Polyuretanpaneler: 3D -polyuretanplattor För Innerväggar Och Tak, Väggdekorativa Polyuretanpaneler Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Polyuretanpaneler: 3D -polyuretanplattor För Innerväggar Och Tak, Väggdekorativa Polyuretanpaneler Inuti

Video: Polyuretanpaneler: 3D -polyuretanplattor För Innerväggar Och Tak, Väggdekorativa Polyuretanpaneler Inuti
Video: Artpole 3D gypsum panels installation manual 2024, April
Polyuretanpaneler: 3D -polyuretanplattor För Innerväggar Och Tak, Väggdekorativa Polyuretanpaneler Inuti
Polyuretanpaneler: 3D -polyuretanplattor För Innerväggar Och Tak, Väggdekorativa Polyuretanpaneler Inuti
Anonim

Polyuretan är ett så mångsidigt material att dess tillämpningsområde helt enkelt är oändligt. Dekorativa väggpaneler, kakel för väggar och tak, 3D -plattor av polyuretan passar inte bara organiskt in i inredningen, utan skapar också ett extra skyddande lager.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Väggpaneler av polyuretan för utsidan är tillverkade enligt sandwichprincipen: utsidan är gjord av galvaniserad metall och den inre delen är fylld med värmeisolerande fyllmedel. Externa och inre paneler tillverkas i flera typer: för väggar, tak, dekorationer etc. Materialet har många positiva egenskaper:

  • polyuretanpaneler är tillverkade av säkra eldfasta föreningar;
  • PU -skum kännetecknas av sin hållbarhet och styrka, de motstår perfekt extrema temperaturer, mögel och mögel;
  • panelerna är lätta, bullerdämpande, motståndskraftiga mot hög luftfuktighet;
  • har goda värmeisoleringsegenskaper;
  • är lätta, lätta att bära, lätta att ta hand om;
  • lågt pris gör dem extremt populära och mycket vanligt efterbehandlingsmaterial.

En betydande nackdel är att panelerna utsätts för UV -strålar. Dessutom, trots materialets brandbeständighet, börjar polyuretan smälta under långvarig exponering för öppen eld och frigör giftiga kemiska föreningar.

Detta kräver att man tar hand om brandsäkerhetsåtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tillverkare erbjuder flera typer av dekorativa polyuretanpaneler

  • 3D -paneler . De används för att framhäva ett visst inre område på väggen. De är tillverkade med hjälp av tredimensionell bildteknik. Den volymetriska strukturen ligger på en plan bas som är monterad på väggen. Vid tillverkning av modeller tillsätts plast till polyuretanskummet. Deras kostnad är högre än för vanliga paneler, vilket förklaras av en mer komplex produktion.
  • Färgade paneler . Under sin produktion innebär den tekniska processen tillsats av färgämnen. Dessa är vanligtvis pastellfärger av neutrala färger. Denna lösning gör det enkelt att matcha färgschemat med det övergripande utvecklade konceptet med inredning.
  • Injektionsplattor . Dessa är dekorativa paneler med låg densitet och liten tjocklek. De har en flexibel struktur, gjord med en slät eller präglad yta. Materialet tillhör typen av skummad plast, det är tillverkat i formar.
  • Dekorativa element av polyuretan med hög till medelhög densitet . De har minskad plasticitet, används som efterbehandlingsmaterial för att skapa ramramar för målningar, fotografier, speglar.
  • Oberoende element i form av formar, golvlister, hörn . Deras användning är inte begränsad på det kreativa området.
  • PPU -plattor . De erbjuds i form av sandwichpaneler, där basen är polyuretan av olika tjocklekar, på utsidan är de täckta med ett lager av galvaniserad metall. De används som väggdekoration eller takmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggpaneler av polyuretan för yttre dekoration har en mängd olika ytimitationer: tegel; marmor eller granityta; skifferimitation eller natursten; stenflis eller texturerat gips; skenet av en träyta. Ett så brett sortiment gör att du enkelt kan välja en polyuretanprodukt för alla behov . Formen på dessa paneler är tillräckligt varierad för att passa de flesta designbehov. Rektangulär eller fyrkantig, slät eller texturerad, vägg och tak, vit eller färgad - ett sortiment för alla smaker. Polyuretanhörn har också olika typer av ytstruktur: de är präglade eller helt släta. Den dekorativa profilens längd erbjuds i flera versioner: från 1, 2 till 2 meter, bredd - från 3 cm och mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Polyuretanplattor och paneler har fler alternativ för inredning än exteriör. Användningen i interiören ger designers ett oändligt fält för tillämpning av konsten att dekorera design: fasadväggspaneler, kakel för väggar och tak, dekorativa element som ett alternativ till gipsgjutning.

Det finns många alternativ när användning av kakel istället för naturmaterial motiveras inte bara av lägre materialkostnader, utan också av dess unika egenskaper . Användningen i rum med hög luftfuktighet beror på att dekorativa element av gips inte överlever under sådana förhållanden.

Dessutom kräver tungt gips högt i tak, medan nästan viktlös polyuretan ser organisk ut i små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta på några fler användbara idéer

  • Volymetriska väggpaneler kan radikalt förändra interiören i rummet utan stora materialkostnader. Den ursprungliga geometrin hjälper till att framhäva olika områden, visuellt utöka utrymmet eller höja taket och skapa utseendet på zonindelning. När man använder en sådan lösning måste man komma ihåg att för ett litet utrymme är det mest rimligt att välja liten geometri med inte för stora volymer.
  • Lister - det här är unika element med vilka du kan skapa fantastiska effekter av rumsliga förändringar, dölja brister, dölja defekter. Med hjälp av lister med avlastningsyta kan du skapa väggkompositioner eller dekorativa paneler.
  • Väggpaneler med imitation av tegel eller natursten används ofta i interiörer i loftstil. Närvaron av en vägg täckt med tegel innebär en minsta uppsättning möbler och dekorativa finish, kräver inte användning av färger.
  • Använda takplattor - det här är en uppgift som är tillgänglig även för en oerfaren mästare, eftersom det inte kräver speciella färdigheter. Plattorna har utmärkt ljud- och värmeisolering, vilket ger tystnad och värme. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av takplattor: släta och präglade, fyrkantiga och triangulära, målade och laminerade.

Detta är obegränsat utrymme för en fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

3D -paneler på väggarna är en ljus accent och en radikal förändring av inredningen.

Bild
Bild

Användningen av fasadpaneler för invändig väggdekoration kommer inte bara att förvandla dem, utan också förbereda dem för placering av inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Imitation av tegel.

Bild
Bild

Original takplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vacker imitation av natursten.

Rekommenderad: