Lösningsmedel 650 (17 Bilder): Sammansättning Och Tekniska Egenskaper, Tillämpning

Innehållsförteckning:

Lösningsmedel 650 (17 Bilder): Sammansättning Och Tekniska Egenskaper, Tillämpning
Lösningsmedel 650 (17 Bilder): Sammansättning Och Tekniska Egenskaper, Tillämpning
Anonim

Användningen av färger gör att du kan uppnå ett mycket bra resultat, men även de bästa färgkompositionerna blir ibland smutsiga både vid färgning och av misstag vid beröring, för att inte tala om det faktum att allvarliga misstag kan göras under färgprocessen som måste korrigeras snabbt. Detta stöds av lösningsmedel, inklusive lösningsmedel 650.

Bild
Bild

Särdrag

"R-650" innehåller många komponenter, inklusive:

  • butanol;
  • xylen;
  • alkoholer;
  • etrar;
  • etylcellulosa.

Med denna blandning är det möjligt att späda nitrolack, kitt, nitroemalj , liksom lim och mastik. Frisättningen av "Solvent 650" utförs i enlighet med TU 2319-003-18777143-01. Vattenkoncentrationen är högst 2%och införandet av flyktiga etylestrar är 20-25%.

Kombinationen av detta lösningsmedel är färglös eller har en gulaktig nyans. Den tänds snabbt och har en unik doft. Enligt nuvarande standarder bör lösningsmedlet inte bilda en fast återstod under lång lagring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Detta lösningsmedel gör emaljen mindre viskös och gör det lättare att applicera med en pensel. När färgen torkar avdunstar de aktiva substanserna utan rester. Skaka behållaren noggrant före användning så att alla komponenter blandas väl. Förpackningen ska vara fri från damm och salt, särskilt runt halsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lösningsmedlets tekniska egenskaper gör det möjligt att kombinera det med emaljerna "NTs-11" och "GF-750 RK ". Det är nödvändigt att införa ämnet i det beredda färg- och lackmaterialet i små doser under konstant omrörning av vätskan tills den når en viss viskositet. Under normala miljöförhållanden är lösningsmedelsförbrukningen cirka 1 liter per 20 kvm. m. När färgen appliceras i det pneumatiska sprutläget ökar kostnaderna för "R-650" med cirka 1/5. Den exakta storleken bestäms av porernas storlek och grovheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsregler

Sammansättningen av det beskrivna lösningsmedlet innehåller flyktiga ämnen som kan skada människors hälsa. Det betyder att arbetet med det kräver användning av speciella kläder, gummihandskar och skyddsglasögon, andningsskydd. För information om detta skydd, se statliga standarder, branschens riktlinjer och föreskrifter. När ögonens slemhinnor utsätts för ett lösningsmedel är det nödvändigt att skölja det skadade området med varmt tvålvatten.

Vid allvarliga konsekvenser bör du omedelbart söka medicinsk hjälp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att veta att lösningsmedlet endast ska användas utomhus eller i ett område med mycket stark ventilation. Det är oacceptabelt att lagra och använda det i omedelbar närhet av öppen eld, från väsentligt uppvärmda föremål och ytor.

Läkemedlet levereras i följande behållare:

  • burkar av polyeten med en kapacitet på 5-20 liter;
  • tunnor av metall;
  • flaskor på 500 g och 1 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ av behållare måste vara ordentligt stängd . För att lagra lösningsmedlet krävs att man använder ett rum med låg risk för brandfara, eller snarare områden så långt som möjligt från radiatorer och andra föremål som värms upp. Lägg inte behållare med "R-650" där solens strålar verkar. Det är mycket mer korrekt att avsätta de mörkaste hörnen för förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta lösningsmedel anses vara bättre än 646: e , som används för att späda ut karossens emalj. Applicering och blandning med andra formuleringar utförs strikt utan rökning, ätande, dricksvatten och läkemedel. Om standardkraven är uppfyllda når blandningens hållbarhet 365 dagar från frisläppningsdatumet, vilket anges på förpackningen. Lösningsmedlet får inte hällas på marken, vattnet eller avloppet. Men du kan hantera behållaren med lösningsmedlet efter torkning eller avdunstning av dess rester som med vanligt hushålls- eller reparationsavfall.

Det är möjligt att använda en sådan komposition inomhus endast under förutsättning att den är helt ventilerad omedelbart efter arbetets slut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det är nödvändigt att noggrant studera tillverkarens rykte, förhållandet mellan positiva och negativa recensioner, priser och andra viktiga punkter innan du gör ett val. Det är också nödvändigt att ta reda på vad som är den verkliga andelen av enskilda komponenter, hur många av dem, kvaliteten på lösningsmedlet och lackmaterial som de tillsätts till. Man bör också uppmärksamma surhet, koagulation, färg, andel vatten. Köpet av detta lösningsmedel i en PET -behållare istället för polyeten hjälper till att spara pengar.

Bild
Bild

Strikt efterlevande av dessa krav, instruktionerna för lösningsmedlet och för färger och lacker garanterar konsumenterna en framgångsrik och snabb reparation, det enklaste avlägsnandet av fläckar och färgdroppar.

Rekommenderad: