Gipsväggdesign (48 Bilder): Gipsskivor I Vardagsrummet Och Sovrummet, Idéer För Att Dekorera En Lägenhet Med Pelare, Tegeldekoration Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Gipsväggdesign (48 Bilder): Gipsskivor I Vardagsrummet Och Sovrummet, Idéer För Att Dekorera En Lägenhet Med Pelare, Tegeldekoration Och Andra Alternativ

Video: Gipsväggdesign (48 Bilder): Gipsskivor I Vardagsrummet Och Sovrummet, Idéer För Att Dekorera En Lägenhet Med Pelare, Tegeldekoration Och Andra Alternativ
Video: Så skapar du ditt drömsovrum - IKEA Heminredarna 2024, April
Gipsväggdesign (48 Bilder): Gipsskivor I Vardagsrummet Och Sovrummet, Idéer För Att Dekorera En Lägenhet Med Pelare, Tegeldekoration Och Andra Alternativ
Gipsväggdesign (48 Bilder): Gipsskivor I Vardagsrummet Och Sovrummet, Idéer För Att Dekorera En Lägenhet Med Pelare, Tegeldekoration Och Andra Alternativ
Anonim

På byggmaterialmarknaden har gips sedan länge etablerat sig som ett av de mest populära alternativen för byggande och renovering av bostadslokaler. Detta är inte förvånande, för med dess hjälp kan du helt transformera nästan alla rum.

Det är ett idealiskt material för konstruktion av väggar och skiljeväggar ., valv och nischer, tak och hyllor, vilket vanligtvis kostar kunder betydligt mindre än traditionell väggpanel.

Gipsskivor kan vara väldigt vackra. Tänk på de mest framgångsrika alternativen för en lägenhet eller ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och fördelar med materialet

Gips (eller gipsskivor) som byggmaterial har många positiva egenskaper.

De främsta fördelarna med sådana produkter:

  • Miljövänlighet av materialet. Den innehåller inga syntetiska tillsatser och giftiga ämnen som är hälsofarliga.
  • Möjligheten att ge en rimligt bra ljudisolering.
  • Värmeisolering, förmågan att absorbera överflödig fukt och skapa ett optimalt mikroklimat i rummet.
  • Enkel installation. Gips är lätt att bearbeta och kan anpassas till olika ändringar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sådant material är mycket väl lämpat för att maskera olika hushållskommunikationer, ojämna ytor och så vidare.
  • Materialets främre yta behöver inte ytterligare bearbetning innan topplacken appliceras.
  • Prisvärt för ett stort antal konsumenter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr, med alla sina obestridliga fördelar, har gips också betydande nackdelar som måste beaktas när man arbetar med detta material. Nackdelarna är:

  • Materialets skörhet, oförmågan att motstå ökade belastningar. Häng inte tunga hyllor, skåp eller ställ på gipsväggar.
  • Ogenomtränglig för vatten. Vid allvarliga läckor i ett hus eller en lägenhet från långvarig exponering för vätska, kommer gipset att svälla och bli helt skadat.
Bild
Bild
Bild
Bild

För rum med hög luftfuktighet är det bättre att välja en speciell fuktbeständig gipsvägg märkt "VGKL", som skapades för användning under speciella förhållanden. Kom ihåg att rätt val av byggmaterial kommer att rädda dig från många obehagliga situationer i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Gipsskivans tillämpningsområde kan delas in i två huvudkategorier.

Följande alternativ är möjliga:

  • Konstruktion av olika strukturer. Det här är till exempel interiörväggar, dörrbågar, alla typer av nischer och hyllor i väggarna, liksom takboxar.
  • Användning vid konstruktion och renovering av lokaler för vägg- och takbeklädnad. Den absoluta jämnheten på framsidan av gipsskivorna gör att du snabbt och billigt får en perfekt plan yta för ytterligare dekorativ efterbehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsskivor gör det möjligt att omsätta alla designidéer i verkligheten när man inreder en inredning i ett hus eller lägenhet.

Detta är ett idealiskt material för konstruktion av skiljeväggar om det finns behov av att dela in rummet i vissa zoner.

Med hjälp av originalpartitioner kan du skapa en bekväm garderob i sovrummet, och köket kan delas in i två zoner (en för matlagning, den andra för matsalen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsskivor för väggar och tak kan användas i en mängd olika rum: i sovrummet, vardagsrummet, köket samt i korridoren. Om du vill använda detta material i ditt badrum måste du köpa vattentäta beläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Registreringsregler

Med hjälp av gips kan du förvandla de mest otroliga designidéerna till verklighet. Om du ska starta installationen (om detta inte är den vanliga väggbeklädnaden med gipsskivor) är det nödvändigt att upprätta en detaljerad plan och ange alla dimensioner av framtida strukturer.

Kom ihåg att du behöver mycket ledigt utrymme för att arbeta med detta material.

Det är lämpligt att helt lämna rummet där sådant arbete kommer att utföras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan efterbehandling måste väggar och tak rengöras från smuts och damm, befintliga sprickor ska vara kitt . Därefter måste du göra en markering för installationen av en gipsskivkonstruktion. En metallram kommer att monteras längs de skisserade linjerna, på vilka gipsskivor redan kommer att fästas (med självgängande skruvar). Efter det återstår att kittla alla leder på den resulterande strukturen och dekorera den, med fokus på rummets allmänna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsskivor är vackert dekorerade med färger, alla typer av tapeter, dekorativa plattor eller konststen. På väggar som möts med slät gipsskiva kan du bilda en reliefyta med hjälp av dekorativ kitt.

När du skapar partitioner i ett rum kan de också ges absolut utseende.

Det kan inte bara vara traditionella tomma partitioner, utan också mönstrade eller öppna väggar, kompletterade med hyllor och små nischer (för att placera inredningsartiklar i dem).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-standardiserad applikation

Du kan vägra att köpa skåpmöbler för vardagsrummet och ersätta det med en mycket intressant och funktionell design. Dekorera en av väggarna i rummet med dekorativa nischer och hyllor där du kan placera en TV, hembibliotek, blomkrukor, favoritfamiljfoton, barnleksaker och många hushållsartiklar. En mängd olika nischhyllor passar perfekt in i alla rum i ditt hem - vare sig det är ett sovrum, ett barnrum, ett kök eller en hall. Sådana mönster hjälper till att organisera utrymmet och blir ofta de viktigaste accenterna i lokalerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket intressanta lösningar kan implementeras i verkligheten med konventionell väggbeklädnad . Gips gör att du kan göra nästan vilken imitation som helst. Du kan till exempel lägga ut en hel tegel i ett rum och ersätta tung sandkalksten med lätt gips. I ett stort och rymligt sovrum kan du bygga riktiga pelare: på detta sätt kan du göra ett vanligt rum till palatskammare. Du kan ta bort alla dörrar i lägenheten: lämna de välvda öppningarna och dekorera dem med gardiner med en lambrequin.

Bild
Bild
Bild
Bild

I stora hallar kommer tak i två nivåer av gipsskivor med dold belysning att se bra ut. Om du bygger en extra nisch i ett sådant tak för att installera en gardinstång som kommer att vara osynlig, får du en fantastisk känsla av att tyget rinner direkt från taket. Om det också finns intressant belysning i rummet kan en mystisk och förtrollande atmosfär erhållas. Du kan installera en låda med originalbelysning på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

När man påbörjar en större översyn i en lägenhet kan många möta sådana vanliga problem som oegentligheter på väggar och tak, sprickor, otillräcklig isolering och fullständig brist på ljudisolering i betongväggar. I alla dessa fall är den bästa lösningen att använda gips, det kommer lätt att hjälpa till att hantera sådana problem. Så du kan spara energi, eftersom du slipper använda gips och cementera alla ytor i rummet och pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver stänga hela rummet med gipsskivor måste du börja arbeta mot taket. Först efter det kan du fortsätta med installationen av plattor på väggarna.

När du utför designarbete inomhus måste du veta hur kompatibla material är som du kommer att använda när du inreder lokalerna. Kom ihåg att gips är ganska ömtåligt, och då kommer väggarna från det inte att kunna rengöras med keramiska plattor eller andra tunga beklädnadsmaterial. Om du bestämmer dig för att placera plastpaneler ovanpå gipsskivorna måste en tätning (i form av självhäftande tejp) placeras mellan dessa material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsskivor är oftast monterade på en aluminiumram, med vilken du kan skapa de mest otroliga strukturerna (inklusive alla typer av nischer och tak i flera nivåer).

För att undvika störningar under konstruktionen av strukturen är det mycket viktigt att noggrant mäta varje element i den framtida strukturen.

För att undvika obehagliga situationer i arbetet är det värt att rita en detaljerad plan för placeringen av alla plattor och monteringsprofiler. Det rekommenderas också att överföra denna ritning från papper direkt till rummets yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel för inspiration

En spektakulär inomhusdesign skapad med gipsskivor kan förvandla din lägenhet eller ditt hus till oigenkännlighet. Ett sådant exempel är alla typer av invändiga välvda strukturer (istället för tråkiga dörröppningar) som gör ett utmärkt jobb med att zonera alla rum i huset.

Valv kan ha en mängd olika former . - från klassiska kupoliga linjer till ovanliga, invecklade mönster med alla slags mönster och genombrutna element. Vid behov kan välvda strukturer också utrustas med dolda belysningselement: LED-remsor, inbyggda strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver spara utrymme i rummet är den bästa lösningen att bygga nischer. De kan också ha en mängd olika former och storlekar, allt beror på behoven och fantasin hos husets ägare.

Bild
Bild

Om vi som komplement till nischer också gör graciösa hyllor som kommer att kombineras med huvuddesignen kan du få en enda, komplett komposition som väcker en känsla av harmoni.

Oavsett vilka fantasier du väljer att översätta till verkligheten med gips, kom ihåg de grundläggande principerna för att skapa strukturer av detta material:

  • utarbeta ett projekt;
  • detaljerad ritning av den framtida designen;
  • noggranna markeringar på arbetsytan;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • installation av en ram från en metallprofil;
  • skärning av gipsskivor;
  • basmantel;
  • dekorera den färdiga strukturen.

Rekommenderad: