Litokol Byggnadsblandningar: Självutjämnande Golv Och Vattentätning, Litocare Matt-komposition Och Primer F-m

Innehållsförteckning:

Video: Litokol Byggnadsblandningar: Självutjämnande Golv Och Vattentätning, Litocare Matt-komposition Och Primer F-m

Video: Litokol Byggnadsblandningar: Självutjämnande Golv Och Vattentätning, Litocare Matt-komposition Och Primer F-m
Video: Primning 2024, April
Litokol Byggnadsblandningar: Självutjämnande Golv Och Vattentätning, Litocare Matt-komposition Och Primer F-m
Litokol Byggnadsblandningar: Självutjämnande Golv Och Vattentätning, Litocare Matt-komposition Och Primer F-m
Anonim

För närvarande är det omöjligt att föreställa sig hemrenovering utan speciella byggnadsblandningar. De kan utformas för en mängd olika renoveringar. Det är viktigt att notera att sådana kompositioner underlättar installationen avsevärt. Det är värt att uppehålla sig mer i detalj om Litokol -produkter.

Bild
Bild

Särdrag

Italien är ett av de största länderna inom tillverkning av byggblandningar. Det är där den berömda Litokol -fabriken ligger, som producerar liknande lösningar. Enligt de flesta experter kan produkterna från detta företag med rätta betraktas som högkvalitativa och pålitliga. Idag tillverkar och säljer detta företag murbruk för olika konstruktionsändamål: för limning, grundning, vattentätning, injektering.

Dessutom används Litokol -produkter oftast för att jämna ut olika beläggningar (golv, väggar, tak). Därför kan sådana blandningar säkert kallas universella.

Bild
Bild

Det bör noteras att Litokol -byggblandningar kan skryta med några positiva egenskaper

  • Lång hållbarhet . Dessa murbruk kan lagras i många år utan att förlora sina användbara egenskaper alls.
  • Enkel användning . Litokolblandningar kräver ingen speciell teknik för utspädning och applicering, så vem som helst kan enkelt använda sådana formuleringar på egen hand.
  • Miljövänlighet . Dessa lösningar är gjorda av absolut säkra ämnen, vilket officiellt bekräftas av certifikat.
  • Hög stabilitet till yttre påverkan. Litokols byggföreningar kännetecknas av utmärkt fuktbeständighet, såväl som kemisk och mekanisk motståndskraft.
  • Hög effektivitet . Lösningar från denna tillverkare kan öka arbetets produktivitet med nästan två gånger.
  • Prisvärt pris . Att köpa en sådan byggnadsblandning kommer att vara överkomligt för alla köpare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men trots en så stor lista med fördelar, Litokol byggprodukter har också vissa negativa egenskaper.

  • Kan inte appliceras på metall och plast . När allt kommer omkring kan denna blandning, i kontakt med sådana ytor, bidra till deras förstörelse.
  • Kan inte användas för vattentätning av icke-porösa material . När de appliceras på sådana ytor kan Litokol -föreningar inte ge bra skydd mot vatten; det är bättre att använda dem uteslutande för porösa underlag.
  • Inga andra byggnadselement kan läggas till . När du förbereder den önskade Litokol -lösningen ska du inte lägga till ytterligare komponenter (cement, kalk) till den, annars kommer den helt enkelt att förlora alla dess användbara egenskaper och egenskaper.
Bild
Bild

Olika sorter

För närvarande tillverkar Litokol -fabriken olika typer av byggnadsblandningar.

Idag är Aquamaster -provet en ganska vanlig lösning . Den kan användas både utomhus och inomhus. Denna modell är en enkomponents elastisk vattentätning, som är gjord på basis av en vattenhaltig dispersion av olika syntetiska hartser. Det bör noteras att Litokol Aquamaster torkar ganska snabbt efter att ha applicerats på ett plan, vilket förenklar installationsarbetet kraftigt. Ytor täckta med en sådan byggnadsblandning behöver inte behandlas ytterligare med en primer och andra lösningar. Dessutom kan ett sådant prov säkert skryta med den lägsta nivån av utsläpp av alla typer av flyktiga ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • En annan populär modell för en sådan blandning är provet Hidroflex . Det är en enkomponent, lösningsmedelsfri pasta. Vid tillverkning av en sådan komposition används syntetiska hartser och olika inerta fyllmedel. Ofta används dessa byggnadsblandningar för installation av väggbeklädnader, självutjämnande golv, liksom för vattentätning av cementbeläggning, gips.
  • Nästa prov är Litocare Matt … Den har formen av en skyddande impregnering, som är gjord på basis av ett speciellt lösningsmedel. Som regel används denna komposition om det är nödvändigt att väsentligt förbättra färgen på keramik eller natursten. Och ofta används en sådan byggnadsblandning för att injektera och skydda ytan mot fläckar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En vanlig modell är kompositionen Idrostuk-m … Det kommer i form av en speciell latexadditiv. Oftast används det vid injektering. Det bör noteras att sådana blandningar avsevärt kan öka materialets motståndskraft mot vattenabsorption, frostbeständighetsindikatorer och vidhäftningsnivån.
  • Och också ofta används en blandning under konstruktionen Litostrip … Denna modell finns i form av en transparent gel. Denna avlägsnare används främst för rengöring av olika ytor från fläckar och ränder. Det är ganska lätt att applicera på beläggningar och torkar snabbt, så att alla kan arbeta med det.
Bild
Bild
Bild
Bild

Primers

Bland de olika Litokol -proverna kan du hitta ett stort antal olika primers.

  • Den mest populära typen är byggmix Primer … Det representeras av en tvåkomponent epoxiförening. Den kan användas för tät betong, bärande väggar, skiljeväggar, gipsgolv, anhydritgolv.
  • Förening Litokontakt också en primer. Den har formen av en akrylbaserad limlösning. Det används vanligtvis för inredningsarbeten. Det kan appliceras på nästan vilken betong- eller mosaikyta som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Självnivellerande blandningar

Bland Litokol-produkterna kan du också hitta speciella självutjämnande blandningar. En av dem är kompositionen Litoliv S10 Express … Det produceras i form av en torr substans, gjord på basis av bindande mineralfyllmedel.

Innan du använder denna bas måste den spädas med vatten och appliceras sedan med en vanlig spatel. En sådan komposition kan användas för att jämna ut horisontella ytor i nästan alla rum. Men det är värt att komma ihåg att det inte kan appliceras på material som utsätts för direktkontakt med vatten.

Litoliv S10 Express är perfekt för cement-sandgolv, betongunderlag, keramiska plattor, olika typer av golv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kitt

För närvarande producerar företaget Litokol en ganska stor mängd blandningar för kitt.

  • En av dem är modellen Litofinish Fasad … Den är gjord på basis av vitt cement med polymertillsatser och speciella fyllmedel. Det är viktigt att notera att denna komposition kännetecknas av högre frostbeständighet och fuktbeständighet.
  • Ett annat kitt är en blandning Litogips Finish … Det produceras på basis av bindande gips, inerta fyllmedel och speciella organiska tillsatser. Denna produkt kännetecknas av hög plasticitet, hög vidhäftning och utmärkt motståndskraft mot mekaniska skador efter torkning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsföreningar

Bland gipsblandningarna kan flera av de mest efterfrågade noteras.

  • Blandning Litokol CR30 kan med rätta kallas en av de vanligaste gipsfundamenten bland konsumenter. Före direkt applicering på ytan måste den spädas med vatten så att en plastisk, homogen komposition erhålls. En sådan lösning kommer att ha höga vidhäftningshastigheter, bra motståndskraft mot mekaniska skador.
  • Förening Litotherm Grafica Sil också en gipsbas. Det ser ut som en polymersilikonblandning med en speciell dekorativ "barkbagge" -effekt. Oftast används den för efterbehandling av redan putsade ytor. Det bör sägas att en sådan modell kan skryta med en speciell vattenavvisande förmåga, hög motståndskraft mot sprickbildning, bra skydd mot mögel och mögel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentätande blandningar

Hittills tillverkar denna tillverkare ett ganska stort antal av alla typer av tätskikt.

  • Coverflex kan säkert kallas en av sådana lösningar. En sådan blandning är gjord på basis av vanligt cement. Den kännetecknas av en hög grad av elasticitet, fullständig vattentäthet, utmärkt motståndskraft mot kemikalier och mekaniska skador.
  • Vattentätningskompositionen är modellen Litoblock Aqua … Denna blandning har formen av en snabbhärdande injekteringslösning, som framställs på basis av cement. Den har en ganska hög grad av frostbeständighet, fuktbeständighet. En sådan konstruktionskomposition orsakar inte alls korrosion av metallkonstruktioner, kräver ingen förbehandling med en primer och förlorar inte alls sin styrka under drift.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

  • För närvarande används Litokol -byggblandningar i stor utsträckning i olika installationsarbeten … Så ofta används de vid utjämning av alla typer av beläggningar (utjämningssystem för kakel, väggar, golv). Med hjälp av sådana lösningar kommer varje person utan stora svårigheter att kunna ordna alla detaljer korrekt och jämnt och göra strukturen vacker och snygg. Dessa formuleringar inkluderar Litoliv S10 Express -blandningen.
  • Och ofta tas dessa byggnadsblandningar som material för vattentätning … Särskilt sådana kompositioner behövs vid utrustning av bastur, bad och simbassänger. Om du planerar att täcka ytan på kakel eller gummipaneler med kompositionen måste du göra en vattenavvisande impregnering för kakelfogarna eller applicera en speciell vattentätningstejp. Ett prov av Litoblock Aqua kan hänföras till sådana blandningar.
  • Litokols byggföreningar används också som ett medel för att ta bort fläckar och ränder . När allt kommer omkring kommer inte alla tvättmedel att kunna rengöra ytan från allvarlig smuts. Sedan kan du använda sådana blandningar som bildar ett speciellt skyddande lager på materialet, det tillåter inte att smuts sätter sig på strukturen. Sådana lösningar inkluderar Litocare Matt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner vid användning

Det ska sägas att Litokol -byggblandningar är ganska enkla att använda. Dessutom finns det i regel i en uppsättning med kompositionen en detaljerad bruksanvisning. De flesta experter, innan de appliceras direkt på ytan av lösningen, rekommenderar att rengöra den noggrant från damm och annat skräp . För vissa material bör denna procedur dessutom utföras med speciella tvättmedel. Så det finns ett speciellt rengöringsmedel för porslin, stengods, keramik, metall.

Sedan måste du späda blandningen med vatten. Proportionerna i vilka detta bör göras anges nästan alltid i bruksanvisningen. Det är viktigt att inte glömma att varje specifik modell har sitt eget förhållande mellan komponenter. När alla komponenter blandas måste den resulterande massan omröras tills den blir homogen och viskös. Efter beredning av blandningen kan den appliceras på strukturens yta. Detta kan göras med hjälp av en mängd olika enheter.

Om du behöver foga fogarna mellan de enskilda delarna, bör du använda en cellulosasvamp för epoximut. Sedan bör du vänta tills basen är helt torr och fortsätta efterbehandlingen, om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

För närvarande på Internet kan du se ett stort antal recensioner om produkterna från det italienska företaget Litokol. Så många användare noterar det vackra utseendet på många dekorativa blandningar av denna tillverkare . Vissa människor lämnade dem till och med som topplack. Och enligt många konsumenter utmärks Litokols torra blandningar av en hög kvalitet och styrka. De kommer att kunna tjäna i många år.

Ett stort antal köpare märkte det överkomliga priset på en sådan produkt. Vissa har lämnat feedback om den goda vattentätningen av blandningarna.

Enligt användarna kan de användas även i rum med hög luftfuktighet. Och det finns också konsumenter som talade om en hög grad av frostbeständighet. När allt kommer omkring kan kompositionerna lätt motstå även betydande temperaturfluktuationer.

Rekommenderad: