LED -remsor 24 V: LED IP65, IP67 Och Andra Diodalternativ. Hur Ansluter Jag?

Innehållsförteckning:

Video: LED -remsor 24 V: LED IP65, IP67 Och Andra Diodalternativ. Hur Ansluter Jag?

Video: LED -remsor 24 V: LED IP65, IP67 Och Andra Diodalternativ. Hur Ansluter Jag?
Video: A Useful Guide about How to Install, Cut and Connect RGB LED Strip Light 2024, Maj
LED -remsor 24 V: LED IP65, IP67 Och Andra Diodalternativ. Hur Ansluter Jag?
LED -remsor 24 V: LED IP65, IP67 Och Andra Diodalternativ. Hur Ansluter Jag?
Anonim

Under de senaste åren har LED -bakgrundsbelysning etablerat sig som en bra reklamprodukt som hjälper till att locka köparnas uppmärksamhet. Dessutom används belysningsband också för hushållsändamål. Huvudkraften hos sådana enheter är 12 V, men andra 24 V -modeller blir mer och mer populära.

Bild
Bild

Särdrag

24 V -diodtejpen har vissa fördelar jämfört med mindre kraftfulla motsvarigheter. Dessa funktioner påverkar direkt arbetssättet och tillämpningsområdet.

Nuvarande förbrukning . Motivet bakom denna fördel ligger i det faktum att 24-voltsmodeller använder halva strömmen för samma effekt. Detta gör att du kan ansluta kommunikation genom ledningar med mindre diameter, vilket har en positiv effekt på enkel installation och minskar den totala vikten av strukturen.

Den nuvarande förlusten minskar också, så att du kan skapa en längre belysningskedja utan extra strömförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljusstyrka . Denna punkt gäller inte ljusets effekt, som du kan förvänta dig, utan stabiliteten i spänningsfördelningen mellan olika delar av LED -remsan. 12 V -modeller har full ljusstyrka i början, men mot slutet dämpas det lite, vilket kan skada den visuella komponenten. För att förhindra att detta händer är det nödvändigt att leda ytterligare koppartråd, vilket komplicerar kedjan.

Och 24-voltsmodeller har inte en sådan nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera . De mest omfattande belysningssystemen styrs bäst genom dimmare och andra enheter med vilka du kan ändra strömmen, samt byta LED -lägen. Signalen på 24V -modeller är starkare än på 12V, så det är inte nödvändigt att bygga in speciella förstärkare för att förbättra anslutningskvaliteten.

Om vi tar hänsyn till faktumet i den första punkten, kan vi säga att en dimmer med band av denna spänning kommer att kunna styra en krets med en effekt på 2 gånger mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pålitlighet . På grund av förekomsten av 12-voltsmodeller produceras de av ett stort antal tillverkare, bland vilka det finns de som inte har bevisat sig från den bästa sidan. Detta kan påverka att köparen köper en produkt av låg kvalitet. Även om 24-volts LED-remsor är mer sällsynta representeras de av ganska välkända företag som har stor erfarenhet av tillverkning av sådana produkter.

Ju bredare och rikare sortimentet, desto högre indikatorer på kvalitet och tillförlitlighet är tillverkaren redo att tillhandahålla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

24 V -band har en viss klassificering, tack vare vilken det är möjligt att skilja mellan modeller beroende på deras tillämpningsområde. Den första klassens produkter är utformade för att skapa storskalig belysning, varför LED-densiteten är ganska låg . Medelavståndet överstiger 1 cm, och den totala mängden per meter tejp är cirka 60 stycken. På grund av sin tillförlitlighet och effektivitet sprider dessa modeller sig smidigt och på alla delar av bandet.

Det finns en annan typ av produkt som är bäst lämpad för användning på korta och små föremål . Som regel är lysdioderna i detta fall grupperade tätt för att få den mest attraktiva effekten. Deras antal per meter band kan vara 200-240 bitar. Det är också viktigt att säga om mångfalden av ett segment, som kan separeras från huvudlängden. Denna indikator kan antingen vara 3 eller 6-7 lysdioder.

Denna egenskap påverkar hur olika du kan använda tejpen beroende på situationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare skapar speciella modeller med olika totallängder . Standardindikatorn är 5 meter, men det finns exemplar på 30 meter vardera. Bland andra typer av 24-voltsband kan klasser särskiljas med säkerhetsnivån. Först och främst gäller detta de profiler som passar produkten. Det finns aluminiummotstycken som böjer bra och ger grundläggande skydd. Den anodiserade legeringen är ganska tuff och väl lämpad för en mängd olika applikationer.

LED -remsor har också en sådan indikator som en klass av damm- och fuktskydd, vilket är av yttersta vikt innan du köper . Om du planerar att använda produkterna inomhus räcker det med IP20, vilket inte skyddar mot vatten på något sätt, men förhindrar att små föremål kommer in med en diameter på 12,5 mm. När skylten är utomhus är IP65 eller IP67 det föredragna alternativet. De är båda dammsäkra design. I det första fallet tål den bara inträngning av vattenstrålar. I den andra versionen kan produkten nedsänkas helt i vatten i upp till en halvtimme.

Mängden vatten som kommer in i enheten räcker inte för att påverka LED -lampornas funktion negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt beror på väderförhållandena, eftersom det största problemet är snö, som permanent kan placeras på skyltar, banderoller och andra belysningsobjekt.

Antalet färger och deras variation beror på tillverkaren . Som nämnts tidigare tillverkas 24-voltsband huvudsakligen av välkända företag som kan erbjuda köparen det bredaste utbudet av nyanser.

Standardvita, liksom beige, ljusblå och liknande är något billigare på grund av deras popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

Valet av LED -remsor av denna effekt består huvudsakligen av situationella aspekter som relaterar till valet av en sådan produkt. Först och främst är det dimensioner. Tillverkare tillverkar modeller i olika bredder och längder, så välj utifrån den mängd belysning du behöver. Var uppmärksam på de egenskaper och typer av band som nämns ovan.

När det gäller priset är det samma för de flesta tillverkare och beror på de specifika parametrarna för lysdioderna, deras storlekar, placeringsfrekvens och andra funktioner i modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att studera recensioner och annat material som hjälper dig att bilda din egen uppfattning om produktens kvalitet. Det händer också att tillverkaren i allmänhet har en bra produktionsnivå, men specifika remserier tillverkas inte i den bästa versionen och har vissa nackdelar.

Glöm inte heller instruktionerna, där du kan hitta mer detaljerade egenskaper, till exempel driftstemperaturområdet eller den exakta strömförbrukningen beroende på bandets längd.

Där kan du också hitta information om hur du ansluter enheten till en dimmer, vilket är mer effektivt på 24-voltsmodeller än på motsvarigheter i 12 V.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Installationen av denna typ av LED -remsor skiljer sig inte från andra typer. Först och främst måste du välja rätt profil baserat på funktionerna i belysningsplaceringen . Det finns overhead, hängande, hörn alternativ. Innan du limmar, se till att du har fixerat profilen på önskad höjd och i rätt version. Skär sedan tejpen till samma längd som profilen. Fokusera på de speciella linjer längs vilka du kan trimma.

Tejpen har dubbelsidig tejp, vilket är det huvudsakliga sättet att fästa produkten på profillandningsområdet . Om du har limmat lysdioderna felaktigt rekommenderas inte återanvändning av sådan tejp, eftersom de fysiska egenskaperna hos materialhäftningen försämras. När tejpen har placerats korrekt i profilen kan du slutföra installationen genom att fixera locket / toppen, om designen föreskriver det.

Nästa steg är att ansluta bandet till batteriet . Det görs genom att ansluta ledningar till transformatorn.

Det är värt att säga att innan det är det bättre att stänga av strömförsörjningssystemet så att det inte finns några droppar och fel.

Rekommenderad: