Venetiansk Marmorerad Gips: Gör-det-själv-teknik För Att Applicera Venetianska, Dekorera Väggar Med Kitt I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Venetiansk Marmorerad Gips: Gör-det-själv-teknik För Att Applicera Venetianska, Dekorera Väggar Med Kitt I Interiören

Video: Venetiansk Marmorerad Gips: Gör-det-själv-teknik För Att Applicera Venetianska, Dekorera Väggar Med Kitt I Interiören
Video: Hur gör snickaren - Montering av gipsskivor på vägg 2024, April
Venetiansk Marmorerad Gips: Gör-det-själv-teknik För Att Applicera Venetianska, Dekorera Väggar Med Kitt I Interiören
Venetiansk Marmorerad Gips: Gör-det-själv-teknik För Att Applicera Venetianska, Dekorera Väggar Med Kitt I Interiören
Anonim

Venetiansk marmorgips är ett av de mest originella alternativen för väggdekoration i inredningen. Inredningens originalitet ges av likheten med naturstenens struktur, medan beläggningen är andningsbar, miljövänlig och mycket effektiv. Tekniken att applicera en venetianer med egna händer är så enkel att även en inte alltför erfaren mästare kan hantera det, du behöver bara följa rekommendationerna och följa en viss sekvens av åtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Venetiansk marmor-gips är ett lyxigt alternativ för inredning, lämpligt för rum med olika luftfuktighet. När du arbetar med materialet kan du använda olika effekter, ytterligare beläggningar som påverkar hållbarheten och praktiken hos den färdiga ytan . En egenskap hos denna typ av finish kan kallas möjligheten att använda den på olika typer av väggar. Men det är ganska svårt att få en riktigt effektiv designlösning utan erfarenhet - inte alla mästare kan på ett tillförlitligt sätt imitera marmor första gången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Venetiansk gips är en komposition för ytbehandling av väggar, som innehåller natursten krossad i damm eller i större fraktioner.

Oftast används fragment av marmor, kvarts, granit, malakit, onyx, kalksten som fyllmedel . I kompositionen finns också toningspigment, släckt kalk och lösningen späds ut med vanligt vatten. För att ge fuktbeständighet är ytan täckt med naturligt vax.

Bild
Bild

Venetianskt gips har varit känt sedan antikens Rom, men i sin moderna formulering uppträdde det i Italien på 1500 -talet . En ovanlig dekorativ beläggning användes av hantverkare för att dekorera lyxiga palatsinteriörer, vilket gjorde det möjligt att överge massiva marmorplattor. Många renässansfresker gjordes på denna grund. Moderna formuleringar behöver inte spädas på egen hand. De presenteras i form av en mastik, vilket är bekvämt att arbeta med när de appliceras med en spatel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för väggbehandling

Kittet med effekten av venetiansk gips är perfekt för användning i klassisk interiör, i rum i barock, rokoko, empirestil, i ett minimalistiskt utrymme eller loft. Beroende på tillämpningstekniken kan beläggningen ha en av effekterna, som beskrivs nedan.

Craquelure . Gips med karakteristiska sprickor erhålls med en speciell lack som appliceras i slutet av efterbehandlingsarbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Marseillevax . Marmorgips för våtrum. Det ser väldigt imponerande ut, blir helt vattentätt, har en lyxig konsistens.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Carrar . Effekten av samma klassiska marmor från Carrara-stenbrotten uppnås genom applicering i flera lager (8–12 steg). Användningen av flera nyanser gör att du kan uppnå de finaste färgövergångarna. Beläggningsalternativ för erfarna hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Veneto . Effekten av polerad till en slät marmor bildas med en finmalet bas. Den färdiga beläggningen har en karakteristisk glans, lämplig för våtrengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marbella . En variant av venetiansk gips med en antik effekt, som kombinerar matt och glansigt inneslutningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgschemat är också ganska varierat. Grundtoner - vit, svart, grå - anses vara universella . Vanligtvis tonas den klassiska basen av en mjölkaktig nyans på fabriken eller i en butik.

Ljusa och rika färger är särskilt efterfrågade i moderna inredningsstilar.

Azure, guld, beige anses klassiker som är karakteristiska för den italienska traditionen i utformningen av vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsteknik

Venetiansk gips kan appliceras med en speciell murslev eller murslev. Det är nödvändigt från början att förbereda sig för att arbetet kommer att bli mödosamt och omfattande. Låt oss beskriva denna process steg för steg.

Förbereda väggarna . De rengörs från den gamla beläggningen, små höjdskillnader och defekter jämnas med kitt och större med gips.

Bild
Bild

Ytfyllning . Det utförs med en speciell akrylförening som tränger djupt in i materialets struktur. Du måste arbeta snabbt, efter att ha torkat ett lager appliceras det andra omedelbart. Basen ska sedan härda helt.

Bild
Bild

Applicering av 1 lager venetiansk gips . Det använder nödvändigtvis ett fyllmedel med marmorflis, med vilket du kan uppnå önskad dekorativ effekt. Dessutom vidhäftar en sådan komposition bättre till primerns yta. Du måste applicera mastiken jämnt, i ett tunt lager, utan luckor, du kan arbeta med en spatel eller flyta. Beläggningen kommer att vara helt torr efter 5-6 timmar.

Bild
Bild

Uppföljningsarbete . Ovanpå baslagret av venetiansk gips appliceras 8-10 lager glasyrbeläggning. Att arbeta med det kräver ett kaotiskt arrangemang av slag, en riktningsändring - det är viktigt att uppnå en ojämn tjocklek. Det är detta tillvägagångssätt som låter dig få en lek med ljus och färg. Om du behöver en kombination av flera nyanser doppas spetsen på en hackad murslev i flera typer av pigmenterad beläggning, ett nytt lager appliceras först efter att det föregående har torkat helt.

Bild
Bild

När du arbetar med den venetianska putsstekniken kan du få både en matt och blank yta.

För att uppnå en glans blandas en finmald pulverbas med akrylfärg. Dessutom, i fuktiga rum, är ytbehandling av den färdiga gipsbeläggningen med syntetiskt vax obligatorisk.

I vardagsrum görs en sådan beläggning på naturlig basis.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Venetiansk marmorerad gips är mycket populär inom inredning. Den kan användas för att dekorera vardagsrummet, badrummet, köket och andra delar av huset, lägenheten. De mest intressanta exemplen förtjänar särskild uppmärksamhet.

Delikat krämig venetiansk gips i badrummet . Väggens dekoration kombineras harmoniskt med förgyllning, naturligt trä och levande växter.

Bild
Bild

Den rika kaffeskuggan av venetiansk gips i ett modernt kontor ser lyxigt och dyrt ut . Eleganta möbler i metallfärger betonar status och sofistikering av finishen.

Bild
Bild

Snygg designlösning i lila färger . Venetiansk gips i vardagsrummet i denna design ser luftig och modern ut.

Rekommenderad: