Tegelvägg (105 Bilder): Användning Av Grått Och Mörkrött Tegelverk I Inredningen, Design Av Inredning I Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Tegelvägg (105 Bilder): Användning Av Grått Och Mörkrött Tegelverk I Inredningen, Design Av Inredning I Lägenheten

Video: Tegelvägg (105 Bilder): Användning Av Grått Och Mörkrött Tegelverk I Inredningen, Design Av Inredning I Lägenheten
Video: INREDNING: Inredningstrender, personligt hem, personlig stil och behov - varför inreder du? 2024, April
Tegelvägg (105 Bilder): Användning Av Grått Och Mörkrött Tegelverk I Inredningen, Design Av Inredning I Lägenheten
Tegelvägg (105 Bilder): Användning Av Grått Och Mörkrött Tegelverk I Inredningen, Design Av Inredning I Lägenheten
Anonim

För att få lite smak i husets design använder många människor en tegelvägg. Det är ett extremt enkelt och enkelt sätt att skapa en ovanlig och snygg design som skapar en trevlig och mysig atmosfär. Genom att framhäva väggen med tegel kan du skapa en fantastisk och elegant inredning. Tegel är ett material som låter dig spela upp utrymmet på ett originellt och effektivt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

12 bilder

Fördelar och nackdelar

Tegeldekoration har både positiva och negativa sidor. Innan idén förverkligas måste du lära dig mer om dem. Denna lösning har sina fördelar.

  • Många gillar den här tanken på grund av att tegel inte är ett mycket dyrt material, och därför kan du skapa en otroligt vacker interiör utan stora ekonomiska investeringar.
  • Tegelverk är helt säkert, påverkar inte hälsa och miljö. Den här lösningen gillades av dem som gillar naturlighet.
  • Materialet har hög värmeisolering, fuktbeständighet och ljudisolering.
  • Det är inte svårt att genomföra en sådan finish; en person utan erfarenhet kan göra det självständigt. Du kan dekorera en vägg med tegelstenar utan några specialverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Denna design kommer att se bra ut i nästan alla rum.
  • Tegelverk är ett bra zoneringsalternativ. Det låter dig använda olika tillbehör som hyllor, belysningsarmaturer, TV, etc.
  • Ingen ytterligare ytbehandling krävs. Om det finns mindre defekter på väggarna kommer murverket att kunna maskera dem. Detta är ganska originellt och ovanligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Har en lång livslängd.
  • Vissa människor väljer den här lösningen på grund av konsistensen.
  • Tegel är idealiskt kombinerat med naturliga nyanser och naturmaterial, så det passar enkelt in i vilken inredning som helst.
  • Finishens dekorativitet är ett annat plus i spargrisen med tegelfinishens positiva egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelverk har vunnit många hjärtan för sina fördelar. Men det här beklädnadsalternativet, som många andra, har flera nackdelar.

  • Om du använder obehandlat tegel av naturlig färg, bör du tänka på högkvalitativ belysning. Alternativt kan du välja en vit tegelsten eller helt enkelt måla murverket. Detta kommer att hjälpa till att bli av med denna nackdel.
  • Den strukturerade ytan är ojämn, därför är den extremt svår att rengöra.
  • Om det finns en stor mängd tegel i inredningen i rummet kan det verka oförskämt och kallt. För att hålla rummet mysigt är det värt att använda materialet klokt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

För att utformningen av rummet ska vara snygg och modern är det nödvändigt att välja det perfekta alternativet för tegel. Det finns flera typer av tegelstenar, så inledningsvis är det värt att bekanta sig med egenskaperna och funktionerna för varje alternativ för att välja vad som är lämpligt för varje enskilt fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga

En ovanlig och intressant tegelkomposition - en bar tegelvägg. Ägaren kommer att kunna slå henne tillräckligt, men innan dess bör rummets särdrag beaktas. För en inredning inredd i klassisk eller industriell stil är en grov och omålad beklädnad det bästa alternativet. Denna lösning är den mest lojala. Om du behöver dekorera väggen mer färgstarkt, vilket gör den mer mättad, måste du använda en akrylakalak, välja rätt nyans.

Naturligt tegel kan bli glansigt och glänsande om det behandlas med speciell klinkerolja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Artificiell

Konstgjorda material är en kakel som har egenskaper av natursten. En liknande tegel är tillverkad av naturmaterial av hög kvalitet, och sedan sker faktureringsproceduren. Produkten har ett intressant och ovanligt utseende, den kan ha ett vackert mönster och många attraktiva nyanser. Dekorativa tegelstenar kan tillverkas av följande material.

Gips . Produkterna är av rimlig kostnad och är de mest prisvärda. Materialet verkar vanligt och tråkigt, men efter applicering av färg- och lackbeläggningen får "tegelstenarna" ett attraktivt utseende. Extremt praktiskt material kan tjäna länge, är inte rädd för temperaturförändringar.

Det är viktigt att komma ihåg att gips kommer att hålla mindre om rummet är fuktigt. Detta alternativ är inte lämpligt för användning i ett badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Akryl . Produkten innehåller syntetiska tillsatser.
  • Stengods i porslin . Ett otroligt hållbart material som använder en speciell teknik vid tillverkningen. Granitflis läggs till lermassan, varefter den pressas. Slitstark porslinstengods är mycket motståndskraftig mot mekanisk påfrestning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramik . Många kommer inte att kunna skilja keramiska konstgjorda tegelstenar från riktiga. Den enda skillnaden är tjockleken. Det görs genom att elda en lerblandning som innehåller en mängd olika bindemedel.

Bild
Bild

Glasig och mjuk

Ett alternativ som ganska ofta används som efterbehandlingsmaterial för lägenheter och privata hus. Med dess hjälp är det möjligt att lägga tonvikten på detaljer. Till exempel läggs en original tematisk panel ut i vardagsrummet eller köket. Glas murverk är ganska lätt att rengöra, men bör behandlas mer noggrant och noggrant. Det är inte bara bekvämt och praktiskt, utan också vackert och ovanligt.

En sådan lösning kommer att ge atmosfären i huset lite magi och komfort. Det ser ädelt och intressant ut och kan överraska inte bara husets ägare utan även gästerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flexibel (mjuk) tegel är ett material som låter dig skapa otroliga och exklusiva interiörer. Den har ett brett utbud av färger och anständig hållbarhet. En sådan produkt läggs enkelt ut inte bara på en plan yta, utan också i hörnen av rummet. Ett elastiskt material är tillverkat av kvartssand, akryl, pigment.

Bild
Bild

Simuleringsalternativ

Alla har inte möjlighet att dekorera ett rum med äkta tegel. En begränsad budget, ett litet rum och brist på kvalitetsmaterial är problem som hindrar det från att användas. Men det finns en väg ut: att göra tegel med ett material som kan imitera tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapeter i form av ett murverk av äkta tegel är ett alternativ som har många fördelar

  • Det är mycket svårare att skapa murverk än att limma dukar. Detta gör att husägare kan slutföra designen mycket snabbare.
  • Det finns ett stort antal olika designlösningar, så att välja något lämpligt är inte svårt.
  • Bakgrund används för att dekorera en halvcirkelformad vägg eller yta som har brister.
  • Installationsarbete och själva materialet har ett adekvat pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av tegel tapeter. Innan du väljer värdiga bör du läsa beskrivningen av varje alternativ.

  • Ett enkelt alternativ är vinyltapeter. Deras struktur är tät, ytan är präglad, så detta material betonar lätt rummets design och fungerar som ett bra skydd för väggytan. Enkelt underhåll, motståndskraft mot fukt och ljus är fördelarna tack vare att detta alternativ har blivit populärt och efterfrågat.
  • Non-woven tapeter har god hållbarhet, ser extremt realistisk ut, är ett bekvämt och praktiskt material som hjälper dig att dekorera ytan i en viss stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om din budget är begränsad kan du köpa tvättbara papperstapeter som är tillräckligt enkla att klibba, tål ånga, temperaturförändringar och hög luftfuktighet.
  • Målbar tapet är en annan idé för kreativa människor som gillar kreativa och ovanliga saker. Det är vita dukar. Materialet kan målas i valfri nyans, vilket gör det till ett attraktivt tegelverk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många tillverkare har tematapeter med höga staket, gamla slott och medeltida interiörer. Ganska kreativ lösning för dem som vill fördjupa sig i en magisk atmosfär.

Färger och bilder

Du kan välja rätt färg för vilken inredning som helst. Det finns många alternativ för att skapa den perfekta designen, göra rummet mer elegant och mysigt och skapa en unik atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av möjliga färglösningar

Grått tegel är ett bra alternativ eftersom denna färg är neutral. Det bidrar till att skapa en ljus och lakonisk bakgrund för den efterföljande inredningen av rummet. En ljusgrå nyans kan få ett rum att se bredare ut, medan en mörkgrå nyans skapar en mysig atmosfär och befriar rummet från överflödig volym och reducerar det visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt murverk eller tegelliknande tapeter - ett alternativ för ett rum inrett i skandinavisk stil. En yta som ser ovanlig ut kan berika designen genom textur. Du kan måla det färdiga murverket i denna färg och dekorera det med en mängd olika dekorelement. Allt detta ser otroligt vackert, luftigt och graciöst ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

röd tegelsten kan användas i vilken inredning som helst. Det kan vara en accent. Men när man gör ett sådant murverk, bör man komma ihåg att röda möbler kommer att gå förlorade mot en ljus och iögonfallande bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svart färg i designen av tegelverk används ganska ofta för att markera ett visst område eller en av zonerna. Genom en sådan lösning är det möjligt att skapa kontrast i inredningen.
  • Beige - perfekt för ljusa interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var är det lämpligt?

Tegelbeklädnad kan göras i alla rum du måste bara välja ett bra alternativ som kommer att betona designens fördelar och dölja dess nackdelar.

På köket . I de flesta lägenheter är köket ett litet rum, därför måste du tänka noga på allt innan du använder en sådan designlösning. Kvaliteten, typen och stilen på tegel bör väljas utifrån rummets funktioner. Med hjälp av en tegelvägg kan du enkelt dela rumets utrymme och göra flera funktionella zoner ur det.

Oftast skapas en arbetsplats och en matplats. I vissa fall sticker baren ut. Både vita och färgade material är idealiska för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet . En trevlig atmosfär och ovanliga accenter är det som kan skapas i vardagsrummet med hjälp av tegelelement. Monolitiskt material betonar väl den valda designen av rummet. Vissa stilar tillåter dig att blanda tegel med trä. Tegelverk skapar en otrolig miljö, särskilt när du väljer rätt möbler, belysning, färger och inredning.

Du kan försöka kombinera ljusa och mörka element. Denna lösning kan fräscha upp atmosfären och göra den mer elegant.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet . Tegelväggen i det här rummet ser kreativ och lämplig ut. Välj mellan grå eller vit och andra neutrala toner för att skapa en dramatisk design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Entré och korridor . Tegel är en värdig dekoration för detta rum. Du kan skapa spektakulära och otroligt vackra designidéer som ger charm och kreativitet till det inre av rummet. Vita eller röda dekorativa material används ofta, men du kan vara uppmärksam på färgalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet . Den mest vågade och ovanliga lösningen är att dekorera ytan med tegel i badrummet. Det är extremt sällsynt att se en sådan design, men vissa kreativa människor vågar fortfarande väcka en sådan idé till liv. Bättre att använda tegel i ett rymligt badrum.

Det är viktigt att komma ihåg att för en lång livslängd behövs fuktresistenta typer av klinker, som har en hög kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På balkongen . Intressant tegelverk kommer att se extremt lämpligt och harmoniskt ut på balkongen, vilket ger komfort och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kombineras det med?

Tegelväggen är ett tillägg till den ursprungliga, fashionabla, snygga och effektiva designen. Men för att inredningen ska se vacker och gedigen ut bör resten av designen väljas noggrant. Murverket ska se organiskt och harmoniskt ut.

Professionella rekommenderar att du använder två eller tre nyanser i väggens design, eftersom det i det här fallet blir lättare att plocka upp möbler. I detta fall är basen den mörkaste eller ljusaste nyansen. För ljus tapet och laminat bör du välja en vit eller grå tegelfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om designen är för strikt kan du återuppliva den med en ljus matta eller fängslande rika accenter (till exempel färgglada originalkuddar i soffan). Den röda tegeltonen kombineras framgångsrikt med blått, orange och gult. Tegelbeklädnad passar bra med trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Murverket, dekorerat med dessa element, ser intressant ut i både klassiska och moderna stilar. Ett ovanligt inslag av inredning används i amerikanska och skandinaviska, såväl som country- och Provence -stilar. I vissa fall kan tegelbeklädnad ses i ett rum som är utformat i barock- eller empirestil. I detta fall kompletteras väggen med stuckatur och gips.

Bild
Bild

Älskare av minimalismstil måste applicera en minimal mängd dekor när de dekorerar en tegelvägg. Rummet är inrett med strama möbler.

För att få inställningen att likna etnostilen måste du sätta graciösa och eleganta handgjorda föremål eller vackra vaser mot bakgrunden av en tegelvägg. Du kan också köpa en ovanlig matta som kommer att dekorera interiören och betona beklädnadens attraktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om interiören är klassisk, bör du inkludera fashionabla retro -tillbehör i inredningen, samt ge företräde åt antika möbler och en kristallkrona. Då kommer en sådan beklädnad att se otroligt snygg ut.

Bild
Bild

DIY vägg skapande och bearbetning

En tegelvägg är lätt och enkelt att skapa själv. Även någon utan erfarenhet kan göra detta. Det är bara nödvändigt att strikt följa rekommendationerna. För att göra tegel måste du köpa en speciell hällform och färgämnen. Professionella rekommenderar att du väljer gips och klar lack. Välj en form gjord av polyuretan. Om det inte är möjligt att köpa det kan du skapa en produkt med egna händer med hjälp av plast.

Det är viktigt att se till att den har rätt storlek och form. Storlekarna kan variera, men tegelstenarna ska vara rektangulära.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du förbereder en gipsblandning bör du noggrant läsa instruktionerna så att kompositionen visar sig vara av hög kvalitet. Därefter placeras massan i en beredd form och lämnas ett tag tills den är helt torr. Färdiga produkter måste fästas på väggen med lim, som är avsett för att lägga kakel. För att göra effekten mer realistisk är det bättre att göra frakturer på kantdelarna på vissa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar?

Börja inte måla väggen direkt efter läggningen. Låt finishen torka väl så att fuktnivån blir naturlig. Detta är inte en mycket snabb process, som kan ta upp till två månader, men under denna tid neutraliseras alla aktiva alkalier, så det är extremt viktigt.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att måla murverket enligt följande

  1. Väggen ska rengöras noggrant och noggrant, vilket eliminerar defekter och en liten mängd murbruk kvar efter att murverket skapats. Detta görs med en kvarn.
  2. Därefter måste du applicera ett litet lager jord, som innehåller antiseptiska tillsatser.
  3. Väggen är målad längs. Varje färgremsa bör överlappa den föregående med några centimeter.
  4. Efter att det första lagret har torkat, applicera det andra. Riktningen måste vara vertikal.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra och måla tegel är en enkel process. Det är viktigt att välja rätt material och se till att de håller hög kvalitet. Du bör också vara mycket uppmärksam på kraven i tekniken. Om rummet är litet och inte tillåter att dekorationen görs med äkta tegel, kan du skapa en imitation av det. Väggen är målad i valfri nyans, konstgjorda sömmar appliceras ovanpå.

För att göra "tegel" -beklädnaden mer omfattande kan du använda en speciell rulle och kitt.

Bild
Bild

Tips för användning

För att murverket ska fungera i många år och undvika defekter och fläckar är det nödvändigt att köpa speciella skyddsprodukter som håller den ovanliga designlösningen vacker och estetisk. Äkta tegel är ett attraktivt element som har en uttalad konsistens och en intressant nyans. Därför är bevarandet av dess kvaliteter extremt viktigt för interiören. Du bör välja högkvalitativa verktyg som inte skadar väggen, men som gör den mer tillförlitlig.

För rum där det inte finns tillräckligt med ljus är en blank lack lämplig. Detta verktyg påverkar inte väggens färg och skyddar det på ett tillförlitligt sätt. Om rummet är soligt är det nödvändigt att behandla murverket med en matt lack. Detta skydd är inte särskilt märkbart, men det gör ett bra jobb med skyddsfunktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gamla tegelväggar är en grov skönhet som ser inbjudande ut och skapar en historisk atmosfär. Men för att det ska bli en riktig dekoration av inredningen, bör det sättas i ordning med hjälp av borstning. I vissa fall är det nödvändigt att torka av de smutsiga områdena med vatten och en liten mängd ättika.

Innan du använder aggressiva rengöringsmedel måste du inspektera tegelstenen och kontrollera dess skick. Ytan, som började smula, bearbetas inte.

I rum med hög luftfuktighet (i badrummet) är det nödvändigt att skydda tegelverket på ett adekvat sätt. För att fodret ska ha en lång livslängd bör sömmarna, som börjar smula, fördjupas med några centimeter. Sedan återställs de med en ny lösning. Efter det måste du täta det så att teglet inte blir mögligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel är ett enkelt, men samtidigt ganska komplext material, Därför bör du komma ihåg några av dess funktioner när du använder det i konstruktion av murverk.

  • Efter att ha målat väggen är det extremt svårt att ta bort färgen, eftersom tegelkonstruktionen är porös och absorberar den väl.
  • Om väggen är för lång, markera inte den helt med tegel. Bättre att "bryta" den med möbler, en ovanlig spegel eller använda inredning. Detta gör att designen ser mycket bättre och mer harmonisk ut.
Bild
Bild
  • Du kan få tegelväggen att reflektera i speglarna. Detta gör att du kan kombinera rummet i ett enda ensemble.
  • Bilder på alla motiv ser väldigt vackra och estetiskt tilltalande ut på sådana väggar. Ju fler sådana element, desto mer uppmärksamhet kommer att ägnas åt själva väggen.
  • Om du behöver lägga till lite mys kan du hänga ett litet antal öppna hyllor på tegelväggen. Det är nödvändigt att välja färg och material på elementen, med hänsyn till rummets stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Med hjälp av tegel kan du skapa en exklusiv och ovanlig design, betona dess funktioner och göra atmosfären varmare, bekvämare och trevligare. Du kan hitta ett stort antal intressanta och estetiska exempel på användningen av denna typ av beklädnad i interiören.

Vitt tegel betonar ömheten i ljusa färger, vilket gör designen mer luftig och ljus. Det gör rummet visuellt bredare, vilket gör att rummet verkar rymligt och omfattande. Möbler och tillbehör matchar perfekt med den ursprungliga väggen

Bild
Bild

Fototapeter för tegelverk kombineras framgångsrikt med interiören och ser otroligt naturliga ut. Du kanske tror att naturligt tegel användes här, och inte en imitation av material. Allt ser snyggt, modernt och koncist ut

Bild
Bild

En svart tegelvägg är en originallösning. Hon är en djärv accent och förstör inte stämningen i rummet. Vita möbler kompletterar helhetsbilden. Designen ser djärv och elegant ut. Den lyckade kombinationen av nyanser skapar en vacker och trevlig inredning

Bild
Bild

Rått tegel ser inte mindre vackert ut än dekorativt eller kakel. Det passar organiskt in i rummet och kompletterar det med värdighet. Ljusa nyanser av möbler kombineras väl med väggens färg

Bild
Bild

Varma väggfärger gör interiören mer lyxig och elegant. Designen, gjord i ljusa nyanser, ser mild ut och skapar en lugn, mysig atmosfär

Bild
Bild
  • En bra idé om en bild applicerad på tapeter i vit tegel. Djärv, ljus, rik och catchy. Ett bra alternativ för kreativa och kreativa individer som gillar extraordinära lösningar.
  • En intressant kombination av naturligt tegel och skum. Väggen ser mer attraktiv ut på grund av tillägget av originalmålningar.

Rekommenderad: