Slipgips: Hur Slipar Man Väggarna Efter Puts? Kvarn, Kvarn Och Andra Verktyg

Innehållsförteckning:

Video: Slipgips: Hur Slipar Man Väggarna Efter Puts? Kvarn, Kvarn Och Andra Verktyg

Video: Slipgips: Hur Slipar Man Väggarna Efter Puts? Kvarn, Kvarn Och Andra Verktyg
Video: Laser slipning av betonggolv 2024, Mars
Slipgips: Hur Slipar Man Väggarna Efter Puts? Kvarn, Kvarn Och Andra Verktyg
Slipgips: Hur Slipar Man Väggarna Efter Puts? Kvarn, Kvarn Och Andra Verktyg
Anonim

Att veta hur och hur man slipar gips (eller snarare väggar efter puts) är inte mindre relevant än att förstå hur man applicerar det. Slipgips kan göras med slipmaskiner, slipmaskiner och andra verktyg. Men sådant arbete är nödvändigtvis uppdelat i ett antal specifika steg som inte kan ignoreras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver du en ny yta?

Alla vet att gips appliceras på väggar och tak för att jämna ut ytan. Och därför kan frågan uppstå - varför är det då nödvändigt att slipa. Svaret är mycket enkelt. Även kittgipsmassan bringas precis till full jämnhet. Men då måste den slipas, eller på annat sätt - poleras.

Även fyllning av hög kvalitet, som utförs strikt enligt tekniken, lämnar oundvikligen små oegentligheter efter torkning. Det räcker att köra handen över ytan för att vara säker på detta. Överallt kommer det att finnas vissa ojämnheter i de lättade, ojämna platserna. Ju skarpare spatel, desto mer uttalade spår av dess användning. Det är inte för ingenting som experter rekommenderar att du använder en stor spatel för att ge väggarnas största utjämningsområde.

Men det finns fortfarande väl spårbara leder. Dessutom märks det före kittet. Professionella noterar att gipsade väggar ska torka även vid bra väder i minst 24 timmar. Först då kan du börja slipa.

Uppmärksamhet. Denna procedur bör utföras omedelbart efter applicering av kittet, därför är det nödvändigt att skjuta upp grundningen vid ett senare tillfälle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg

Det enklaste sättet, ur teknisk synvinkel, att slipa ytan med konventionella slipstång … Den är spänd på den smärgel … Detta är en tidstestad lösning, men den är mödosam och tidskrävande. Kornstorleken på slipmedlet är inte viktig. En annan sak är viktig - smärret täpps till med det resulterande dammet mycket snabbt, så det är nödvändigt att byta materialet nästan kontinuerligt.

Utbudet av smörjmedel för en något stor yta blir helt enkelt enorm. Du kommer att behöva arbeta i cirkulära manövrar. Rörelseriktningen spelar ingen roll.

En bättre lösning är en diamantstång. Han är mindre benägen att täppa till, och därför kommer arbetet att gå snabbare. Rester av gipsmassan kommer att hällas inåt. Den aktiva ytan på nätet är inte igensatt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är sant att hon själv kan misslyckas. Detta bestäms omedelbart visuellt. I ett sådant fall hjälper rengöring och reparation av nätet inte - det byts alltid ut.

För arbete kan du använd en kvarn … Maskinen måste användas med omsorg och omsorg. Överdriven rörelse leder ofta till skärning av ytskiktet. Arbetet avbryts ofta eftersom slipskivan eller murslevaren måste rengöras från damm. För detta ändamål tvättas instrumentet med vatten.

Valet av lämplig munstycken … Diamantblad är optimala. För din information kan de antingen vara av torr typ eller vattenkyld - denna punkt bör förtydligas i förväg. Specialiserade slipskivor kan också användas. Men vi måste ta hänsyn till hur exakt de är fästa vid kvarnelementet i kvarnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetstrinn

Gör-det-själv-slipning utförs antingen torrt eller vått .… Det andra alternativet gör att du kan arbeta utan damm. I det här fallet måste du fukta den redan torkade ytan noggrant. Som ett resultat kommer det att vara möjligt att exakt och snabbt ta bort oegentligheter. Och det blir mer ordning i rummet, och städningen blir mycket enklare. Vid torrslipning krävs:

  • strö luften med en sprutpistol;
  • ständigt ventilera rummet;
  • sopa noggrant och tvätta det efteråt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett typ av beläggning - och cement och gips och dekorativ venetiansk gips måste du först och främst inspektera. Armaturen är riktad i rät vinkel och inte bara förd närmare väggen. Detta är det enda sättet att hitta alla avvikelser från det ideala planet. Problemområden skisseras med en skifferpenna. Gelpennor, tuschpennor och markörer är dåliga eftersom de lämnar envisa fläckar.

Efter att ha inspekterat och gjort anteckningar är det lätt att räkna ut vilken storlek slipmedel som ska väljas. De arbetar alltid först med ett litet korn, för att sedan bara öka dess storlek . Själva slipningen utförs uppifrån och ner, rör sig i cirklar medurs. Det rekommenderas att hantera inte för breda remsor (upp till högst 1 m). För mycket kraft bör inte appliceras - det kan bryta ytskiktet.

Slipning av väggar och tak är nästan densamma … Arbetssekvensen är helt identisk. Men du måste använda ställningar. De är mycket bekvämare än bord, stegar eller stativ.

Det finns absolut ingen anledning att skynda på med sådana manipulationer - att spara tid är illusoriskt, men kvalitetsförlusten är ganska verklig.

Bild
Bild

Om det är svårt att hitta ett bra slipmedel, kontakta en specialist.

Viktig. Det är vettigt att använda mekaniserade enheter om du redan har fått lite erfarenhet. En nybörjare bör utföra sådant arbete med manuella enheter.

Efter slipning kontrolleras ytan noggrant med:

  • tjockleksmätare;
  • rutor;
  • härskare;
  • byggnadsnivåer (beroende på vad som finns tillgängligt).

Rekommenderad: