Torr Blandning М300: Tekniska Egenskaper Hos Sandbetong, Hur Mycket Lösning Som Behövs Per 1m3, Reparationsblandning MBR

Innehållsförteckning:

Video: Torr Blandning М300: Tekniska Egenskaper Hos Sandbetong, Hur Mycket Lösning Som Behövs Per 1m3, Reparationsblandning MBR

Video: Torr Blandning М300: Tekniska Egenskaper Hos Sandbetong, Hur Mycket Lösning Som Behövs Per 1m3, Reparationsblandning MBR
Video: Как сделать бетон правильно. Пропорции в ведрах. Бетонная смесь своими руками. М300, М200 2024, Mars
Torr Blandning М300: Tekniska Egenskaper Hos Sandbetong, Hur Mycket Lösning Som Behövs Per 1m3, Reparationsblandning MBR
Torr Blandning М300: Tekniska Egenskaper Hos Sandbetong, Hur Mycket Lösning Som Behövs Per 1m3, Reparationsblandning MBR
Anonim

Framväxten av ny teknik och material, vars syfte är att påskynda processen och förbättra kvaliteten på arbetsbedömningar, driver konstruktions- och installationsarbetet till en ny nivå. Ett av dessa material är den torra blandningen M300, som dök upp på byggmarknaden för 15 år sedan.

Bild
Bild

Särdrag

Torrblandning M300 (eller sandbetong) produceras genom blandning av flera komponenter. Dess huvudsakliga sammansättning inkluderar fin och grov flodsand, mjukgörande tillsatser och Portlandcement. Sammansättningen av M-300-blandningen kan också innehålla granitrester eller flis. Beståndsdelarnas andelar beror på det syfte som produkten är avsedd för.

Sandbetong M300 används för gjutning av grunden, betongbetong, stigar, golv och utomhusområden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Sandbetongens tekniska egenskaper bestämmer reglerna för dess funktion och motståndskraft mot yttre destruktiva faktorer. M300-blandningens sammansättning och tekniska egenskaper gör det möjligt att använda den både som en självutjämnande blandning (självutjämnande blandning) och som en reparationsförening.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Alla varianter av M300 -blandningar är gråa. Dess nyanser kan vara olika beroende på kompositionen. För sådana material används Portland cement M500. Dessutom har M300 -blandningen enligt GOST följande proportioner av huvudkomponenterna: en tredjedel av cement, som är en bindande ingrediens, och två tredjedelar av sand, som är ett fyllmedel.

Att fylla blandningen med grov sand gör det möjligt att uppnå en hårdare komposition, vilket är särskilt uppskattat under grundarbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frostmotstånd

Denna indikator indikerar materialets förmåga att klara flera temperaturförändringar, alternerande smältning och frysning utan allvarlig förstörelse och minskad styrka. Frostbeständighet tillåter användning av sandbetong M300 på ouppvärmda platser (till exempel i huvudstadsgarage).

Frostbeständighet för blandningar med speciella tillsatser kan vara upp till 400 cykler . Frostresistenta reparationsblandningar (MBR) används för att blanda byggföreningar som används vid rekonstruktion och restaurering av betong, armerad betong, sten och andra fogar, fyllning av hålrum, sprickor, ankare och för andra ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tryckhållfasthet

Denna indikator hjälper till att förstå den ultimata styrkan hos ett material under statisk eller dynamisk påverkan på det. Överskridande av denna indikator har en skadlig effekt på materialet, vilket leder till dess deformation.

Torrblandning M300 tål tryckhållfasthet upp till 30 MPa . Med andra ord, med tanke på att 1 MPa är cirka 10 kg / cm2, är indexet för tryckhållfasthet för M300 300 kg / cm2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Temperaturspridning

Om den termiska regimen observeras vid tidpunkten för arbetet kränks inte procestekniken. Vidare bevaras alla betongens prestandaegenskaper.

Det rekommenderas att arbeta med sandbetong M300 vid temperaturer från +5 till +25? С. Men ibland tvingas byggare bryta mot dessa riktlinjer.

I sådana fall tillsätts speciella frostbeständiga tillsatser till blandningen, vilket gör att arbetet kan utföras vid temperaturer upp till - 15 ° C.

Bild
Bild
Bild
Bild

Adhesion

Denna indikator kännetecknar förmågan hos lager och material att interagera med varandra. Sandbetong M300 kan bilda en pålitlig vidhäftning med huvudskiktet, vilket är lika med 4 kg / cm2. Detta är ett mycket bra värde för torra blandningar. För att maximera vidhäftningen ger tillverkarna lämpliga rekommendationer för förberedande arbete.

Bild
Bild

Bulktäthet

Denna indikator betyder materialets densitet i en okonsoliderad form, med hänsyn inte bara till partiklarnas volym, utan också till det utrymme som har uppstått mellan dem. Detta värde används ofta för att beräkna andra parametrar. I påsar är torrblandning M300 i bulk med en densitet på 1500 kg / m3.

Om vi tar hänsyn till detta värde är det möjligt att ta fram ett optimalt förhållande för konstruktion . Till exempel, med en deklarerad densitet på 1 ton material, är volymen 0,67 m3. Vid byggnadsarbeten i icke-skala tas en 10-liters hink med en volym på 0,01 m3 och som rymmer cirka 15 kg torr blandning som en mätare för mängden material.

Bild
Bild

Sandpartikelstorlek

Växter producerar sandbetong M300 med sand av olika fraktioner. Dessa skillnader bestämmer särdragen i tekniken att arbeta med en lösning.

Det finns tre huvudstorlekar sand som används som råmaterial för torra blandningar

  • Liten storlek (upp till 2,0 mm) - lämplig för utomhus puts, utjämning av skarvar.
  • Medelstorlek (0 till 2,2 mm) - används för golv, kakel och kantsten.
  • Stor storlek (mer än 2, 2 mm) - används för gjutning av fundament och fundament.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningskonsumtion

Denna indikator kännetecknar förbrukning av material med en skikttjocklek på 10 mm per 1 m2. För sandbetong M300 varierar det vanligtvis från 17 till 30 kg per m2. Det är värt att notera att ju lägre förbrukning, desto mer ekonomisk blir arbetskostnaderna. Dessutom anger tillverkare ofta konsumtionen av sandbetong i m3. I detta fall varierar dess värde från 1,5 till 1,7 t / m3.

Bild
Bild

Delaminering

Denna indikator kännetecknar förhållandet mellan de nedre och övre delarna av lösningen. Mix M300 har vanligtvis en delaminering på högst 5%. Detta värde överensstämmer helt med kraven i standarderna.

Bild
Bild

Tillverkare

Företag som tillverkar sandbetong M300 i sin produktion använder en bas med liknande sammansättning och lägger till olika tillsatser. Fyllning av torra blandningar M300 utförs som regel i papperspåsar med eller utan ett inre skikt av polyeten. Främst påsar på 25 kg, 40 kg och 50 kg används. Denna förpackning är bekväm för transport och hantering.

Enskilda väskor kan levereras till platser där specialutrustning inte kan passera.

Bild
Bild

Referens

Varumärket Etalon producerar torra blandningar M300 för horisontella ytor med måttlig belastning. Etalon sandbetong innehåller två huvudkomponenter: grov sand (mer än 2 mm stor) och cement. Blandningen är idealisk för golv och grundar, både som grundkomponent och som reparationsförening. Även sandbetong M300 av märket Etalon kan användas som en murbruk för tegel och för tillverkning av ebbvatten. Detta material har hög hållfasthet och goda krymphastigheter, tål temperaturfall från -40 till +65? С.

Bild
Bild
Bild
Bild

Crystal Mountain

Den viktigaste råvaran för den torra blandningen MBR M300 från denna tillverkare är kvartssand från Khrustalnaya Gora -fyndigheten. Kompositionen innehåller också Portlandcement och en komplex uppsättning modifierande komponenter. Materialet är lämpligt för tillverkning av finkornigt betongmaterial, som används för reparations- och restaureringsaktiviteter, för restaurering av defekter i betong- och armerade betongkonstruktioner, tekniska hål, reparation av sprickor och många andra ändamål.

Bild
Bild

Stenblomma

Företaget "Stone Flower" erbjuder sandbetong M300, avsett för golvbeläggning. Denna produkt används också för grundarbeten, murverk, byggande av armerade betongkonstruktioner, betongbetong och mycket mer. Sandbetong M-300 "Stone Flower" består av en bråkdel av torr sand och Portlandcement. Lösningen är mycket plastisk, torkar snabbt. Denna blandning utmärks också av goda indikatorer på vattenbeständighet, frostbeständighet och motståndskraft mot atmosfärisk nederbörd, som är ansvariga för att upprätthålla den färdiga strukturen i ogynnsamma väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för ansökan

Oftast används den torra blandningen M300 för gjutning av betonggolv. Sådana ytor är idealiska för industrilokaler, källare, källare eller garage. Innan du använder sandbetong är det nödvändigt att utföra förberedande arbete. Först måste ytan behandlas med en speciell kemisk lösning. För mycket porösa ytor är det rationellt att använda fuktskyddsprodukter.

Om du bara behöver jämna ut ytan räcker det med ett 10 mm lager . Om det är nödvändigt att skapa ett mer hållbart lager mellan basen och det färdiga golvet kan dess höjd vara upp till 100 mm.

Själva avjämningen i detta fall är tillverkad med ett förstärkningsnät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av torrblandning M300 kan du jämna ut inte bara golv utan även andra baser. Dess användning gör det enkelt att täta fogarna mellan betongfragment. Även sandbetong M300 neutraliserar de uppenbara bristerna i betongkonstruktioner perfekt.

M300 -material har funnits tillämpning vid tillverkning av kakel och kanter . Trädgårdsvägar, blinda områden, trappor hälls i dem. M300 används också aktivt som murverk när man arbetar med tegel.

Rekommenderad: