Svart Tätningsmedel: Mörk Neutral Silikon, Egenskaper Och Applikationer

Innehållsförteckning:

Video: Svart Tätningsmedel: Mörk Neutral Silikon, Egenskaper Och Applikationer

Video: Svart Tätningsmedel: Mörk Neutral Silikon, Egenskaper Och Applikationer
Video: Så här fogar du: Silikonfog 2024, April
Svart Tätningsmedel: Mörk Neutral Silikon, Egenskaper Och Applikationer
Svart Tätningsmedel: Mörk Neutral Silikon, Egenskaper Och Applikationer
Anonim

Tätningsmedel är ett relativt "ungt" material på byggmarknaden. Tidigare reparerades sprickor i väggarna med hemlagad mastik, alla typer av bituminösa föreningar och improviserade medel som inte kunde kallas optimala för reparationsarbete. Tillkomsten av ett nytt, mer lufttätt material har avsevärt förenklat processen med att möta arbetet.

Olika sorter

Tätningsmedlet är en mångsidig och multifunktionell injekteringsbruk, därför är den populär bland både professionella hantverkare och amatörer. Det finns olika tätningsmedel för inomhus- och utomhusbruk.

Bild
Bild

De kan villkorligt delas in i följande typer:

  • polyuretan;
  • akryl;
  • silikon.

För att uppnå ett effektivt resultat bör eventuell injektering användas beroende på ytmaterial, klimatförhållanden och luftfuktigheten. Dess uppgift är att skapa en skyddande barriär för damm, föroreningar, lukt och mögel. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av tätningsmedel avsedda för arbete med metall, glas, trä, emalj, keramik, natursten. Den största fördelen med moderna material är deras höga hållfasthet och skyddande egenskaper. Och viktigast av allt, de ändrar inte sina egenskaper även under påverkan av väderförhållandena!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen med tätningsmedel är att de flesta av dem inte kan målas alls . Denna nackdel kompenseras dock helt av färgsortimentet: det finns svart, rött, transparent (neutralt) silikon.

Ett av de mest eftertraktade tätningsmedlen är svart, som används inom konstruktion och tillverkning. Tänk på egenskaperna hos svarta tätningsmedel och deras användningsområden.

Bild
Bild

Silikonbil

Detta tätningsmedel kan användas under en mängd olika tekniska tillämpningar, men det används främst för att ersätta packningar i bilar. Skiljer sig i hög motståndskraft mot motorolja, frostskyddsmedel, fukt. Den tål höga temperaturer bra och förlorar inte sina egenskaper även efter flera år. På grund av kompositionens tjocka konsistens kan processen att applicera produkten inte kallas komplicerad.

Bild
Bild

Vid arbete med detta material bör kontakt med bensin undvikas.

Bituminös

Jämfört med analoga svarta tätningsmedel anses det vara mer modifierat. Den innehåller ett metalliskt pigment som gör materialet mer hållbart och ger det en ljus stålskugga. Det kännetecknas av supermotstånd mot yttre skador och fukt, elasticitet, utmärkt vidhäftning på torra och fuktiga ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den används för tätning av hålrum och injekteringsfogar i taket. Lämplig för genomförande av reparations- och byggnadsarbete i dräneringssystemet, skorstenen, ventilation. När du väljer är det viktigt att ta hänsyn till att detta material är mycket giftigt. Därför rekommenderas det inte att använda det för inomhusrenoveringsarbete.

För granit

Tätningsmedel för marmor och natursten skiljer sig något från andra injekteringar. De är lättare att använda, tränger lätt in i sprickor, sömmar och porer i stenen. Dessutom är strukturen hos sådana material mer hållbar och elastisk. Dessutom är det bekvämt att arbeta med ett sådant tätningsmedel - när det appliceras kommer det att ligga ner med en tjock söm.

Sådana material blev kär i konsumenterna för deras utmärkta prestanda: motståndskraft mot fukt, damm, smuts. Produkten är giftfri och avger ingen lukt vid uppvärmning i solen. Du kan inte längre vara rädd för mögel: de fungicider som ingår i materialet förhindrar uppkomsten av svamp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av ett speciellt tätningsmedel säkerställer en längre livslängd för sten- och marmorbeläggningar. Den är lika väl lämpad för både inomhus och utomhus.

Sudd

Detta material tillverkas på basis av silikongummi. Dessa tätningsmedel används för att injektera trä- och glaspaneler. Många hantverkare använder dem ofta som ett alternativ till att injektera keramiska plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av gummitätningsmedel

  • Acetat för släta ytor. Det kännetecknas av en stark, snabbt vittrad lukt.
  • Neutral för inomhusbruk. Skiljer sig i utmärkt vidhäftning till emalj, glas, trä och keramiska ytor. När du väljer är det viktigt att veta att i jämförelse med liknande produkter har den en lägre styrka.

Tejp

Den är tillverkad på basis av butylgummi, vilket gör den resistent mot låga temperaturer och ultraviolett ljus. Materialets utmärkta klibbighet gör tätningsmedlet lättare att hantera. De är populära inom takläggning och är också oumbärliga för installation av värmeisolering, vilket eliminerar sprickor och rostiga beläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretan

För deras skapande är huvudmaterialet hartser, polymeriserade med en speciell teknik. De tål mycket låga temperaturer, så de är helt enkelt oersättliga vid bearbetning av tvåglasfönster, simbassänger, mellanpanelsömmar. Det finns tätning (för torra ytor) och vattentätning (för våta ytor) föreningar.

Alla tätningsmedel av denna typ tillåter inte att vatten passerar igenom och måste målas. De kännetecknas av ekonomisk användning och lång hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna kan en ganska hög kostnad särskiljas. Trots detta kompenserar materialets kvalitet till fullo denna nackdel. När du väljer är det viktigt att tänka på att denna typ av tätningsmedel anses vara den bästa idag och är lämplig för arbete med metall, trä och kakel.

Förutom de ovanstående svarta tätningsmedlen finns det också sorter som:

  • akvariumtätningsmedel som används vid tillverkning av akvarier och terrarier;
  • sanitära för behandling av duschkabiner och toaletter;
  • låg modul, för injekteringsfogar mellan paneler;
  • elektrisk isolering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområde

Faktum är att nästan alla steg i reparationsarbetet kräver användning av tätningsmedel.

Under utomhusarbete är de nödvändiga för:

  • tätning av sprickor och skarvar i fönster- och dörrblock;
  • fixering av marmor- eller granitplattor;
  • tätningsfogar under takarbeten;
  • tätning av glasstrukturer;
  • tätningsfogar av vinylbeklädnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av tillämpning av dessa medel under internt arbete är inte mindre brett:

  • tätningsfogar under installation av undertak;
  • tätning av fönsterbrädans sömmar;
  • tätning av olika delar;
  • tätning av VVS -rör, avlopp, dusch, badrumsspeglar.
Bild
Bild

Det är omöjligt att lista alla möjliga tillämpningar av tätningsmedlet. Specialister som arbetar med detta material tröttnar aldrig på att hitta nya metoder för att använda det. Detta gäller även privata hantverkare som kommer med icke-standardiserade idéer för användning av silikonfogar.

Populära märken

En av marknadsledarna bland svarta tätningsmedel är erkänd som en mångsidig förening Abro baserad på silikon. Det används under installationen eller bytet av fordonstätningar. Älskad av konsumenterna för det faktum att den tar önskad form väl, tolererar skjuvning, töjning och kompression. Motståndskraftig mot bensin, olika biloljor, bromsvätskor, frostskyddsmedel och fukt. Kan appliceras vid höga temperaturer (260 ° C).

Bild
Bild
Bild
Bild

Märket med svart tätningsmedel är inte mindre efterfrågat Felix.

Det är också vanligt inom bilindustrin och är nödvändigt för att täta följande autoelement:

  • glasögon;
  • instrumentpaneler;
  • finishpaneler;
  • luckor;
  • strålkastare;
  • sidoljus;
  • sväng- och bromsljus;
  • kroppsdelar.
Bild
Bild

Lämplig för användning utomhus, inuti och under huven på ett fordon. Den tål låga och höga temperaturer (från -75 ° С till + 399 ° С).

För takarbete väljer många konsumenter polsk bitumenfog Tytan svart färg. Den är gjord på basis av gummi och är mycket plast. Det är därför det oftast köps för att fylla sprickor och sömmar. Den är lämplig för ytbehandling av material som korrugerad metall, plåt, takpannor, bitumen. På grund av sin tixotropa struktur är den enkel att använda - den droppar inte från röret under applicering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man skiljer den ursprungliga tillverkaren Abro -tätningsmedel från förfalskningar beskrivs i videon.

Rekommenderad: