Torrblandning M150: Universalgips- Och Murprodukter M150, Kompositionsegenskaper, Tillverkare "Stone Flower"

Innehållsförteckning:

Video: Torrblandning M150: Universalgips- Och Murprodukter M150, Kompositionsegenskaper, Tillverkare "Stone Flower"

Video: Torrblandning M150: Universalgips- Och Murprodukter M150, Kompositionsegenskaper, Tillverkare "Stone Flower"
Video: RocKit Grout Gun Mortar Stone, Rock, Tile & Brick Joints 2024, Mars
Torrblandning M150: Universalgips- Och Murprodukter M150, Kompositionsegenskaper, Tillverkare "Stone Flower"
Torrblandning M150: Universalgips- Och Murprodukter M150, Kompositionsegenskaper, Tillverkare "Stone Flower"
Anonim

Idag produceras en tillräcklig mängd torra blandningar för att påskynda byggprocesser. Vanligtvis tillverkas de på cementbasis med tillsats av sand och olika mjukgörare, allt arbete med dem handlar om att tillsätta vatten och omrörning till önskad konsistens. Därefter kommer vi att överväga funktionerna i den universella torrblandningen M150.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Torr universalblandning M150 är avsedd för murverk, installation och efterbehandling. En av dess huvudegenskaper är skapandet av ett jämnt plastskikt, vilket är nödvändigt för konstruktion, installation, tegelläggning, puts. Det produceras vanligtvis i påsar på 50 kg, mindre ofta på 40 eller 25 kg; för beredning behöver du bara späda det med den mängd vatten som anges på förpackningen och rör om med en mixer.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av närvaron av mjukgörare och andra komponenter i deras effektiva förhållande, torr universalblandning М150 har följande fördelar:

  • tillförlitlighet och utmärkt kvalitet;
  • förmågan att fästa vid många ytor;
  • frostbeständighet;
Bild
Bild
  • ekonomisk materialförbrukning;
  • god ångpermeabilitet;
  • fuktskydd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Namnet "universellt" talar för sig själv. Detta innebär att denna blandning kan användas för många olika inomhus- och utomhusapplikationer. Det kan vara lämpligt för både tempererat klimat och svår nordlig frost. Oftast används den för montering och läggning av tegel och block, utjämning av ytor och betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera sorter av universalblandningen M150, som skiljer sig åt i sammansättning och syfte.

Putsning sorten är avsedd för manuell eller maskinell applicering av gips, skikttjockleken kan vara från 5 till 50 mm. Den är lämplig för fasad- och inredningsarbeten. Efter blandning behåller kompositionen sina användbara egenskaper i 120 minuter, så du måste omedelbart börja applicera gipset eller inte knåda stora volymer. Den applicerade kompositionen får full styrka efter 28 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Murverk blandning M150 används för att lägga lera, silikat, eldfast tegel, gassilikatblock. Den har hög frostbeständighet, så du kan arbeta med den utomhus under alla väderförhållanden. Kompositionen kan också användas i rum med hög luftfuktighet.
  • M150 blandning för skrid används för att jämna golvet i olika rum. Skiktet kan vara från 1 till 10 cm, det är bäst att använda en lösning med fyrar. Med en skikttjocklek på 1 cm är förbrukningen av den torra blandningen 22-25 kg per 1 kvm. m. Fördelarna med M150 -murbruk för golvet är att det tack vare betongfoten visar sig vara starkt, motståndskraftigt mot fukt och extrema temperaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Nästan alla tillverkare av torrblandning M150 har samma sammansättning, den innehåller:

  • Portland cementkvaliteter PC400, PC500;
  • torr sand med en bråkdel av 0,1-1 mm;
  • mineralpulver med en bråkdel av 0,1-0,5 mm;
  • mineraltillsatser och organiska mjukgörare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla inhemska tillverkare producerar M150-blandningar i enlighet med GOST 3051597, sand används i enlighet med TU 5711-002-05071329-2003.

Den specifika vikten eller densiteten för cement-sandblandningen M150 är 900 kg per m3, förbrukningen är 16-17 kg per 1 m2 med en skikttjocklek på 1 cm, färgen är grå, brukstiden är inte mer än 2 timmar, vidhäftningen till basen är 0,6 MPa, tryckhållfastheten är 15.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Murbruk M150 skiljer sig från M300 eller M400 genom att den kan användas för att producera inte bara murverk, utan även avjämning och gips. Endast proportionerna av utspädning med vatten och metoder för användning kommer att vara olika. Det är nödvändigt att späda blandningen endast med kallt vatten.

Metoden för applicering av M150 -produkten är följande: blandningen hälls i en behållare med vatten i ett förhållande av 1,8-2 liter per 10 kg torr komposition och blandas sedan med en mixer eller manuellt tills en homogen massa bildas. När lösningen är utspädd måste den användas inom 2 timmar.

Bild
Bild

Med tegelverk appliceras den utspädda blandningen i ett jämnt lager på tegelns yta med en murslev och sedan jämn. Den optimala tjockleken på fogarna är från 1 till 5 mm, beroende på blockens storlek. Vid putsning appliceras lösningen på ytan med en spatel, murslev eller med hjälp av ett aggregat (putsstation), och dras sedan ut med en regel till ett jämnt lager. Innan puts, bör väggen täckas med en djup penetrationsprimer, om lagren är mer än 3 cm, är det nödvändigt att installera fyrar i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

På grund av sin popularitet och mångsidighet tillverkas M150 -blandningen av ett stort antal tillverkare. Nästan varje region har sina egna fabriker som producerar denna produkt och sina egna välkända varumärken. Det finns till och med dussintals tillverkare i vissa städer. Ändå är det värt att notera de mest kända och populära inhemska märkena som är kända i Ryssland och OSS -länderna.

Tillverkare " Stenblomma " producerar olika typer av torra blandningar för montering, reparation och efterbehandling, bland dem M150 i påsar om 40 kg. Förbrukning för 1 cm lager är 15-17 kg per 1 m2. Lösningen kan användas med betong, tegel, stenytor vid temperaturer från +5 till +30 grader. Det finns en möjlighet att köpa förpackningar på 25 kg, 50 kg. Positiva recensioner ges för produkterna "Stenblomma" av högkvalitativt Portlandcement och torr sand.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inhemsk tillverkare " Russiska " producerar blandningar M150 i portioner om 40 kg. De är perfekta för injektering, golvbeläggning, puts. I produktionen används modern teknik, blandningen genomgår kvalitetskontroll och certifiering. Förbrukningen är relativt ekonomisk - 1,5-1,7 liter vatten bör användas för 10 kg torr blandning. Efter blandning sker den första inställningen på 45 minuter, lösningen hårdnar helt på en dag.
  • Sandcement M150 från tillverkaren " Ivsil " har visat sig på byggvarumarknaden. Det finns tre typer av produkter: puts, murverk och universal. Alla märken finns i 50 kg påsar, för denna volym behöver du använda 9 liter vatten. Bland fördelarna med den universella byggnadsblandningen "Ivsil" kan noteras ett brett intervall av driftstemperaturer från -50 till +60 grader, ökad livskraft - upp till 3 timmar, styrka och frostbeständighet - upp till 50 cykler.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Torra blandningar " Prestige-S "tillverkad av Portland cement PC400 används för en mängd olika byggarbeten. De används för murverk, golv, betong, injektering, keramik och beläggningsplattor. Kompositionens styrka är 150 kg per 1 cm2, frostbeständighet - 50 cykler, förbrukning per 1 kvm. m med ett centimeter lager - 17-19 kg torr blandning. Produkter "Prestige-S" tillverkas med kvalitetskontroll, det finns en garanti för byggmaterial.
  • Inhemsk tillverkare " Osnovit ", förutom många andra högkvalitativa byggmaterial, erbjuder torra blandningar M150 baserat på högkvalitativt Portland cement PC500 och mineraltillsatser. Fördelarna med produkterna i detta företag är hållbarhet och kvalitetssäkring. Blandningar M150 "Osnovit" levereras i 25, 40 och 50 kg förpackningar i mycket färgglada ljusa förpackningar, som omedelbart kan urskiljas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Det är mycket viktigt att välja en betrodd tillverkare av M150 sandcement. Trots att sammansättningen av alla dessa produkter är nästan identisk kan de fysikaliska egenskaperna skilja sig avsevärt, till exempel i kornstorlek för cement eller sand, frostbeständighet, förekomst av föroreningar och andra faktorer. Att köpa en blandning av M150 billigt betyder därför inte att det är lönsamt. Det är nödvändigt att noggrant studera sammansättningen på förpackningen, dess garanti och hållbarhet, köp endast från de tillverkare som på ett tillförlitligt sätt har bevisat sig på byggvarumarknaden

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter köp måste M150 -blandningen förvaras stängt i ett torrt och mörkt rum med en temperatur på +10 till +35 grader och en relativ luftfuktighet på högst 70%. Under sådana optimala förhållanden behåller produkten sina egenskaper i 6 månader; det rekommenderas inte att förvara det utan användning längre.
  • För den mest effektiva användningen av lösningen måste ytan på vilken den appliceras rengöras från stora oegentligheter, svamp, mögel, mossa. Detta säkerställer bättre vidhäftning och lägre materialförbrukning. Det rekommenderas också att grunda ytan före användning.

Rekommenderad: