Mjukgörare För Gips: "SVV-500 Gipsomvandlare" För Gips Och Andra Alternativ, Sammansättning. Vad Kan Ersättas? Var Används Den?

Innehållsförteckning:

Video: Mjukgörare För Gips: "SVV-500 Gipsomvandlare" För Gips Och Andra Alternativ, Sammansättning. Vad Kan Ersättas? Var Används Den?

Video: Mjukgörare För Gips:
Video: Invändig beklädnad Gips 2024, April
Mjukgörare För Gips: "SVV-500 Gipsomvandlare" För Gips Och Andra Alternativ, Sammansättning. Vad Kan Ersättas? Var Används Den?
Mjukgörare För Gips: "SVV-500 Gipsomvandlare" För Gips Och Andra Alternativ, Sammansättning. Vad Kan Ersättas? Var Används Den?
Anonim

För tillverkning av de mest hållbara och fasta produkterna från en gipsbas används dessutom en speciell mjukgörare. Denna komponent är ett speciellt fint byggpulver. Det låter dig inte bara göra strukturer mer hållbara, utan ger också bättre vidhäftning av materialet under applicering, plasticitet och skapandet av en speciell porös struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En mjukgörare för gipsmassa är en speciell komposition som oftast tillverkas på en polykarboxylatbas. Tillsatsen kan avsevärt förbättra materialets egenskaper.

När du använder en mjukgörare blir byggnadskompositionen mycket flyktig . Det kommer att kunna fylla i alla element i avlastningsytor, medan antalet bubblor reduceras avsevärt.

Bild
Bild

För närvarande produceras ett stort antal sådana tillsatser på olika kemiska baser.

Vanligtvis, sådana pulver är ljusa i färg (vitt, ljusgult, ljusbrunt) . Ämnet kan avsevärt förbättra kvaliteten på den färdiga gipsprodukten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och populära märken

På den ryska marknaden för byggprodukter kan du hitta ett litet antal märken som producerar sådana blandningar för gips. Idag producerar operativa företag som tillverkar sådana omvandlare en mängd mjukgörare.

Freeplast . Detta företag tillverkar tre huvudtyper mjukgörare, beroende på vad de exakt ska användas till. Det vanligaste alternativet anses vara typ "A". Det kommer att vara ett bra alternativ om du bara behöver öka styrkan hos dekorativa gipsstrukturer. Alternativet "Profi" är avsett att minska kostnaden för tillverkning av gipsdelar, öka styrkan. Produkter "Fasad" används i de fall då det är nödvändigt att bygga gipsprodukter med maximal styrka, som kommer att ligga utomhus. Produkterna från Freeplast -företaget minskar avsevärt vattenförbrukningen och ökar fuktmotståndet. Oftast används den vid installation av beläggningsplattor, fasadkonstruktioner, dekorativ sten, landskapsdetaljer och yttre element. Prover av detta företag har en relativt låg kostnad, utmärkt kvalitet.

Bild
Bild

Cemmix . Denna tillverkare producerar produkter som avsevärt påskyndar processen att stelna massan, den fyller formen bättre och självkomprimerar. Genom att öka aktiviteten hos byggpartiklar involverar dessa mjukningsmedel materialet helt i arbetet. När man använder sådana ytterligare tillsatser kan de färdiga gipsdelarna dock få en annan nyans (gul, ljusbrun).

Bild
Bild

Separat kan du markera gipsadditivet "Owl-2000". Den produceras av Kama-Stone-fabriken. En sådan lösning gör att du kan göra kompositionen flytande utan luftbubblor och gipsdelarna - så pålitliga och hållbara som möjligt.

" Uggla-2000 "används oftast för installation av stuckatur, dekorativ sten, trädgårdsfigurer. Denna typ har ökat mjukgörande egenskaper, så ju mer sådant pulver du lägger till gips, desto mindre vatten behöver du. Så mjukgöraren kan avsevärt minska kostnaderna vid tillverkning av gipsföremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

MEN du kan också se en speciell "Gipsomvandlare SVV-500" till salu . Det är en finfördelad pulverblandning med en ljusgrå färg. Tillsatsen innehåller i sin sammansättning en speciell aktivator, som säkerställer en snabb härdning av gipset.

Denna omvandlare kan öka styrkan hos delar med 7-10 gånger . Dessutom gör ämnet materialet plast, förbättrar ytkvaliteten genom att bilda porer. Samtidigt bromsar användningen av en sådan komposition något fastställandeprocessen för byggmassan när den appliceras.

Bild
Bild

" Gipsomvandlare SVV-500 " innehåller i sin sammansättning ett stort antal ytterligare komponenter samtidigt, därför rekommenderas inte tillsats av andra ämnen, eftersom detta kan leda till obalans, försämring av de viktigaste egenskaperna.

Om du köpte en sådan mjukgörare bör du lära dig om några viktiga lagringsregler. Detta ämne ska endast placeras i slutna behållare.

Det bör förvaras inomhus eller utomhus under en baldakin. I vilket fall som helst måste du välja platser med en stabil luftfuktighet.

Bild
Bild

Utnämning

Speciella gipsmjukgörare kan användas för att skapa en mängd olika strukturer. Ofta används ett sådant tillsatsmedel vid tillverkning av dekorativa föremål som tillverkas med gjutgods.

Mjukningsmedel kan användas i basreliefer . De tas också som en extra komponent för tillverkning av hållbart gips. Sådana kompositioner gör att du kan göra installationen så hållbar och pålitlig som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper den mest lämpliga mjukgöraren bör du vara särskilt uppmärksam på några av nyanserna. Så, var noga med att titta på produkternas huvudsakliga egenskaper . Det är bättre att välja produkter som ger maximal produktstyrka - de bör öka styrkan med 5-10 gånger.

Innan du köper bör du noggrant läsa pulverets sammansättning. Den ska inte innehålla giftiga element som kan vara farliga för människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom också ihåg det olika typer av mjukgörare är avsedda för olika ändamål . Så i järnaffärer kommer köpare att kunna hitta prover för fasader, trottoarstrukturer, dekorativa gipsprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man byta ut?

Om du inte vill köpa färdiga gipsmjukgörare kan du använda ett enkelt tvättmedel. En sådan komponent kommer att göra massan starkare och mer hållbar. Men samtidigt är det nästan omöjligt att uppnå samma resultat som med färdiga mjukgörare.

Gips mjukgörare är komplexa kemikalier . Hushållsmedel kan inte ge samma effektiva resultat.

Bild
Bild

Funktioner vid användning

Innan du använder speciella tillsatser för gipsblandningar, bör du läsa instruktionerna i förväg. Det är i det som det kommer att finnas instruktioner om nödvändiga doser av alla beståndsdelar.

Dessutom är det värt att komma ihåg det vid användning av sådana tillsatser bör mycket mindre vatten hällas i lösningen . Konsumtionen av mjukgörare per 1 kilo gips kan vara olika beroende på vilket resultat du vill uppnå.

Om du behöver göra en superstark gipsstruktur är det bättre att ta 1,5-5% av tillsatsen och cirka 350-370 gram vatten . Om du bara vill göra den framtida produkten mer hållbar kan du bara ta cirka 0,3-0,5%.

Bild
Bild

Om du lägger till mer än 5% mjukgörare till gipsblandningen kan du uppnå motsatt effekt. Det kommer att bli en betydande minskning av styrkaökning.

Det rekommenderas att räkna den erforderliga mängden av blandningen med den gravimetriska metoden; det är bättre att inte göra dosen i volym.

Efter blandning av alla komponenter ska den färdiga massan inte användas omedelbart . Den ska vara tillräckligt flytande och gjuten. Endast i denna form, när du häller, kommer inte för många porer att visas på ytan.

Kom ihåg några av reglerna för lagring av sådana produkter. Efter att du har öppnat förpackningen med ämnet och använt det ska det också vara tätt och tätt stängt , inget ska komma in. Annars kan tillsatsen inte användas i framtiden.

Rekommenderad: