Trälasergraver: Mini Hemgraveringsmaskin, Stationära Modeller, CNC Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Trälasergraver: Mini Hemgraveringsmaskin, Stationära Modeller, CNC Och Andra

Video: Trälasergraver: Mini Hemgraveringsmaskin, Stationära Modeller, CNC Och Andra
Video: 3000MW Blue CNC Laser Engraving Machine 2024, April
Trälasergraver: Mini Hemgraveringsmaskin, Stationära Modeller, CNC Och Andra
Trälasergraver: Mini Hemgraveringsmaskin, Stationära Modeller, CNC Och Andra
Anonim

Trästick görs med olika typer av utrustning. I vår artikel kommer vi att fokusera på en lasergraverare, med vilken du inte bara kan få bilder, utan också skära arbetsplanet av trä, skapa genom hål. Enheter, beroende på deras kapacitet, utför ett brett utbud av arbeten - från spännande hemmagjorda produkter till seriösa produkter relaterade till professionell verksamhet.

Bild
Bild

Särdrag

Ordet "graverare" i översättning från franska betyder "klipp". Produkten är ett högspecialiserat verktyg för gravyr på trä och andra material. För inte så länge sedan tillhörde laserapparater industriell utrustning och kostade mycket pengar . Idag, tillsammans med CNC-gravyrmaskiner med hög precision, kan moderna tekniska enheter köpas mycket mindre i storlek och till ett överkomligt pris. De kan rita och kapa trä upp till 15 mm tjockt.

Bild
Bild

Vid gravering och skärning av trä frigörs förbränningsprodukter, så många enheter är utrustade med ett luftblåsningssystem, men avgasventilation kan också användas.

Visningar

En lasergraver graverar en bild med hjälp av en laserstråle. Denna utrustningsklass har sina egna sorter, de är indelade i:

  • industriell (stationär);
  • skrivbord (hushåll);
  • bärbara mini -enheter.

Enligt typen av enhet kan lasertekniken delas in i gas, fiber och solid state.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gravörer av fiber och halvledare

Dessa typer av utrustning är betydligt dyrare än gasalternativ. De kan användas inte bara på trä, utan också på hårda ytor - metall, kompositmaterial, plast, keramik, sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en fiberanordning är det aktiva mediet en optisk fiber, och solid state-enheter fungerar på bulkkristaller . Moderna fibermodeller med många tekniska egenskaper har nått indikatorerna för solid-state gravörer, men de är billigare. Båda typerna av enheter används i professionella aktiviteter för färgstick.

Gasristare

De tillhör billig universell utrustning. Två hålrum i enheten är fyllda med en blandning av CO2-N2-He-gaser, och det centrala hålrummet är nödvändigt för att kyla laserröret med vätska . Gravören utför arbete på trä, plast, metall, läder och andra material. Enheterna köps för användning hemma eller i små verkstäder.

Bild
Bild

Toppmodeller

Efter att ha bestämt vilka uppgifter som ska lösas av lasergraveraren kan du shoppa. Det finns ett stort antal märkesvaror på marknaden. Vi presenterar en rad av några av dem.

Wolike Mini 3000mW

Enheten kan skapa fina detaljerade ritningar, komplicerade av tonövergångar. Fungerar bara med trä. Har en kraftfull laser, men ett dåligt kylsystem. Kinesisk tillverkare. Gravyrens vikt är 4,9 kg.

Bild
Bild

VG-L7 lasergraver

Den maximala bildytan är 190x330 mm. Modellen är ansluten till en dator, har sin egen programvara och utför arbete med hög precision . Men enheten är inte lämplig för arbete med för hårda material.

Bild
Bild

Gistroy

Robust bärbar maskin med stålkropp, utrustad med japanska professionella dioder, som kan arbeta upp till 10 000 timmar. Gravören skär material upp till 3 mm tjockt, för tjockare blad är det nödvändigt att installera ytterligare passager.

Bild
Bild

Yohuie CNC 3018

Enheten har möjlighet att justera laserns brännvidd, växla till fristående användning utan att ansluta till en dator. Inkluderar USB -minne med mjukvara och skyddande plastfodral . Gravyrens kraft är inte hög.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du väljer en graver bör du förstå vad han är till för, vilka uppgifter han måste lösa. Beroende på detta kan du behöva en professionell, halvprofessionell modell eller en enhet för hemmabruk.

När arbetsriktningen har bestämts måste du bekanta dig mer detaljerat med graverns tekniska egenskaper . Men kom ihåg att hög effekt inte alltid är viktigt för teknik, ibland helt olika indikatorer hjälper till att uppnå hög noggrannhet.

Bild
Bild

Observera följande specifikationer innan du köper

  • Hur strålen är fokuserad. Det är bättre att välja automatisk fokusering, det ger hög bildnoggrannhet och bra prestanda.
  • Livslängd för glasrör. I de flesta fall, efter två års drift, börjar glaset att behålla gasen dåligt, vilket medför störning av graveringen.
  • Typ av sändare bör väljas utifrån omfattningen av det föreslagna arbetet.
  • Lasergraverare finns tillgängliga med effekt från 20 till 120 watt. Ju kraftfullare apparaten, desto hårdare och hårdare blir ytorna tillgängliga för den. För mycket kraft behövs inte för träbearbetning.
  • Det är viktigt att välja enheter med ett kylsystem, utan det kommer graveren inte att kunna arbeta länge och dess livslängd blir kort.
  • Att styra din enhet ska vara enkelt. Övermättade tekniska enheter leder till bortkastad tid.

En korrekt vald enhet kommer att visa sig väl både i professionella aktiviteter och i arbetet för hemmet.

Rekommenderad: