Vägglampor Utomhus (87 Bilder): Vattentäta Och LED Utomhuslampor För Gatan, Infällda I Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Vägglampor Utomhus (87 Bilder): Vattentäta Och LED Utomhuslampor För Gatan, Infällda I Väggen

Video: Vägglampor Utomhus (87 Bilder): Vattentäta Och LED Utomhuslampor För Gatan, Infällda I Väggen
Video: BOLTHI spotligt monterad. 2024, April
Vägglampor Utomhus (87 Bilder): Vattentäta Och LED Utomhuslampor För Gatan, Infällda I Väggen
Vägglampor Utomhus (87 Bilder): Vattentäta Och LED Utomhuslampor För Gatan, Infällda I Väggen
Anonim

Gatubelysning spelar en viktig roll i förbättringen av hus och hus på landet. Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av belysningsarmaturer att välja mellan, från stora och höga lyktor till kompakta vägglampor. När du väljer sådana detaljer är det nödvändigt att ta hänsyn till många viktiga faktorer.

Bild
Bild

Fördelar

Vägglampor är bra lösningar för inredning av privata hus. Idag kan sådana enheter köpas till vilket pris som helst.

Den största fördelen med vägglampor är att de är snabba och enkla att installera. För att göra detta behöver du inte fylla på dyra verktyg och anstränga dig mycket. Det finns dock tillfällen då det är bättre att ringa en erfaren elektriker för att installera sådana element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast belyser vägglampor ett ganska stort område. Så med hjälp av två eller tre modeller kan du enkelt belysa hela innergården.

Produkter med rörelsesensorer är mycket populära idag. Dessa alternativ är dyrare, men mer funktionella och användbara.

Lyckligtvis finns vägglampor med en mängd olika modifieringar i butikerna idag. De finns i olika material och utföranden. Du kan välja en lämplig kopia för gården i vilken design som helst. De flesta ficklampor har standard och universella fästen. De kan installeras på absolut vilken yta som helst: naturligt trä, sidospår etc. De är också monterade på husets väggar, staket, lusthus, garage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter vänder sig till liknande belysningsprodukter på grund av deras kostnadseffektivitet. Dessutom har de en lång livslängd och behöver inte bytas varje år. Vägglampor är tillverkade av slitstarka material som inte utsätts för mekaniska skador. Många av dem ger skydd mot de negativa effekterna av fukt och fukt, samt gatustoft och smuts.

Bild
Bild

Belysningstyper

Idag finns det många typer av gatubelysning. Låt oss överväga de mest praktiska och efterfrågade alternativen.

En av de vanligaste och hållbaraste är vattentäta ficklampor och lampor . Sådana bruksmodeller är tillverkade av olika material och har olika design. De är särskilt relevanta om huset ligger i ett område med hög luftfuktighet och konstant fukt.

Skydd mot fukt i sådana produkter tillhandahålls av speciella silikonpackningar. Sådana detaljer skyddar inte bara enheten från vatteninträngning utan tolererar också låga temperaturer på vintern utan problem. Idag är nästan alla högkvalitativa utomhusarmaturer utrustade med sådana element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologi är populära belysningsenheter utrustade med känsliga rörelsessensorer . Först och främst reagerar de på ultravioletta strålar, det vill säga värmen från ett främmande föremål. Det följer att om en boll eller ett annat livligt föremål flyger förbi en sådan ficklampa kommer den helt enkelt inte att reagera på den.

Bild
Bild

Som regel är sensorerna i sådana enheter initialt inställda för tillfällig belysning. Detta är nödvändigt för att spara energi. Efter en tid efter att den slås på slocknar ljuset tills nästa rörelse som faller in i dess handlingsfält. Sådana produkter är inte bara enkla att använda och ekonomiska. De kan varna husets ägare om ankomsten av oönskade och oväntade gäster på platsen.

Idag kan du i många butiker köpa armaturer där rörelsesensorer ursprungligen installerades. Men om du inte vill köpa nya belysningsenheter kan du montera sådana sensorer i befintliga ficklampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Titta på en kort videogranskning av rörelsesensorvägglampan.

Eleganta lampor eller originallampor med ovanliga former kommer att se särskilt attraktiva och spektakulära ut på innergården . Sådana designerprodukter kan skapa en unik och mysig atmosfär. De kan installeras på vilken yta som helst.

Dekorativa lampor kan sätta tonen för ett visst utrymme. Om du till exempel installerar dem på båda sidor av ytterdörren kan du betona byggnadens status och ge den en viss stil.

Ofta är designerlampor monterade i lusthusets väggar. Resultatet är en bekvämare miljö som bidrar till avkoppling och vänlig kommunikation. Dekorativa modeller är dyrare eftersom de har en mer genomtänkt och attraktiv design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhusbelysningsenheter är också indelade i:

  • Utomhus sconces , monterad på en väggyta med hjälp av ett säkert fäste. En plafond eller lampskärm är fäst vid denna del. Som regel har sådana modeller en intressant dekorativ design. De har en mängd olika mönster och är lämpliga för att dekorera en innergård i vilken stil som helst.
  • Nära ytbelysningsarmaturer är utrustade med nyanser som fästs direkt på väggen. Som regel har dessa typer av lampor nyanser av enkla geometriska former. Sådana exemplar används ofta för att belysa husets inre (till exempel i ett badrum). Ytalternativ med enkla nyanser kommer att se harmoniska ut i moderna ensembler.
  • Utomhuslyktor med hängande nyanser (hängande lampor) är mycket populära … Precis som klassiska och dekorativa sconces finns hängande modeller i olika utföranden. Av denna anledning kan de användas som ljuskällor i en mängd olika miljöer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Gatubelysning finns i många olika former. Några av de vanligaste är modeller med stora runda nyanser … Sådana alternativ ser enkla ut och passar för nästan alla gårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

På gårdarna i privata hus, okomplicerat platta och runda lampor (tabletttyp) … Sådana kopior är billiga och har olika storlekar. Nackdelen med sådana produkter är att om du lämnar ett gap mellan enheten och väggen under installationen eller bytet av glödlampan kommer olika insekter att komma in i plattan.

Bild
Bild

Enkla och samtidigt snygga och moderna vägglampor ser ut på gårdarna kvadratisk och rektangulär … Sådana alternativ bör dock inte kombineras med dekorativa element och trädgårdstillbehör i klassisk stil, eftersom de har ett mer modernt och till och med futuristiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skön trapetsformade och rundade nyanser har utsökta sconces med smideelement. Sådana dekorativa föremål ser dyra och eleganta ut. Sådana modeller kan också ha vackra droppformade nyanser med spetsiga detaljer längst ner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsmetoder

Installation av vägglampor är mycket enkel. Varje person klarar det.

Utomhusarmaturer kan vara:

  • Inbäddad in i väggytan.
  • Över huvudet . Sådana alternativ fästs på väggen med hjälp av speciella fästelement (skruvar och självgängande skruvar). Dessa typer av enheter är de vanligaste för närvarande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att vissa tunga lyktor är fästa på väggen med speciella fästen. Normalt kan overheadinstanser installeras på valfri vertikal yta. Detta kan vara en enkel träbotten eller mantel av plast och järn.

Innan du installerar någon typ av belysningsarmaturer måste du helt stänga av huset.

Bild
Bild

Stilar

Idag kan du i butiker hitta utomhuslampor och lampor av en mängd olika stilistiska trender.

  • Högteknologiska modeller är moderna och snygga . Dessa sorter har en minimalistisk design. De kan vara gjorda av metall med ytterligare glasinsatser. Moderna lampor ska vara så enkla som möjligt, utan mönstrade linjer och smidda vävar.
  • Enkla och lakoniska jugendlampor har också enkla och attraktiva former. Sådana modeller kommer att se organiska ut i många ensembler.
  • Vintage belysningsarmaturer har en speciell charm . Deras ytor är artificiellt åldrade. En modell av mässing kommer att se särskilt organisk ut på gården. Vintage lampor och eleganta lampor har vackra former och invecklade materialvävningar.
  • Instanser i klassisk stil är inte mindre attraktiva . Sådana lampor kompletteras också med mönstrade linjer, och deras nyanser har graciösa former.
  • Minimalism är en populär stil idag . Utomhuslampor i den här venen har inga dekorativa tillägg. De kännetecknas av enkla och diskreta former. För sådana riktningar är det bättre att välja små modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av lampor

Det enklaste är glödlampor . De har använts mycket länge och är mindre och mindre vanliga idag. Detta beror på att sådana lampor inte har lång livslängd, men de har en hög energiförbrukning. I många avseenden är de sämre än mer moderna ljuskällor.

Bild
Bild

Utomhusbelysning kan förses med halogenlampor . De är mer moderna, men de har vissa begränsningar, på grund av vilka de inte alltid kan användas för gatubelysning. Den största fördelen med halogenlampor är deras effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lysrör används inte ofta för utomhusbelysning . De har också ett antal begränsningar i deras användning, så det rekommenderas inte att använda sådana alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några av de mest populära är ljusemitterande diodlampor . De är idealiska för utomhusbelysning och har starkt ljus. Dessutom kommer sådana belysningsanordningar att tjäna ägarna under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Utomhusväggarmaturer är gjorda av olika material.

Till exempel, för eleganta, antika stilinstanser, använd:

  • högkvalitativt stål, konstsmidd;
  • mässing;
  • koppar;
  • aluminium. Detta material används vid tillverkning av billigare lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett billigt material som aluminium kan inte skryta med utmärkta korrosionsskyddande egenskaper. Med tiden kan det förlora sitt attraktiva utseende och mörkna.

Bild
Bild

Vackra gatlampor är inte bara gjorda av metall. De är också gjorda av lättare material. Det kan vara plast, keramik, glas och kristall. Den senare typen av material är den minst vanliga vid tillverkning av gatlyktor.

Alla råvaror som utomhusbelysningsanordningar är tillverkade av måste uppfylla ett antal krav:

  • materialet måste vara vattentätt och lätt tolerera hög luftfuktighet;
  • det måste också ha förbättrade korrosionsskyddande egenskaper;
  • den ska inte utsättas för deformation. Det är omöjligt vid sådan produktion att använda material som inte tål extrema temperaturer och hårda väderförhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stålprodukter anses vara de starkaste och mest hållbara. Om en LED -ljuskälla är installerad i en sådan enhet, blir en sådan lampa inte bara vacker och hållbar, utan också mycket ekonomisk.

Bild
Bild

Färger

En utsökt vit lampa kommer att uppdatera och återuppliva innergården. Glöm dock inte smuts på sådana ytor. För att förhindra att armaturen blir svart eller grå måste den rengöras då och då för att ta bort damm och smuts. Bruna lampor kommer att se organiskt ut på gården i ett privat hus. Denna färg är klassisk. Det kommer att smälta in med de mest varierade nyanser i sin omgivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svarta och grå exemplar är vanliga. Oftast finns sådana modeller i ensembler gjorda i moderna riktningar. Lampor med guld- och silverytor kommer att se intressanta ut. Sådana produkter är i harmoni inte bara i pretentiösa, utan också i klassiska och vintage -ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Vackra och högkvalitativa gatulampor tillverkade av italienska Odeon Light -märke … Sortimentet av märket representeras av starka och hållbara metallprodukter i olika nyanser med glasinsatser. Ömtåliga bitar från Odeon Light i klassisk stil har en speciell charm.

Bild
Bild

Korta och billiga gatlampor tillverkas av en tillverkare från Danmark - Citilux … Minimalistiska högteknologiska alternativ är mycket efterfrågade bland moderna köpare. De är gjorda av metall med en matt yta och är utrustade med LED -lampor.

Bild
Bild

Mycket eleganta och aristokratiska lampor produceras av tysken Maytonis fabrik … Sortimentet av denna tillverkare innehåller vackra produkter med transparenta och glansiga nyanser och metallbeslag av guld- eller silverfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitetscirkulära utomhusarmaturer lanserar ännu en italiensk märke - ST Luce … Dessa modeller har enkla matta ytor i klassiska färger och är utrustade med ekonomiska LED -lampor.

Bild
Bild

Verkligen lyxiga och högkvalitativa hängande lampor tillverkar kinesiska Feron -märke … Lampor av vilken typ som helst kan installeras i enheter av detta märke. De är gjorda av högkvalitativa metallbeslag och kompletteras med transparenta, präglade och till och med glasmålningar. Produkter med effekten av silver och svartnat guld ser särskilt attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett väggfäste?

Vägglampan kan installeras:

  • Bredvid ytterdörrarna. En eller två lampor kan installeras på höger och vänster sida av dörren.
  • Nära den bakre ingången till lanthuset.
  • Bredvid trappan, trappsteg som leder till byggnadens andra våning.
  • Nära den yttre nedstigningen till källaren.
  • Nära fasadens dekorativa element. Således kan du uppmärksamma dem.
  • På lusthusets vägg.
  • På väggen med utsikt över bakgården.
  • På väggarna i ett garage eller bad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker?

När du installerar en gatlampa måste du vara uppmärksam på dess ljusstyrka och stil. Ficklampan ska passa organiskt i huvudbelysningskompositionen utan att dra för mycket uppmärksamhet till sig själv. Om du installerar en lampa i ett rekreationsområde eller bredvid en pool, är det värt att ta hänsyn till möjligheten att ändra arrangemanget av möbler och andra dekorativa element.

Bild
Bild

Försök att undvika förorenande ljuskällor. Detta problem uppstår särskilt ofta om flera belysningsarmaturer placeras nära varandra. För veranda belysning är det bättre att välja lampor med rörelsesensorer. Således kan du avsevärt spara energi, eftersom sådana enheter slocknar en stund efter att de har slagits på.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer enheter är det nödvändigt att ta hänsyn till området för deras belysning. Överbelasta inte utrymmet med ett stort antal glödlampor, annars blir atmosfären för färgstark och obekväm. Det räcker att köpa flera små ficklampor med ett stort belysningsområde. Det rekommenderas att välja armaturer med samma typ av belysning (kallt eller varmt).

Bild
Bild

Vackra idéer för att markera territoriet

Ett vackert hus på landet, färdigt med persikagipsfasad, kan kompletteras med svarta vägglampor förutom den svarta ytterdörren. Lägg en turkos träsoffa i antik stil under och ett litet bord i en liknande veva.

Bild
Bild

Om huset har pelare kan belysning installeras på dem. Till exempel kan en vit tegelbyggnad med vackra vita pelare utsmyckade med dekorativ sten kompletteras med lampor med svarta baser och vita fyrkantiga nyanser. Sådana detaljer kommer att se harmoniska ut mot en sådan bakgrund. De kan stödjas av en utomhushängande ljuskrona nära ytterdörren.

Bild
Bild

En lampa med en trapetsformad nyans och svarta beslag kommer att se harmonisk ut mot bakgrunden av en ljusorange fasadsten. Två mörka korgstolar med krämfärgade säten kommer att hitta sin plats under belysningsarmaturen, och till sidan är en mörk trädörr.

Bild
Bild

Vägglampor kan installeras inte bara på huset, utan också på staketet och andra uthus. Så längs ett dyrt stängsel bör du placera många små fyrkantiga taklampor med en svart metallkant.

Bild
Bild

Utomhusbelysning kommer att se ännu mer intressant ut i kombination med naturliga färger. Till exempel, på ett lanthus, färdigt med gult gips, längs en av väggarna kan du placera breda svarta sconces med smidesjärnbeslag och komplettera dem med väggvaser med frodiga blomsterarrangemang precis nedanför.

Bild
Bild

Belysningsenheter måste också installeras på bakgården. Således kan en vägg i ett lanthus som vetter mot bakgården kompletteras med enkla klocklampor på höger och vänster sida. Dessa enheter räcker för att tända en grillplats med fällbara stolar och en eld.

Rekommenderad: