Tätningsmedel "Sazilast" (25 Bilder): Tekniska Egenskaper För Tvåkomponent- Och Enkomponentsammansättning

Innehållsförteckning:

Video: Tätningsmedel "Sazilast" (25 Bilder): Tekniska Egenskaper För Tvåkomponent- Och Enkomponentsammansättning

Video: Tätningsmedel
Video: Tätningsmedel för Autoglas/bilglas 2024, April
Tätningsmedel "Sazilast" (25 Bilder): Tekniska Egenskaper För Tvåkomponent- Och Enkomponentsammansättning
Tätningsmedel "Sazilast" (25 Bilder): Tekniska Egenskaper För Tvåkomponent- Och Enkomponentsammansättning
Anonim

"Sazilast" är ett tvåkomponenttätningsmedel som är effektivt under en lång tid - upp till 15 år. Den kan användas för nästan alla byggmaterial. Används oftast för tätning av skarvar på tak, skarvar på väggar och tak. Den tid som krävs för stelning av ämnet är två dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sazilast tätningsmedel är universellt och har utmärkta tekniska egenskaper.

Det säregna med denna skyddande beläggning är att den kan appliceras på en fuktig yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste tekniska egenskaperna är följande:

  • har låg ånga och lufttäthet;
  • applicering vid låga temperaturer är möjlig;
  • produkten är resistent mot diffusionspåverkan;
  • interagerar mycket bra med material: betong, aluminium, trä, polyvinylklorid, tegel och natursten;
  • interagerar bra med färg;
  • applicering på ytan är tillåten med en tillåten deformationshastighet på minst 15%.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns en mängd olika tätningsförpackningar. De mest populära är plasthinkar som väger 15 kg.

Beroende på typ av ansökan skiljer man två grupper:

  1. för fundamentinstallation;
  2. för reparation av byggnadsfasader.
Bild
Bild

För att reparera fundamentet, använd "Sazilast" -51, 52 och 53. De är gjorda av en tvåkomponentkomposition, nämligen en härdare baserad på en polyuretanprepolymer och en baspasta baserad på polyol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Motståndskraftig mot ultraviolett strålning / kompositioner 51 och 52 /, därför rekommenderas det för användning för takarbete. Vid bearbetning på svåråtkomliga platser används huvudsakligen kompositionen-52, eftersom den har en mer flytande konsistens. För arbete med hög luftfuktighet är det bästa alternativet tätningen 53, eftersom den är särskilt resistent mot långvarig exponering för vatten.

Alla tätningsmedel har utmärkta skyddande egenskaper, de motstår pålitligt effekterna av:

  • vatten;
  • syror;
  • alkalier.
Bild
Bild

Sazilast -11, 21, 22, 24 och 25 används för att reparera fasaden på byggnader, bostadslokaler och inte bara sömskikt. Tvådelade polysulfidförseglingar typ 21, 22 och 24 är inte avsedda för bostäder. Tätningsmedel nr 25 är ett polyuretanbaserat tätningsmedel som kännetecknas av snabb driftsförmåga, eftersom det inte beror på parametern för fogens och yttre temperaturparametrar i miljön. Det kan också färgas med färger och olika ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den används för plan med en ytkrökning på upp till 25%, liksom tätningar 22 och 24. Tätningsmedlets 25 unika karaktär manifesteras i möjligheten att använda cirka 50% för en oregelbunden yta. Alla typer av "Sazilast" är mycket hållbara och motståndskraftiga mot extrema temperaturer.

Produkten har ett internationellt kvalitetscertifikat, vilket ökar dess status och garanterar god efterfrågan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

För att applicera tätningsmedlet under reparationsarbete krävs följande verktyg:

  1. borrhastighet med borrfäste;
  2. spatlar;
  3. Maskeringstejp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt för säker drift att rengöra konstruktionens yta noggrant. Skyddsskiktet appliceras på en torr eller fuktig yta. För ett snyggt och estetiskt utseende av expansionsfogen, fästs tejpen på kanterna på efterbehandlingsmaterialet.

Lämplig att använda med förbehåll för:

  1. rätt proportioner;
  2. temperaturregim.

Du måste följa denna rekommendation: använd inte en stor mängd härdare. Annars hårdnar den skyddande beläggningen snabbt, vilket ger strukturen otillräcklig styrka. Om det inte finns tillräckligt med härdare kommer kompositionen att ha en klibbig konsistens som inte uppfyller de nödvändiga kraven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid applicering av en skyddande enkomponentförsegling 11 är det inte tillåtet att överlagra ytan med en fukthalt på mer än 90%, liksom dess kontakt med vatten. Tillsats av ett lösningsmedel är strängt förbjudet, eftersom egenskaperna hos kompositionen kommer att förändras, utan dem är en pålitlig installation omöjlig. För kompositioner 51, 52 och 53 rekommenderas att applicera materialet på ytan vid en omgivningstemperatur på -15 till + 40 grader C. Skiktet bör vara mindre än 3 mm; Om fogbredden är mer än 40 mm, bör området tätas i två tillvägagångssätt. Applicera på ämnet runt kanterna och häll sedan över fogen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsteknik

Det är mycket viktigt att inte bara på ett tillförlitligt och korrekt sätt utföra installationen av deformerade fogar, sömmar utan också att uppfylla säkerhetskraven. För att göra detta måste du följa de föreskrivna reglerna. Låt inte tätningsmedlet komma i kontakt med huden, om detta händer är det nödvändigt att omedelbart skölja området med vatten med en tvålösning.

Grundregeln för alla skyddande beläggningar är att förhindra att fukt tränger in. För skyddande beläggning 21, 22, 24 och 25 är garantiperioden 6 månader vid temperaturer från -20 till +30 grader C. Skyddsprov 11 lagras också i 6 månader, men underkastas en temperatur på minst +13 grader C, under lagring inte lägre -20 grader C behåller sina egenskaper i 30 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåkomponents polysulfidtätningsmedel 51, 52 och 53 hålls vid temperaturer från -40 till +30 grader C i 6 månader.

Livstid

Skyddande beläggningar 21, 22 och 23 kan användas i 10 till 15 år. Med en skikttjocklek på 3 mm och en fogdeformation av upp till 25% limblandning 21, 22, 24 och 25 är tidsgränsen från driftstart 18-19 år.

Rekommenderad: