Cement M500: Densiteten Och Egenskaperna Hos Bulkblandningen Av Märket M500, Vit Eurocement I Påsar Om 50 Kg, Kompositionens Specifika Vikt D0 Med Märkning PC

Innehållsförteckning:

Video: Cement M500: Densiteten Och Egenskaperna Hos Bulkblandningen Av Märket M500, Vit Eurocement I Påsar Om 50 Kg, Kompositionens Specifika Vikt D0 Med Märkning PC

Video: Cement M500: Densiteten Och Egenskaperna Hos Bulkblandningen Av Märket M500, Vit Eurocement I Påsar Om 50 Kg, Kompositionens Specifika Vikt D0 Med Märkning PC
Video: Цемент 500 или 400 ? Куда какой когда почему. 2024, April
Cement M500: Densiteten Och Egenskaperna Hos Bulkblandningen Av Märket M500, Vit Eurocement I Påsar Om 50 Kg, Kompositionens Specifika Vikt D0 Med Märkning PC
Cement M500: Densiteten Och Egenskaperna Hos Bulkblandningen Av Märket M500, Vit Eurocement I Påsar Om 50 Kg, Kompositionens Specifika Vikt D0 Med Märkning PC
Anonim

Många människor kan inte föreställa sig konstruktion och olika typer av reparationer utan användning av cement. Det finns många märken på marknaden, olika tillsatser för varje typ av byggjobb. Men cement av märket M500 anses vara ett av de mest framgångsrika material av hög kvalitet som används i ett brett spektrum av aktiviteter. Vad det är bra för och vad det kan användas till kommer att diskuteras i den här artikeln.

Bild
Bild

Särdrag

Cement är ett ganska finmalt pulver av mineraliskt ursprung. Den är gjord på basis av kalciumsilikatföreningar. Tillverkning är en beprövad process. Huvudkomponenten i cementblandningen är klinker. De nödvändiga råvarorna utvinns ur kalkbrott. Material på specialutrustning krossas till små partiklar (fraktionen bör inte vara mer än 100 mm). Efter detta torkas granulaten. Därefter blandas materialet med resten av cementkomponenterna och bränns. Så här bildas klinker.

Sedan krossas den genom att tillsätta gipsstenar och olika tillsatser . Föroreningar ger cement olika egenskaper: hydrofoba skyddar mot fukt, mjukgörare förbättrar lösningens kvalitet, syrafasta skyddar mot kemiska angrepp. Resultatet är slutprodukten.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten används cementkvalitet M500 i konstruktion för att öka hållfastheten hos strukturer, skapa olika komponenter i byggnader, fundament, vägar och väggar.

Siffran 500 betyder den högsta tillåtna belastningen per cm - i detta fall 500 kg. Detta är den bästa indikatorn för de tillgängliga cementtyperna, vilket avgör varumärkets enorma popularitet inom konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och egenskaper

Två huvudtyper av M500 -cement har utvecklats. Deras huvudsakliga skillnad är i innehållet av föroreningar.

  • Ren komposition . D0 betecknas - det innehåller inga föroreningar och ämnen för att ge vissa ytterligare egenskaper. Användningen av denna typ är mycket omfattande, varumärket utan tillsatser är det vanligaste inom konstruktion. Tillsatsen av D0 till betong gör den stark, frost- och fuktbeständig.
  • Med index d20 . Denna typ av produkt innehåller tillsatser, men inte mer än 20% av den totala blandningen. Det är vanligt på byggarbetsplatser i industriell skala och är populärt för vanliga konsumenters behov. Dess hållfasthetsindikatorer är något sämre än rent cement, men kvaliteten och hållbarheten har visat sig vara bättre än märket M400.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla föroreningar är indelade i flera typer och ger vissa användningsanvisningar

  • Snabbhärdande cement BTT . Ett särdrag hos denna komposition är förmågan att uppnå full hårdhet och beredskap inom 72 timmar efter arbetets slut, vilket är ovanligt snabbt för cement.
  • Sulfatresistent SSPC . Den används för djupa fundament. Detta beror på att tillsatserna skyddar mot effekterna av sulfatvatten. Grundvatten och underjordiska floder innehåller ofta stora mängder sulfater, som har en destruktiv effekt på betongkonstruktioner.
  • Plast PL (med tillsats av mjukgörande tillsatser). Ökad flexibilitet och motståndskraft mot extrema temperaturer ökar M500: s grundläggande egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hydrofob GF - resistent mot vatten och våta ångor.
  • Vattentät VRC . Denna art börjar snabbt stelna, men tillåter inte att vatten passerar igenom. Sådana funktioner är mycket efterfrågade under reparationsarbetet för att stänga sprickor, sprickor som fukt kan komma in i.
  • " Ädla" affärscenter . Oftast används det för dekorativa föremål. Det ser imponerande ut på grund av den vita färgen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de viktigaste egenskaperna för det 500: e cementet är dess motståndskraft mot låga temperaturer och deras stora fluktuationer. Speciellt kvaliteter med PL och hydrofoba tillsatser är lämpliga för extrema driftförhållanden. Hög frostbeständighet är relevant för klimatfunktionerna i många delar av vårt land. För M500 -typen når den 10 enheter.

En annan grundläggande indikator när du väljer en cementblandning är dess vikt . Vid tillverkning av konstruktioner, betongbeläggningar är det viktigt att veta vilken typ av belastning de kommer att påföra basen. Till exempel, låt oss säga att du gör en betongbeläggning i ett trähus. Det är nödvändigt att brädorna tål belastningen från mineralblandningen. Det är opraktiskt att mäta massan av cement eller betong i kilogram, därför används parametrar som specifik vikt och bulkdensitet. Den första är storleken på förhållandet mellan blandningens vikt och dess volym. Densitet har en liknande betydelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

I arbetet med cementblandningar bildas luftrum mellan partiklarna i kompositionerna. Om betong fyller så mycket som möjligt alla hålrum med luft, anses detta vara den sanna densiteten. Men i de flesta fall är detta orealistiskt att uppnå. Således bildas porer, som påverkar betonglösningens kvalitetsegenskaper.

Cementblandningar kan ha olika densiteter beroende på storleken på klinkermaterialet, tillsatser och föroreningar. Cementtypen kommer att påverka hur det skapar betongblandningens densitet. Cement med låg bulkdensitet används för att tillverka stora mängder betong. Detta leder till betydande ekonomisk vinst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bulktätheten beror också på hållbarheten för M500 . Nygjord cement har en indikator på 1100-1200 kg per kubikmeter. m. Ju mer blandningen ligger, desto tätare och tyngre blir den. Med tiden kan värdena nå 1600 kg per kubikmeter. m. Samtidigt är indikatorn för sann densitet i intervallet 3200 kg per kubikmeter. m. Bulktätheten kommer inte att kunna nå detta värde även efter lång tid. Det kommer fortfarande att finnas lite luft i porerna.

Ovanstående och krypterad last på 500 kg per kvadratmeter. cm cementmurbruk börjar tåla 28 dagar efter installationen.

Tiden efter vilken blandningen börjar stelna och gradvis härda är 45 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en PC M500 bör du vara uppmärksam på ytterligare en kvalitetsindikator - hållbarheten. Cement säljs vanligtvis i 50 kg påsar. Alla säljare följer inte rätt lagringsvillkor. Det är nödvändigt att blandningen skyddas mot överdriven fukt, förpackningens täthet bryts inte och temperaturen på lagret förblir alltid positiv.

För cement är utgångsdatumet 1 år. Men med tiden kommer kompositionen att förlora aktivitet. Till exempel, efter 60 dagar, kommer M500 att konverteras till M400 -märket när det gäller tekniska parametrar. Efter 6 månader blir cementkompositionen helt oanvändbar.

Bild
Bild

En annan negativ aspekt vid användningen av cementkvalitet M500 är dess instabilitet mot sulfatinnehållande ämnen. Därför är det bättre att undvika att använda denna sammansättning i jordar som innehåller en ökad andel mineraler och för konstruktion av fundament på platser där grundvattnet flyter nära.

Tillämpningsområde

Tekniska egenskaper hos M500 -märket gör att den kan användas i konstruktion nästan överallt.

Höga indikatorer på frostbeständighet, hydrofobicitet och lång livslängd möjliggör användning av denna typ av cement vid kritiska anläggningar:

  • inom vägbyggande;
  • när man lägger flygfält och flygplatser;
  • under konstruktion av konstruktioner av hydraulisk karaktär;
  • för alla typer av monolitiska strukturer;
  • för att ordna grunden i hårda naturförhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hög mineralisering av jord är det bättre att använda sulfatresistenta modifieringar av det femhundrade cementet.

Förutom industriella anläggningar är M500 tillämplig inom jordbruksindustrin och i bostadsbyggande.

Med dess hjälp utför de reparations- och restaureringsarbeten, fundament med snabb formning på grund av deras höga hållfasthet och snabba härdning. Cement av hög kvalitet används vid tillverkning av trottoarplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa typer av betongstaket kräver också starkt och hållbart cement

M500 är en del av blandningar för betong, gips, murverk och andra typer av murbruk. Med dess hjälp tillverkas armerade betongplattor, golv, balkar och olika andra strukturer. Det rekommenderas att välja det för enheten av ett cementgolv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Eftersom cementpulver är ett inköpt och efterfrågat material på byggmarknaden växer produktionen varje år och listan över tillverkare i olika länder bara växer.

Företag LafardeHolsim bildades relativt nyligen genom sammanslagning Franska märket Lafarge och schweiziska Holsim … Båda tillverkarna har länge engagerat sig i tillverkning av högkvalitativa byggblandningar, inklusive det 500: e Portland-cementet. Tack vare fusionen har de intagit en ledande position på världsmarknaden och presenterar sina produkter i mer än 90 länder. Europeiska leverantörer förbättrar ständigt produktionstekniken och försöker förbättra de tekniska egenskaperna hos cementkompositioner. Framställningen av sulfatresistenta cementalternativ för arbete under svåra förhållanden och på olika typer av jordar pågår. Priserna på produkterna är ganska överkomliga. På många sätt uppnåddes detta genom att utveckla produktionen av byggmaterial på vårt lands territorium. För närvarande finns det två fabriker i Moskva och Kaluga -regionerna, som representerar innehavet i vårt land.

Bild
Bild

Ryssland har också en egen cementproduktion . Produkterna från växterna Pikalevsky, Mikhailovsky, Podolsky, Teploozersky, Spassky och Topkinsky är kända. Produkten av företaget "Eurocement" har fått stor distribution och popularitet bland köpare. Deras produkter produceras i flera städer i Ryssland. Den 500: e cementen presenteras både i form av en tillsatsfri blandning och i olika förbättrade kompositioner. Priserna är inte höga, så produkterna kan mycket väl konkurrera med europeiska motsvarigheter.

Varumärket Cemex är känt över hela världen . Det är ett mexikanskt företag med ett sekel historia. Efterhand började de utöka marknadsföringen av sina produkter och öppna fabriker i olika länder, inklusive USA, Europa och Ryssland. Varumärket kom till vårt land 2002. Portland cement M500 presenteras i både D0- och D20 -modifieringar. Standardförpackning på 50 kg, lågt pris och garanti för certifierad tillverkning på högkvalitativ utrustning gjorde det mycket konkurrenskraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

För att självständigt välja en högkvalitativ komposition och tillämpa den korrekt, vissa rekommendationer måste följas.

  • Välj pålitliga tillverkare. Stora företag värdesätter produkternas rykte och kvalitet och har också mer ekonomisk kapacitet för korrekt lagring.
  • Var uppmärksam på förpackningen. Vikten på vissa förpackningar kan vara 40 eller 25 kg istället för standard 50.
  • Kontrollera tillverkningsdatum. Det är bättre att använda en komposition som inte gjorts för mer än en månad sedan så att den behåller sina ursprungliga egenskaper.
  • Etiketten måste innehålla fullständig information om alla tillsatser och standardmarkeringar.
  • Det rekommenderas inte att blanda M500 med andra cementmärken för att undvika förlust av produktkvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka proportioner man ska ta för ett cementmurbruk beror på hur man ska få resultatet.

Några allmänna råd finns fortfarande kvar

  • Sanden för blandningen måste vara av hög kvalitet, homogen, tillräckligt fin fraktion. För detta är det bättre att sålla det först. Detta säkerställer att det inte finns skräp.
  • Cement med sand måste blandas noggrant innan det späds med vatten. Detta garanterar den bästa homogeniteten i blandningen.
  • Vatten tillsätts med en hastighet av cirka 2 liter per tio kilo torra komponenter. Mängden kan variera beroende på kvaliteten på den torra produkten. Det är nödvändigt att spädas gradvis under konstant omrörning med en byggmixer.
  • Försök inte att ändra murbrukets proportioner för att spara pengar. En tjockare blandning torkar snabbare, men dess styrka och hållbarhet kommer att ifrågasättas. Den flytande lösningen får inte alls den önskade fasta konsistensen efter torkning.
  • Medan blandningen torkar, undvik drag, förändringar i luftfuktighet och temperaturer.

Rekommenderad: