Hur Man Driver En LED -remsa? Hur Kan Du Driva LED -remsor 220 Och 12 Volt Hemma? Hur Man Driver Diodband Med Batterier?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Driver En LED -remsa? Hur Kan Du Driva LED -remsor 220 Och 12 Volt Hemma? Hur Man Driver Diodband Med Batterier?

Video: Hur Man Driver En LED -remsa? Hur Kan Du Driva LED -remsor 220 Och 12 Volt Hemma? Hur Man Driver Diodband Med Batterier?
Video: Automobile tricks of the masters! ONLY helpful tips! AUTOLITHIC for drivers! 2024, Maj
Hur Man Driver En LED -remsa? Hur Kan Du Driva LED -remsor 220 Och 12 Volt Hemma? Hur Man Driver Diodband Med Batterier?
Hur Man Driver En LED -remsa? Hur Kan Du Driva LED -remsor 220 Och 12 Volt Hemma? Hur Man Driver Diodband Med Batterier?
Anonim

Att veta hur man driver en LED -remsa är nödvändigt för alla som bestämde sig för att köpa sådana belysningsarmaturer. Det är absolut nödvändigt att ta reda på hur du kan driva 220 och 12 volt LED -remsor hemma . Och du bör också ta reda på hur du driver diodband med batterier, och vilka andra metoder för matning med ström kan användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter man till elnätet?

Anslutning av remsor med LED -element till hushållens elnät för 220 volt kan göras på två sätt. Vi pratar om lödning och kopplingstekniker. Lödning visar sig vara betydligt billigare och dessutom mycket mer tillförlitlig än installation med kontakter . Men kontaktelementen är mycket enklare. Om tejpen är konstruerad för 1 glödfärg måste anslutningsnoderna ha 2 fästelement; färgade lampor är endast kompatibla med 4-end-produkter.

Kontaktdon behövs främst där lödning är omöjlig, eller vid behov böja LED -remsan i en viss vinkel. Experter betonar dock att det fortfarande är bättre att alltid använda ett lödkolv av ett beprövat prov. Lödkolven bör ha en relativt tunn spets. Noggrann temperaturkontroll är mycket viktigt. Dessutom behöver du:

  • harts;
  • löda;
  • dubbelhäftande tejp;
  • krympslang;
  • Nätaggregat;
  • trådar av hög kvalitet för att ansluta bandet till strömkällan och ansluta det till elnätet;
  • ibland en strömbrytare eller ett uttag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svårigheterna med att arbeta med lödkolv är ganska överlägsna. Det ska inte finnas lätt antändliga föremål på eller runt arbetsytan . Denna yta måste vara fast och helt plan; sedan tar de upp ett lödkolv och förbereder det. Det är lämpligt att rengöra instrumentet. För att göra detta, använd ett smörjmedel eller en metallborste. Smuts som återstår efter sådan behandling kan avlägsnas vid behov med trasor eller svampar.

Dubbelsidig tejp är utformad för att klämma fast tejpen för att utesluta dess kaotiska rörelse . Men ibland används andra begränsningslösningar. Viktigt: du kan inte använda en skruvstång - de kan skada tejpen. Trådarna rengörs och avlägsnas. Innan detta skärs tejpen vid en viss punkt; där, i produktionen, gör de en anteckning med bilden av en sax.

Anslutning är endast möjlig med strikt iakttagande av polaritet . Sedan rengör de kontakterna på tejpen, applicerar lite löd på de öppna platserna. Kablarna bör lödas på ett par ställen. Dessa platser är böjda i rät vinkel i olika riktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lödplatser är isolerade med ett speciellt värmekrympbart rör; kolofonium bör inte avlägsnas.

Anslutning till 220 volt är endast möjlig med strömförsörjning . Dess enklaste version är en tråd som ersätter diodbryggan. Om bandets storlek är mer än 5 m måste anslutningen vara strikt parallell. Avslag på strömförsörjningen orsakar ofta ett accelererat fel på kommunikationsdelar. I detta fall är skadlig flimmer också oundviklig.

Men strömförsörjningen är användbar på en punkt till. Dess användning gör att du kan ansluta hela kretsen på en gång . Det finns inte längre något behov av att köra ledningar till varje lysande segment separat. Det är enklare, mer pålitligt och ännu mer estetiskt tilltalande (det finns ingen bunt sammanflätade trådar). Det huvudsakliga grundkravet är beräkningen av strömförsörjningen för de nödvändiga parametrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man driver med batterier?

Om du behöver använda en 12 volts LED -remsa hemma och den totala kommunikationslängden inte överstiger 20 meter, är det tillåtet att använda batterier. Denna metod skiljer sig inte alltför mycket från att ansluta till en vanlig strömförsörjning.12 volt matningsspänning är inte ett slumpmässigt värde; Om den är större kan du inte använda batterier. Du kan använda ett "piller" eller lillfingersbatteri. Stegföljd:

  • grundlig rengöring av kontakter;
  • tinning tips;
  • flussbehandling;
  • lödning av den svarta tråden till minus, röd - till pluspolen;
  • en liknande procedur är för anslutning till vippomkopplare eller knappar (dock går en enda tråd genom dem, som är ansluten till ingångarna på vippströmställarna, utgången måste köras på bandet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer kan du driva upp?

Men ibland är det värdelöst, eller svårt, eller omöjligt att ansluta LED -remsan till ett vanligt nätverk eller batterier. I turist-, jakt- och fisketräning är det mest praktiska att använda batterier . Alla batterier med en kapacitet på 2-100 Ah är lämpliga. Du måste dock ansluta speciella anslutningar. Hur du gör detta står i instruktionerna för batterierna.

Hemma är anslutning till datorer, bärbara datorer lämplig. I detta fall krävs kunskaper om både el och elektronik. Vanligtvis tar de den gula ledningen från strömförsörjningen. En svart jordledning krävs också i alla fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla sektioner som är anslutna till nätaggregaten måste vara utrustade med NSHVI -tips så att dockningen blir så tillförlitlig som möjligt; vanliga hantverkare använder tång för att installera dem, och elektriker använder ett specialiserat verktyg.

Rekommenderad: