Yachtlack För Interiör Träverk: Lack För Utomhusarbete, Hur Man Spädar Kompositionen För Ett Trägolv, Hur Mycket Det Torkar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Yachtlack För Interiör Träverk: Lack För Utomhusarbete, Hur Man Spädar Kompositionen För Ett Trägolv, Hur Mycket Det Torkar, Recensioner

Video: Yachtlack För Interiör Träverk: Lack För Utomhusarbete, Hur Man Spädar Kompositionen För Ett Trägolv, Hur Mycket Det Torkar, Recensioner
Video: Åtgärda knarrande trägolv | Pergo-tutorial 2024, April
Yachtlack För Interiör Träverk: Lack För Utomhusarbete, Hur Man Spädar Kompositionen För Ett Trägolv, Hur Mycket Det Torkar, Recensioner
Yachtlack För Interiör Träverk: Lack För Utomhusarbete, Hur Man Spädar Kompositionen För Ett Trägolv, Hur Mycket Det Torkar, Recensioner
Anonim

När du använder trä måste du vara noga med att skydda det ordentligt, eftersom detta material absorberar fukt för mycket. Vissa använder färg, vilket begränsar träprodukter från vatten och dess destruktiva egenskaper. Detta alternativ är dock inte lämpligt för dem som vill bevara trädets naturliga skönhet. De flesta användare vill bli av med skadan av vatten och inte dölja färgen på äkta trä, och det här är sättet att applicera klar lack. Sådana produkter är ganska olika, men det är yachtlacket eller, som det ofta kallas,”skepps” lack, vilket är särskilt populärt.

Bild
Bild

Sammansättning och egenskaper

Det är ingen slump att den presenterade lackversionen har fått så stor uppskattning på grund av sin extraordinära hållbarhet i alla ogynnsamma situationer. Detta är inte förvånande, eftersom han främst måste skydda trädet, som regelbundet är i kontakt med vatten.

Äkta skeppslack är inte komplett utan:

  • högkvalitativa hartser;
  • organiska lösningsmedel;
  • olika specialtillskott.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna komposition är speciellt gjord för trädelar. När de är applicerade på destinationen skapar de listade ämnena tillsammans en film med särskild styrka.

Filmen har i sin tur ett antal skyddande egenskaper:

  • Solen påverkar henne inte på ett negativt sätt.
  • Det slits inte på extremt lång tid.
  • Hon är inte rädd för effekterna av några kemiska element.
  • Med en sådan film hotar inte ens den högsta luftfuktigheten träet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Potentiella skadeanmärkningar

Trots de många positiva egenskaperna har kompositionerna också negativa aspekter: giftiga ämnen tillsätts till dem - toluen och xylen. Den första, utrustad med kol och väte, har under dess avdunstning en dålig effekt på kroppen, vilket bidrar till irritation av slemhinnan och yrsel. Avdunstning är vanligtvis ganska långsam, så den negativa effekten varar också åtminstone länge.

Det andra toxinet är en komplex bensen i sin rena form, som lätt kan hittas i människokroppen, inte bara när en person andas. Han har också tillgång till penetration genom huden. Xylen är ofta den skyldige för uppkomsten av ett stort antal inre sjukdomar, som inkluderar störningar i nervsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att känna till alla brister kan vi dra slutsatsen att yachtlack inte ska användas som ett verktyg för inomhusbruk för att undvika hälsoproblem. Det blir mycket bättre om produkten fungerar som ett träskydd från utsidan av byggnaden.

Befrielse från rädsla

Du ska inte vara rädd för att använda yachtlack, för idag tänker de flesta tillverkare på allvar på att utöka sitt klientel och om människors hälsa i allmänhet. Nu tillverkas skeppslack med ett lösningsmedel som är helt fritt från skadliga ämnen, och det kallas - white spirit. Med det här alternativet kommer det att vara möjligt att skydda dig själv och lugnt engagera dig i internt arbete. Exceptionellt positiva recensioner från riktiga människor har länge bekräftat att modern däcklack inte gör annat än att gynna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

De särdrag hos de olika modellerna av det presenterade lacket ligger i utseendet och sammansättningen av var och en av dem. Utseendet är uppdelat i matt och glansigt. Glansigt lack gör ytan mer spegelaktig och blank. Trädet som bearbetas på detta sätt ser bra ut, men denna skönhet kommer inte att vara länge om produkten inte tas om hand enligt alla regler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För de konsumenter som har praktik i första hand skulle en mer lönsam lösning vara att välja en matt lack. Den senare typen kan inte göra ytan blank, men på grund av dess egenskaper blir damm och smuts mycket mindre märkbar, därför är det flera gånger lättare att ta hand om matt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För externt arbete

Däcklackers sammansättningar är något annorlunda från varandra, därför är de för enkelhets skull uppdelade i typer.

Alkyd . Denna typ är ganska billig, och delvis på grund av denna faktor är produkterna mycket utbredda bland masskonsumenten. Trots priset är det mycket motståndskraftigt och tränger in i trä. Den negativa sidan här är närvaron av giftiga ämnen som tar för lång tid att avdunsta. För användning i rum där människor eller djur befinner sig är alkydlack förbjudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkyd uretan . Denna komposition har en ökad nivå av alkyder, vilket hjälper lacken att förbli väderbeständig under lång tid och torka snabbt (på cirka sex timmar). Detta alternativ är dock inte mindre giftigt, så det kan inte användas för bostadshus. När du arbetar med honom bör du fylla på skyddsutrustning under byggnadsarbetet för att undvika förgiftning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För inredningsarbete

Sådana lacker kommer att kosta mer, men kommer inte heller att skada din hälsa.

Uretan-alkyd . Uretanmjukningsmedlet tillåter inte att toxiner avdunstar, och förbättrar också motståndet hos lackfilmen som bildas efter användning, vilket hjälper till att inte reagera på extrema temperaturer. Följaktligen är denna lack utmärkt för hemmabruk, eftersom den till och med kan skydda uppvärmda golv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylat . Denna typ är baserad på vatten, vilket gör det minimalt giftigt. Miljövänligheten i lackets sammansättning ökar kraftigt kostnaden, men eliminerar också eventuella risker när den appliceras i absolut alla rum, med undantag för till exempel ett träfartyg, eftersom en ofarlig bas inte kan ge hög vattenbeständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsteknik

Det är ganska lätt att lacka träytor, men bra kvalitet kräver särskild uppmärksamhet på olika detaljer. Du behöver inte vara proffs för att få ett anständigt resultat.

Det räcker att studera en liten instruktion och följa anvisningarna exakt:

  • Att lacka en produkt som en gång utsattes för en liknande operation kräver att det befintliga lagret tas bort på förhand. Annars bör du förvänta dig att det nya lacket sväller och sprakar.
  • Om allt händer för första gången måste virket torkas så att dess fukthalt inte överstiger 20%.
  • En primer på en torkad yta gör inte heller ont, men du bör välja en där det inte finns några antiseptiska tillsatser.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett lager med rätt styrka är inte komplett utan bearbetning i ett par lackskikt med en rulle eller pensel.
  • Den första beläggningen appliceras längs träets korn. Den andra - först efter att den första är helt torr och den tredje - över fibrerna.
  • Det andra lagret appliceras efter cirka sex timmar och det tredje efter 24 timmar.
  • Att ge produkten en specifik önskad ton är också möjlig om lacken späds ut med en lämplig färg som är kompatibel i kompositionen;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att använda lokalen efter 48 timmar

Andra tillämpningsområden

Yachtlack används ofta för att skydda vanliga hushållsartiklar, bland vilka de vanligaste är:

  • trägolv;
  • möbler som vanligtvis finns i trädgården;
  • träpanel i huset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag används speciella burkar eller aerosolburkar för att lagra och sälja skeppslack.

Beslutet att använda en sådan lack tvingar varje köpare att noggrant studera alla tillverkarens rekommendationer och varningar som anges på förpackningen så mycket som möjligt. Endast när det gäller en korrekt vald version är det möjligt att få en lämplig slutbild av produkten.

Hur man återställer lackbeläggningen beskrivs i videon.

Rekommenderad: