Gipshink "behållare" (26 Bilder): Gör Det Själv Enligt Ritningarna För Vägggipsningsspade, Recensioner Om Användning

Innehållsförteckning:

Video: Gipshink "behållare" (26 Bilder): Gör Det Själv Enligt Ritningarna För Vägggipsningsspade, Recensioner Om Användning

Video: Gipshink
Video: 8 DIY Room Decor & Home Useful Ideas | Amazing Craft Compilation 2024, April
Gipshink "behållare" (26 Bilder): Gör Det Själv Enligt Ritningarna För Vägggipsningsspade, Recensioner Om Användning
Gipshink "behållare" (26 Bilder): Gör Det Själv Enligt Ritningarna För Vägggipsningsspade, Recensioner Om Användning
Anonim

Vid avslutande arbete är varje mästare intresserad av hur man kan förbättra kvaliteten, minska tiden och göra sitt arbete enklare. Ett av verktygen som kan hjälpa i det här fallet är "behållaren" gipsskopa. Det låter dig mekanisera arbetsflödet, vilket påverkar arbetets kvalitet och hastighet. Låt oss överväga dess funktioner, fördelar med användning och ta reda på hur man gör ett sådant verktyg med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Denna enhet är avsedd för puts av ytor med stora volymer (upp till hela byggnaden). Användningen i små områden är opraktisk. I det här fallet kommer det inte att vara möjligt att spara tid, eftersom installationen av själva enheten och dess tvätt efter arbetets slut är ganska långa processer.

Externt är enheten en liten metallhink med handtag , på vilken det finns en spak som underlättar den mekaniska tillförseln av gipskompositionen. På sidan motsatt handtaget finns hål för att mata ut blandningen på basen som ska behandlas.

Bild
Bild

Översatt från engelska betyder namnet på enheten "hoppa" eller "studsa". Dess arbete utförs med hjälp av tryckluftskraft, som styrs från handtaget med kompressorn. Gipsmatningshastigheten är vanligtvis 60 kubikmeter per timme. Ett sådant verktyg sparar upp till 40% av blandningen i jämförelse med den manuella metoden. Den kan användas för efterbehandling av väggar, tak, lutande plan. I arbetet är det tillåtet att använda cementgips, cementkalk, lim, samt färger och lacker.

En intressant nyans är det faktum att behållare för bearbetning av väggar och tak skiljer sig åt i munstyckets variabilitet . De har en annan lutningsvinkel i förhållande till det bearbetade planet. Dessutom är handtaget också annorlunda. För väggmodeller har den en 45-graders lutningsvinkel och takhinkarna har en 90-graders lutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa enheter kallas mekaniska gipsskopor. Vanligtvis kompletteras satsen med flera munstycken med möjlighet att justera beroende på önskad typ av efterbehandling. Detta gör att du kan variera tiden för tömning av skopan inom 5 - 10 sekunder.

För att jämna ut kompositionen som appliceras på basen, använd regeln för antingen en bred spatel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med en behållarskopa är uppenbara.

  • Det utmärks av en acceptabel kostnad, som är lämplig för varje köpare och "kostar inte budgeten".
  • Produkten säljs separat, ibland ingår kompressormunstycket i förpackningen.
  • Enhetens design är extremt enkel och intuitiv. Du behöver inte lägga tid på att lära dig processens invecklingar för en kvalitetsapplikation.
  • Med korrekt hantering och snabb rengöring håller produkten tillräckligt länge.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du arbetar med två personer minskar det avsevärt tiden för ytbehandling.
  • Utbudet av modeller är varierat. Om du vill kan du välja ett alternativ för limning av flytande tapeter, färg och lim.
  • På grund av det tryck som alstras av anordningens drift ökar vidhäftningen av kompositionen till ytan som ska putsas.
  • Behållaren sparar på arbetslösning, som med en stor volym kan avsevärt spara budget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Denna enhet uppskattas mycket av professionella hantverkare, eftersom den utmärks av maximal sprutnoggrannhet.
  • Verktyget är lätt att rengöra, särskilt om det är tillverkat av galvaniserat eller rostfritt stål.
  • Gipsbehållaren är lämplig för in- och utvändiga efterbehandlingsarbeten.

Användningen av en mekanisk metod för att applicera kompositionen påverkar inte på något sätt lösningens kvalitet och tillåter olika föroreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsistensen av basgipsföreningen bör dock vara tjockare än andra föreningar. Med hjälp av ett sådant verktyg är det möjligt att avsluta ytor med komplex konfiguration, det förbereder basen perfekt för efterbehandling. I det här fallet kan plan trimmas med kompositioner av olika texturer och färger.

Tratten har dock också en nackdel . Om det är nödvändigt att putsa ytan i flera lager anser hantverkarna att den är opraktisk. Gjutning i sådana fall går snabbare för hand. Om arbetslösningen inte tas bort omedelbart blir det dessutom mycket svårare att göra efter torkning. För att göra detta måste du suga upp verktyget genom att placera det i en behållare med vatten.

Bild
Bild

Hur man använder?

Användning av en behållare för gipsskopa innebär preliminär vätning av den behandlade ytan, liksom inställning av fyrar. Dessutom är det nödvändigt att installera ett förstärkt nät. Eftersom arbetet i sig inte tar mycket tid kan du omedelbart förbereda en stor sats av lösningen. Vanligtvis inom några minuter när putsning "lämnar" cirka 50 kg av den beredda kompositionen.

Beredningen av blandningen måste motsvara de proportioner som anges på förpackningen . Sprutning utförs omedelbart efter beredning av kompositionen och dess omrörning. Enhetens korrekta avstånd från ytan som ska behandlas är cirka 4 - 5 cm. Blandningen appliceras på ett plan, varefter ytan jämnas ut utan att vänta på att den torkar. Försök att applicera lösningen jämnt och flytta enheten gradvis. Efter den slutliga torkningen av det utjämnade skiktet gnids det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Du kan göra din egen behållare för vägg- och takgips. För att göra detta behöver du verktyg, material och ett diagram (du kan överväga olika ritningar, välja den som är tydligare för dig). Det bör noteras att en enhet med en lösningsvolym på 6-8 kg är tillräcklig för drift. Om du närmar dig utförandet korrekt fungerar en hemgjord enhet inte sämre än en butiks motsvarighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera huvudpunkter i steg-för-steg-instruktioner

  • Ta den färdiga ritningen eller gör den själv (för att göra detta, rita dess kontur och ange alla parametrar som ska skalas).
  • Överför den utfällda ritningen till tunna metall- eller aluminiumplåtar i full storlek.
  • Skär ut varje arbetsstycke i den framtida skopan längs de markerade linjerna med en slipmaskin.
  • Samla de utskurna ämnena i en enda struktur med en svetsmaskin eller autogen.
  • Fäst sedan handtaget med luftintaget på kroppen, kom ihåg att vara uppmärksam på valet av utlopp.
  • Det återstår att välja luftkompressorns effekt och ansluta den till den svetsade gipsbehållaren.

Enheten kan sedan användas. Det bör dock komma ihåg att denna enhet är avsedd främst för bearbetning av väggar, inte taket.

Krav på hushållsapparater

Om du bestämmer dig för att göra en gipsspade med dina egna händer, notera några regler som är viktiga att följa under tillverkningen.

  • När du köper material för att göra din egen spadehink, var särskilt uppmärksam på valet av handtag. Den ska sitta bekvämt i handen och vara tillräckligt stark. Tyvärr har butiks motsvarigheter mer ergonomiska handtag.
  • Ta hand om närvaron av ett gångjärn eller avtagbart lock för behållaren. Detta hindrar lösningen från att spillas under drift och när den lutas.
  • Diametern på inloppet bör inte vara mindre än 1,5 mm, annars kommer det systematiskt att täppas till istället för att säkerställa högkvalitativt arbete. Om diametern överstiger 5 mm -märket kan detta leda till ett tryckfall efter att blandningen lämnat.
  • Du kan inte ta tenn som grund för lösningsbehållare. Detta material deformeras ganska snabbt. Det är bättre att använda en metallplåt som inte är mer än 1 mm tjock för detta.
  • Använd inte hemmagjorda enheter eller en kulventil istället för en pneumatisk ventil. Detta kommer att leda till en överkonsumtion av råvaror, eftersom ett omedelbart avbrott i lösningsförsörjningen i sådana fall är omöjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också ta hänsyn till en nyans: ju större parameter för utgångshålet, desto större bör avståndet mellan verktyget och det bearbetade planet vara. I vissa fall varierar den från 10 till 20 cm.

Recensioner

Gipsbehållaren är känd som ett framgångsrikt och användbart verktyg för efterbehandling. Detta bevisas av kundrecensioner och auktoritativa åsikter från erfarna hantverkare som finns kvar på Internet. Åsikterna är överens om att en putsspade låter dig utföra arbete på kortast möjliga tid utan synliga defekter i basen.

Vissa användare noterar att med hjälp av denna enhet är det möjligt att förenkla utförandet av efterbehandling med dekorativt gips. Detta är mycket bekvämt, för efter att ha jämnat ut kompositionen kan du ge ytan på basen vilken textur som helst, utan att begränsa dig själv när du väljer ett mönster. I detta fall kommer mönstret som bildas med hjälp av en spatel eller formad rulle att vara detsamma på alla plan på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många kommentarer påpekar att till det lägsta priset har gipsskopan för vägg- och takdekoration maximal nytta. Hittills har denna enhet inga negativa recensioner.

Rekommenderad: