Modern Wall Sconces: Modern Wall Mounted Fashion Wall Lamps

Innehållsförteckning:

Video: Modern Wall Sconces: Modern Wall Mounted Fashion Wall Lamps

Video: Modern Wall Sconces: Modern Wall Mounted Fashion Wall Lamps
Video: Amazon hotsell Acrylic modern wall light lamp 2024, April
Modern Wall Sconces: Modern Wall Mounted Fashion Wall Lamps
Modern Wall Sconces: Modern Wall Mounted Fashion Wall Lamps
Anonim

Nyligen föredrar designers alltmer moderna moderna vägglampor i inredningen. Denna typ av belysning uppfyller inte bara en praktisk utan också en dekorativ funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Väggkonstruktioner installeras på ytan med hjälp av speciella fästelement. Dessa lampor använder olika typer av lampor: lysrör, halogen, LED, glödlampor.

Vägglampor har ett antal fördelar:

  • lätt att installera;
  • kräver inte särskild vård;
  • kan användas som källa till belysning och dekorativt element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av vägglampor

Moderna vägglampor skiljer sig åt i många parametrar: form, färg, struktur, dimensioner, syfte.

Genom design kan sconces delas in i 4 typer:

  1. Vägglampor med lampskärm fixerad med ett fäste.
  2. Armaturer med nyanser intill väggytan. Den största fördelen med sådana belysningsanordningar är deras kompaktitet. Bland nackdelarna är oförmågan att reglera ljusflödet.
  3. Hängande inbyggda lampor. De har rörliga och stationära delar. Monteras i väggar av gipsskivor, panelytor med spalt.
  4. Bh -platser. Varje armatur kan ha sin egen förutbestämda riktning för belysning. Denna typ av lampor är bäst lämpad för zonindelning av ett rums utrymme och ger lite smak till designen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av ljusflöde kan vägglampor klassificeras enligt följande:

  • rak (pekar nedåt);
  • reflekterad (riktad uppåt eller i alla riktningar);
  • direkt och reflekterad (ljusflöde upp och ner);
  • asymmetrisk (riktad reflekterad belysning).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter överenskommelse delas vägglampor in i:

Bakgrundsbelysning . Skuggan är stängd, har en enkel geometrisk form, transparent eller matt färg. Tack vare den snäva passformen på väggen skapas en mjuk, diskret belysning. Dessa belysningsalternativ kommer att vara mest relevanta för installation i korridoren och korridoren, badrummet, förrådet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Riktad vägglampa är rörliga modeller med en lampa. Denna typ av lampor ser bäst ut i sådana inredningsstilar som modern, högteknologisk, minimalism. På grund av lampans rörliga design är det möjligt att positivt betona rummets funktioner: en spegel, stuckaturer och andra dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa mönster finns i många olika stilar, former och storlekar. Oftast är trendiga versioner av lampor som faller under denna kategori gjorda i form av en blomma eller kronblad, de är komplexa kompositioner med många lockar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Att inreda ett rum är ett noggrant och kreativt arbete. Det finns detaljer som bär en uteslutande dekorativ idé, och det finns de som samtidigt fyller en praktisk funktion.

Så, vägglampor kombinerar en ovanlig utföringsform av designidéer och fyller rummet med ljus:

Hallampor . Belysningen i hallen bör närma sig med all allvar, eftersom naturligt ljus ofta inte tränger in i detta rum. Belysningen i ett sådant rum ska vara tillräckligt ljust, men mjukt och jämnt fördelat. Det är bäst att välja belysningsarmaturer baserat på syftet med hallzonerna: allmänt, fungerande (spegel), dekorativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning för sovrummet . Sovrums vägglampor är vanligtvis dubbla. De är installerade på båda sidor av sängens huvud. Det bästa alternativet för lampor för detta rum är de som är utrustade med en funktion för att reglera ljusets riktning. Det är vanligt att installera mekaniska lampor inom gångavstånd från sängen, belysningsenheter utrustade med en fjärrkontroll kan installeras var som helst i rummet.

En klassiker som fortfarande är relevant i den moderna stilen i sovrumsdesign är installationen av parade lampor för att belysa toalettbordsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsfunktioner för vardagsrummet … Moderiktiga lampor används också i vardagsrummet. Mjukt diffust ljus gör att du kan koppla av efter en hektisk dag. Lampor av denna typ används också för att dela rumets utrymme i zoner.

Bild
Bild

Badrumsbelysning idéer . Huvudfokus för ljuset i badrummet bör ligga på speglarna. För detta installeras lampor oftast längs spegelns kanter. Dessutom kan lampor av denna typ avgränsa och belysa de mest efterfrågade områdena i badrummet, byta ut en vanlig ljuskrona och återskapa en mer komplex stilistisk lösning i rummet. Badrumsglas bör vara med slutna nyanser för att utesluta möjligheten att fukt kommer in i lampan. Tyg- och papperslampor för detta rum är olämpliga.

Bild
Bild

Lampor installerade nära speglar bör inte ha färgade nyanser med inredning, annars kommer skuggan som kastas av dessa detaljer att förvränga reflektionen i spegeln.

Vägglampor för köket . I ett rum där vi tillbringar mycket tid med att laga och äta mat, kommer inte en ljuskrona att räcka. God belysning av arbetsområdet krävs. Sconces med diffust mjukt ljus hjälper dig att utrusta ditt kök med ett hörn för avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor till barnrummet . Alla tillbehör som finns i barnkammaren blir en leksak. Sconcesna hör också till samma kategori. I andra rum har lampor en praktisk och dekorativ funktion, medan de i barnrummet blir en del av den lilla varels magiska värld. Därför, när du väljer en lampa för barn, är det nödvändigt att ägna vederbörlig uppmärksamhet åt lampans färgpalett och deras former: en kombination av vitt, gult, grönt, rött, plant eller voluminöst, tillverkat i form av djur, sagor sagokaraktärer, hus.

Men det är alltid nödvändigt att komma ihåg om barnets säkerhet. Alla element måste fästas ordentligt för att inte orsaka personskada.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsenheter för dacha . Väggbelysning för ett lanthus eller sommarstuga är en allestädes närvarande praxis som låter dig ta med den mängd ljus, mys som behövs i rummet, skapa en atmosfär av avkoppling och rekreation. Mängden vägglampor för lanthus som presenteras på byggmarknaden tillåter i varje fall att genomföra ett individuellt projekt för belysningsdesign av lokalerna. Du kan välja armaturer av krom, brons, silverpläterade, med släta linjer eller omvänt med tydliga konturer, med transparenta eller ogenomskinliga nyanser, med manuella omkopplare eller en fjärrkontroll. Alla modeller kommer att ge en touch av elegans och aristokratisk sofistikering till inredningen av rummen.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED -modeller

I strävan efter armaturernas långsiktiga prestanda har tillverkarna använt LED-teknik i vägglampor. Tack vare detta använder de inte glödlampor, innehåller inte gasfyllmedel och kvicksilver, och livslängden ökar avsevärt. Lysdioder minskar energiförbrukningen utan att slösa ström. Ett rum utrustat med sådana lampor kommer att fyllas med mjukt diffust ljus, nära naturligt dagsljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilsorter

Moderna sconces är gjorda i 4 huvudstilar: chalet, loft, hi-tech och art deco:

Chalet stil Är ett slags land. Utmärkande designfunktioner: ett stort antal små glas- och metalldelar med en avsiktligt grov design, element från obehandlat trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sconce loftstil är gjorda av metall, tyg, plast, glas. Lampor tillverkade i denna stil är mest efterfrågade idag.
  • Belysning högteknologi tillverkad av plast, metall och glas. De har enkla geometriska former, som är ovanliga för lockar och alla typer av organiskt material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Armaturer inom teknik Art déco representerar en sammanslagning av olika stilar: loft, modernt, imperium, barock. Lampskärmarna hos sådana lampor saknar ljusa färger. Som regel är de gjorda i svartvita eller pastellfärger.

Bild
Bild

Monteringsregler för väggbelysning

För att lamporna harmoniskt ska passa in i det inre av rummet måste du känna till några nyanser:

  • om lampan är högre än 2 meter från golvet, sprids ljuset till nästan hela rummet;
  • för att skapa en festlig atmosfär och få maximal belysning av rummet placeras lampan i omedelbar närhet av taket;
  • om du placerar lampan inte högt från golvet får du en mjuk romantisk belysning i rummet;
  • för att visuellt utöka hallen eller badrummet är det nödvändigt att installera flera sconces på samma nivå.
Bild
Bild

De flesta experter bland designers och belysningsspecialister är övertygade om att de mest snygga och pålitliga armaturerna tillverkas i italienska fabriker. Den stora fördelen med italienska belysningsarmaturer är deras mångsidighet.

Bland designermodellerna hittar du sconces i stil med minimalism, a la nature, popkonst och andra, representerade av världsberömda märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sconces tillverkade i italienska fabriker kännetecknas av precision i detaljer, tillförlitlighet och hållbarhet. Även efter tio år kommer dessa belysningsenheter att behålla sin visuella attraktion och prestanda.

Rekommenderad: