Primer För Metall: Målbara Kompositioner För Aluminium, Vattenbaserade Korrosionsskyddstyper, Snabbtorkande Och Värmebeständig Primer

Innehållsförteckning:

Video: Primer För Metall: Målbara Kompositioner För Aluminium, Vattenbaserade Korrosionsskyddstyper, Snabbtorkande Och Värmebeständig Primer

Video: Primer För Metall: Målbara Kompositioner För Aluminium, Vattenbaserade Korrosionsskyddstyper, Snabbtorkande Och Värmebeständig Primer
Video: Epoxy Primer vs Self Etch Primer for Bare Metal 2024, April
Primer För Metall: Målbara Kompositioner För Aluminium, Vattenbaserade Korrosionsskyddstyper, Snabbtorkande Och Värmebeständig Primer
Primer För Metall: Målbara Kompositioner För Aluminium, Vattenbaserade Korrosionsskyddstyper, Snabbtorkande Och Värmebeständig Primer
Anonim

Innan målning av metallkonstruktioner eller ytor måste de först förberedas och grundas. Detta är det enda sättet att korrekt förbereda arbetsytan och vara säker på den höga kvaliteten på det slutliga resultatet. En primer för metall, vars typer och finesser valet kommer att diskuteras nedan, är en viktig och oersättlig komposition för behandling av alla metallstrukturer. Hon behöver bearbeta både metallprodukter inne i rummet och strukturer utanför.

Bild
Bild

Särdrag

Behovet av att använda en primer för metall förklaras av dess viktiga funktioner:

  • Produktionen av högkvalitativa föreningar regleras av GOST. Det är i det som det obligatoriska behovet av att använda en primer indikeras.
  • Användningen gör att du kan stärka och förbättra själva färgens skyddande egenskaper, samt öka vidhäftningen mellan metallen och färgkompositionen.
  • Det är primerblandningen som minskar porositeten hos metallstrukturer, vilket gör det möjligt att minska färgförbrukningen och fixera den fastare på metallytan.
  • Primern gör det möjligt att öka livslängden för alla metallstrukturer.
  • Denna blandning förbättrar skyddet mot rost och korrosion.
  • Det ger strukturen ett mer estetiskt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Primern för metall har inga nackdelar , men dess funktioner är samtidigt dess fördelar. Det är fördelarna med denna komposition som gör den inte bara populär, utan också ett verkligt viktigt och nödvändigt verktyg för ytterligare metallbearbetning.

Bild
Bild

Visningar

Utbudet av primers för metall idag är ovanligt brett. Det är ibland svårt för en okunnig person att navigera i ett sådant överflöd och göra rätt val.

För att inte göra ett misstag när du köper måste du i förväg bekanta dig med alla tillgängliga sorter av denna komposition

Isolerande föreningar framställs på basis av epoxider och alkyder. Det är en unik primer med förbättrade vattentätningsegenskaper. Ursprungligen var den avsedd för grundning av endast järnmetaller, nu används den också för bearbetning av icke-järnlegeringar. En ytterligare ingrediens är speciell beryl, som har en zinkbas. Därför är denna blandning också lämplig för användning på galvaniserad metall. Denna snabbtorkande primer är inte lämplig för applikationer där metallen måste målas efteråt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningsomvandlare för målning kräver inte förbehandling av ytan. Det kan appliceras direkt på rost, och de aktiva substanserna i blandningen löser upp korrosionspartiklarna. En sådan korrosionsskyddande blandning kräver obligatorisk ytterligare användning av speciella passiverande föreningar som appliceras över primern. Ibland kallar specialister en sådan primer ett tre-i-ett-verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fosfaterande föreningar är gjorda av två ingredienser: ett speciellt utspädningsmedel och ortofosforsyror. Denna primer kan användas på vilken typ av metall som helst. Dess största fördel anses öka metallens vidhäftning flera gånger. Det är en värmebeständig primer.

Bild
Bild

Hämmande primer anses vara universell, det förhindrar inte bara korrosion, ökar vidhäftningen, utan skyddar också metallytan på ett tillförlitligt sätt från mekaniska skador av alla slag. Faktum är att det är en fullfjädrad frostbeständig emaljprimer med ett stort antal applikationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkyd primer är det bästa alternativet för metallbearbetning innan ytterligare målning med alkydfärger. Det har inte bara vattenskydd, utan också en korrosionsskyddande effekt. Gäller samtidigt både inhiberande och passiverande blandningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slitbaneföreningar erkänd som en av de bästa inom korrosionsskydd. De är gjorda av en blandning av speciella pulver, vars massfraktion i kompositionen kan vara upp till 90%. En sur primer kan användas på vilken typ av metall som helst än galvaniserad metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare är nu aktivt engagerade i produktionen av luktfria primers av olika slag. Detta gör dem enklare att använda inomhus och gör dem säkrare för människor.

Alla sorter av sådana primers är indelade i ytterligare tre stora grupper, beroende på huvudämnet i deras sammansättning:

  • vattenhaltiga blandningar;
  • blandade primrar;
  • oljeformuleringar.
Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja en primer baserad på metalltypen och dess skick, liksom villkoren för dess grundning och vidare drift. Endast samtidig beaktande av alla dessa krav gör det möjligt att välja den mest lämpliga primersammansättningen.

Bild
Bild

Utgivningsformer

Fram till nyligen tillverkades metallprimer endast som ett tjockt fyllmedel i skopor med olika kapacitet. Men denna form av frisättning är inte alltid bekväm och i vissa fall är det helt enkelt omöjligt att använda blandningen i denna form. Därför kan du idag hitta primer i sprayburkar på butikshyllorna. Denna aerosol gör det enkelt att grunda de svåraste ytorna. Dessutom är blandningen i denna form av släpp lättare och lättare att applicera och jämnare fördelad över ytan.

Bild
Bild

Primersprayen tillverkas för närvarande endast av ledande tillverkare .och, trots dess många fördelar, kräver det en viss skicklighet i användningen. Men enligt experter är det denna primer som anses vara den mest effektiva.

Bild
Bild

Färger

Paletten med nyanser av detta verktyg är för närvarande ganska omfattande. I början av sin produktion var primern endast svartvitt. Men idag har många märken utökat sitt färgutbud avsevärt. Det finns en bra anledning till detta - användningen av en tonad blandning gör att du kan minska färgförbrukningen ytterligare och samtidigt uppnå en mer saftig och enhetlig färg.

Bild
Bild

Primern finns nu i följande färger:

  • blå, ljusblå, ultramarin;
  • röd, crimson, vinröd;
  • gul orange;
  • grön i olika nyanser;
  • brun och olika grå nyanser.
Bild
Bild

Vissa märken erbjuder sina kunder en kameleontprimer som ändrar färg beroende på temperatur. En så bred palett av nyanser tillåter inte bara att välja en primer utan också att välja den så nära färgen som möjligt som kommer att användas i framtiden.

Hur väljer man?

Valet av en primer för metall bör behandlas med ett särskilt ansvar. Inte bara metallkonstruktionens utseende beror på rätt köp, utan också graden av skydd mot alla negativa påverkan.

Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att överväga typen av metallstruktur . Så för järnmetaller bör du välja en primer med ökade korrosionsegenskaper. Sådana kompositioner skyddar inte bara pålitligt mot rost, utan förbättrar också vidhäftningen flera gånger. För aluminium och andra icke-järnmetaller kan du välja den enklaste primern. Här används den endast för att öka vidhäftningen. För galvaniserade metaller krävs lösningsmedelsbaserade blandningar.

Bild
Bild

Primern för stålkonstruktioner bör väljas utifrån dess avsedda användning: för inomhus eller utomhusbruk. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till klimatförhållandena om det är nödvändigt att grunda metallen utanför byggnaderna. Om blandningen ska användas inomhus, bör temperaturförhållandena också beaktas. Om temperaturen i rummet är upp till 100 grader kan du använda en standardblandning; när den stiger med ett par tiotals grader måste du redan välja en värmebeständig primer.

Bild
Bild

Sådana blandningar är kommersiellt tillgängliga både i färdig att använda form och i behov av ytterligare utspädning. Därför är det nödvändigt att omedelbart läsa informationen från tillverkaren och vid behov köpa nödvändiga förtunnare och lösningsmedel av samma märke. När du väljer en aerosolprimer är det nödvändigt att klargöra möjligheten att använda den under vissa temperatur- och fuktförhållanden. Primers med lägsta toxicitet bör föredras, särskilt om de ska användas inomhus.

Bild
Bild

Konsumtionseffektivitet är inte det sista urvalskriteriet . Faktum är att en primerblandning av hög kvalitet inte är billig, och i kombination med en hög förbrukning kan grundning vara mycket dyr.

Bild
Bild

Torktiden för ett lager är en lika viktig indikator. Ju längre den är, desto längre tid tar det att grunda metallen, särskilt om blandningen kommer att appliceras i flera lager.

För att vara säker på kvaliteten på den köpta produkten är det nödvändigt att ge produkter från beprövade och välkända märken företräde. Omedelbart före betalning, kontrollera innehållet i behållaren för att se till att det är enhetligt. Behållaren själv med primern ska inte ha några skador. All information måste vara tydlig och lättläst. Var noga med att kontrollera utgångsdatum.

Bild
Bild

Endast en primer vald i enlighet med alla dessa rekommendationer gör det möjligt att kvalitativt förbereda metallkonstruktioner för deras ytterligare målning och drift.

Kända tillverkare och recensioner

Idag är ett stort antal olika märken engagerade i tillverkning och försäljning av primrar för metall. De mest kända och pålitliga av dem kommer att diskuteras nedan:

Tikkurila Är en världsberömd tillverkare. Dess sortiment innehåller flera varianter av denna produkt. Alla primers av detta märke är av hög kvalitet och ekonomisk konsumtion. Det torkar snabbt, har en hög brandsäkerhet och har praktiskt taget ingen obehaglig lukt. Det är denna tillverkare som producerar en primer för både inomhus och utomhus och för alla typer av metaller. Kundrecensioner bekräftar fullt ut den höga kvaliteten och effektiviteten hos primerblandningen för metall av detta märke. Folk tror att det är här pris och kvalitet bäst kombineras, och en stor palett av nyanser är en trevlig bonus när man köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företag " Regnbåge " lanserar en särskild akrylprimer med en ökad korrosionseffekt. Det kännetecknas av en överkomlig kostnad, ekonomisk förbrukning, hög torkhastighet och ett brett utbud av färger. Köparna talar särskilt positivt om dess höga kvalitet, höga torkningshastighet och betonar också den långsiktiga bevarandet av effekten som uppnås under grundningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Emlak " erbjuder sina kunder en speciell primerblandning, som är en rostomvandlare. Det tillåter inte bara att skydda metallkonstruktioner från ytterligare korrosion, utan tar också bort all rost på ytan. Kunder uppskattar särskilt dessa produkter för deras höga effektivitet, överkomliga kostnad och långsiktiga bevarande av den erhållna effekten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärke " Prestige " är engagerad i tillverkning och försäljning av en unik primer-emalj 3 i 1. En sådan blandning är inte bara lämplig för att öka vidhäftningen av metall, utan skyddar den och jämnar ut ytan. Enligt människor som redan har använt ett sådant verktyg har det verkligen hög effektivitet. Dess användning gör det möjligt att bibehålla högpresterande egenskaper hos strukturer under lång tid, och priset är tilltalande. Dessutom är det denna universella botemedel som säljs nästan överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Novbytkhim " säljer också en universal 3 i 1 primer. Den torkar snabbt, skyddar metallstrukturer pålitligt från alla typer av korrosion och har utmärkta vattentätningsegenskaper. Lämplig för både borstning och sprutning. Denna primer används i stor utsträckning inte bara i hushåll utan även i industriell användning. Köpare bekräftar dess höga tekniska egenskaper, och kostnaden, enligt köparna, är ganska överkomlig och motsvarar helt den höga kvaliteten på denna komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alpina Är ett tyskt märke som anses vara ett av de bästa i sitt land. Primern för dess produktion anses vara emalj, den bildar en blank och jämn beläggning på alla typer av metall, lämplig för bearbetning av metallprodukter ute och inne. Enligt köparna är dess främsta fördelar av högsta kvalitet, pålitligt skydd mot korrosion, liksom möjligheten att applicera direkt på själva rosten. För många människor visade sig den snabba torkningen av denna blandning, liksom den låga nivån av dess toxicitet, vara mycket viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärke " Anbud " lanserar på marknaden en primer för metall, lämplig för utomhusbruk. Den har utmärkta vattentäthet och korrosionsskyddande egenskaper. I allmänhet är köparna ganska positiva till den här produkten, med tanke på att den är prisvärd, och hanterar ganska de problem som anges av tillverkaren. I det här fallet är priset lägre än själva kvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Lacra " Är en tillverkare av en korrosionsskyddande primer som används både inomhus och utomhus. Skiljer sig i ekonomisk förbrukning, hög torkhastighet, överkomlig kostnad. Köpare av en sådan produkt bekräftar dess höga effektivitet och användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hammerit Är en annan världsberömd tillverkare av rostfärg. Produkterna från detta märke finns i olika färger, kännetecknas av höga korrosionsskyddande egenskaper och hög torkningshastighet. Det bör särskilt noteras att efterfrågan på denna blandning är den högsta. Köpare av en sådan produkt noterar särskilt dess höga kvalitet och långsiktiga skydd, liksom ett brett utbud. Om vi pratar om kostnad, tror de flesta att det är mer än överkomligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att gå till affären för en primer för metall, först och främst måste du vara uppmärksam på produkterna från dessa märken. De har funnits på marknaden i många år och under denna tid kunde de förstå exakt vad kunderna vill se och erbjuda dem de mest lämpliga produkterna. Dessutom är primers av dessa märken gjorda av högkvalitativa och säkra råvaror, därför anses de vara en av de bästa, och kundrecensioner bekräftar bara denna information.

Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Men för högkvalitativ prestanda räcker det inte bara att köpa en högkvalitativ primer för metall från en pålitlig tillverkare, du måste också använda den korrekt.

Arbetsalgoritm för dess tillämpning

  • Det är nödvändigt att förbereda arbetsytan. All smuts, rester av det tidigare lacket ska tas bort från det, liksom starka rostfläckar bör tas bort.
  • Slipning av metallen förbättrar primerns absorptionsförmåga och förbereder arbetsytan mer grundligt. Men förväxla inte slipning med polering. Vid polering är ytan helt plan och slipning gör den något grov. Det är grovheten som förbättrar vidhäftningen av primerblandningen till metallytan.
  • Applicera inte för tjock primer omedelbart. Om en flerskiktad applikation är nödvändig, appliceras varje efterföljande applikation bäst tre timmar efter den föregående.
  • Efter att ha arbetat med primern är det absolut nödvändigt att tvätta hela verktyget, behållaren med produkten ska vara tätt stängd och skickas för förvaring till en plats som helt uppfyller kraven och rekommendationerna från tillverkaren.
  • Använd inte en primer avsedd för utomhusbruk under interiörarbete och vice versa. I det här fallet kommer blandningen inte att kunna fullgöra sina skyddande funktioner och dess livslängd kommer att reduceras avsevärt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt användning av primerblandningar är 50% av framgångsrikt slutfört arbete. Avvikelse från de angivna rekommendationerna eller från tillverkarens instruktioner kan leda till allvarliga problem både direkt under arbetet och efter avslutad.

Bild
Bild

Grundning av metallkonstruktioner av vilken typ som helst är nödvändig inte bara för att förbättra deras utseende utan också för att öka deras livslängd. Vissa sorter av sådana kompositioner tillåter inte bara att förbättra metallens vidhäftning, skydda den från de negativa effekterna av fukt och rost, utan också öka styrkan hos själva strukturerna och göra deras färg ljusare och mer mättad.

Bild
Bild

Men det bör förstås att en enda användning av en primer inte är ett universalmedel för alla sjukdomar. Det är verkligen nödvändigt och viktigt, men perioden för dess positiva effekt på metallen har en begränsad tid. I genomsnitt skyddar en konventionell enfas primer strukturer inuti en byggnad i upp till 15 år och ute i 7-10 år. Om vi pratar om universella 3-i-1 primers, överstiger varaktigheten av deras skyddande funktioner inte 5-7 år.

Bild
Bild

I vilket fall som helst är en metallprimer ett viktigt och nödvändigt skyddsmedel. Det måste appliceras på alla metallkonstruktioner innan ytterligare målning.

Rekommenderad: