Armaturer Med Fjärrkontroll: Modell "Luna" Med Touchkontroll

Innehållsförteckning:

Video: Armaturer Med Fjärrkontroll: Modell "Luna" Med Touchkontroll

Video: Armaturer Med Fjärrkontroll: Modell
Video: Amitek Presents Lighting (RGB CONTROL )from Luna series screen touch wall panel 2024, April
Armaturer Med Fjärrkontroll: Modell "Luna" Med Touchkontroll
Armaturer Med Fjärrkontroll: Modell "Luna" Med Touchkontroll
Anonim

En armatur med kontrollpanel (PU) är en enhet som utmärker sig genom estetik, funktionalitet och användarvänlighet. Den största fördelen med en sådan enhet är möjligheten att justera belysningsnivån, tända och släcka lampan, utan att gå upp från arbetsplatsen eller soffan. För att öka användarkomforten tillverkar tillverkarna även beröringsstyrda armaturer. En egenskap hos dessa modeller är en sensor inbyggd i kroppen som ändrar belysningsnivån när den rörs på enhetens kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Armaturer med fjärrkontroll kan vara antingen tak eller hängande. De skiljer sig åt i typ av installation. De flesta modellerna på marknaden är takenheter. De har en kompakt storlek, vilket gör att de inte stökar upp utrymmet i små rum.

Enheterna kan utrustas med olika typer av lampor:

  • halogen;
  • LED;
  • halogen med diodbelysning;
  • energi sparande;
  • glödlampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära bland konsumenterna är modeller med LED -ljuskällor. De kännetecknas av ekonomisk förbrukning av energiresurser, lång livslängd och miljösäkerhet.

Bland alla LED -enheter med PU vann modellen "Luna" den största efterfrågan. Enheten är en nattlampa som drivs av fingerbatterier. Modellen har en självhäftande yta. På grund av detta kan den limmas på både horisontella och vertikala ytor. Luna lampa är en kombination av estetik, tillförlitlighet och prisvärdhet.

Bild
Bild

Design egenskaper

Externt liknar enheter för belysning med PU liknande lampor. De har dock dolda designfunktioner.

Alla enheter har:

  • metallbas;
  • glas- eller kristallspridare;
  • ljuskälla (lampa);
  • fjärrkontroll utrustad med en inbyggd sändare;
  • styrenhet placerad inuti armaturens metallbotten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder också modeller med dimmare, tack vare vilka användaren kan justera ljusnivån och skapa en bekväm miljö för sig själv. Dessutom finns det enheter med en rörelsesensor på marknaden. Den känsliga detektorn, när rörelse detekteras i täckningsområdet, utlöses och sänder en signal för att tända lamporna. Sensorlösningar sparar energi.

Valfria funktioner

Huvudfunktionen för alla PU -armaturer är att tillhandahålla konstgjord belysning i slutna områden. Vissa enheter har på grund av sitt ovanliga utseende en dekorativ funktion. Lampor av bisarra former och storlekar blir ofta en del av interiören. De hjälper till att diversifiera stilen, lägga till glädje, placera ljusa accenter och betona inredning.

Dessutom har enheter (beroende på modell) möjligheten att:

  • programmering av glödperioden med hjälp av en timer;
  • justera intensiteten hos ljusflödet och ljuset i bakgrundsbelysningen;
  • justera belysningsläget (ställa in effekten);
  • stroboskopisk effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller har ett musikcenter som låter dig spela melodier.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med kontrollerade armaturer är användarvänlighet. För att tända / stänga av belysningsutrustningen är det inte nödvändigt att gå upp ur sängen. Du behöver bara trycka på önskad knapp på PU. Denna funktion är särskilt viktig för stora rum där det finns flera ljuskällor, liksom för personer med funktionsnedsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armaturer med PU hjälper till att snabbt skapa rätt stämning i rummet. Med en enhet är det möjligt att tillhandahålla högkvalitativ belysning för arbete, studier eller rekreation. Det är praktiskt och bekvämt.

Den enda nackdelen med sådana belysningsanordningar är de stora riskerna med för tidigt fel. Enheterna är "fyllda" med komplex elektronik: sensorer, dimmare, switchar, som ofta går sönder. Deras snabba slitage kan enkelt förklaras: de elektroniska komponenterna är placerade vid basen av armaturen. Det är basen som är mest mottaglig för uppvärmning. Elektronik är "rädd" för höga temperaturer och går sönder vid minsta överhettning.

Bild
Bild

Urvalsregler

Innan du köper en armatur med PU måste du vara uppmärksam på följande faktorer:

  1. Typ av ljuskälla . De billigaste apparaterna är utrustade med glödlampor. Dyrare, pålitligare och effektivare är utrustade med energibesparande, halogen- och LED-ljuskällor.
  2. Effektindikatorer . Ljusflödets intensitet beror på denna parameter. För små rum (till exempel barnrum) räcker det med en lampa med en belysningsnivå på 100-150 lux, för rymliga rum bör indikatorn vara minst 200 lux.
  3. Täckningsområde fjärrkontroll. Tillverkare producerar modeller med ett PU -intervall från 30 till 100 meter (signalen kan passera genom väggar). Varje enhet är lämplig för stadslägenheter. För stugor och rymliga förortshem är det lämpligt att titta på modeller med en räckvidd på 50 meter eller mer.
  4. Design av belysningsutrustning (form, färgskala) och mått. Det är viktigt att enheten passar organiskt in i det inre av rummet, motsvarar dess stil.
  5. Design . För sträckta takytor är takarmaturer lämpliga. För högt i tak kan du välja hängande ljuskronor.
  6. Ytterligare funktioner . Fundera på om du behöver ljuseffekter, möjligheten att programmera enheten, slå på enheten när rörelse detekteras och andra alternativ. Det är ingen idé att betala för mycket för dessa funktioner om de inte kommer att användas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många modeller på marknaden som skiljer sig åt i design, tekniska egenskaper, dimensioner och andra parametrar. Tack vare ett stort sortiment av belysningsenheter kommer köparen att kunna välja den optimala modellen för sig själv.

Bild
Bild

Du kan se nedan hur du korrekt ansluter en ljuskrona med en kontrollpanel.

Rekommenderad: