Krossad Sten-sandblandning: С4 Och С5, С2 Och С1, Densitet Och Bulkdensitet För Material С6, Förstärkt Med Cement

Innehållsförteckning:

Video: Krossad Sten-sandblandning: С4 Och С5, С2 Och С1, Densitet Och Bulkdensitet För Material С6, Förstärkt Med Cement

Video: Krossad Sten-sandblandning: С4 Och С5, С2 Och С1, Densitet Och Bulkdensitet För Material С6, Förstärkt Med Cement
Video: STENSÄTTAREN 1 BYGG MED STENSÄTTAREN 1 BYGG MED STENSÄTTAREN 2024, April
Krossad Sten-sandblandning: С4 Och С5, С2 Och С1, Densitet Och Bulkdensitet För Material С6, Förstärkt Med Cement
Krossad Sten-sandblandning: С4 Och С5, С2 Och С1, Densitet Och Bulkdensitet För Material С6, Förstärkt Med Cement
Anonim

Byggmaterial som krossad sten-sandblandning är en biprodukt från naturlig granitbrytning. Dessutom kan det bildas som ett resultat av vittring av stenar. Faktum är att det är en kombination av sand och krossad sten, som ofta används i konstruktion.

Bild
Bild

Generella egenskaper

Byggmaterialet är i allmänhet ett slöseri med granit och kalksten som bildas vid utvinning och bearbetning av stenar, som innehåller fragment av krossad sten och stenbrottssand.

Vid krossning i en sorteringsanläggning siktas blandningen , krossning till löpande fraktioner, rengöring från små skräp, vilket resulterar i att olika typer av byggmaterial erhålls baserat på storleken på korn av krossad sten.

Om kompositionen innehåller 4 eller fler procent av lera och damm kan produkten inte uppfylla kraven i GOST 25607-94. Dessutom krävs det att den radioaktiva bakgrunden ligger inom 300 Bq / kg, vilket anses vara säkert och gör att blandningen kan användas vid konstruktion av bostadshus.

Bild
Bild

Viktiga funktioner att vara medveten om vid stapling och transport:

  • volymvikt;
  • bulkdensitet.

Det visar sig att inte bara spannmålssammansättningen är viktig, utan också densiteten, det vill säga komprimeringskoefficienten för krossad sten, som kännetecknar förändringen i dess volym under ramning, samt krympning och transport. En av de mest efterfrågade fraktionsstorlekarna - 20-40 mm, är en C6 -blandning med en bulkdensitet på 1,35 t / m3. Med en större fraktion är tampningen mindre effektiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kornens form spelar också en roll, helst när den är kubisk. Egentligen bestämmer dessa indikatorer byggmaterialets kvalitet. Om du ignorerar det är det knappast möjligt att uppnå bra prestandaegenskaper för vägbanan, för vilken i de flesta fall en krossad sten-sandblandning används.

Bild
Bild

Fördelar med fritt flytande blandningar

Krossade sand-blandningar av olika typer är hållbara material som gör det möjligt att använda dem för utomhusarbete.

Huvudsakliga fördelar:

  • förmågan att absorbera vattenånga;
  • motståndskraft mot hög luftfuktighet;
  • immunitet mot låga temperaturer;
  • säker klass av radioaktivitet;
Bild
Bild
  • styrka, slitstyrka vid höga belastningar;
  • optimal dräneringsfiltreringskoefficient i beläggningar för olika ändamål;
  • granulär sammansättning av krossad sten och sand.
Bild
Bild

Dessa är viktiga produktionskvaliteter för bulkprodukter, som dessutom är kända för sin låga kostnad.

Typer av material

Den krossade sten-sandblandningen, som är produkten av krossning, har korn av olika storlekar, vilket bestämmer dess fraktion. Materialets tillämpningsområde beror på denna parameter.

SCHPS C1 - en blandning med en kornstorlek på 40 mm. Faktum är att produkten kan inkludera fraktioner från 5 till 10 mm, som upptar det mesta av volymen, de största finns i en mängd av 10% av totalen, 10% av dammliknande mikropartiklar är också tillåtna i kompositionen. C1 -blandningens huvudsakliga användningsområde är arrangemanget av vägytor, i synnerhet när det krävs för att få en perfekt plan, slät yta. Till och med asfalterade vägar kan uppföras med hjälp av materialet. Dessa är främst landningsremsor för flygfält.

Bild
Bild

Blandning C2 har höghållfasta egenskaper, den innehåller krossad sten med frostbeständiga egenskaper (F100 eller F300). Den maximala storleken på kornen som ingår i kompositionen är 20 mm, och basen är granulära fraktioner med en storlek på cirka 10 mm. Lera och dammiga partiklar endast 5%. Materialet har sina fördelar, inklusive förmågan att lägga sig i alla väderförhållanden och temperaturer.

Bild
Bild

Beläggningen som erhålls med denna produkt är inte rädd för fukt, kyla och är inte känslig för sprickbildning under drift. Det kan användas både för att skapa beläggningar av I-III-kategorier och för landskapsarkitektur i privata områden, på grund av dess överkomliga kostnad.

Produkter C3 skiljer sig i de största granulaten med en storlek på 120 mm. Dess komponenter är krossad granit och stenbrottssand, medan damm och lera enligt GOST inte överstiger 4%. Detta är ett tåligt, frostbeständigt material, vars installation är enklare och enklare jämfört med andra typer av SchPS. Huvudsyftet - ytterligare lager av vägytan, vilket gör det möjligt att minska kostnaden för material som asfalt, betong.

Bild
Bild

Granitfraktioner har god komprimering, av denna anledning är beläggningarna motståndskraftiga mot ökade belastningar.

  • SCHPS C4 innehåller såld stenbrottssand och krossade granulat med en bråkdel av 80 mm. Blandningen används för bostadsbyggande, eftersom produktens strålningsindikatorer inte överstiger 300 Bq / kg. Detta är ett högkvalitativt material, bekvämt för lagring och transport, du kan arbeta med det under alla klimatförhållanden. Den används för att skapa vägytor, ballastprisma på järnväg och spårvägar och stärka vägaxlar.
  • Blandning C5 har en bråkdel av 40 till 80 mm. Detta är en högkvalitativ bulkprodukt i hög efterfrågan, vars huvudsakliga volym består av 40-60 mm partiklar med en mängd dammliknande tillsatser som inte överstiger 4%. Produktens användningsområde liknar användningen av C4, den används också vid konstruktion av bostäder och industribyggnader, vägytor, för betongarbeten, som förstärkande lager av vägkanter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområdet för blandningar C4 och C5 är mer omfattande, de anses vara de mest efterfrågade materialen.

Krossad sand-komposition С6 skiljer sig från andra fritt flödande blandningar i optimal packning med en rulle, långtidsförvaring, förmågan att arbeta vid kritiska temperaturer och under olika väderförhållanden. Materialets grund är granitfraktioner från 5 till 20 och 20-40 mm. Det används i nästan alla konstruktionsområden. Efter installationen är rörelse på den skapade ytan tillåten nästan omedelbart. Blandningen har ett lågt pris, tack vare vilket det finns en möjlighet att spara på asfalt och betong.

Bild
Bild
  • Produkterna C7 och C8 tjänar främst när man lägger det nedre lagret av motorvägar och utmärker sig med en liten bråkdel - 10 och 5 mm. Cementförstärkningen av C7 -materialet gör blandningen mer motståndskraftig mot låga temperaturer och utesluter sprickor på beläggningen under drift.
  • Blandning C9 har en granulatstorlek på 80 mm, förutom vägytor, används den för konstruktion av parkeringsplatser, torg, trottoarer och landsvägar.
  • I de inledande stadierna av vägbyggen är det tillåtet att använda C10 med partiklar 20 mm , den innehåller upp till 30% stenbrottssand och 20% lera och damm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på de höga kvalitetsegenskaperna vid materialets komprimering är den mest krävda blandningen av krossad sten-sand C4, som också anses vara den närmaste naturliga mineralen i dess sammansättning.

Rekommenderad: