Trendiga Lampor (29 Foton): Snygga Moderna Modeller För Sovrummet Och Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Trendiga Lampor (29 Foton): Snygga Moderna Modeller För Sovrummet Och Korridoren

Video: Trendiga Lampor (29 Foton): Snygga Moderna Modeller För Sovrummet Och Korridoren
Video: AZzardo Liane - Moderna Designlampor 2024, Maj
Trendiga Lampor (29 Foton): Snygga Moderna Modeller För Sovrummet Och Korridoren
Trendiga Lampor (29 Foton): Snygga Moderna Modeller För Sovrummet Och Korridoren
Anonim

För närvarande är utbudet av interiörartiklar enormt. Inte alltid kan människor plocka upp de nödvändiga sakerna för sig själva så att de passar i stil, vara på modet. I den här artikeln kommer vi att försöka hjälpa dig att välja fashionabla belysningsarmaturer.

Bild
Bild

Särdrag

Det finns många belysningsalternativ. Moderna belysningsarmaturer, tack vare användningen av den senaste tekniken och kreativ design, utmärks av hög funktionalitet. Du kan hämta saker för varje smak.

De ledande länderna för tillverkning av lampor är: Tyskland, Italien, Nederländerna, Belgien, Tjeckien. Listan över företag är enorm. Produkterna från Romeo & Ylia och Sky (Bankamp, Tyskland) är graciösa ljuskronor stiliserade som gamla kandelabrar med ljusformade lampor. Klassikerna i våra dagar inkluderar den magnifika serien Nausicaa (Gamma Luce, Italien). Ljuskronor som ser ut som mystiska blommor är lämpliga för både klassiska och eklektiska interiörer.

Bild
Bild

Det är inte svårt att välja en lampa i enlighet med nationella traditioner. Det blir svårare om du väljer att köpa en produkt i europeisk stil.

Du måste försöka göra ett val bland ett stort erbjudande.

Trendiga lampor kan variera i form, tillverkningsmaterial, storlek, stil:

Det enklaste sättet att göra ett val är i form. En ovanlig form kan associeras med alla ovanliga föremål, locka ögat och till och med chocka

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av moderna belysningsanordningar används båda nya materialen: akryl, plast och traditionellt: glas, duk, matta. Numera är sådana produkter som transparenta glasbollar med olika fyllningar, enkla modeller av akryl i olika färger, volymetriska lampor av vit plast med ovanliga mönster på modet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter i eko- och lantlig stil, textillampskärmar förblir också fashionabla. Huvudtrenderna är: produkter gjorda av siden trådar och metall fästa på en solid ram, stora veck, skarpa kontrastlösningar i färg och material, metallisk lyster

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsexperter föredrar nu mycket stora hängande lampor och rekommenderar detta att lägga till visuell volym i ett litet rum. Men rätt placeringspunkt behövs här

Bild
Bild

Exotiska produkter från östliga länder och Afrika är på topp i popularitet. Högteknologiska konstruktioner av lakoniska former används ofta

Bild
Bild

Boende alternativ i interiören

En hängande lampa på en sladd över matbordet, över sängbordet eller byrån, på en hedersplats i mitten av vardagsrummet, i sovrummet ovanför sängen eller i korridoren kommer att se snygg, effektiv och modern ut. Boende alternativ i olika funktionella områden:

I matsalen . Lampan måste väljas så att den matchar interiören, ser harmoniskt ut med möblerna. Om ditt matbord till exempel är rektangulärt kan du hänga flera av samma lampor i olika höjder. En snygg, höjdjusterbar lampskärm är lämplig för en klassisk matplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att infälld belysning ofta används i moderna kök, vägrar många inte en ljuskrona. Naturligtvis är det här en smaksak, det enda du bör tänka på är praktiskt.

Så till exempel är produkter av tyg eller andra material som är svåra att rengöra inte lämpliga för köket.

I vardagsrummet . Rätt utvalda apparater kan betona en snygg designlösning i vardagsrummets design. Det är viktigt att överväga storleken, formen, takhöjden, naturligt ljus i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att hi-tech förlorar sin popularitet lite, används den fortfarande ofta i den stilistiska lösningen för vardagsbelysning. Materialen som används vid tillverkning av lampor av denna stil är mycket olika: glas, metall, plast, kompositer.

Designers rekommenderar att man placerar sådana belysningsarmaturer strikt symmetriskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronor i klassisk stil har djupa traditioner. Vissa kan jämföras med fina konstverk. Dyra material och dekorationer används vid tillverkningen. Magnifika ljuskronor med kristallhängen, lampskärmar av tätt tyg med fransar, tunga smidda antik-ljuskronor som imiterar ljus kommer att ge ditt rum en speciell chic.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta motiven för att dekorera klassiska lampor är naturliga floristiska motiv. Sådana mycket dekorativa föremål kommer aldrig att gå ur mode. En annan trendig trend för vardagsrummet är popkonst. Moderna lampor av denna stil utmärks av en blandning av ovanliga färger och former, ibland använder de improviserade medel, återvunnet material vid tillverkningen. De ser väldigt ovanliga ut, bryter gränserna för idéer om hur en lampa ska se ut, men tillför personlighet till din inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest pittoreska är lamporna i etnografisk stil. De är gjorda av naturmaterial: smide, snidat trä, papper, vinstockar, rotting, bambu, kedjor, tyger, sladdar.

Moderiktiga apparater i den här stilen kommer att lägga värmen i hemmet komfort i ditt vardagsrum.

I sovrummet . Sovrumskronans design ska matcha rummets stil, och hela sovrumsinredningen ska vara mjuk och lugnande. Fashionabla lampor av frostat glas är perfekta här, som kan kompletteras med originella lösningar. Separat, i sovrumsmodellserien, finns belysningsarmaturer i ekologisk stil.

Lampskärmar dekorerade med broderi och spetsar är verkliga. Textilnyanser kan skapa en unik romantisk atmosfär, de sprider ljus, vilket är mycket glädjande för ögat. Dessa produkter kommer att se mer organiska ut i stugor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I hallen . Tack vare trendiga lampor kan du skapa en extraordinär design för din hall. En ljuskrona med sofistikerade vanliga geometriska former kommer att vara på plats här. En fyrkantig ljuskrona kommer att se väldigt bra ut i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att hängande lampor bara ser spektakulära ut i rum med högt i tak. Ljuskronans monteringsplats beror på takets höjd. Riktningsljus hjälper perfekt att förvandlas till mer bekväma stora korridorer, för detta behöver du en speciell ljuskrona där nyanserna är justerbara.

Apparater med halogenlampor har nyligen kommit på modet. De har ett spektrum som är bekvämt för ögonen. De liknar designen med glödlampor och ljuskronor ser väldigt intressanta ut med dem.

Bild
Bild

Art Nouveau -lampor står emot klassikerna. De kan se både enkla och koncisa ut, liksom original, pretentiösa, lämpliga för alla lokaler. Korrekt utförd belysning av en lägenhet eller ett hus kan förbättra inte bara utseendet på interiören utan också höja ditt humör.

Trendiga hängande lampor kommer att göra ditt liv ännu rikare, mer glädjande och ljusare.

Rekommenderad: