Dekorativ Färg För Väggar Med En Silkeffekt (47 Bilder): Hur Man Använder Ett Vått Och Flytande Utseende Med En Pärlemorseffekt, Korrekt Målning Av Ytor

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativ Färg För Väggar Med En Silkeffekt (47 Bilder): Hur Man Använder Ett Vått Och Flytande Utseende Med En Pärlemorseffekt, Korrekt Målning Av Ytor

Video: Dekorativ Färg För Väggar Med En Silkeffekt (47 Bilder): Hur Man Använder Ett Vått Och Flytande Utseende Med En Pärlemorseffekt, Korrekt Målning Av Ytor
Video: Dulux Ambiance Velvet - Demo Video 2024, April
Dekorativ Färg För Väggar Med En Silkeffekt (47 Bilder): Hur Man Använder Ett Vått Och Flytande Utseende Med En Pärlemorseffekt, Korrekt Målning Av Ytor
Dekorativ Färg För Väggar Med En Silkeffekt (47 Bilder): Hur Man Använder Ett Vått Och Flytande Utseende Med En Pärlemorseffekt, Korrekt Målning Av Ytor
Anonim

Vid reparationer i en lägenhet bör väggdekoration ägnas särskild uppmärksamhet. Tapeter är naturligtvis ledande bland material för ytbehandling, men dekorativ färg används för att ge interiören mer individualitet och originalitet. Detta material blir mer och mer efterfrågat och används varje dag.

Den största efterfrågan är på silkeffektfärg. Låt oss ta en titt på dess fördelar och hur du använder den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från den vanliga?

Om vi jämför vanlig och dekorativ färg kan vi säga att dekorativ i konsistensen är tjockare än vanligt, vissa ämnen läggs till för att öka beläggningens hållbarhet för att uppnå intressanta effekter. När du använder dekorativa beläggningar appliceras ett mönster som imiterar trä, effekten av sand, "vått siden" skapas, väggarna verkar vara täckta med dyra velour- och sammetstyg, de ser pärlformiga ut. Detta kan uppnås tack vare olika tillsatser och plastämnen som ingår i lösningsmedlet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära är dekorativ färg med sideneffekt. Den används för att dekorera väggar, tak och med sin hjälp utför de arbete med dekoration av lokaler. Välj dekorativa material av olika typer, texturer, färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av dekorativa beläggningar

Så du befinner dig i en butik där det finns ett stort antal burkar med färger, lacker och lösningsmedel på hyllorna.

Innan du köper bör du söka hjälp från försäljningskonsulter eller läsa beskrivningen på banken:

Genom att välja akrylfärg , du måste veta att det inte kommer att torka på länge. Tack vare akrylhartset bildas ett skyddande lager på ytan. Väggar målade med akrylfärg kan tvättas med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Alkyd -färg lätt att applicera, hållbar och elastisk, används för inredning, exteriör. Den uppenbara fördelen är att den torkar mycket snabbt, men har en skarp lukt.
  • Latex använd på vilken yta som helst, kan du applicera den på väggar med dekorativt gips, på tapeter. Denna typ av färg appliceras försiktigt, behåller sin färg länge, men har ett ganska högt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare effekter

Med hjälp av dekorativa färger kan du uppnå önskat resultat. Genom att tillämpa vissa tillämpningsmetoder kan otroliga effekter skapas.

Bestäm i förväg vad du vill uppnå, välj materialet och börja:

  • Genom att välja en dekorativ färg med en silkeffekt kan du uppnå en ljus sideneffekt. Att måla väggar med ett sådant material är en enkel sak, på grund av närvaron av speciella ämnen torkar det snabbt.
  • Du kan förkroppsligar vilken fantasi som helst och skapa originella inredningsalternativ, rita en havsvåg, krusningar och många andra intressanta saker med ett material som imiterar dekorativt gips.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att uppnå en sammet- eller veloureffekt kan du använda material där små färgade partiklar finns i kompositionen. Tills du rör vid väggen med din hand kanske du tror att det finns textilier på väggen.
  • För att visuellt förstora rummets yta, använd pärlemorskimrande färg. En sådan beläggning ser väldigt vacker och original ut, eftersom dess nyans, som ständigt förändras, beror på vinkeln vid vilken du tittar på ytan. Pärlemorsk färg kan ha olika färger, välj vitt eller svart, guld eller silver - valet är ditt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Experimentera, rådfråga designers, studera foton och hitta det bästa alternativet för ditt rum.
  • När du applicerar materialet under marmor eller granit behöver du inte leta efter det i sammansättningen av stenbitar. När akryl torkar skapar det bubblor som visuellt kan misstas som en granit- eller marmoryta. Om du vill att ditt rum ska vara i guld eller silver - använd "metallic".
  • Du kan uppnå en ytterligare effekt med skärmutskrift. Begreppet "silkscreen" i bokstavlig översättning betyder tryckning med en sil. I denna typ av screentryck används maskor av olika material med ofta arrangerade trådar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedande skede

Innan färgningsprocessen påbörjas bör förberedande arbete utföras. Börja förbereda väggarna: ta bort gammal tapet, ta bort spår av tidigare färg, limrester, kalkning, jämna ut ytan. Gör gipsarbetet, det är väldigt enkelt och kräver inga speciella färdigheter. Om det finns områden som inte kan rengöras helt, använd en alkydprimer.

Sprickor eller sprickor måste grundligt grundas. För att primern ska sitta bättre på väggen, fukta den med vatten.

Glöm inte att fästa självhäftande papper, tejp på uttag och strömbrytare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid val av färg och applicering på vägg och tak bör vissa krav beaktas:

  • börja reparera och måla ytan när det är varmt ute eller i rummet. Väggarna torkar mycket snabbare, livslängden ökar;
  • om du vill förstora rummet visuellt, köp blanka färger och lacker;
  • för mindre defekter, köp matt lackmaterial;
  • ta reda på hur väl materialet tål ett stort antal rengöringar;
  • för rum med hög luftfuktighet, välj burkar där ett svampdödande tillsats eller antiseptiskt medel anges i kompositionen;
  • välj plats för möbler, gör en plan och starta sedan processen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Värdighet

Silkeffektfärg används för att ge ett rum en högtidlighet, originalitet, mysterium. När du använder detta material kommer rummet att glittra med mångfärgade strålar och förändras i olika vinklar. Italienarna var de första som applicerade en vit massa med pärlemordesign. Nu används den redan överallt, den är väldigt populär.

När den appliceras korrekt kan du skapa magnifika målningar på ytan, uppnå effekten av eleganta målningar på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning används endast naturmaterial, därför är det miljövänligt, har inga skadliga ämnen. Om du applicerar ett material med en silkeffekt kan du inte vara rädd för att väggarna börjar blekna, sprickor eller defekter uppstår, smuts avlägsnas lätt från ytan med en fuktig trasa.

Denna färgbeläggning har en egenhet: den kan dölja kanterna på det föregående lagret. Sådana material kan återställas om det blir nödvändigt att utföra sådant arbete. Kompositionen skyddar ytan från gnidning, korrigerar defekter och oegentligheter. Efter att blandningen applicerats avdunstar vattnet, ett skyddande lager bildas som skyddar mot yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna hos detta material är originalitet och utmärkt utseende. Ytan leker med flerfärgade höjdpunkter under olika ljusförhållanden, i olika vinklar. En sådan applikation kan skapa ytterligare lättnader, unika effekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga de viktigaste fördelarna med blandningen:

  • förmågan att skapa en intressant och unik design;
  • har en bred färgpalett;
  • motståndskraft mot mekanisk stress;
  • har utmärkta återställande egenskaper;
  • fukt- och brandbeständig;
  • torkar snabbt;
  • har inte en uttalad specifik lukt;
  • enkel applicering;
  • kan användas på nästan alla ytor;
  • överkomlig kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Silkeffektfärg kan användas var som helst. En stor effekt uppnås i stora rum, sovrum efter målning med en silkeslen matt eller silkeslen yta. Det kan appliceras inte bara på väggar, utan också på tak, vilket visuellt ökar rummet och takets höjd.

Förbered ytan i förväg, grunda väggarna, taket. Observera att väggen måste vara helt plan, annars kommer brister och oegentligheter att synas tydligt efter målning. Använd en färgad akrylprimer, applicera ett lager, sedan en fuktspärr. Applicera ett grundfärg med färg på primern, textur och slät.

Vänta inte tills färgen torkar helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I rum med hög luftfuktighet rekommenderas att applicera ytterligare ett lager. Ett skyddslack appliceras ovanpå. Alla typer av dekorativa färger kan appliceras med denna teknik.

Skapa effekten av "vått siden", applicera ett par lager primer, låt torka i flera timmar. Nästa steg är att applicera baslacken. Du behöver inte vänta tills ytan är helt torr, börja applicera ett lager "flytande siden" i släta cirkulära lockar utan att pressa hårt på verktyget. Resultatet är en vacker ytvy som ser väldigt intressant ut från olika vinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa effekten av "komprimerat siden" utförs beredningen på samma sätt som beskrivits ovan. Ett lager flytande siden appliceras inte med mjuka rörelser, men kaotiskt med en svamp. Du kan bilda ett mönster med en plastspatel i en cirkelrörelse.

I den klassiska versionen torkas primern i flera timmar, ett baslager appliceras. Utjämna inte ytan för mycket, skapa en lättnad. Efter torkning med en venetiansk murslev, släta ut ytan och rör dig i olika riktningar.

Detta designalternativ är idealiskt för interiörer utformade i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

För att måla ytor producerar de gyllene färger och en silverfärg. För att skapa en intressant stil tar de oftast en silverfärg, det finns tusentals sådana nyanser, det finns bara cirka hundra gyllene nyanser.

För att uppnå en speciell effekt läggs speciella tillsatser till kompositionen. Ett eller flera färgämnen kan läggas till, så att en mer intressant nyans erhålls, interiören ser annorlunda ut från olika vinklar. Färgens ton ändras, som en kameleont, beroende på ljusets infallsvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att applicera en dekorativ finish är ett knepigt jobb. Om det är första gången du gör detta, applicera det på de platser där möblerna kommer att stå, så att du döljer eventuella defekter och får din hand för ytterligare reparationer.

När man applicerar färg med en silkeffekt verkar det som att dyrt, spektakulärt siden tyg är limmat på väggarna. Processen att applicera materialet är flerstegs, det tar tid att torka, bara i det sista steget kan önskad färg uppnås.

Denna färg "kameleont", som kommer att leka med många färger, kommer att förvandla rummet, göra det ljusare, högre, rikare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av målade ytor kan göras oberoende, med hjälp av rekommendationerna, eller kontakta specialister. Du vill inte få den vilda färgen på ditt rum, som inte harmoniserar med möbler, tillbehör, ljuskrona?

Det är inte alltid lätt att skapa en harmonisk stil; ett designers samråd kommer att vara till nytta. Om du har god smak, försök att skapa en unik stil själv, reparera ditt hem, använd dekorativa material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ordna möblerna korrekt, lägg till tillbehör, fina små saker i inredningen, häng en vacker ljuskrona och njut av frukterna av ditt arbete. Alla kan inte utföra sådant arbete på egen hand, strikt följa råd och rekommendationer från specialister.

Rekommenderad: