Murblandning: Färgade Torra Produkter För Skumblock, Varmmontering Och Murblandning M200, Lera-eldslipmurbruk 20 Kg

Innehållsförteckning:

Video: Murblandning: Färgade Torra Produkter För Skumblock, Varmmontering Och Murblandning M200, Lera-eldslipmurbruk 20 Kg

Video: Murblandning: Färgade Torra Produkter För Skumblock, Varmmontering Och Murblandning M200, Lera-eldslipmurbruk 20 Kg
Video: Murpussing-puss av Leca Mur 2024, April
Murblandning: Färgade Torra Produkter För Skumblock, Varmmontering Och Murblandning M200, Lera-eldslipmurbruk 20 Kg
Murblandning: Färgade Torra Produkter För Skumblock, Varmmontering Och Murblandning M200, Lera-eldslipmurbruk 20 Kg
Anonim

Murblandningen är ett material som varken konstruktion eller efterbehandling kan klara sig utan. Därför måste du veta lite om dem när du planerar reparationsarbete. Kvaliteten på denna produkt avgör hur hållbar den skapade strukturen blir.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En murblandning är ett torrt material som används för efterbehandling av fogar och för att lägga tegel. Under arbetet späds den torra blandningen ut med vatten och förvandlas till en tät lösning. Det ska inte vara för flytande, utan tvärtom elastiskt och hållbart.

Som en del av den klassiska murverkblandningen finns det flera obligatoriska komponenter, oavsett vilket märke produkterna köps. Huvudkomponenten är naturligtvis ett bindemedel. Utan det blir lösningen inte tillräckligt tjock och elastisk. Antingen cement eller enkel lera används oftast som bindemedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ingår också i kompositionen och fyllmedlet. Som regel är det antingen expanderad lera eller vanlig sand. De flesta tillverkare kompletterar sammansättningen av den torra blandningen med olika mineraltillsatser.

För att väggarna ska bli klara utan att riskera att förstöra deras utseende innehåller sortimentet även färgade blandningar. De innehåller naturligt färgämne av hög kvalitet. Det finns inte bara blandningar av nyanser av brunt eller terrakotta, utan också ljusare alternativ.

Bild
Bild

Det finns flera grundläggande krav för en torr blandning. Först måste det bli en fast lösning. Detta är en av de viktigaste punkterna. Lösningens styrka avgör också hur bra kompositionen ligger och hur länge väggen kommer att stå. Den mest hållbara är cementkompositionen . Använd den för utomhusdekoration. En sådan lösning är bra eftersom den härdar snabbt och är hållbar.

Det bör noteras att blandningens styrka är särskilt viktig när du arbetar med husets fasad och när du häller grunden. Men om möjligt är det bättre att välja olika produkter.

För fasader rekommenderar proffs att använda färgade blandningar. Faktum är att fasaden är husets "ansikte", och den ska definitivt vara vacker. När det gäller färgade blandningar kan du välja ett material som perfekt matchar tegelns eller efterbehandlingsmaterialets färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga sådana krav för blandningen som används för att hälla grunden. Oftast kan du begränsa dig till en klassisk cementkomposition med ett minimum av tillsatser. Huvudsaken är att den är så hållbar som möjligt.

Den andra viktiga punkten är blandningens plasticitet. Detta är särskilt viktigt om du behöver applicera ett tunt lager av murbruk. Trimma till exempel basen på eldstaden. Faktum är att ett tätt lager av produkten kommer att vara svårt att fördela över väggens yta. Dessutom underlättar blandningens plasticitet processen att avsluta foghålen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera huvudtyper av blandningar. Var och en av dem har sina egna egenskaper som måste beaktas när man letar efter ett lämpligt material.

Optimal

Denna typ av torr blandning används under byggandet av hus. Tack vare användningen av en sådan produkt kan rummets värmeisoleringsegenskaper ökas. Ett klassiskt hus i rött tegel blir varmt och mysigt om du väljer en kvalitetsprodukt. Till exempel en spröd murverkblandning där sand kombineras med cement. Samma lösning används för att lägga beläggningsplattor.

I vissa fall läggs ytterligare komponenter till de optimala blandningarna, vilket gör det möjligt att förlänga lagringstiden för lösningen. Det betyder att om byggprocessen tar lång tid, då är en sådan produkt perfekt för jobbet. Kompositionen kan beredas på morgonen och användas fullt ut under dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandad

Ett annat alternativ för blandningar för installationsarbete är blandade kompositioner. En sådan cementblandning är mycket mer elastisk och plast. Dessutom ger det fuktskydd i rummet. En sammansättning av denna typ är en produkt baserad på Portlandcement, där det finns mycket föroreningar och mineral- eller kalktillsatser.

Blandade alternativ inkluderar bland annat lera-chamotte eller perlitblandningar. De kan kallas ett "vinter" -alternativ, eftersom användningen av en lösning på en sådan grund gör det möjligt att isolera byggnaden mycket bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgad

Förutom de viktigaste produkterna i grått och vitt finns det ett annat intressant alternativ - det här är en färgad murblandning. Tillsatsen av färgämnet påverkar inte på något sätt densitet av lösningen. Färgblandningen är en riktig gåva för designern.

De låter dig dekorera väggen och förvandla enkelt murverk till något ljust och originellt. Oftast används färgad murbruk för att få tegelverket att se mer intressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, det är inte nödvändigt att köpa en färdig färgblandning. Du kan skapa det själv hemma. För att göra detta måste du ta en cementbas. Om en ljus nyans krävs, ska cementbasen vara vit. Om du vill få en mörkare ton kommer grå cement att göra. Färgämnen utspädda i vatten införs i denna bas, vilket ändrar lösningens nyans.

Särskild

Särskilda blandningar förtjänar särskild uppmärksamhet. De är inte vana vid att arbeta på ett hus, utan för att bygga tillräckligt stora byggnader. En av de mest populära typerna av murmix är M200.

Denna produkt har vunnit så stor popularitet på grund av det faktum att den gör byggnaden motståndskraftig mot extrema temperaturer, behåller värmen i rummet och är ganska lämplig för användning även av oerfarna byggare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Murblandningar och murbruk framställda av dem kan användas för olika ändamål. De är lämpliga för en mängd olika byggnadsarbeten, från att lägga kakel till till exempel fasaden av skumblock. Här är några av de mest populära områdena där murade blandningar används:

  • Träbetongproduktion … Från ett ämne, som kan köpas i nästan alla lager av byggmaterial, är det möjligt att göra ett så prisvärt byggmaterial som träbetong. Senare används den antingen för inredning eller för att skapa träbetongblock.
  • Golvbeläggning . Genom att genomföra fullständiga reparationer i en lägenhet eller ett privat hus måste du också göra om golvet. För att förbereda basen för laminat, parkett eller någon annan typ av finish används en avjämningsmassa.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Konstruktion av väggar och skiljeväggar . För att dela upp utrymmet i flera separata zoner med hjälp av väggar eller skiljeväggar kommer en torr blandning också till nytta. Den kan användas för installation av tunggipsskivor som är väl lämpade för att skapa moderna skiljeväggar. Dessutom innehåller en lösning från en torr blandning väl skumblock eller gassilikatblock tillverkade av luftbetong.
  • Installation av fundamentet . Ekonomiska blandningar i vanlig användning används också aktivt för installation av fundamentet Faktum är att detta material inte bara är resistent mot extrema temperaturer och hög luftfuktighet, utan förhindrar också att fundamentet krymper.
  • Efterbehandling … Blandningarna är också lämpliga för att lägga keramiska plattor, liksom för att täta fogar. Färgade murade blandningar gör att du kan göra väggarna så att de inte förlorar sin visuella attraktion. Samtidigt kan produktens nyans väljas för att matcha tegelstenen, och helt enkelt efter eget gottfinnande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag finns det många olika tillverkare av murblandningar. Men köpare tenderar att föredra beprövade märken.

Brozex

Detta varumärke producerar blandningar av hög kvalitet, där, förutom cement och ren sand, tillsätts en uppsättning mineralblandningar. På grund av detta visar sig slutprodukten vara mer plast, motståndskraftig mot fukt och stark.

När du arbetar med dessa blandningar är det värt att överväga bara det lösningar från dem ska inte knådas i kallt eller frostigt väder . Resten av blandningarna från Brozex är mycket goda. De får mycket positiv feedback från sina kunder. Nästan alla som använde dem i reparationsprocessen är redo att bekräfta att beredningen av lösningen är en ganska enkel process. Blandningarna kan blandas utan problem om anvisningarna på förpackningen följs exakt.

Det viktigaste är att blanda lösningen noggrant och ge den nödvändig tid att lösa sig. Den resulterande produkten är lika väl lämpad för fyllning av skarvar och för efterbehandling av väggar. Företagets utbud är ganska stort, så du kan hitta blandningar som är lämpliga för olika ändamål - från golvbeläggning till tegelläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Perel

Bland tillverkarna av färgblandningar är just detta märke värt att lyfta fram. Köparnas reaktion på deras produkt och det stora utbudet är också trevligt. I varumärkets sortiment kan du hitta 14 olika nyanser som hjälper till att översätta en mängd kreativa idéer till verklighet.

Förresten presenteras alla färgblandningar i två versioner. Den ena sommaren, den andra vintern. Det första alternativet är lämpligt för varmt väder och tål värme upp till trettio grader. Den andra kan användas i kallt väder. Sådan lösningen tål hård kyla, vilket är idealiskt för vårt kalla land.

Perelblandningar har en bra sammansättning. Det finns inga tillsatser i cement som förstör kvaliteten på denna bas; fraktionerad sand används. Basen kompletteras med polymertillsatser och mineralpigment. Materialet förbrukas ekonomiskt, så ett paket på 20 kg räcker för reparationer.

Bild
Bild

Förutom dessa märken, företag som " Terrakotta " eller " Osnovit " … De är ganska vanliga, så det är inte svårt att hitta en murblandning från rätt tillverkare i en byggvaruhandel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Murblandningen används aktivt för framställning av murbruk. Det är väldigt enkelt att göra det själv, och även en nybörjare kan bygga den här uppgiften. Den mest populära hemgjorda murbruk är den som används i murningsprocessen.

För att förbereda lösningen behöver du en mycket liten uppsättning grundläggande verktyg. Först och främst är det en metallsil. Även om blandningen är mycket bra är det fortfarande värt att sålla så att inget överflödigt kommer in i lösningen. För detta är en sil med mycket små celler upp till 3 mm i storlek lämplig. Från behållarna behöver du också rätter för att blanda basen och, om det behövs, också för att tillsätta färgämnen. Du behöver också en spade och naturligtvis själva blandningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig rekommendation är att du alltid behöver beräkna mängden blandning som ska användas. På grund av detta kan du inte bara spara pengar, utan också förenkla reparationsprocessen, eftersom du inte behöver skjuta upp arbetet för att kunna köpa allt du behöver för konstruktion. Om du inte kan beräkna den erforderliga mängden material kan du kontakta konsulterna i butiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knådningsprocessen är en av de viktigaste. Det beror ju på detta hur väl arbetet kommer att utföras. Först och främst är det viktigt att följa de proportioner som anges på förpackningen. Blandningen omrörs med vatten och lämnas sedan ensam i några minuter. Den här tiden räcker redan för att alla komponenter ska svälla.

Överexponera inte lösningen. På samma sätt rekommenderas det inte att knåda för mycket produkt samtidigt. På grund av att det finns cement i blandningarna hårdnar lösningen mycket snabbt.

För att inte överföra produkten och inte öka konsumtionen, innan du förbereder lösningen, är det nödvändigt att beräkna rummets volym igen och uppskatta ungefär hur mycket lösning som behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetet med färgblandningar är också värt att notera. Färgämnen tillsätts separat till lösningen. De bör också beredas i förväg genom att lösa upp i varmt vatten. Denna färgade vätska hälls i huvudbehållaren, där själva blandningen tillsätts.

Det har redan sagts att det är att föredra att välja en produkt från ett pålitligt företag. Det är bäst om varumärket har ett certifikat som bekräftar produktens kvalitet. När det är möjligt, när det står inför en okänd tillverkare, är det lämpligt att kontrollera vilka recensioner som finns kvar om det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsregler på jobbet är också mycket viktiga. Naturligtvis är en murbruk från en murad blandning inte en mycket skadlig produkt. Men du måste fortfarande vara försiktig vid konstruktion eller installation av väggar och skiljeväggar.

Detta gäller särskilt om vissa modifierande ämnen tillsätts till lösningen, till exempel tillsatser som bidrar till snabbare härdning av kompositionen. De är naturligtvis nödvändiga och användbara, men de kan skada människokroppen.

För säkerhets skull måste du knåda produkten med handskar och arbeta så noggrant som möjligt. Du måste också använda antingen en spade eller specialverktyg för omrörning.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt att inte bara avgöra om blandningen är av god kvalitet, utan också hur bra den handgjorda lösningen är. För att förstå om det var möjligt att klara uppgiften eller inte, räcker det bara att titta på blandningen. En högkvalitativ murbruk från murade blandningar har alltid konsistensen av tjock gräddfil . Dessutom är det värt att skopa upp en produkt med en spade och se hur snabbt lösningen sprider sig. Droppar ska rinna långsamt.

Vidare bör produkten, som redan nämnts, appliceras säkert och snabbt så att produkten inte fryser och stelnar. Oavsett vilket syfte detta byggmaterial används för, kommer snabbt och effektivt arbete bara att förbättra resultatet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Murblandningar är olika, och det är värt att köpa dem, med klart fokus på dina behov. Det är från detta, liksom från den ansvarsfulla inställningen till beredningen av lösningen, att resultatet av reparationen beror. Genom att känna till alla egenskaper hos materialen är det mycket lättare att klara uppgiften att välja den perfekta kompositionen. Så du behöver inte oroa dig för bristen på erfarenhet som byggmästare och arbeta själv med murade blandningar.

Rekommenderad: