LED-gatoremsor: 220 V Frostbeständiga Remsor För Gatubelysning Och Hembelysning, Förseglade LED-remsor 100 Meter

Innehållsförteckning:

Video: LED-gatoremsor: 220 V Frostbeständiga Remsor För Gatubelysning Och Hembelysning, Förseglade LED-remsor 100 Meter

Video: LED-gatoremsor: 220 V Frostbeständiga Remsor För Gatubelysning Och Hembelysning, Förseglade LED-remsor 100 Meter
Video: LED vägghörnlampa, infälld inbäddad trapplampa, trappstege trappkorridor köksbelysning 2024, April
LED-gatoremsor: 220 V Frostbeständiga Remsor För Gatubelysning Och Hembelysning, Förseglade LED-remsor 100 Meter
LED-gatoremsor: 220 V Frostbeständiga Remsor För Gatubelysning Och Hembelysning, Förseglade LED-remsor 100 Meter
Anonim

LED -remsa är ett populärt dekorationselement, som ofta används för utomhusdekoration. Tack vare sin ljusa och rika glöd ger den en känsla av fest och låter dig väcka liv i de mest vågade designbesluten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad används det till?

Användningsområdet för LED -remsor för gatan är ganska brett. De används för att dekorera byggnadsfasader, belysa reklamstrukturer, belysa trappor, valv, fönster och öppningar . De dekorerar entrégrupperna i butiker och kaféer, dekorerar skyltar och använder dem för att skapa ljus festlig belysning. Akvarister dekorerar sina akvarier med lysdioder, och bilister hänger tejpen i kabinen, på hjul och på undersidan av bilar.

Ägare av privata hus använder lysdioder för att dekorera terrasser och lusthus, och landskapsdesigners använder dem för att skapa intressanta ljuskompositioner i parker och torg . Bandet hängs på träd, vallar dekoreras med det och används för att skapa belysning på fritidsbåtar. Lysdioder används aktivt i arkitektonisk belysning: de betonar effektivt byggnaders geometri och ger stadens gator ett elegant utseende.

LED -sladdar används för att dekorera karuseller i nöjesparker, belysa bänkar och dansgolv och använda dem för att dekorera fontäner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

LED -gatlisternas höga popularitet beror på ett antal av deras obestridliga fördelar

  • På grund av designelementen hos de elastiska ljuskablarna kan de användas under utomhusförhållanden. Ovanifrån är de täckta med ett förseglat silikonskal som skyddar mot fuktinträngning.
  • Banden kan arbeta i temperaturintervallet från –20 till +40 grader, vid vilken luftfuktighet som helst. Förstärkta versioner av LED -remsor tål temperaturer upp till +60 grader.
  • LED -remsor förbrukar väldigt lite el, vilket gör att du kan spara betydligt på gatubelysning i privata hus och lantstugor.
  • LED -remsor finns i ett brett sortiment med en mängd olika nyanser och färger. Detta gör att du kan väcka liv i alla designutvecklingar genom att välja en modell för varje smak.
  • De flesta LED -sladdar är utrustade med speciella dimmare, vilket gör att bakgrundsbelysningen kan dämpa, blinka, flimra, spela med färger och se väldigt dynamisk ut.
  • Tejpen lindas på spolar och produceras i stora mängder. Detta gör att du kan klippa en enda bit av önskad längd, snarare än att bilda den från flera korta. Längden på segmenten kan variera från 1 till 100 m.
  • Utomhus -lysdioder har en lång livslängd på upp till 50 000 timmar.
  • Banden kännetecknas av hög ljuseffekt, vilket beror på omvandlingen av all förbrukad energi till ljus.
  • Många modeller tillverkas på en självhäftande bas, vilket förenklar installationen mycket och gör att de kan fästas på valfri yta.
  • LED-sladdar värms inte upp även efter långvarig användning, vilket gör deras användning helt säker. Dessutom har de ett mycket starkt skal och är praktiskt taget inte utsatta för mekanisk skada.
  • LED -lampor innehåller inga skadliga komponenter och är helt miljövänliga.

Tillsammans med ett stort antal fördelar har LED -sladdar fortfarande nackdelar. Dessa inkluderar den låga kvaliteten på kinesiska produkter och låg underhåll på band.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Street LED -remsor klassificeras efter typ av chip, skyddsnivå, typ av glöd, effekt, driftspänning och antal lysdioder per löpande mätare

  • Antalet ljusdioder per en meter sladd kan variera från 30 till 240 stycken och bestämma ljusstyrkan på lysdioden.
  • Tejpens spänning kan vara 12, 24, 36 och 48 volt, och det första och det andra anses vara de vanligaste alternativen och är märkta som DC12V respektive DC24V. Strip -lysdioder kräver 220 W strömförsörjning. När du väljer det beaktas inte bara spänningen, utan också tejpens kraft.
  • Enhetens effektreserv bör vara 30-50% i förhållande till LED-remsans effekt. Effekt anges per meter längd, därför mäts denna indikator med antalet meter vid bestämning av resultatet. Standardvärdena för moderna prover är 4, 4 W, 7, 2 W och 14, 4 W.
  • Efter typ av glöd är lysdioder indelade i svartvita och flerfärgade modeller. I det här fallet lyser monokrom i olika nyanser av samma färg, beroende på färgtemperaturen. Till exempel kan vita lysdioder ge dagsljus, klart eller varmt ljus. Modern svartvit finns i ett brett utbud av färger och kan förutom vitt vara gult, blått, rött, rosa och orange. Flerfärgade band kan fungera i ett mångfärgat spektrum med alternerande belysning av två, tre (RGB-modeller) och till och med fyra färger (RGBW-prover). Sådana sladdar är utrustade med speciella styrenheter, med hjälp av vilka de ändrar färgspektrumet och justerar hastigheten med vilken en färg ändras till en annan.
  • Skyddsnivån för utomhus -lysdioder indikeras med en bokstavskod och siffror. IP -bokstaven är en förkortning för intrångsskydd, vilket betyder "skyddsnivå", och följande två siffror anger skyddsnivån mot fasta partiklar och vätskor. Samtidigt kan skyddet mot damm variera från 0 till 6 enheter och från fukt - från 0 till 8.
  • När det gäller typ av chips används SMD-dioder märkta 5630, 5060, 5050, 3528, 3035, 3014 och 2835 för bandframställning Det mest perfekta alternativet är band med 5630 chips.

Ytterligare kriterier för klassificering av gatuband inkluderar en styv eller flexibel konstruktionstyp och förekomst / frånvaro av ett limskikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper street LED -remsor finns det ett antal viktiga punkter att tänka på

  • Om bakgrundsbelysningen är monterad under lång tid måste du köpa en frostbeständig modell. Tejpens driftsförhållanden måste anges på förpackningen eller i medföljande dokumentation. De flesta sladdar tål 20-graders frost och fungerar utmärkt i flera år.
  • Om LED -belysning installeras utomhus, bör du välja modeller med hög grad av damm- och fuktskydd. Det är nödvändigt att vara uppmärksam på markeringen när du väljer bandet med index för de digitala indikatorerna som är större än 6. Tejpen med IP68 -märkning har till exempel maximal skyddsklass och är lämplig för alla klimatförhållanden.
  • Det är nödvändigt att ta hänsyn till bandens dekorativa egenskaper, var uppmärksam på antalet dioder per meter yta och typen av glöd. Flerfärgade modeller är lämpliga för att skapa festlig belysning och reklambanderoller, och svartvita alternativ är användbara i landskapsdesign för belysning av stigar och gränder.
  • Om, förutom den dekorativa funktionen, belysningen av ett visst utrymme kommer att tilldelas LED-sladdar, rekommenderas det att välja en modell med en effekt på minst 10 W / m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Installation av en gata LED -remsa orsakar inte problem även för dem som aldrig har stött på installationen. Modeller med en självhäftande bas är särskilt praktiska, eftersom det är tillräckligt att trycka ner till ytan längs hela längden . Om lysdioden ska monteras på trädgrenar eller andra krökta ytor, rekommenderas att du köper säkerhetsklämmor av plast. Tejpen placeras på en gren, lindas runt med en klämma och fixeras med ett speciellt fästelement på klämman.

Vid montering av lysdioder på byggnadsfasader används plastfästen . De måste dock fixas mycket noggrant och försöka att inte skada den dekorativa väggbeklädnaden. För att göra detta, borra små hål med en tunn borr och fäst försiktigt sladden. Minst ett fästelement krävs för varje löpande meter tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den tekniska sidan av problemet är ena änden av sladden isolerad med en plastplugg och en kontakt sätts på den andra . Sedan är en likriktare ansluten till arbetsänden, utan att glömma att observera polariteten. En likriktare på 700 W bör användas för band med medium effekt på 100 meter, liksom för högeffektsladdar som är 40 meter långa. För kortare modeller kan en lägre wattenhet köpas.

Vid installation av flerfärgade RGBW- och RGB-lysdioder krävs en likriktare med integrerad styrenhet . Kontrollenheten är utrustad med en kontrollknapp och låter dig justera sekvensen för färgdioderna och intensiteten i bakgrundsbelysningen. Många modeller är utrustade med en fjärrkontroll som gör att du kan ändra bakgrundsbelysningsläget på distans och mer moderna mönster kan justeras med en smartphone.

Det är nödvändigt att utföra arbete med installationen av gatubelysning i klart och lugnt väder, medan alla anslutningar måste vara väl tillslutna och styrenheten och strömförsörjningen måste placeras på en torr plats.

Rekommenderad: