Populära Väggkonststilar: Tiffany, Orientalisk, Country, Japansk, Skandinavisk Och Minimal

Innehållsförteckning:

Video: Populära Väggkonststilar: Tiffany, Orientalisk, Country, Japansk, Skandinavisk Och Minimal

Video: Populära Väggkonststilar: Tiffany, Orientalisk, Country, Japansk, Skandinavisk Och Minimal
Video: Japansk film 2024, April
Populära Väggkonststilar: Tiffany, Orientalisk, Country, Japansk, Skandinavisk Och Minimal
Populära Väggkonststilar: Tiffany, Orientalisk, Country, Japansk, Skandinavisk Och Minimal
Anonim

Det finns så många belysningsarmaturer på marknaden idag att designers själva ofta inte kan avgöra vilken stil en viss lampa tillhör. Därför används blandning av olika riktningar ofta inom inredning, vilket gör varje lampa original och unik.

Moderna riktningar

Det nautiska temat har en attraktiv kraft, därför är interiör dekorerat med ett nautiskt tema en frekvent förekomst. Fördelen med denna stil är att du kan hitta ganska många föremål på marknaden som kommer att bli grunderna i en nautisk stilinteriör: skal, ett ankare, en dekorativ ratt, ett fartyg med däck och andra saker i vitt och blått färger. Lampor kan ha olika former och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

"Marina" lampor kompletterar perfekt en vanlig inredning, blir designens huvudfärg och dekorativa accent eller markerar motsvarande tema med sin originalitet, lätthet och ljusa färger. Vid tillverkning av sådana lampor används trä, rep, glas, metall, lera.

Om du vill ge blygsamhet och svårighetsgrad till rummet och inte överbelasta det med onödig inredning, bör du bo på minimalism.

Enkla former av lampor, naturliga nyanser av glöd - allt detta kommer att betona rummets individualitet och renhet. Materialen som används i minimalistisk stil är sten, papper, plast, frostat glas och silver- eller krommetall. Pretentiösitet här kommer att vara onödigt, och enkelhet och naturlighet, tvärtom, kommer att vara i harmoni med resten av designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är ett fan av senmodernism skapades hi-tech speciellt för dig. Denna stil uppträdde i slutet av 80 -talet av XX -talet, när introduktionen av datorisering på alla livsområden aktivt pågick.

Skillnaden mellan denna stil och andra ligger i dess enkelhet, konstruktivism och frånvaron av överdriven inredning.

Belysningsarmaturer i technostil med metall- och plastmaterial kommer att dekorera interiören perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som älskar blommor, öppna linjer, kommer blomsterstil att bli ett oändligt val. Grunden för denna stil är närvaron av blommotryck, användningen av känsliga former, cirklar, sicksack och böjda linjer. Färgpaletten presenteras i gula, beige, ljusrosa nyanser. Materialen som används i denna stil är sten, metall, trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tiffany -stilen har blivit ett verkligt genombrott i designen av lampor. Sådana lampor är gjorda av bitar av färgat glas i kombination med målat glasmönster. En sådan ljus mosaik är handgjord. Ljuskronans originalitet uppnås genom smidda element och ornament med olika motiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Etnisk grupp

Vägglampor i etnisk stil kommer att bli en av huvudelementen i etnisk designinredning. De kan betona rummets individualitet och ge det ett komplett utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Östlig stil Är en kombination av brons, koppar och silver i en genombruten finish. Färgerna på lamporna i orientalisk stil är varierade: överflödet av toner som reflekteras i det kan lägga till lyx och rikedom till interiören, vilket utan tvekan kommer att betona ägarens status.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lantliga lampor påminner om ett byliv. De är gjorda av naturliga material i ljusa färger. Denna stil kännetecknas av enkelhet i design och former, brist på modernitet i detaljer och viktigast av allt, funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsarmaturer i japansk stil personifiera den stigande solen. De är gjorda av miljövänliga material och kan ha hieroglyfer eller andra symboliska bilder. Allt i sådana lampor har sin egen filosofiska innebörd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil stiliserad med en kall färgpalett i sten, trä och textilmaterial. Minimalism kombinerat med naturliga element är viktigt för denna stil. Sådana ljuskronor är enkla i design, men ovanligt graciösa och vackra.

Bild
Bild

Lampor i italiensk stil - det här är nyanserens elegans, fantastisk inredning och lysande dekoration av kristaller och ädelstenar.

Sådana belysningsarmaturer kommer alltid att vara centrum för rummets design. De är idealiska för ceremoniella och ceremoniella interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet föll på dessa lampor för sovrummet, kan du plocka upp en liten vägglampa med runda nyanser gjorda av glas eller målat trä.

Engelsk stil Är personifieringen av svårighetsgrad, högtidlighet och elegans. Oftare väljs hårdmetall för tillverkning av sådana belysningsarmaturer. För nyanser används kristall, tjockt vitt eller matt glas. Lampornas eleganta utseende uppnås av handgjorda hantverkare. Deras egenhet är att de är idealiska för golvlampor, vägglampor och bordslampor.

Bild
Bild

Lampor i marockansk stil - det här är en analog av en semester, ett ljust humör och ett originellt förhållningssätt till valet av inredning för inredningen, dessutom kompletteras allt detta med en mosaik av olika färgnyanser. Materialen som används för att skapa sådana enheter är brons, mässing, koppar eller silver. Mönstren på lamporna är en sammanvävning av stiliserade blommotiv, kalligrafiska inskriptioner och geometriska former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet är extremt stort lampor tillverkade i kinesisk stil … Det viktigaste i dem är att observera det filosofiska koncept där natur, energi och naturlighet skär varandra. På de flesta lamporna kan du hitta teckningar med kinesisk skrift och bilder av landets heliga djur.

Bild
Bild

Historiska stilar

Stilen som har sitt ursprung på 1500 -talet och fortfarande är en av de mest populära i inredningen - barock , kännetecknas av sin lyx. Det är anmärkningsvärt för sin patos, högtidlighet och är genomsyrad av komfort och mysighet.

Lamporna kännetecknas av sin krökning, frans, glans och rika färgpalett: guld, smaragd och safir, och alltid med kristall.

Bild
Bild

Fransk empirestil symboliserar makt, storhet och kraft. Det kännetecknas av massivitet, strikt symmetri, högtidlig ordning och beräkning av balans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stalinistiska riket skapades under I. Stalins tid på 30 -talet av XX -talet. Det speglar monumentaliteten i inredningen. Om du väljer lampor av denna stil bör du vara uppmärksam på kristallen, som behövs där. Även ljuskronorna är gjorda av brons. De är vanligtvis ganska stora i storlek.

Bild
Bild

En annan fransk stil - art deco Är en blandning av flera klassiska stilar som är en symbol för framgång och rikedom. Lyx, påkostad prydnad och djärva geometriska former i kombination med dyra material (sällsynta trädslag, elfenben, ädelstenar, silver) kan tillföra sofistikering och unikhet till inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Retro vägglampa De har en vanlig form och har 3 eller 5 böjda horn. Smidda, trä-, plast-, kristall- och porslinsmaterial används vid tillverkningen. Ofta kan sådana lampor ses med nyanser i form av vida glasögon eller lampor som imiterar långsträckta ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det finns flera regler och tips att tänka på när du väljer en väggmonterad armatur:

  • Bestäm vilken uppgift den framtida lampan ska utföra: kommer att bli den viktigaste ljuskällan eller bara vara en inredning i rummet. Baserat på detta, välj rätt storlek, form, färg på lampan.
  • Kom ihåg att vägglampor inte alltid kan ge tillräcklig belysning . i rummet. Därför är det här värt att överväga färgen på själva plattan och lampans inredning. Mörka och matta färger "äter upp" ljus, medan ljusa, tvärtom, visuellt kan lägga till färg.
  • Snygga lampor speglar ägarens känsliga och fantastiska smak och är gästernas uppmärksamhet. Därför bör vägglampor harmoniskt passa in i rummets interiör och färgschema, samt skapa mys och komfort.
Bild
Bild

Valet av en lampa påverkas av din egen smak. Men kom ihåg, oavsett stil, ska lampskärmens färg och dess kropp vara i samma färgpalett.

Boende i det inre

Det är säkert att säga att det är trevligt att göra läxor i bekväm belysning och att koppla av och njuta av sällskap av släkt och vänner med en mysig.

För sovrummet är vägglampor placerade ovanför sängen eller sängbordet idealiska. Om det finns en spegel i rummet är det idealiskt att belysa den med flera ljuskällor.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lampa är bäst för köket om det kommer att lysa upp köksmöblerna tillräckligt starkt. Här är det bättre att placera en stor lampa i mitten av rummet och hänga små lampor ovanför arbetsytorna.

Bild
Bild

För ett vardagsrum är belysningsarmaturer med flera lampor idealiska. Således kommer husets mysterium, komfort och trevliga interiör att bevaras. I stora rum är det möjligt att dela upp sig i flera zoner och belysa dem med små lampor eller golvlampor.

Rekommenderad: