Gatlampor (89 Bilder): För Ett Lanthus, Utomhushänget Och Golvbelysning För En Trädgård, Smidd För En Terrass

Innehållsförteckning:

Video: Gatlampor (89 Bilder): För Ett Lanthus, Utomhushänget Och Golvbelysning För En Trädgård, Smidd För En Terrass

Video: Gatlampor (89 Bilder): För Ett Lanthus, Utomhushänget Och Golvbelysning För En Trädgård, Smidd För En Terrass
Video: utomhus vägglampor, däck utomhus underjordiskt ljus, ledd infälld belysning, begravda lampor 2024, April
Gatlampor (89 Bilder): För Ett Lanthus, Utomhushänget Och Golvbelysning För En Trädgård, Smidd För En Terrass
Gatlampor (89 Bilder): För Ett Lanthus, Utomhushänget Och Golvbelysning För En Trädgård, Smidd För En Terrass
Anonim

En utomhusbelysningsanordning är en enhet som är en konstgjord belysningskälla och utför både en dekorationsfunktion och funktionen att sprida och rikta en ljusstråle för att belysa byggnader, angränsande territorier och gator.

Belysningstyper

Det finns ett ganska stort utbud av alla typer av belysningsstrukturer för implementering av högkvalitativ gatubelysning och många klassificeringar av dessa produkter. Gatubelysningsenheter kan klassificeras efter typ enligt olika kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt de uppsatta uppgifterna finns det:

  1. Dekorativa lampor . De är vanligtvis inte särskilt kraftfulla, deras huvudsakliga uppgift är att markera ytterligare element - rabatter, träd, olika statyer. De har ofta original design och syfte. Detta inkluderar till exempel lyktor - ett bra sätt att dekorera din sommarstuga och innergård inte bara med belysningsarmaturer utan också med underbara dekorativa element. Här kommer belysningsarmaturens estetik först.
  2. Funktionella lampor . De är mer kraftfulla när det gäller belysning och är bra för att belysa stigar eller skyltar, trappor och parkeringsplatser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter plats är gatukonstruktioner uppdelade i:

  1. Fasad , som är nödvändiga för högkvalitativ belysning av byggnadsfasader och hela den intilliggande delen av gatan.
  2. Landskapsarkitektur , som kan användas för högkvalitativ belysning av den personliga tomten.
  3. Explosionssäkra enheter Är strukturer skapade för att ge ljus till olika explosiva områden och föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av installation kan gatubelysningsprodukter vara:

  1. väggmonterad - de är fixerade på fasaderna som vanliga sconces och de kan användas för att belysa en viss del av väggen.
  2. Utomhus avstängd - monterad med en speciell hållare, kan användas för att belysa verandan eller garaget nära huset. Deras design liknar en ljuskrona i rummet, något anpassad till yttre faktorers aggressiva påverkan.
  3. Ytmonterade lampor är mycket populära . riktat ljus. De låter dig särskilja rekreationsområdet på ett originellt sätt, och med deras hjälp kan du vackert skugga en viss del av byggnaden.
  4. Snurra lampor är särskilt älskade av landskapsdesigners, eftersom dessa armaturer kan vridas åt olika håll och därmed skapa riktad belysning.
  5. Golvlampa Är en klassisk form av gatumaturer, mycket lik golvalternativen som används i hem. Lämplig för belysning av mycket stora ytor. Golvlampor består av ett rejält stöd och själva lampan, formad som en boll.
  6. Inbäddad - de är ofta monterade i trappstegen, i husväggarna, i gränserna runt rabatter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också modeller av lampor som installeras längs stigarna och används för att skapa effekten av att belysa en stig, en damm eller ett garage.

  • Jordanordningar gatubelysning monteras i marken och är praktiskt taget iögonfallande tills de slås på. Om de placeras i buskarna kan de skapa en stark bakgrundsbelysning för trädgården medan den blommar.
  • Linjära konstruktioner - detta är ett originalfynd för fashionabla landskapsdesigners, eftersom armaturens design gör att du kan skapa en profil av lysdioder av nästan vilken längd som helst med förmågan att designa olika former.
  • Svampformade lampor uppifrån är täckta med lock, från vilka en ljusstråle reflekteras ner till marken. Sådana lampor är i form av en cylinder - som en pelare och är nödvändiga för att dekorera rabatter, små broar och gångvägar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Flytande lampor i form av bollar Är produkter som inte är rädda för vatten. De används ofta för elegant pool- eller dammbelysning. Vattentäta glasbollar som flyter på ytan av dammen ser bra ut. Undervattensanaloger kan användas för att komplettera den ljusa belysningen.
  • Bärbara produkter lätt och kompakt. Några av dem är utrustade med bekväma klädnypor, som gör att de kan fästas på grenarna av träd och buskar. Bärbara soldrivna armaturer sparar energikostnader.
  • Gatumodeller lampor för sommarstugor har oftast runda nyanser. Om du gömmer sådana produkter bland gräset, i buskarna och träden, kommer ett snyggt dekorationselement ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • LED armaturer garanterar en original ljus färg på din trädgårdstomt. Deras arbetsprincip är användningen av fotovoltaiska celler, som omvandlar solens energi till elektrisk energi.
  • Vandalsäker armaturer är LED -modeller av armaturer för bostäder och kommunala tjänster. Materialen som används vid tillverkningen har specialvalts på ett sådant sätt att de ger maximalt skydd mot skador på dessa produkter.
  • Teknologisk belysningsenheter. Numera har produkter med inbyggda rörelsesensorer blivit mycket vanliga. Dessa belysningsarmaturer sparar energi, eftersom de bara börjar fungera när elementen känner av rörelse och kan drivas både på batterier och på elnätet. Det är också mycket bekvämt, eftersom du kan styra dem från kontrollpanelen. Bra funktionalitet som gör att du kan justera belysningen även utan att lämna ditt hem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lamptyper

För smidig drift av gatubelysningsenheter används följande ljuskällor oftast:

  • Glödlampor . Detta är en bekant och ganska gammal ljuskälla som sällan används idag. En sådan glödlampa kommer att fungera under en kort tid och kommer också att vara grundorsaken till dina betydande energikostnader.
  • Halogenlampor . Denna typ av ljuskälla kan hänföras till den moderna typen av glödlampor, men den har ett antal begränsade möjligheter, varför installationen på gatan skulle vara opraktisk. Men de låter dig spara på el.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metallhalogen typ av lampor . Sådana belysningsanordningar är mycket kraftfulla, de har en hög ljusöverföring, vilket gör att de kan användas för stora utrymmen. Deras ljus är så nära dagsljuset som möjligt.
  • Urladdningslampor . Dessa enheter kännetecknas av den högsta ljusstyrkan, de används också för att belysa stora områden.
  • Produkter med xenonljuskällor är också efterfrågade idag . De lyser ganska kraftfullt, ger perfekt vitt ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fluorescerande lampor som en fullvärdig ljuskälla, billig och samtidigt tillräckligt stark. Används för att skapa snygg landskapsbelysning. De tjänar länge, men de är också dyra.
  • Solarmaturer är det mest miljövänliga valet för ett sommarboende. I dagsljus samlar dessa produkter solens energi och på kvällen ger de högkvalitativ belysning av området.
  • LED -lampor . Dessa är de mest använda energibesparande ljuskällorna idag, som har många fördelar under drift - de ger ett anständigt ljusflöde, fungerar extremt länge och hjälper också till att spara upp till 90% av elen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ovanstående lampor har sina egna karakteristiska kvalitetsegenskaper:

  1. Lampkraft.
  2. Deras färgtemperatur.
  3. Livslängd.

När du väljer den bästa ljuskällan måste alla dessa kriterier noga övervägas för att slutligen få bästa möjliga belysningsnivå.

Bild
Bild

Stilar

Gatulampor beställs ofta i form av gamla lyktor som belyste gatorna under 1700 - början av 1800 -talet, men ganska ofta kan du också hitta ganska moderna modeller av belysningsstrukturer för gatan. Idag är de mest populära och efterfrågade stilarna:

Klassiska alternativ . Dessa kan vara lyktor i antik stil, de kan förkroppsliga sådana trender som lyxig gotisk eller chic barock. Det är dessa enheter som oftast väljs för installation vid ingången till en byggnad, i ett lusthus eller på en veranda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern stil . Sådana lampor har inte en särskilt iögonfallande yttre design. I deras design kan du se olika former - ovaler, cirklar, fyrkantiga och rektangulära former. De finns i techno, hi-tech och andra trendiga mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gatulampor i jugendstil innebära närvaron av naturliga motiv och prydnader i designen. Det kännetecknas av ett spel på kontraster, oproportionerligt, ovanliga kurvor, ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk gatlampa främjar pragmatism och teknisk nyhet, enkelhet och hög funktionalitet. Hi-tech använder oftast metall, glas och plast, raka linjer och tydliga former används i enheter, det refereras ofta till element av konstruktivism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna vitvaror på loftet liknar lampor från förra seklet: utan onödig inredning i en industriell produktionsmiljö, som har förmågan att omdirigera ljusflödet för att belysa en specifik punkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence lampor ser ut som bleka och bleka rustika ljuskronor, de förkroppsligar stämpeln av naturligt åldrande eller en konstgjord touch av antiken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Retro lampor - det här är återupplivningen av föregående års mode. Gatubelysningsarmaturer på 30-50-talet på 1900-talet blir särskilt attraktiva. Detta är en slående vintage dekoration för alla utrymmen framför huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Armaturer för gator kan ha olika former, vilket gör att varje designer kan välja det mest lämpliga designalternativet för området intill huset.

  • Rund form (lykta med baldakin, flytande glödande bollar).
  • Fyrkantiga lampor (lampans korrekta geometriska form är särskilt populär idag).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Cylinderformad armatur (hängande lampor i form av ett rör hjälper till att skapa en elegant miljö i alla interiörer).
  • Kupolarmaturer (minimalistisk och mycket praktisk hängande lampkupol kommer framgångsrikt att passa in i både bostäder och offentliga lokaler).
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Gatubelysningskonstruktioner är oftast stiliserade i antik stil. De får utseendet på gamla lyktor, de hängs på en kedja, och populära material används vid tillverkningen:

  • Metall (det kan vara gjutjärn eller aluminium, stål eller icke-järnmetaller). De är hållbara och tål de negativa effekterna av dåliga miljöförhållanden (slask, kraftigt regn). Den mest populära metallen är stål, som ser ut som konstnärligt smide. Förutom stål kan mässing och koppar även användas i sådana armaturer. I billigare modeller kan aluminium användas, men det blir ofta offer för korrosion, mörknar snabbt och är därför inte det bästa materialet för smidda produkter som används för gatubelysning.
  • Keramiska lampor har ett mycket robust hus och kan därför säkert användas för att belysa din trädgård.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Träarb Träden är mycket vackra, men väldigt nyckfulla och kräver noggrant underhåll - trädet måste poleras, rengöras från damm och smuts.
  • Plast, glas och kristall används extremt sällan, eftersom de är för ömtåliga för utomhusbruk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa material används för att tillverka armaturer som måste fungera i olika extrema väderförhållanden och därför måste uppfylla följande krav:

  1. De måste vara resistenta mot fukt.
  2. Måste ha tillräcklig korrosionsskydd.
  3. De bör inte ändra form och egenskaper även efter en lång vistelse under extrema förhållanden, vilket ofta händer i sommarvärme eller vinterkylning.

Den mest korrekta lösningen är att använda armaturer av härdat stål av hög kvalitet. Stål är precis det material som har alla kvaliteter och därför kommer att utföra belysningsarbete utan avbrott.

Bild
Bild

Färger

Idag kan du enkelt välja för ditt hem inte bara de mest originella och moderna typerna av gatlyktor, utan också välja deras mest framgångsrika färgalternativ. Ljusföretag är redo att erbjuda dig vilken färg som helst av armaturen - från vita ljusstrukturer och klassiska nyanser av brunt och svart till de mest otroliga färgerna som giftig limegrönt och lila -silver.

Bild
Bild

Du måste förstå att gatlampans färg helt och hållet ska återspegla konceptet med territoriedekorationen som du eller designern tänkt dig.

Utnämning

Korrekt valda dekorativa planlampor kommer att "arbeta" i trädgården, inte bara på natten. På dagtid kan de fungera som små arkitektoniska former och belysa i sin omgivning sammansättningar av växter, stigar, en damm. Blandad gatubelysning är mycket utbredd idag, när belysningsarmaturer är både funktionella och dekorativa samtidigt. Sådana lampor ger varje trädgård en egen charm, placerar spektakulära accenter på dagtid och skapar fantastiskt vackra målningar på natten.

Bild
Bild

Lampor med nyanser är perfekta för en trädgård. De används ofta för att belysa träd eftersom de enkelt kan placeras direkt på sina grenar. Infällda armaturmodeller används oftare för att utrusta en veranda - de installeras på verandan och monteras direkt i trappstegen. För en öppen terrass i ett lanthus är det bäst att använda hängande modeller av gatlyktor, vilket ger ett originellt mjukt ljus och ett elegant utseende till byggnadens fasad.

Bild
Bild

Golvalternativ är perfekta som landlampor. För att belysa trappor och lusthus kan du plocka upp originella svängbara lampor, med deras hjälp kan du skugga vissa delar av bakgården och kvalitativt belysa andra.

Tillverkare

  • Polska fabriken "Alfa " är en av de största och mest kända gatubelysningstillverkarna på hela det europeiska territoriet.
  • Luminex varumärke importerar några av sina produkter från Kina, vilket gör det möjligt att fastställa överkomliga priser för sina varor.
  • En omfattande varukatalog erbjuds av företaget Amplex . Mässingsbeslag, utförande av hög kvalitet, användning av stålkonstruktioner gör företagets produkter dyra, men samtidigt mycket efterfrågade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Företaget "Technolux " några av dess produkter importeras från Kina, men de flesta av dem tillverkas självständigt i sina egna produktionsanläggningar.
  • Polsk tillverkare av gatubelysning "Sigma " erbjuder dig ett brett utbud av lyxmodeller av moderna belysningsprodukter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillverkaren av belysningssystem från Sankt Petersburg, företaget Optogan tillverkar olika slags högkvalitativa gatubelysningsenheter.
  • Ungt företag "Svetlana-LED " producerar LED -produkter som är mycket populära bland inhemska konsumenter.
  • Handelshuset "Focus " säljer originalprodukter skapade med energibesparande teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mer än 10 år har företaget "Planar Svetotekhnika " är engagerad i installation, utveckling av projekt och strömförsörjningssystem.
  • En annan ung, men allmänt känd i sina kretsar inhemsk tillverkare "Intesso LED -system " tillverkar upp till 5000 armaturer på ett år.
  • Företaget "Lighting Technologies " anses vara den ledande tillverkaren av gatubelysningsenheter i OSS. En serie undervattens -LED -enheter är särskilt efterfrågade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man utomhus?

Vad bör vara parametern för det optimala valet av en högkvalitativ belysningsarmatur för gatan, så att den både är externt lämplig för ditt hem och har alla nödvändiga kvalitetskarakteristika?

Kriterierna för att välja enheter för gatubelysning är följande:

  • Var särskilt uppmärksam på det material som produkten du väljer är tillverkad av. Det ska vara motståndskraftigt mot frätande manifestationer, bör inte ändra sitt utseende efter en lång tid utomhus, inte ens under de mest allvarliga väderförhållandena.
  • Valet av typen av ljuskälla kommer också att vara viktigt. Det perfekta alternativet för idag är ekonomiska och hållbara LED-lampor.
  • En viss grad av fuktskydd.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dammsäker. Vanligtvis har gatubelysningsenheterna själva en ganska bra grad av skydd mot smuts. Men det är fortfarande bäst att uppmärksamma närvaron av detta kriterium när du köper en gatlampa.
  • Utseende och stil på enheten. Designstilen för de valda lamporna måste väljas enligt stilen i det område där det kommer att användas aktivt.
  • Bland de speciella egenskaperna hos gatlyktor är det nödvändigt att lyfta fram en hög grad av motståndskraft mot slitage, frost, styrka och tillförlitlighet, säkerhet och hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Styrt av alla dessa kriterier kan du snabbt nog själv välja den perfekta gatlampan för att dekorera ditt hem.

Originalidéer för att dekorera territoriet

En av de mest originella belysningsidéerna för din bakgård kan vara platsen för infällda gatlampor direkt på den väg du gillar att gå längs på kvällarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gatlampor i form av djur eller insekter kommer att se väldigt snygga och unika ut - på dagtid kommer de att vara ett extra element i inredningen på din personliga tomt, och på kvällen kommer de bara att skapa en fantastisk bild av en fantastisk upplyst trädgård.

Genom att placera belysningsarmaturer i trädgrenarna skapar du inte bara ytterligare stark belysning för ditt hem, utan också en illusion av diffust punktljus i hela gården.

Rekommenderad: