Knauf Rotband Gipsblandning: Tekniska Egenskaper Torrlimblandning Sevener Och MP 75, Förbrukning Per 1 M2

Innehållsförteckning:

Video: Knauf Rotband Gipsblandning: Tekniska Egenskaper Torrlimblandning Sevener Och MP 75, Förbrukning Per 1 M2

Video: Knauf Rotband Gipsblandning: Tekniska Egenskaper Torrlimblandning Sevener Och MP 75, Förbrukning Per 1 M2
Video: КНАУФ-МП 75 Гипсовая штукатурка машинного нанесения 2024, April
Knauf Rotband Gipsblandning: Tekniska Egenskaper Torrlimblandning Sevener Och MP 75, Förbrukning Per 1 M2
Knauf Rotband Gipsblandning: Tekniska Egenskaper Torrlimblandning Sevener Och MP 75, Förbrukning Per 1 M2
Anonim

Knauf "Rotband" är en polymerbaserad gipsblandning. Det visade sig på den ryska marknaden 1993, men innan dess hade det använts i stor utsträckning i europeiska länder i cirka 30 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvud funktioner

Som byggmaterial är denna gipsblandning universell. Används mest för att jämna ut betong-, cement- och stenytor. Det kan bli en assistent när du arbetar med gips. Rekommenderas för inomhusbruk. För yttre dekoration kan den användas för att isolera hus och stugor och skydda dem från aggressiva klimatförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den har tre huvudfunktioner

  • Teknisk . Som ett resultat av användningen av blandningen blir beläggningen idealiskt slät, vilket möjliggör efterföljande efterbehandling på den.
  • Skyddande . Håller önskad temperatur inne i byggnaden och skyddar mot överdriven fukt.
  • Dekorativ . Hjälper till att skapa estetiska former.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Rotband är en polymerbaserad gipsblandning. På grund av deras innehåll uppnås en tillräckligt hög vidhäftning av gipset med andra material. Kompositionen innehåller också några naturliga tillsatser, på grund av vilka dess färg ändras.

Rotband -gipsets huvudfärger är grå, vit och rosa. Det bör noteras att kompositionens kvalitet inte beror på dess färg.

Bild
Bild

En viktig punkt när man arbetar med detta material är dess krympning efter torkning, vilket är typiskt för alla gipskompositioner. Därför är det värt att göra en liten marginal under ansökan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningen är förpackad i förpackningar om 5, 10 och 30 kilo, vilket är mycket bekvämt för konsumenten.

Visningar

Gipsblandningar skiljer sig åt i olika parametrar, en av dem är appliceringsmetoden.

Bland dem finns:

  • blandningar för manuell användning;
  • blandningar för maskinbruk.
Bild
Bild

De flesta av Knauf -blandningarna är handgjorda. Den mest kända produkten är Knauf "Rotband".

Denna blandning är mångsidig, den kan kombineras med nästan vilken typ av yta som helst . Den kan användas för vägg- och takdekorationer. Den har utmärkt fuktbeständighet, vilket gör den relevant för användning i badrum. Det rekommenderas att endast använda Rotband -gips för inredning.

Bild
Bild

Förutom henne, Knauf "Guldband" för invändigt arbete och hårda ytor, startgipsblandning för utjämning av beläggningen "HP Start", Knauf "Sevener" gips-limblandning avsedd för både inredning och exteriör, Knauf "Ubo", Presenterad som en blandning av”Boden” 10, 25 och 30 för cementbaserad golvbeläggning.

Under varumärket Knauf produceras ett speciellt gips MP 75, som till skillnad från Rotband är avsett för maskinbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudskillnaden mellan maskingips är applikationshastigheten och kompositionens ekonomi.

Skiktet appliceras vanligtvis med en tjocklek av högst 20 millimeter . Blandningar av denna typ kan användas manuellt, men på grund av materialets mer flytande konsistens är detta inte särskilt bekvämt. Kompositioner som appliceras för hand är strängt förbjudna att använda när du arbetar med en speciell maskin.

Handgips appliceras i ett tjockare lager - upp till 50 millimeter. Denna blandning är tjockare, vilket gör det omöjligt att använda den i kombination med en maskin, eftersom den täpper till kanaler och andra element i enheten, som kan bryta från detta.

Bild
Bild

Knauf -företagets sortiment innehåller spackelmaterial. De används före ytbehandling. Knauf Rotband kitt är universellt, det består av gips och naturmaterial. Det används i rum med hög luftfuktighet.

Knaufs murade blandningar, golv, lim har länge vunnit popularitet och används ofta i konstruktions- och reparationsarbeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Innan du köper en gipsblandning måste du välja den nyans du behöver. Information om kompositionens färg anges inte alltid på etiketten, men den kan beräknas utifrån data från tillverkaren. Gråa blandningar produceras i Krasnogorsk, rosa - i Kolpino och Chelyabinsk och vita - i Astrakhan -regionen och Krasnodar -territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste komma ihåg att egenskaperna hos den färdiga blandningen beror på färgen.

Vitt och grått gips "Rotband", i motsats till rosa, kan flöda över ytan . Detta beror på den grövre granulariteten hos den rosa kompositionen. Om du inte planerar att använda kitt innan du klistrar tapeten, är det lämpligt att jämna ut väggarna med en vit eller grå blandning.

Bild
Bild

Skikttjocklek

Skikt av gipsblandning bör appliceras med en minsta tjocklek på 5 millimeter. Den optimala storleken är 10 millimeter, som kan ökas vid behov. Vid efterbehandling av väggar är den maximala skikttjockleken 50 millimeter, vid takfinish - 15 millimeter.

Om en ökning av tjockleken på gipsskiktet krävs appliceras det andra lagret efter att det första har torkats och grundats. Rotbandgipsblandningar har god vidhäftning till tegel, betong, trä och gips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Gipsblandningen "Rotband" kan absorbera överflödig fukt. Den tål låga temperaturer bra, är ånggenomsläpplig, fuktbeständig. Kompositionen har låg värmeledningsförmåga.

Dess egenskaper:

  • skikttjocklek - från 5 till 50 millimeter;
  • förbrukning av torr komposition med ett lager på 10 millimeter är 8,5 kg per 1 m2.;
  • från ett paket som väger 30 kilo erhålls lite mer än 35 liter lösning;
  • mognadstiden för lösningen är 10 minuter;
Bild
Bild
  • ett lager 10 millimeter tjockt torkar på ungefär en timme;
  • full styrka ökar på 24 timmar;
  • densiteten för den torra blandningen är 730 kg per 1 m3;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • granularitet kan nå 1, 2 millimeter;
  • komposition nyanser - grå, vit, rosa;
  • hållbarheten är sex månader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

Blandningen "Rotband" är gjord på basis av gips, därför används den när man arbetar med väggar och tak inomhus. Motståndskraftig mot fuktiga miljöer, så den kan användas i rum som badrum, källare och andra. För utomhusarbete är det nödvändigt att använda cementbaserade material.

Det finns många beläggningar som denna produkt kombineras med . Dessa är till exempel betong, tegel, sten, luftbetong, cement, gips och andra.

Bild
Bild

Förberedelse och utförande av arbeten

När du förbereder gipsblandningen måste du komma ihåg att den torkar snabbt, så det är värt att blanda den mängd som kan användas under denna tidsperiod. Tillåt cirka 2 dagar för fullständig torkning.

Vid användning av blandningen bör temperaturen i arbetsområdet inte falla under +5 grader . Det rekommenderas att utesluta direkt solljus. Du måste också kontrollera frånvaron av drag och inte ventilera rummet ett dygn efter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningen ska gradvis hällas i kallt vatten. För blandning är det lämpligt att använda en gipsblandare.

Konsistensen ska vara enhetlig och fri från klumpar. Efter detta ska blandningen få bryggas i cirka 5 minuter. Mer vatten kan tillsättas vid behov.

Därefter appliceras lösningen på ytan med ett lager av 5 till 10 millimeter tjockt med rörelser uppifrån och ner . En timme senare, när kompositionen stelnar, måste den jämnas med en metallspatel tills en jämn beläggning bildas. Efter 15 minuter efter det bör den behandlade ytan strö något med vatten och gnidas med en flottör, ta bort defekter. När gipset är tråkigt, slätas det ut med en spatel. Om en relief eller ett mönster krävs, bearbetas den härdade beläggningen med en rulle eller en borste med en hård borste.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Gipset är flexibelt och mjukt nog att arbeta med. Den tveklösa fördelen är att ytan som behandlats med Knauf "Rotband" -blandningen inte behöver vara spackel. Det är motståndskraftigt mot sprickbildning, ekonomiskt nog att använda, kan reglera inomhusfukt, miljövänligt och säkert.

När den appliceras korrekt avskalas inte kompositionen och smulas inte. Väggen är platt och slät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningen har dock vissa nackdelar . Det är inte lika starkt som cement, har ingen korrosionsskyddande effekt - metallfästen rostar med tiden. Dessutom är Knauf "Rotband" inget billigt byggmaterial. Men den höga kvaliteten på denna komposition och dess positiva egenskaper mer än kompenserar för dessa brister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att köpa exakt den blandning som är nödvändig för en viss typ av arbete, för att se till att förpackningen är intakt och att materialet inte är utgått och av hög kvalitet.

Recensioner

Rotbandgipsblandning produceras på ryska fabriker med tysk teknik. Produkter av originalkvalitet har inga negativa recensioner. Inhemska analoger av blandningen är en storleksordning billigare, men de uppfyller inte deklarerade tekniska egenskaperna.

När du köper en blandning inte i betrodda märkesbutiker, utan på marknader och från privata handlare, kan det inte garanteras att du kommer att köpa en originalprodukt. Förfalskade produkter är inte av hög kvalitet, även om de externt kan ha varumärkesmärken som en logotyp och instruktioner. Huvudgaranten för denna produkt från tillverkaren är en pålitlig leverantör.

Rekommenderad: