Primer "Optimist": Rosa Vattenhaltig Jord I Förpackningar Om 10 Liter, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Primer "Optimist": Rosa Vattenhaltig Jord I Förpackningar Om 10 Liter, Recensioner

Video: Primer "Optimist": Rosa Vattenhaltig Jord I Förpackningar Om 10 Liter, Recensioner
Video: Lynne Cowe Falls delivers 2018 Lecture of a Lifetime 2024, Mars
Primer "Optimist": Rosa Vattenhaltig Jord I Förpackningar Om 10 Liter, Recensioner
Primer "Optimist": Rosa Vattenhaltig Jord I Förpackningar Om 10 Liter, Recensioner
Anonim

Inte en enda reparation är klar utan grundning av väggarna. Detta är ett viktigt steg som kommer att påverka rummets slutliga utseende. Som med alla byggnadsarbeten finns det några nyanser här - det är viktigt att välja rätt material och helt följa tekniken för att få det optimala resultatet. Blandningar av olika sammansättning används för olika ytor. Optimist -primern får många positiva recensioner om dess kvalitet. Det bör noteras att tillverkningsföretaget har funnits på marknaden i mer än 10 år och under denna tid har fått ett rykte som en pålitlig leverantör av kvalitetsprodukter till rimliga priser, specialiserat på tillverkning av inte bara jord utan även annan efterbehandling material.

Bild
Bild

Funktioner och huvudkarakteristika

Primer "Optimist" är en komposition som innehåller:

  • akryl latex;
  • vatten;
  • kvartssand och andra tillsatser.

Den kan användas för både externt och internt arbete. Kompositionen kan vara vit, rosa och andra nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primern kan användas i olika typer av efterbehandlingsarbeten. Det finns sådana typer som:

  • djup penetration primer;
  • beläggning;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • adhesion;
  • koncentrerad och andra.

Efter applicering av någon av dem är ytan täckt med en utjämningsfilm.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det appliceras på en specialbehandlad vägg, hjälper ett tunt lager jord till en god vidhäftning av material och skyddar också substratet från negativa miljöfaktorer. Primern har en korrosionsskyddande effekt, skyddar metallytor mot rost. Vid arbete utomhus utesluter det att mögel och mögel förekommer på det bearbetade materialet.

När den appliceras på träprodukter markerar Optimist -primern dess struktur , ger mättnad och ljusstyrka. En sådan finish kan dölja sprickor och andra defekter i beläggningen, och ger också god vidhäftning, enhetlig applicering av färger och lacker.

Bild
Bild

Utbudet av tillämpningar för denna typ av jord är tillräckligt stort. Det kan tillämpas på:

  • tegel;
  • trä;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • gipsvägg;
  • sten och andra ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Optimist primer är lämplig att använda när man arbetar med byggnadsfasader, liksom för efterbehandling av golv, väggar och tak. Efter torkning bildas en transparent film ovanpå, som spelar en skyddande roll.

Genomträngnings- och fixeringskapaciteten för denna jordtyp ökar och kan vara från 1 till 5 mm . Efter ytbehandling visas inte svampar och mögel på den. Denna effekt uppnås på grund av materialets fuktbeständighet.

Användare noterar den enkla appliceringen av primern, liksom dess goda förmåga att tunna vattendispersionsfärger. Kompositionen är giftfri och miljövänlig, har ingen obehaglig lukt och torkar tillräckligt snabbt.

Bild
Bild

Fördelar

Primern "Optimist" har etablerat sig som en pålitlig och högkvalitativ produkt. Inga särskilda färdigheter krävs för att tillämpa den. Du behöver en behållare i vilken du kan hälla kompositionen, liksom verktyg för arbete (rulle, pensel eller spray).

Optimist primer är ekonomisk när den används - förbrukningen varierar från 110 till 240 ml / kvm. Under drift och efterföljande drift orsakar kompositionen inte allergier, avger inga skadliga ämnen och utstrålar också praktiskt taget ingen lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid en spontan förbränningstemperatur på +450 grader bör det noteras att blandningen är explosionssäker och brandsäker.

Det torkar väldigt snabbt:

  • Vid temperaturer över 100 grader kan processen ta ungefär en halvtimme;
  • Med det vanliga - högst 4 timmar.

Materialet kan täta små sprickor och jämna ut en deformerad yta.

Efter applicering och torkning har primern ett antal positiva egenskaper. Den tål temperaturer från -45 till +60 grader och upp till fem fryscykler. Sådant material är resistent mot yttre påverkan, kemikalier, deformation, mekanisk skada.

Bild
Bild

Ansökan

Som med alla typer av arbete måste ytan vara noggrant förberedd.

  • Först och främst torkar hon bort smuts och damm.
  • Deformerade områden och lossning av den gamla beläggningen tas bort.
  • Den nödvändiga delen av beläggningen måste slipas.
  • Därefter utförs avfettning och fullständig torkning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det rekommenderas att fördela jordlagret jämnt och tunt. Du kan använda en rulle, spray eller vanlig pensel.
  • När du grundar väggar, börja från golvet och gå sedan upp mot taket.
  • När arbetet är över måste du vänta tills det är helt torrt. Det tar vanligtvis 2 till 4 timmar.

Om ytan är mycket absorberande kan ytterligare ett lager primer appliceras. Arbetsordningen är identisk med den föregående. Efter slutlig torkning är det dags för nästa efterbehandling. Både färg och andra formuleringar kan appliceras.

Bild
Bild

Applikationsnyanser

En grundad yta kan ligga till grund för vilket material som helst. Olika färger och lacker kan appliceras ovanpå, tapeter och kakel kan läggas. Efter torkning blir beläggningen färglös. Den kan användas för alla typer av efterbehandlingar.

Den optimala temperaturregimen vid applicering av primern är från +5 till +35 grader. Luftfuktigheten ska vara mindre än 70 procent.

Lagringstiden för primern är 1 år från tillverkningsdatumet. Den måste förvaras och transporteras i slutna och mörka behållare vid en positiv temperatur (från 5 till 30 grader).

Bild
Bild
Bild
Bild

Handskar och mask rekommenderas vid applicering av primern. Om kompositionen kommer på ett öppet område av huden måste den tas bort och huden ska sköljas noggrant.

Optimist -primern levereras till marknaden i olika paket . Volymen kan vara 1, 3, 5 och 10 liter. Detta hjälper till att fokusera på köparens behov, samt tydligt beräkna mängden av den köpta produkten, vilket är mycket bekvämt. Du kan till exempel använda både en liters täckkomposition och en vattenhaltig jord i förpackningar om 10 liter.

Du lär dig hur du väger väggarna ordentligt i följande video.

Rekommenderad: