Litokol Injekteringsbruk: Tvåkomponent Epoxiförening För Fogar Mellan Kakel, Färger Och Sorter, Hur Man Slipar Korrekt, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Litokol Injekteringsbruk: Tvåkomponent Epoxiförening För Fogar Mellan Kakel, Färger Och Sorter, Hur Man Slipar Korrekt, Kundrecensioner

Video: Litokol Injekteringsbruk: Tvåkomponent Epoxiförening För Fogar Mellan Kakel, Färger Och Sorter, Hur Man Slipar Korrekt, Kundrecensioner
Video: Faktorer som påverkar fogen 2024, April
Litokol Injekteringsbruk: Tvåkomponent Epoxiförening För Fogar Mellan Kakel, Färger Och Sorter, Hur Man Slipar Korrekt, Kundrecensioner
Litokol Injekteringsbruk: Tvåkomponent Epoxiförening För Fogar Mellan Kakel, Färger Och Sorter, Hur Man Slipar Korrekt, Kundrecensioner
Anonim

Det är svårt att tänka sig att renovera ett badrum eller kök utan att använda vägg- och golvplattor. Pricken över i: s kakelapplikation är användningen av injekteringsbruk, som ger ett estetiskt utseende och skyddar mot för tidig eftersläpning av materialet från ytan. En av ledarna på denna marknad är Litokol -märkesprodukter. Dess funktioner och fördelar kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med märkesprodukter

Alla Litokol -märkesprodukter uppfyller de högsta kraven för tillverkning av byggnadsblandningar. Faktum är att företaget grundades i Europa, nämligen i Italien, där avancerad utrustning för tillverkning av torra blandningar används. Eftersom endast råvaror av hög kvalitet används vid skapandet av alla märkesprodukter garanterar detta en lång livslängd för alla byggnadsblandningar.

Litokol injekteringsbruk har en viktig egenskap - mångsidighet . Detta innebär att du kan använda injekteringsbruk för både inomhus och utomhus, och resultatet blir lika bra. Lämpligen kan samma Litokol -injekteringsbruk användas för att lägga olika typer av material: både kakel och porslin.

Bild
Bild

Osäkerhet och motståndskraft mot skador och UV -strålar är också styrkorna hos märkets produkter. Tack vare användningen av Litokol injekteringsbruk kan du skjuta upp nästa reparation, eftersom fogarna mellan plattorna kommer att behålla sin ursprungliga färg efter mycket lång tid.

Specifikationer

De tekniska egenskaperna hos Litokol injekteringsmaterial är mycket olika. Varje sort fyller sin funktion och har vissa egenskaper. Till exempel, STARLIKE DEFENDER epoximassa är säkert , bakteriedödande och godkänd för användning på sjukhus, simbassänger eller på olika lager. En annan stor fördel med Litokol epoximassa är att den är luktfri, vilket är idealiskt för arbete i dåligt ventilerade områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

De tekniska egenskaperna hos cementmassor kännetecknas vanligtvis av deras motståndskraft mot mekanisk påkänning och deformation. Cementspartlar LITOCHROM 1-6 och LITOCHROM 3-15 kan skryta med sådana egenskaper . Dessutom har de ökat motståndskraft mot nötning och blekning, vilket är utmärkt för inomhus- och utomhusbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller injekteringsblandningar av polyuretan är dessa Litokol -blandningar idealiska för arbete i våta områden. De har ökad elasticitet och ett vattenavvisande element, samt hög motståndskraft mot olika aggressiva kemiska miljöer. Perfekt för trowelling i områden som:

  • "varmt golv;
  • trappor och plattformar;
  • byggnadsfasader;
  • rum med normal eller hög luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Variationer i komposition och frisättningsform

Litokol injekteringsblandningar presenteras i tre huvudtyper: cement, epoxi (inklusive tvåkomponenter) och polyuretan. Varje användare kan välja en injekteringsbruk beroende på under vilka förhållanden han måste lägga efterbehandlingsmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Cement injekteringsblandningar är de vanligaste på grund av deras mångsidighet, eftersom de är lämpliga för utomhusinredning och låga priser. Sådan injektering är mycket bra för bearbetning av olika bredder av skarvar: både smala och breda.
  • Epoxi injekteringsbruk är idealiska för användning i badrum och simbassänger eftersom de är mycket motståndskraftiga mot fukt. Dessutom har serien av epoxiblandningar den största färgvariationen, så de är idealiska för nästan alla efterbehandlingsmaterial.
  • Polyuretan e grout är företagets stolthet. De är avancerade och tillverkade av polyuretanharts. Sådana injekteringsblandningar är idealiska för golvarbete, eftersom de tål hög fysisk belastning och är resistenta mot deformation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Företagets sortiment innehåller olika dekorativa tillsatser som gör att du kan experimentera med inredning och skapa en unik blandning. Litokol erbjuder sina kunder olika former av blandningar: i plasthinkar och påsar med olika vikt.

Färger

Färgsortimentet av injekteringsblandningar är extremt varierat, särskilt bland epoxityperna. Totalt finns det cirka 32 nyanser i sortimentet, vilket är en imponerande indikator bland konkurrenterna.

Bland paletten av tvåkomponent-epoxiblandningar finns till och med en transparent nyans som är lämplig för arbete med glasplattor. Den mest populära nyansen är wenge, som är lämplig för att arbeta med porslinstengods och andra efterbehandlingsmaterial som har en naturlig färg. Ljusbeige injekteringsbruk är lika populärt eftersom det används med många ljusfärgade efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild

Beräkning

När det gäller konsumtion av injekteringsbruk har många webbplatser en miniräknare som gör att du mycket exakt kan beräkna hur mycket material som behövs för varje enskilt fall. För de köpare som inte litar på automatiska räknare erbjuder tillverkaren en utgiftstabell.

Bild
Bild

Genomsnittlig förbrukning av Litokol injekteringsblandningar varierar från 0,25 till 0,5 kg per 1 m2. Den slutliga mängden av produkten beror på vilken typ av injekteringsbruk som väljs, fogarnas bredd, kakelformatet och det område som ska läggas. Tillverkaren anger på märkningen bredden på sömmarna för bearbetning av vilka varje specifikt verktyg är utformat. Siffrorna efter namnet på injekteringsbruk indikerar för köparen bredden på fogarna.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Först och främst är det nödvändigt att förbereda en mortel av blandningen, eftersom cement och epoximassa finns i pulverform. Polyuretantypen kräver ingen förberedelse för användning.

Det är viktigt att notera att när du använder en tvåkomponentsblandning, rör om den inte för hand, utan med en mekanisk omrörare. Det är i detta fall att blandningen kommer att visa sig vara av mycket bättre kvalitet.

Nästa steg är förberedelsen av själva ytan. Det är nödvändigt att ta bort den gamla beläggningen, smuts och olika rester av lim eller cementbeläggning. Försumma inte dessa procedurer, eftersom injekteringen endast håller på en ren yta hela perioden som deklareras av tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att räkna ut hur man korrekt slipar kakelfogarna. Det bästa sättet att göra detta är att använda en gipsspackel eller en putsspackel. Du bör också börja arbeta från det yttersta hörnet av rummet. Sömmarna fylls med en murslev i 45 graders vinkel.

Efter att blandningen har applicerats på kakelfogarna är det värt att ta bort alla injekteringsfläckar inom 45 minuter . Detta måste göras i tid, tills blandningen har fryst helt. En vanlig svamp eller en gummispatel, som tidigare fuktats med vatten, är perfekt för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall kan promenader på den behandlade kakelytan startas efter 24 timmar. Men det är värt att överväga att detta också är injekteringsbrukets sammansättning, eftersom olika kompositioner torkar ut på olika sätt. Full drift och härdning av ytan under förutsättning att de utsätts för kemiska föreningar är tillåtna 5-7 dagar . Den deklarerade temperaturregimen bör bibehållas under denna period, till exempel för en epoxiblandning är denna temperatur ungefär plus 23 grader.

Bild
Bild

Hur förvaras?

Hållbarheten för Litokol injekteringsbruk bestäms av själva blandningstypen. Vanligtvis är cementblandningens hållbarhet 12 månader och hållbarheten för epoxi och polyuretan är 24 månader . Blandningen lagras vid en medeltemperatur på + 10 … +30 grader. Men detta kan också variera beroende på typ av blandning.

Polyuretanmassa har dock ett stort plus, eftersom det återstående materialet kan återanvändas efter appliceringen. Det bör förvaras vid en temperatur på + 5 … +30 grader. Under dessa förhållanden kan denna blandning återanvändas utan problem efter några månader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köparnas åsikt om kvalitet

Kundrecensioner av Litokol injekteringsbruk är mycket positiva. Många konsumenter gillar det stora utbudet av färger som erbjuds av tillverkaren, vilket gör att du kan matcha färgen på injekteringsblandningen till valfri kakel. Resultatet är också glädjande, sömmarna är snygga, starka och alla typer av injekteringsmedel blir inte gula eller svarta med tiden.

Många rekommenderar dock inte att man använder epoximassa när man utför självständigt arbete, eftersom det är svårt att applicera. Ändå lämnar många konsumenter feedback om det framgångsrika arbetet med denna produkt, även med den första erfarenheten. Användare av dessa produkter noterar också att Litokol injekteringsbruk är en av de bästa i sin priskategori.

Bild
Bild

Användbara tips

Innan arbetet påbörjas är det värt att se till att rumstemperaturen ligger inom det acceptabla intervallet. Till exempel, för vissa Litokol -epoxiblandningar är denna norm + 16 … -25 grader. Detta beror på att kompositionen börjar stelna vid låga temperaturer, blir för trögflytande och svår, obekväm att arbeta med.

Om det kvarstår envisa fläckar och plack när du arbetar med en injekteringsblandning kan du använda en speciell Litostrip -gel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För mer bekvämt arbete rekommenderar tillverkaren att du köper ytterligare verktyg:

  • en kombinerad cellulosasvamp som bildar sömmar snabbare;
  • skeppare - en speciell hink utrustad med rullar för vridning;
  • ett rivjärn med ett utbytbart cellulosamunstycke som används för att rengöra rester.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du har en fullständig förståelse för kakelbruket från Litokol kommer det inte att vara svårt att göra rätt val. För att materialet ska visa sin bästa sida är det tillräckligt att använda rekommendationerna ovan.

Rekommenderad: