Dekorativ Väggfärg Med Sandeffekt: Pärlemorbeläggningar Med Kvartssand, Puts Och Målning

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativ Väggfärg Med Sandeffekt: Pärlemorbeläggningar Med Kvartssand, Puts Och Målning

Video: Dekorativ Väggfärg Med Sandeffekt: Pärlemorbeläggningar Med Kvartssand, Puts Och Målning
Video: Så här reparerar och målar du ditt murverk 2024, April
Dekorativ Väggfärg Med Sandeffekt: Pärlemorbeläggningar Med Kvartssand, Puts Och Målning
Dekorativ Väggfärg Med Sandeffekt: Pärlemorbeläggningar Med Kvartssand, Puts Och Målning
Anonim

Idag är exceptionellt högkvalitativa byggmaterial för väggdekoration mycket populära. Nyligen ägnar många köpare särskild uppmärksamhet åt dekorativ färg med sandeffekt. Denna typ av färg kombinerar alla egenskaper från den vanliga sorten och gips, med dess hjälp kan du mycket framgångsrikt diversifiera alla interiörer i en lägenhet eller ett hus. Denna typ av färg är idealisk för människor som har tröttnat på vanliga byggmaterial och tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Dekorativ färg med sandeffekt har många fördelar , som helt enkelt inte kan låta bli att tilltala även kräsna köpare:

  • Väggar som är täckta med en sådan blandning kommer att glädja hushållen i många år, eftersom grov färg anses vara mycket resistent. Enligt många experter behöver väggarna inte målas om förrän om tio år.
  • Sandfärg anses mångsidig på många sätt. Den är idealisk för att måla väggar i alla rum, inklusive kök, vardagsrum och sovrum. Dessutom är sådan dekorativ gips inte alls rädd för fukt, vilket resulterar i att många designers väljer det för att måla väggar i badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På grund av dess utmärkta egenskaper och egenskaper behöver färgen inte regelbundet förnyas och dessutom vårdas. Dessutom tror man att väggar med en sådan finish inte är lika smutsiga som de som tapeter är limmade på.
  • De flesta märken erbjuder endast dekorativa färger av hög kvalitet som inte innehåller syntetiska ämnen och skadliga och giftiga komponenter. De kan inte skada andras hälsa.
  • Tack vare den perfekt matchade kompositionen startar inte mögel på de målade ytorna. Dessutom kommer det inte att vara svårt för dig att tvätta bort färgen efter arbete, eftersom det bara kräver vanligt vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ färg är också mycket relevant på grund av det faktum att när det distribueras på väggen kommer inga fogar att bildas, vilket resulterar i att du får en hel bild som kommer att glädja ditt öga

Trots alla de positiva egenskaperna hos den dekorativa beläggningen inkluderar dess små nackdelar det faktum att blandningen måste förberedas noggrant innan den fördelas över väggen. Detta görs för bästa vidhäftning av materialet på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag kan många inhemska och utländska märken erbjuda många olika alternativ för att måla väggar. För att få en mer detaljerad uppfattning om hur sandeffektfärg ser ut bör du överväga dess huvudsakliga sorter.

Dekorativ färg för att måla väggar med en sandig effekt är:

Pärlemor . Blandningen med pärlemor innehåller speciella komponenter som ger den ett speciellt skimmer och glans. Högkvalitativa färger av denna typ anses vara helt säkra för människor och miljö, eftersom de inte innehåller några skadliga komponenter och tillsatser.

I grund och botten är denna typ av byggmaterial dyrare än konventionella. Det beror på att de kan innehålla riktiga ingredienser som erhålls från snäckskal, vilket resulterar i att en sådan pärlemor värderas mest av allt. Alternativ för kvartssand är också mycket uppskattat, eftersom de ser väldigt ovanliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matt . Denna färg lyser inte, men skapar en ovanlig grov effekt på väggarna, vilket ser mycket fördelaktigt ut i många moderna interiörer. Var uppmärksam på de matta vita sandalternativen, som är idealiska för mycket rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Både pärlemor och matta sorter har en mycket bra konsistens, som sprids utan problem på väggarna och inte orsakar onödiga problem även med självmålning. I allmänhet är tekniken för deras tillverkning inte annorlunda.

Förutom de viktigaste sorterna av denna typ av färg kan den hittas i en mängd olika färger och nyanser, men om du vill få något ovanligt, köp gärna flera alternativ och blanda dem. Denna metod låter dig få en individuell färg på sandfärg.

Bland det stora sortimentet kan du också hitta ovanliga färger varvat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du vill se vackra och iriserande väggar i ditt inre varje dag, välj gärna sandpärlfärg med en glanseffekt, som finns i en mängd olika nyanser. Med denna blandning på väggarna kan du få en ovanlig sammetseffekt.

Välj färg endast från betrodda tillverkare . För högkvalitativa alternativ är dessutom färgförbrukningen ganska liten, vilket hjälper till att rädda köpare från extra kostnader. Färgen kan väljas för att appliceras inte bara på väggarna utan även i taket. Det blir absolut ingen skillnad i konsistens.

Bild
Bild

Hur primer man?

För att väggarna ska kunna fyllas på rätt sätt måste de först och främst rengöras från all smuts. Det är mycket viktigt att väggarna är fria från fläckar och rester från tidigare beläggningar.

Åtgärdernas prioritet:

  • För grundning av väggarna används vanligt gips, det är bäst att välja en som är gipsbaserad, eftersom den torkar snabbare. Ändå köper många köpare också en som tillverkas på cement.
  • För den slutliga utjämningen av väggarnas yta används kitt. Det är bäst att använda en baserad på akryl. Akrylfyllmedel har ofta antibakteriella egenskaper, vilket är deras stora fördel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter applicering av gips och kitt måste ytan jämnas med ett speciellt slipblock.
  • Efter att ha utfört alla förberedande procedurer för primern är det nödvändigt att applicera en speciell primer på de inriktade väggarna, som kan köpas i järnaffärer.

Det är på en så perfekt förberedd bas av väggarna som dekorativ sandfärg håller så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker?

Denna typ av väggmålning kan göras även själv, eftersom applicering av färg inte kräver mycket krångel.

För att korrekt fördela sandfärg på väggarna måste du följa en liten instruktion:

  • Till att börja med är det mycket viktigt att förbereda färgen korrekt, enligt instruktionerna som medföljer satsen.
  • Den resulterande blandningen ska appliceras med en rulle (päls eller tråd), skikttjockleken bör inte vara mer än tre millimeter. Ju större skikt desto tätare blir strukturen i slutändan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du vänta tills skiktet du applicerat är något torrt och använda en speciell finstrukturerad rulle. Den används för att höja färgen lite och få en slags lättnad.

Det är också nödvändigt att använda en vanlig tapetspatel, med vilken ytan ska vara något platt. Du kan göra detta i olika riktningar, som du gillar mest

När alla steg har slutförts måste färgen få torka. Det är lämpligt att 24 timmar har gått.

Medan väggarna torkar bör det inte finnas några drag i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning

Ofta säljs färgen färdig, och den behöver bara blandas korrekt före användning. Men i vissa fall måste du späda ut den med vatten för att förbereda önskad konsistens.

Du kan skapa färg av en ovanlig färg med dina egna händer . För att göra detta behöver du bara köpa flera olika färger och blanda dem ihop. Det är bäst att välja alternativ från en tillverkare, annars kommer sammansättningen och konsistensen att skilja sig åt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och recensioner

Bland de många tillverkare som erbjuder kvalitetsfärger med sandeffekt förtjänar Monaco- och Mirage -färger särskild uppmärksamhet. Texturerad färg från den franska tillverkaren finns i ett stort utbud av pärlemorskimrande färger. Många köpare lämnar bra recensioner om Alpina långvarig inre tysk väggfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta köpare är nöjda med kvaliteten på sandfärger, eftersom de appliceras väl på väggarna, skiljs utan onödiga problem och torkar ganska snabbt. Vissa människor säger att pärlstavsalternativ ser mycket bättre ut än vanliga matta.

I allmänhet kan du på Internet hitta många åsikter från olika köpare om färger av denna typ. Du kan hitta både positiva och negativa recensioner om vissa tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på

  • Sandeffektväggfärg harmoniserar lika bra med både klassiska och moderna inredningsstilar. Det viktigaste är att väggarna motsvarar rummets allmänna design och inte motsäger det.
  • Med hjälp av vita, mjölkiga, grädde och beige pärlemorskimrande färger med sandeffekt kan du visuellt utöka alla utrymmen, göra det lättare, bekvämare och rymligare.
  • Med sandfärg kan du till exempel dekorera bara en vägg. Eller zonera rummet med olika färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pärlemorskimrande färger kan alltid passa mycket bra in i en barock- eller rokokoinredning. Ljusgrå matta nyanser eller helt svarta kommer säkert att komplettera interiören i en modern högteknologisk stil.
  • En ovanlig lösning kan vara att dekorera väggarna med matt eller pärlfärg i korridoren. Alla nyanser av naken och chokladfärg ser fördelaktiga ut.

Om du inte är säker på att du självständigt kan välja önskad färgnyans för interiören, såväl som komplett efterbehandling, är det bäst att använda tjänster från specialister.

Rekommenderad: