Vetonit TT: Produktspecifikationer TT40, Cementgips, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vetonit TT: Produktspecifikationer TT40, Cementgips, Recensioner

Video: Vetonit TT: Produktspecifikationer TT40, Cementgips, Recensioner
Video: weber vetonit TT 40 механизированное нанесение 2024, April
Vetonit TT: Produktspecifikationer TT40, Cementgips, Recensioner
Vetonit TT: Produktspecifikationer TT40, Cementgips, Recensioner
Anonim

Det finns ett stort urval av gips på den moderna marknaden. Men den mest populära bland sådana produkter är blandningen av Vetonits varumärke. Detta varumärke har förtjänat kundernas förtroende på grund av det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet, prisvärdhet och mångsidighet. Trots allt kan olika typer av gips användas för väggdekoration utanför och inuti lokaler, samt för att jämna taket.

Om du upptäcker att blandningen säljs av Weber-Vetonit (Weber Vetonit) eller Saint-Gobain (Saint-Gobain), råder det ingen tvekan om produkternas kvalitet, eftersom dessa företag är de officiella leverantörerna av Vetonit-blandningen.

Bild
Bild

Varianter av gips

Materialtyperna skiljer sig åt beroende på vilket syfte de är avsedda för: för att jämna ut ytan eller för att skapa dekorativa ytor utanför eller inne i rummet. Flera typer av dessa blandningar finns kommersiellt.

  • Primer Vetonit. Denna lösning används för att behandla väggar och tak i tegel eller betong.
  • Gips Vetonit. Uteslutande utformad för inredning, eftersom sammansättningen av gips är inte resistent mot fukt. Dessutom, efter bearbetning med en sådan komposition, är ytan redan helt klar för ytterligare målning. Blandningen kan appliceras både manuellt och automatiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vetonit EP . Denna typ av lösning är inte heller fuktresistent. Den innehåller cement och kalk. Denna blandning är bäst lämpad för en engångsutjämning av stora ytor. Vetonit EP kan endast användas på robusta och pålitliga konstruktioner.
  • Vetonit TT40 . Sådan gips kan redan motstå fukt, eftersom huvudkomponenten i dess sammansättning är cement. Blandningen används framgångsrikt för bearbetning av olika ytor från vilket material som helst, så det kan med säkerhet kallas hållbart och mångsidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Utnämning . Vetonits produkter, beroende på typ, används för utjämning av ytan före målning, tapetsering, installation av andra dekorativa ytor. Dessutom är blandningen perfekt för att eliminera luckor och sömmar mellan gipsskivor, samt för att fylla målade ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utgivningsformulär . Blandningen säljs i form av en fritt flytande torr komposition eller en färdig lösning. Den torra blandningen är i påsar av tjockt papper, paketets vikt kan vara 5, 20 och 25 kg. Kompositionen, utspädd och beredd för användning, förpackas i en plastbehållare, vars vikt är 15 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Storleken på granulaten . Vetonit -gips är ett bearbetat pulver, storleken på varje granulat är högst 1 millimeter. Vissa dekorativa ytor kan dock innehålla granulat på upp till 4 millimeter.
  • Blandningskonsumtion . Förbrukningen av kompositionen beror direkt på kvaliteten på den behandlade ytan. Om det finns sprickor och flis på den behöver du ett tjockare lager av blandningen för att försegla dem helt. Ju tjockare skikt, desto större förbrukning. I genomsnitt rekommenderar tillverkaren att applicera kompositionen i ett lager på 1 millimeter. För 1 m2 behöver du cirka 1 kilo 20 gram av den färdiga lösningen.
Bild
Bild
  • Använd temperatur . Den optimala temperaturen för att arbeta med kompositionen är från 5 till 35 grader Celsius. Det finns dock blandningar som kan användas i kallt väder - vid temperaturer ner till -10 grader. Du kan enkelt hitta information om detta på förpackningen.
  • Torktid . För att ett nytt lager av murbruk ska torka helt är det nödvändigt att vänta minst en dag, medan den första härdningen av gipset sker inom 3 timmar efter applicering. Kompositionens härdningstid beror direkt på skiktets tjocklek.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Styrka . En månad efter applicering av kompositionen kommer den att klara en mekanisk belastning på högst 10 MPa.
  • Adhesion (vidhäftning, "klibbighet"). Tillförlitligheten för sammansättning av kompositionen med ytan är ungefär från 0,9 till 1 MPa.
  • Lagringsvillkor . Med rätt lagring kommer kompositionen inte att förlora sina egenskaper på 12-18 månader. Det är viktigt att förvaringsrummet för Vetonit-blandningen är torrt, välventilerat, med en luftfuktighet på högst 60%. Produkten tål upp till 100 frys- / upptiningscykler. I detta fall ska paketets integritet inte kränkas.

Om påsen är skadad, var noga med att överföra blandningen till en annan lämplig påse. Den redan utspädda och beredda blandningen är endast lämplig för användning i 2-3 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Vetonit TT cementbaserad gipsblandning har en rad positiva egenskaper.

  • Miljövänlighet . Vetonits produkter är helt säkra för miljön och människors hälsa. Inga giftiga och farliga komponenter används vid tillverkningen.
  • Fuktmotstånd . Vetonit TT deformeras eller tappar inte sina egenskaper när den utsätts för vatten. Detta innebär att detta material kan användas för att dekorera rum med hög luftfuktighet, till exempel badrum eller rum med en pool.
  • Motstånd mot yttre påverkan . Beläggningen är inte rädd för regn, snö, hagel, värme, frost och temperaturförändringar. Du kan säkert använda kompositionen för både inre och yttre ytor. Materialet kommer att fungera i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Funktionalitet . Användningen av blandningen gör det möjligt att inte bara jämna ut och förbereda ytan för ytterligare efterbehandling, utan också att avsevärt förbättra värme- och ljudisoleringsegenskaperna i taket och väggarna. Kundrecensioner bekräftar detta.
  • Estetik . Den torra blandningen har en extremt fin slipning, vilket gör det möjligt att skapa en perfekt slät yta.

Nackdelarna med produkten är inte så många. Dessa inkluderar blandningens långa sluttorkningstid på ytan, liksom det faktum att Vetonit -gips kan smula under arbetet med det.

Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Blandningen kan appliceras på en cement eller någon annan yta med en genomsnittlig skikttjocklek på 5 mm (optimalt enligt instruktionerna - från 2 till 7 mm). Vattenförbrukning - 0, 24 liter per 1 kg torr blandning, rekommenderad driftstemperatur är +5 grader. Om gipset appliceras i flera lager, bör du vänta tills ett lager är helt torrt innan du går vidare till nästa. Detta kommer att maximera hållbarheten hos den slutliga beläggningen.

Bild
Bild

Arbetsordning

Reglerna för att arbeta med Vetonit TT -blandning i allmänhet skiljer sig inte mycket från funktionerna i att applicera någon annan gipsblandning.

Träning

Först och främst måste du noggrant förbereda ytan, eftersom det slutliga resultatet beror på detta steg. Rengör ytan helt för skräp, damm och eventuell förorening. Alla utstående hörn och oegentligheter måste skäras och repareras. För bästa effekt rekommenderas att förstärka basen med ett speciellt förstärkningsnät.

Om du behöver täcka en betongyta med murbruk kan du först grunda den. Detta är nödvändigt för att undvika absorption av fukt från gipset av betongen.

Bild
Bild

Beredning av blandningen

Lägg den erforderliga mängden torr komposition i en tidigare beredd behållare och blanda den noggrant med vatten vid rumstemperatur. Det är bäst att använda en borr för detta. Låt sedan lösningen stå i cirka 10 minuter och blanda sedan allt noggrant igen. Ett paket torrblandning (25 kg) kommer att kräva cirka 5-6 liter vatten. Den färdiga kompositionen räcker för att täcka cirka 20 kvadratmeter yta.

Bild
Bild

Ansökan

Applicera lösningen på den beredda ytan på något sätt som passar dig.

Kom ihåg att den beredda blandningen måste användas inom 3 timmar: efter denna period kommer den att försämras.

Bild
Bild

Slipning

För en perfekt utjämning av ytan och slutförandet av arbetet måste du slipa den applicerade lösningen med en speciell svamp eller sandpapper. Se till att det inte finns onödiga spår och sprickor.

Bild
Bild

Observera reglerna för lagring, förberedelse och applicering av Vetonit TT -märkesblandningen, och resultatet kommer att glädja dig i många år!

Rekommenderad: