behålla sin ledarställning.

Spackel " Steez " Är valet av proffs. De litar på dessa tätningsmedel eftersom de är pålitliga produkter av hög kvalitet som aldrig misslyckas och alltid gör sitt jobb. Ett tätande ämne produceras i olika behållare och i olika volymer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företag Bauset producerar ett stort antal produkter för fönstersystem, inklusive tätningsmedel. Många neutrala kittar produceras under detta märke, varav många är universella. Kvaliteten på produkterna är på en hög nivå, kostnaden är överkomlig, bevarandet av operativa egenskaper är långsiktigt.

Under varumärket " Vilatherm " en tätningssele produceras, som används i stor utsträckning för tätning av sömmar. I kombination med ett tätningsmedel tillåter tårtknäcken dig att uppnå ett utmärkt resultat, skydda rummet från buller från gatan, förhindra fukt och kall penetration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tytan Professional Är ett brett utbud av tätningsmedel, där det finns alternativ för att lösa många problem med konstruktions- och reparationsplanen. Du kan välja ett mångsidigt kitt som hjälper dig att hantera ett antal mindre hushållsproblem. Det kommer inte heller att vara svårt att välja ett speciellt alternativ för att lösa ett specifikt mål. Kostnaden för Tytan Professional -produkter ligger i mellansegmentet, men kvaliteten motsvarar premiumnivån.

Företag Isocork och Bostik släpp korktätningsmedlet som nämndes i detta samtal. Det finns andra tillverkare, men det är de två som producerar de mest värda produkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Det är värt att överväga några tips för att undvika vanliga misstag:

  • Även om försegling är en enkel process, är teknikens efterlevnad en viktig förutsättning för att få ett högkvalitativt resultat. Det räcker med att göra ett misstag, och fönsterstrukturen kommer inte längre att vara tillräckligt tät.
  • Valet av polyuretanskum av arbetare som installerar fönstret är inte alltid motiverat. Skummet har möjlighet att expandera, vilket kan leda till en förändring i strukturens geometri. Tätningsmedlet kan inte leda till sådana konsekvenser.
  • Varje kitt bör tillverkas med ett speciellt smalt munstycke, som gör att du effektivt kan fylla luckor av valfri storlek. Med spotmunstycket kan du försiktigt fylla även små sprickor och skarvar med material.
  • Att köpa ett kvalitetsspack är halva kampen. Du behöver inte spara pengar för att köpa material från en välkänd tillverkare som garanterar hög kvalitet och skyddar sitt varumärke från förfalskning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Färgen på kittet bör väljas enligt objektet som det ska användas på. För vita strukturer, till exempel PVC -fönster, måste du välja en vit kitt. För färgade föremål är det bäst att hålla sig till ett transparent material.
  • När du väljer är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till materialets tillämpningsplats, temperatur och andra driftsförhållanden. Om det valda kittet inte uppfyller dessa parametrar går alla ansträngningar ner i avloppet.
  • Vid arbete med breda slitsar är det möjligt, och även i vissa fall nödvändigt, att minska materialförbrukningen. För det första kommer det att vara möjligt att spara pengar, och för det andra torkar tjocka och breda sömmar under lång tid, och i framtiden kan de skala av ytan. För att uppnå detta mål är det nödvändigt att lägga en tätningssladd inuti spåret, som är avsett specifikt för att lösa sådana problem.
  • På utsidan av fönstret kan tätningsmedel inte appliceras runt hela omkretsen, bara på sidodelarna och lederna vid platsen för lågvatten. På andra områden kommer närvaron av tätningsmedel så småningom att orsaka fuktansamling i fogskummet, vilket kommer att leda till en minskning av dess hållbarhet och prestanda. I detta fall ersätts tätningsmedlet med en skyddande ångsäker tejp eller utförs putsarbete.

Rekommenderad: