Bubbla Paneler (24 Bilder): Luftbubbla Paneler I Interiören. Hur Man Gör Dem Själv Enligt Steg-för-steg-instruktioner?

Innehållsförteckning:

Video: Bubbla Paneler (24 Bilder): Luftbubbla Paneler I Interiören. Hur Man Gör Dem Själv Enligt Steg-för-steg-instruktioner?

Video: Bubbla Paneler (24 Bilder): Luftbubbla Paneler I Interiören. Hur Man Gör Dem Själv Enligt Steg-för-steg-instruktioner?
Video: Как Шпаклевать Заводские и Обрезные Швы Гипсокартона ФУГЕНФЮЛЛЕРОМ и Лентой Бумажной Армирующей 2024, April
Bubbla Paneler (24 Bilder): Luftbubbla Paneler I Interiören. Hur Man Gör Dem Själv Enligt Steg-för-steg-instruktioner?
Bubbla Paneler (24 Bilder): Luftbubbla Paneler I Interiören. Hur Man Gör Dem Själv Enligt Steg-för-steg-instruktioner?
Anonim

Nyligen har bubbelpanelen varit mycket populär i utformningen av shopping- och affärscentra; den används ofta som en original inredning för rymliga lägenheter. Det finns många sorter av dessa enheter som du kan köpa eller göra själv. Med hjälp av ett sådant element är det lätt att diversifiera interiören och uppnå effekten av diskret lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Bubbelpanelen är en dekoration för alla interiörer. Det är en ihålig transparent behållare fylld med vätska, inuti vilken kolumner med luftbubblor stiger under tryck. Detta skapar en underbar visuell effekt, tack vare vilken interiören blir intressant och ovanlig.

Bubblan innehåller flera element

  • Lastpall . Det krävs som en ram inom vilken huvudsystemet kommer att fungera. Vanligtvis fixerad i tak och golv för strukturell stabilitet.
  • Paneler . Oftast är de gjorda av glas eller akryl. Skivorna måste vara helt förseglade. Efter installation i en pall och anslutning till ett gemensamt system fylls de med vatten.
  • Luftrör . Genom dem kommer luft in i sprutmunstyckena för ytterligare omvandling till dekorativa bubblor.
  • Sprutor . Mätning av lufttillförseln inuti panelerna.
  • Kompressor . Ger tryck för att tillföra luft till munstyckena.
  • Lysdioder . De skapar en extra dekorativ effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används sådana dekorationer för att diversifiera inredningen i lokaler utanför bostaden . På grund av den konstanta rörelsen av luftströmmar inuti panelen får de ögat och har en viss lugnande effekt på det mänskliga psyket. Därför rekommenderar designers att installera bubbelpaneler i korridorer och lounger på stora kontor, vars anställda ofta är stressade.

Förutom bubbelpaneler fyllda med destillerat vatten har de dessutom praktiska fördelar - de befuktar luften, minimerar de skadliga effekterna av överdriven uppvärmning av rummet och konstant drift av datorutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i produktionen

Produktionen av luftbubbla paneler ökar varje år på grund av dess växande popularitet och enkel tillverkning.

Vid tillverkning av paneler används oftast flera material

  • Glas . Det dyraste alternativet. Härdade hålrum i kombination med bubblor och belysning ser mest lyxiga och imponerande ut. Att dekorera med ett sådant material kräver särskild uppmärksamhet - processen för att byta ut vatten för att undvika grumling av ytan måste utföras regelbundet.
  • Akryl . Ett mer praktiskt material, till skillnad från glas, är det känt för sin höga grad av motståndskraft mot mekanisk belastning.
  • Polykarbonat . Det minst hållbara, men det mest budgetmässiga alternativet. Används vanligtvis tillsammans med akryl.
Bild
Bild

Lufttillförselprocessen är inte möjlig utan en pneumatisk kompressor. Med hjälp av denna utrustning bibehålls det erforderliga trycket i panelernas hålrum och enhetliga kolumner med luftbubblor tillhandahålls. Dess kraft beror på strukturens storlek. Vanligtvis är kompressorn placerad inuti en dekorativ pall eller väggmonterad med åtkomst till den.

Vid tillverkning av enheten är det också nödvändigt att använda högkvalitativa lysdioder. Med deras hjälp får produkten ett mer intressant utseende - luftbubblornas yta fungerar som en spegel och reflekterar bländning, vilket skapar en accent som är nödvändig för interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

När du väljer en luftbubbledesign för interiören bör du studera kriterierna för vilka panelerna skiljer sig från varandra.

De kan variera i antalet bubblor

  1. Enslig . De kan vara små eller stora, stiga långsamt och på stort avstånd från varandra.
  2. Flera olika . Små bubblor i stora mängder, som stiger jämnt längs panelens kanaler.
  3. Kombinerad . Kombination av två typer i olika hålighetskanaler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också flera typer av strukturer i form

  1. Platt . Det klassiska alternativet som du kan ordna zonindelningen av ett rum.
  2. Cylindrisk . Används för att skapa en accent. Ofta är de monterade i en möbelram och har flera håligheter och kanaler inuti en förseglad panel.
  3. Lockig . Transparenta akrylljuspaneler med invändiga spår.
  4. Mobil . Enstaka honungskakahålor genom vilka luft passerar, vilket skapar en bubblande effekt.

Och även en dekoration med vattenbubblor kan innehålla stabila raka eller virvelkanaler, vara med eller utan belysning.

Vattenhålor kan också vara gjorda av transparent eller färgat material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -tillverkning

Ett platt akvarium med luftströmmar kan göras själv med en viss skicklighet. För detta behöver du:

  • glas för panelen;
  • lastpall;
  • tätningsmedel;
  • tyst kompressor;
  • Lysdioder;
  • vinylslang;
  • spray.
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktionen innehåller följande steg:

  • installation av pallar;
  • integration av stödsystemet i den nedre delen av ramen;
  • installation av bakgrundsbelysning och panel.

Matningssystemet består av luftvägar, strömförsörjning och kompressor. Som regel installeras de längst ner på pallen, varefter ett belysningssystem integreras i strukturen. Installation av en plexiglaspanel bör förutsätta absolut täthet, därför är det nödvändigt att kontrollera produkten innan du fyller med vatten.

Montering av luftbubbla panelen kan ta så lite som några timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning i interiören

Ofta, när man renoverar en lägenhet, står invånarna inför ett sådant problem som en monoton inredning. Bubbelpaneler, beroende på typ, passar bäst för ovanlig och intressant inredning av bostäder och lokaler.

I rymliga hem används en sådan panel ofta som en skiljevägg - platta akvarier är lämpliga för detta. Med deras hjälp kommer zonens zonindelning att se spektakulär ut.

För att skapa en ytterligare ljuskälla är den bakgrundsbelysta panelramen ofta integrerad i en väggnisch eller möbelkropp, till exempel ett skåp

Bild
Bild
Bild
Bild

I en lägenhet med breda fönster kan bubbelpanelen installeras på fönstret som dekoration. I det här fallet rekommenderar designers att använda cylindriska akvarier med flerkanaliga hålrum.

En tänkt produkt med ett virvelflöde kan bli en oberoende massiv dekoration av ett rum . Detta alternativ är endast lämpligt för rymliga hallar eller vardagsrum där det är nödvändigt att fylla utrymmet med en lyxig sak.

I små rum rekommenderas att använda strukturen tillsammans med en spegel, vilket kommer att hjälpa till att visuellt förstora utrymmet, vilket gör närvaron av luftpanelen mer effektiv.

Rekommenderad: