Gör-det-själv Träsvarv För Sidospår: Dimensionerna På Svarven För Vinylfasader. Hur Fixar Man Det?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Träsvarv För Sidospår: Dimensionerna På Svarven För Vinylfasader. Hur Fixar Man Det?

Video: Gör-det-själv Träsvarv För Sidospår: Dimensionerna På Svarven För Vinylfasader. Hur Fixar Man Det?
Video: Sätta upp i svarven m text 2024, April
Gör-det-själv Träsvarv För Sidospår: Dimensionerna På Svarven För Vinylfasader. Hur Fixar Man Det?
Gör-det-själv Träsvarv För Sidospår: Dimensionerna På Svarven För Vinylfasader. Hur Fixar Man Det?
Anonim

Vinylbeklädnad är ett prisvärt material för att täcka ditt hem, göra det vackert och skydda det från yttre faktorer (solljus, regn och snö). Det krävs luftflöde från botten, utgång från toppen. För att installera sidospåren görs en låda. Gör-det-själv träsvarvning är inte svårt.

Särdrag

Ramen för svarven på huset är installerad för att lösa följande uppgifter:

  • ta bort väggarnas ojämnheter;
  • ta hänsyn till husets krympning;
  • isolera huset;
  • ge ventilation av fasaden och isolering;
  • säkerställa en jämn fördelning av lasten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att det under installationen är nödvändigt att säkerställa ett ventilationsgap på 30-50 mm mellan sidosidan och den bärande väggen eller isoleringen. Det är oönskat att använda en träbalk på platser som kommer i kontakt med fukt, eftersom träet snabbt faller ihop med en frekvent vätnings- och torkningscykel.

Det rekommenderas inte att göra en låda i källardelen av trä

Om vi installerar vinylbeklädnad horisontellt, fästs fixeringsstången vertikalt. Installation av vertikala sidor är vanligt, men mycket mindre vanligt.

Vad ska steget vara?

Vid installation av horisontellt sidospår bör avståndet mellan de vertikala lamellerna vara mellan 200 och 400 mm. Om du har vindar kan avståndet göras närmare 200 mm. På samma avstånd fäster vi stängerna på väggen, på vilka vi ska fästa lamellerna . När du installerar vertikal sidospår är det samma sak. Vi väljer själva storlekarna bland de föreslagna.

Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

För att installera svarven behöver du:

  • bärbar cirkelsåg;
  • bågsåg för metall;
  • korssåg;
  • skärkniv;
  • roulett;
  • repnivå;
  • hammare av metall;
  • nivå;
  • tång och pressningstång;
  • skruvmejsel eller hammare med spik.
Bild
Bild

Vi förbereder en träbar

Beräkningen av kvantiteten beror på de valda installationsavstånden för träet, antalet fönster, dörrar, utskjutande delar.

Låt oss prata mer detaljerat om valet av storlek och material

Bild
Bild

Trä svarv används främst för att avsluta förfallna eller trähus, tegel - mindre ofta. Träramar används mer ofta för att installera vinylfasader. Tvärsnittet av stängerna kan vara olika: 30x40, 50x60 mm.

Med ett stort gap mellan väggen och ytan används en balk med en tjocklek på 50x75 eller 50x100 mm . Och för isolering kan du använda en skena för tjockleken på själva isoleringen.

Användningen av ett råvirke av större storlek kan leda till deformation av hela strukturen.

Det valda virket måste klara sidospåren. Det måste torkas, längden och tvärsnittet måste motsvara dokumenten, även, så få knop som möjligt, inga spår av mögel . Preferens bör ges till träslag som är resistenta mot fukt, såsom lärk. Torrhyvlat virke leder inte eller vrider sig, sidosidan kommer att ligga platt på det.

Träets längd måste matcha väggens mått . Om de är korta måste du docka dem.

Bild
Bild

Vi förbereder fästelement

Köp självgängande skruvar med lämplig längd eller pluggar om du behöver fästa balkarna på en betong- eller tegelvägg. Det är nödvändigt att förbereda träblock för montering på husets vägg.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Det är nödvändigt att ta bort alla onödiga saker från huset: ebbe tidvatten, fönsterbrädor, gamla finish. Vi sätter märken med en lodlinje med ett nylonrep och en nivå.

Bestäm avståndet från väggen till den framtida lådan . Vi spikar (fäster) stängerna på träväggen. Och även konsoler används (galgar av galvaniserad metall 0, 9 mm). Svarven är installerad på dessa fästen eller stänger.

Bild
Bild

Vi beskriver platserna för borrning, om det är en tegelvägg, eller platserna för att fixera stängerna, om det är av trä. Vi fäster teglet genom plastpluggar och till träet - med självgängande skruvar.

Vi mäter intervallet från den fasta stången, till exempel 40 cm, det är inte längre nödvändigt, och vi fixar det . Väggen måste behandlas med en djupgående primer.

Vid användning av trälister krävs bearbetning av svarven med brandhämmande impregnering. Träets fuktinnehåll bör inte vara mer än 15-20%.

Bild
Bild

Svarvning med isolering

Om isoleringen läggs måste timret motsvara tjockleken på isoleringen.

Isolerande polystyrenskum, mineralull kan läggas, medan ullen är täckt med en ångspärrfilm, till exempel Megaizol B . Filmen skyddar mineralullen från fukt, vi fixar den och lindar den till fönstret. Ånggenomsläpplig vind- och fuktskyddsfilm (megaizol A).

Bild
Bild

Det är nödvändigt att mäta installationsplatsen för den horisontella läktaren med isolering där fönsterbrädorna kommer att installeras . Därefter sätter vi en horisontell stapel ovanför fönstret, ovanför fönstret, till vänster och höger om fönstret, det vill säga vi ramar in fönstret. Vi lindar filmen i en nisch runt fönstret.

Svarv utan isolering

Det är lättare här, du behöver bara komma ihåg att bearbeta väggarna och lådan, behålla storleken på ventilationsgapet

Timmerhus har kronor. Två alternativ: kringgå kronorna eller ta bort.

Det första alternativet är dyrare - det är nödvändigt att dessutom mantla och revetera alla utskjutande delar . Den andra kommer visuellt att expandera huset, medan kronorna måste sågas av.

Bild
Bild

Hur fixar man sidospåren?

För att installera sidospår, använd:

  • galvaniserade självgängande skruvar;
  • självgängande skruvar i aluminium (pressbrickor);
  • galvaniserade spikar med stora huvuden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi fäster den med en pressbricka minst 3 cm. Dra inte åt den hela vägen så att sidospåren kan röra sig.

Vid skruvning av skruven bildas ett gap mellan skruvhuvudet och vinylpanelen . Det ska vara 1,5-2 mm. Detta gör att sidospåren kan röra sig fritt när det expanderar eller drar ihop sig med temperaturfluktuationer utan att vrida sidospåret. Självgängande skruvar måste skruvas in i mitten av det avlånga hålet. Det är nödvändigt att skruva in skruvarna i steg om 30-40 cm. Efter att ha skruvat in alla skruvar i panelen ska den röra sig fritt i olika riktningar efter storleken på dessa hål.

Bild
Bild

Vi bibehåller steget med fästelement för paneler på 0, 4-0, 45 cm, för ytterligare delar på 0,2 cm

Om du har beräknat och monterat lådan korrekt blir det enkelt att hänga sidospåret. Byggnadens väggar är garanterade, och huset kommer att lysa med nya färger.

Rekommenderad: