Skum För Väggisolering: Isolering I Cylindrar, Polyuretanmonteringsprodukter För Husets Tak Och Fasad, Applikationens Finesser

Innehållsförteckning:

Video: Skum För Väggisolering: Isolering I Cylindrar, Polyuretanmonteringsprodukter För Husets Tak Och Fasad, Applikationens Finesser

Video: Skum För Väggisolering: Isolering I Cylindrar, Polyuretanmonteringsprodukter För Husets Tak Och Fasad, Applikationens Finesser
Video: Hur gör snickaren - Isolering av yttervägg 2024, Mars
Skum För Väggisolering: Isolering I Cylindrar, Polyuretanmonteringsprodukter För Husets Tak Och Fasad, Applikationens Finesser
Skum För Väggisolering: Isolering I Cylindrar, Polyuretanmonteringsprodukter För Husets Tak Och Fasad, Applikationens Finesser
Anonim

Mycket ofta uppstår frågan om väggisolering i privata hus, särskilt om de byggdes med egna händer. För att uppnå bästa resultat med minsta ansträngning och tid är det nödvändigt att använda rätt material. Det bästa av dem just nu är byggskum.

Särdrag

För att isolera väggar i alla hem är det bäst att använda polyuretanskum. Denna typ av skum härdar mycket snabbt, vilket gör det möjligt att få en tät yta på några timmar, som separerar det inre av rummet från yttre temperaturförändringar, drag och fuktgenomträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skummets huvudsakliga egenskaper är:

  • värmebeständighet - materialet tål uppvärmning upp till åttio grader;
  • kan vid behov leda vatten
  • förmågan att tillhandahålla ångspärr;
  • hög styrka;
  • ökar volymen efter applicering.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder detta material kan du inte oroa dig för att väggarnas struktur lätt kan antändas, eftersom skummet motstår detta på alla möjliga sätt. Med alla positiva aspekter av detta material finns det också en negativ aspekt i det. Det gäller förmågan att frysa. Äter det att skumma något i ett slutet utrymme, fryser det inte. Dessutom tillåter den höga kostnaden för dessa produkter inte alla att använda skum för väggisolering i huset.

Med konstant kontakt med ett vattenhaltigt medium börjar detta material försämras och blir så småningom helt oanvändbart . Skumapplicering kräver god ventilation, vilket innebär att vissa förutsättningar måste skapas för arbete. Detta material har låg ånggenomsläpplighet, så det är viktigt att tvinga till ventilation i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du applicerar skum med en tjocklek av fyra centimeter eller mer per kvadratmeter måste du använda en ballong. För att kunna utföra jobbet korrekt och utan risk för hälsan är det viktigt att arbeta med en pneumatisk pistol. Detta är en speciell utrustning som hjälper till att spruta skum jämnt över en viss yta.

En sådan pistol blandar skum med gas och levererar det till ytan .genom att spruta jämnt där det behövs. Med hjälp av en sådan enhet kan du självständigt justera skumtillförselns intensitet för mer bekvämt arbete. Det är mycket bekvämt att använda en pneumatisk pistol i arbetet, men inte alla använder den på grund av den höga kostnaden för sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det appliceras på ytan bildar skummet inga sömmar, vilket är bekvämt och estetiskt tilltalande. Detta material har minimal värmeledningsförmåga. En viktig indikator är dess miljövänlighet - när det används kommer inga skadliga ämnen ut i luften. Varje påverkan på skummet kommer att vara smärtfri för det, det reagerar dåligt bara på ultraviolett strålning.

Vid isolering av ett rum är det lämpligt att ta hand om ljudisolering .vilket skum gör också bra. Dessutom har den god vidhäftning till ytan. Skum kan enkelt appliceras på ojämna ytor, medan bildandet av luftfickor elimineras helt. Snabb härdning gör att du kan fortsätta arbeta på en dag. Skum för väggisolering är ett mångsidigt och bekvämt alternativ, med hjälp av vilket även en icke-professionell kan göra allt bra och effektivt, det viktigaste är att iaktta säkerhetsåtgärder.

Bild
Bild

Visningar

Eftersom användningen av skum blir allt oftare kommer ökningen av dess typer inte att vara av misstag.

För närvarande finns det fyra typer av polyuretanskum, inklusive:

  • samlingsrum;
  • tvåkomponent polyuretan;
  • flytande;
  • penoizol.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om polyuretanskum är det en enkomponentssubstans som enkelt kan appliceras på ytan. Sådant skum finns i cylindrar och levereras till utsidan med hjälp av komprimerad gas. Detta alternativ är minst lämpligt för väggisolering, eftersom det applicerade skiktet har en cellstruktur av öppen typ som lätt absorberar fukt och har låg värmeledningsförmåga.

Denna typ av skum rekommenderas för små ytor .som måste stängas, för att ta bort sprickor, ett gap eller för att eliminera ett drag, och för en stor mängd arbete behövs en uteslutande tvåkomponentssubstans. De två reaktanterna låter det färdiga materialet skumma och expandera. Sådana celler är redan av en sluten typ och fryser mycket snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En tvåkomponentsblandning, även kallad polyuretan, är en typ av skum som är det mest lämpliga alternativet för väggisolering. Penoizol har liknande egenskaper, men deras kompositioner är helt olika. När skummet appliceras på ytan blandas hartset med härdaren och skumningsprocessen sker genom att pressa luften.

Industriellt skum är ett lämpligt material för väggisolering i alla byggnader . En sådan miljövänlig isolering gör att du får maximalt resultat utan att skada din hälsa. Ett enkelt polyuretanskum är lämpligt för att fylla en liten profil, men för stora ytor bör materialet vara annorlunda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåkomponentsisoleringsskum är det bästa valet för arbete på hela väggytan.

Tillämpningsområde

På grund av olika skumalternativ måste du veta var det exakt kan användas. Med hjälp av penoizol kan du göra värmeisolering av ramrummet.

Den kan användas för att fylla i mellanrummen mellan:

  • väggar både utvändigt och inuti;
  • väggar och plastfolie;
  • väggar och gipsskivor;
  • golv och nytt golv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är användningen av våtisolering som gör att du kan skapa ett bra skydd för husets fasad. All nederbörd och yttre faktorer som påverkar det utifrån kommer inte på något sätt att påverka materialets kvalitet och kommer inte att förstöra det.

Polyuretanskum används för att fixera skivor, som är gjorda av fasta material med god värmeisolering och det används också för att fylla skarvarna mellan dem. Detta kan hjälpa till med att lägga grunden och installera taket. Med hjälp av polyuretan är det bäst att stänga små luckor, fylla i hålrum när du installerar fönster eller rör, detta material hjälper också från sprickor på själva väggarna.

Goda resultat kan uppnås vid isolering av ett ramhus, dess tak, vind, fasad och till och med källare med polyuretanskum. För vintern är det mycket viktigt att ta hand om alla problemområden så att du vid kraftig frost inte känner drag och inte riskerar husets integritet, som kan spricka av stora temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av ansökan

Varje reparationsarbete kräver färdigheter och förmågor, utan vilka det är svårt att uppnå goda resultat. Detsamma kan sägas om att arbeta med polyuretanskum. Det rekommenderas att endast arbeta med detta material för dem som vet vad de ska göra med det och som vet hur de ska arbeta med det.

Om detta inte är möjligt är det nödvändigt att ta hänsyn till flera grundläggande nyanser som hjälper till att underlätta arbetet och göra det säkrare:

  • allt arbete måste börja med förberedelser;
  • innan du applicerar ämnet är det nödvändigt att läsa instruktionerna och använda skyddsutrustning för ansikte och händer;
  • för att avsluta arbetet krävs en viss handlingsordning, som inte bör kränkas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du planerar att stänga hål, oegentligheter och sprickor på väggarna behövs inga stora förberedelser. För att applicera skummet där du behöver det är det viktigt att skapa en ram på väggen, som delas med plankor i fack, som var och en fylls i tur och ordning. När du har skapat svarven måste du ta dig tid till skyddsåtgärder och förbereda dig för användning av skum.

Det är lämpligt att köpa en speciell skyddsdräkt, ha handskar och en mask i ansiktet. Det är mycket oönskat att låta skum komma på hudytan, eftersom det inte kommer att vara möjligt att ta bort det varken med lösningsmedel eller andra ämnen och under lång tid kommer det inte att försvinna någonstans.

Bild
Bild

Om väggen redan är klar görs två hål för slangen för att isolera den, i mitten och upptill, och processen med att fylla hålrummen från botten till toppen börjar. Hålen måste förseglas när de inte längre behövs i arbetet, annars börjar skummet rinna ut ur dem. Ämnet appliceras på ett avstånd av trettio centimeter, varefter materialets expansion i vägghålan kontrolleras. Om det inte räcker måste du lägga till lite mer skum ovanpå.

I en sluten vägg är det svårt att se tillståndet för att fylla hålrummet och det är nästan omöjligt att förstå när man ska lyfta slangen, därför är det enklast att fixa det säkert och ta bort det efter fullständigt arbete. Det sista steget kännetecknas av att man väntar på fullständig stelning av materialet, som kan nå tre dagar. Det är mycket viktigt att ständigt ventilera rummet så att frisk luft kan cirkulera i det. När allt är helt torrt måste du jämna ut skummet och sedan sy upp det med ett ark gips.

Bild
Bild

Om det inte finns något behov av att använda ytterligare material kan du applicera gips på det jämna skummet och föra det till önskat utseende på den färdiga ytan. Det frysta skummet visar sig vara ganska tätt, därför är det inte alls nödvändigt att gömma det bakom ytterligare material, det är inte rädd för mekanisk skada, därför blir direkt efterbehandling det mest logiska och billiga alternativet. Vid fyllning av spåren efter arbetets slut är det nödvändigt att ta bort skyddet och eliminera eventuella droppar.

Gör-det-själv-skumapplikation underlättas genom användning av en lämplig apparat, som hjälper till att fördela materialet mellan profilerna, vilket ger det bästa resultatet.

Bild
Bild

Installation av sådana profiler är obligatorisk för alla ytor .oavsett om det är en vägg eller ett tak. Det är viktigt att skummet kommer i kontakt med ramen och sitter fast ordentligt på det, vilket säkerställer strukturens hållfasthet. Sprayskum kommer att skumma medan du arbetar, så det är viktigt att hålla reda på mängden material som appliceras. Det är bäst om ytskiktet på hela väggen eller taket är samma som möjligt, vilket sparar dig från ytterligare åtgärder för att jämna ut det.

Tips

Varje mästare har sina egna hemligheter i arbetet med skum, som han inte ger ut till någon, men för nybörjare kommer de inte att vara så viktiga.

Bild
Bild

I det här fallet är det nödvändigt att tydligt följa de grundläggande reglerna och rekommendationerna som hjälper till att uppnå önskat resultat:

  • Inköp av polyuretanskum endast i specialaffärer där de säljer licensierade varor med optimal hållbarhet. Det är bäst att beräkna den nödvändiga mängden av ämnet och köpa allt på en gång. Ganska ofta i sådana butiker kan du köpa eller till och med hyra nödvändig utrustning för arbete.
  • För att arbeta med skum är det värt att inledningsvis tänka över ventilationssystemet, för utan högkvalitativ ventilation blir skumhärdning svår och kvaliteten på arbetet blir svag.
Bild
Bild
  • Du ska inte arbeta utan en skyddande kostym och mask, all kontakt med ämnet på huden kommer att vara extremt oönskad och särskilt farlig om det kommer i ansiktet.
  • Innan skumning av ett stort utrymme är det nödvändigt att kontrollera skumets expansionsprocent för att navigera storleken på det lager som ska appliceras på ytan.

Det är möjligt att isolera väggen med skum med nödvändig utrustning, viktig kunskap och efterlevnad av säkerhetsregler. Det är bättre att börja arbeta med en sådan plan genom att fylla i små sprickor och hål för att lära sig hur man arbetar med en pneumatisk pistol, för att förstå principen för att applicera material på ytan. För stora volymer är det viktigt att bygga en beklädnad som gradvis fylls.

Bild
Bild

När du väljer skum i en butik är det viktigt att vara uppmärksam på vilka behållare det säljs i.

Det finns olika alternativ för deras volym. Detta är nödvändigt för att inte köpa för mycket, om du bara behöver reparera en spricka eller ett hål eller inte samla in ett stort antal cylindrar när det är mycket arbete som ska göras. Valet av ett specifikt märke är redan en personlig sak, men det rekommenderas att köpa produkter från mer kända märken. De övervakar produktkvaliteten mycket närmare.

Rekommenderad: