Loftstilar (92 Bilder): Loftindustrins Tak- Och Designbelysning Av Metallrör Och PVC, Spindellampor Och På En Bar

Innehållsförteckning:

Video: Loftstilar (92 Bilder): Loftindustrins Tak- Och Designbelysning Av Metallrör Och PVC, Spindellampor Och På En Bar

Video: Loftstilar (92 Bilder): Loftindustrins Tak- Och Designbelysning Av Metallrör Och PVC, Spindellampor Och På En Bar
Video: Utanpåliggande Lamputtag från Schneider Electric 2024, April
Loftstilar (92 Bilder): Loftindustrins Tak- Och Designbelysning Av Metallrör Och PVC, Spindellampor Och På En Bar
Loftstilar (92 Bilder): Loftindustrins Tak- Och Designbelysning Av Metallrör Och PVC, Spindellampor Och På En Bar
Anonim

Den som säger att en ny stil har dykt upp i modern design - Loft - har i grunden fel. En av de mest intressanta stilarna uppstod för nästan ett sekel sedan. Men sedan dess har intresset för honom inte försvunnit.

Orsaken är icke-standard, informalitet, tankar och känslor. Ovanligt utrymme, möbler, lampor lockar ögat. Idag kommer vi att prata i detalj om hur man väljer belysning för denna stil.

Bild
Bild

Särdrag

Fyrtiotalet av nittonhundratalet. Amerika försöker komma ur en långvarig ekonomisk kris. Många fabriker och fabriker har stängts i landet. Och denna omständighet utnyttjades av dem som inte hade råd att hyra eller köpa bostäder. Enorma fabrikslokaler, inklusive vindar, hittade nya ägare.

Höga tak, korsade av balkar, inga skiljeväggar, tegelväggar utan efterbehandling - det här fick de som intog dessa utrymmen. Men om du tillhör en kreativ bohem, är det då någon idé att se tillbaka på någon? Principen "jag lever som jag vill" predikades av de nya ägarna till vindarna. Detta är det första inslaget i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra funktionen är ett stort utrymme som kräver speciell belysning. Och det var. Windows, ibland hela väggen. Men på kvällarna måste detta område belysas både från taket och från väggarna.

Höga obehandlade tak, som ingen skulle dekorera, hade betong- och träbjälkar, rör, luftkanaler. Du kan inte hänga en ljuskrona med ljuskronor med diamanthängen och fem armar i ett sådant tak. Så här framträdde det tredje inslaget i loftstilen - avsiktlig oförskämdhet och vårdslöshet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men användningen av atypiska former i möbler, belysning kan kallas den fjärde funktionen. Tja, vilken annan stil har råd att göra en ljuskrona eller lampa från vattenledningar, utan att dölja det alls? Mycket trä, hårdplast, glas och mycket metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om din lägenhet eller ditt hus är klassiskt stort, kan du inte klara dig utan stora lampor, mer som professionella belysningsarmaturer.

Och detta är det femte inslaget. För att dra en villkorlig gräns mellan köket och sovrummet används ofta olika typer av belysning. Så, den sjätte funktionen är zonindelning med ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många trender i stil idag. Och när du designar kan du starkt avvika från de klassiska teknikerna. Loftindustrin och det ultramoderna "loftet" är för olika. Dessutom är små rum lämpliga för denna stil. Därför fördjupar vi oss i ämnet.

Visningar

Oavsett stil är lamporna:

  • tak;
  • väggmonterad;
  • skrivbord;
  • golv;
  • gata.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt arbetsprincipen:

  • drivs av elnätet;
  • soldriven;
  • batteridriven;
  • ljus, fotogenlampor etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller att tillhandahålla ljus är belysning:

  • allmän;
  • lokal.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter monteringsmetod:

  • på takkroken (så här fästs ljuskronor i olika konfigurationer, inklusive gångjärn, separat hängande trådar med en glödlampa, var och en hängs på en separat krok; en enda upphängning är också fäst vid kroken);
  • stänger för fläckar och spår (buss) system, samt gruppupphängningar eller lampor med strömavtagare är fästa på monteringsplattan;
  • tunga konstruktioner installeras på den korsformade monteringsplattan (med massivt trä, kedjor, strålkastare).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt lampans princip:

  • glödlampa (enkel, billig men kortlivad);
  • halogen (de tänds bra, billigt, men överhettas snabbt, har en individuell bas, avger ultraviolett ljus);
  • självlysande (de tjänar länge, förbrukar sparsamt el, är dyra, brinner snabbt ut under spänningsfall, lyser med "dött" ljus);
  • LED (de lyser anmärkningsvärt, tjänar länge, värms inte upp, är dyra, en separat transformator krävs för drift).
Bild
Bild

Efter att ha bestämt vilken typ av lampa du kan köpa den i en specialaffär. Men eftersom loftrum i regel är icke-standardiserade, är lampor ofta designer, i ett enda exemplar, gjorda specifikt för att lösa dina inredningsidéer.

Material (redigera)

När du använder Loft Industry -stilen kommer dina armaturer att ha många metallelement: rör, kedjor, karmbågar, profilskenor, ett stort antal anslutningsbeslag. Koppar, brons, mässing, aluminiumdelar används ofta. Men där metall inte kan användas på grund av dess vikt, använd PVC -rör och beslag.

Om de inte passar in i interiören i sin naturliga form, kan de dekoreras med färg och patina.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används naturligt trä och hamprep vid tillverkning av lampor. Ovanför köksbordet kommer en ljuskrona av en trälåda att se bra ut, i vilken mörkglasvin eller ölflaskor med glödlampor sätts in i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att föreställa sig en golvlampa med en blommig lampskärm i ett loftrum. Men, med tanke på att stilen älskar tegelfärg och tartan, då kanske sådana textilier kommer att användas för lampskärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas är acceptabelt att använda, men i rak eller rund geometri, utan lockar. Vissa trendiga dekoratörer föreslår att du använder klassiska ljuskronor med massor av tillbehör.

  1. Detta är ett atypiskt steg för ett loft, och det är kanske därför det sker.
  2. Denna typ av armatur kräver högt i tak.
  3. Du behöver en känsla: inte varje ljuskrona kan appliceras på vår stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Moderna konstkritiker har tre riktningar i loftstil: boho-loft (bohemiskt), glamoröst, industriellt. Färgschemat som används beror på i vilken riktning rummet är inrett:

Boho loft Är en kombination av vindsväggar med möbler, belysning och tillbehör i de mest ofattbara färgerna. Det viktigaste är att de är direkt relaterade till olika typer av konst. Därför kanske ingen kommer att kunna säga i vilken färg någon lampa på ett bohemiskt loft kommer att tillverkas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glamoröst loft lätt att känna igen med pastellfärger. Istället för en stor mängd metallfärg kan till exempel grå-lila användas. Det är här som ljuskronor, golvlampor och nyanser spelar en speciell roll. De är ovanliga. Ingen eklekticism. Detta är inredningens huvudelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Industrial Loft Industry - den mest populära och bekanta. 2-3 primära färger används. Som accent - ett element i en kontrastfärg. Och lampan är mycket lämplig för denna roll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många armaturer på marknaden med namnet "black loft style armatur". Tak- eller golvmodeller har verkligen ofta den här färgen. En hängande ljuskrona med en artificiellt åldrad nyans är ofta täckt med vit färg och patinerad med brons.

Pantograph vägglampor är också ofta vita.

Men om du behöver en accent på lampan kan den vara rödbrun, mindre ofta grön eller blå. Kanske behöver detta alternativ en tillbehörskamrat: en dekorativ kudde, målning, fotografi, matta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

De mest populära och ovanliga alternativen:

Om taklampan är gjord med bussljus , då kan de ordnas i form av en kvadrat, triangel, enkel eller flera raka linjer. Däcken är enkla att installera. Det är ännu lättare att belysa alla dolda hörn med dem på grund av de roterande mekanismerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fläckvis troligtvis kommer villkorade skiljeväggar av PVC, spånskiva, gips att dekoreras. Kanske kommer de att vara inbäddade längs bildens kontur ovanför sovplatsen. Du kan göra en bokhylla av metall och trä genom att integrera en LED -remsa i sidoväggen.

Och så att gästerna inte går vilse på vindsutrymmena, gör pilar med samma glödlampor. Trevligt, originellt, funktionellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta hänger de i loftlägenheter med högt i tak spindellampor … Denna ljuskrona ser väldigt enkel ut, men intressant. Det finns flera modeller:

  1. Flera ledningar avviker från den centrala kroken, i slutet av varje finns en lamphållare. Var och en av de släta trådarna hängs på en liten separat krok. Hur många ledningar, så många krokar som ligger på olika avstånd från mitten. En sådan ljuskrona innebär inte några nyanser.
  2. Tänk dig en skrivbordslampa av metall med långa skaft med ett gångjärn i mitten. 8-15 av dessa lampor utan bas är fästa på takrundlisten. Skivorna är riktade nedåt i olika vinklar. På grund av gångjärnet är benet inte heller rakt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Intressant ljuskrona i form av en ring hänger på ett hamprep. Det kan finnas flera ringar. Antalet glödlampor beror på takets höjd.
  • Ovanligt intressant utseende romber, rutor, rektanglar, trapets från metallrör. Ljuskronan har varken glas eller annan nyans. Bara kanterna på figuren och glödlampan. Detta är verkligen inte ett glamoröst loft.
  • Golvlampor kan vara rättvisa enorm i höjd … Med en professionell spotlight kommer en sådan golvlampa att likna en fyr eller ett TV -torn i form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lampan ser helt ut ur lådan från rör … Den kan kombineras med en bokhylla eller klädhängare. Det finns många alternativ, men alla är gjorda med olika VVS -rör och kopplingar (anslutningselement).
  • Golvlampan kan ha form av någon varelse … Det kommer inte att vara en kattunge eller en hund med rundade linjer. Men en golvlampa i form av en robot med brinnande ögon kan hittas i ett sådant hus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man belysning?

Valet av belysning beror på metod och plats för installation av armaturen, liksom på rummets funktionalitet. När du utför elarbete måste du vara uppmärksam på följande punkter:

  • Ljuset ska täcka hela rummet.
  • Om området är för stort, zonera det med olika grupper av armaturer.
  • Överväg att använda samma typ av glödlampor. Annars, när du flyttar från en zon till en annan, kommer dina ögon att tröttna på den plötsliga ljusförändringen.

När det gäller belysning, hållbarhet och pris är LED -lampor i ledningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att skapa diffust ljus bör lampan riktas mot taket eller väggarna, för punktbelysning - mot golvet, spegeln eller bordet.
  • Glödlampor ska inte blända. Om du använder kraftfulla strålkastare bör de vara med metallgardiner eller riktade bort från ögonen.
  • På loftet är släppning av trådarna tillåtet, de försöker inte dölja dem. Men ta hand om säkerheten: trådarna ska inte trassla ihop under dina fötter. Glödlampor ska inte placeras för nära vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

För betongtak, inklusive sluttande tak, använd däck (spårsystem). Det är pålitligt, okomplicerat, i harmoni med den valda stilen.

Innan du väljer en armatur, besluta om modellen:

Loft Industri armaturer . Industriella eller industriella lampor var de första som dök upp i denna stil. Men de tillämpas fortfarande. Används oftast ovanför köket och matplatsen, liksom i badrummet. Sovrummet och vardagsrummet kräver ytterligare kombination med ljusa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Retro" eller "vintage ". Du kan besöka vinden hos äldre släktingar och leta efter gamla lampor som passar vår stil. Om man ska måla dem eller bara tvätta dem beror på mästerverkets tillstånd och på din idé. Och loftet är mycket förtjust i Edisons glödlampor.

Lampan förtrollar och skrämmer för sin kostnad. Därför har tillverkarna tagit hand om billigare moderna motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • På en lång sladd . Vi pratade om ett alternativ ovan. Men att göra en sådan lampa är lika enkelt som att pilla päron. Speciellt om sladden inte bara är svart, utan färgad. Linda en dekorativ bas med den eller placera den längs väggen, taket på speciella krokar. Om du vill, gör original nyanser för din ljuskrona av glasflaskor eller burkar.
  • Designer lampor . Vill du ha en lampa som alla andra? Fråga med designern eller deras butik. Eller gör en lampa själv. Det finns ju allt för detta!
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga inredningsidéer

Så det återstår att ta reda på vilka lampor som är lämpliga för specifika lokaler: kök, sovrum, hall och vardagsrum. Om vi hittills fokuserade på ett stort rum - en studio, nu konkretiserar vi information för en vanlig lägenhet eller hus, dividerat med skiljeväggar.

Vi erbjuder dig idéer, de kanske inte passar storleken på ditt hem. Men ni är kreativa människor, och ni kan hitta en höjdpunkt för er själva.

Vad kan användas i loftbelysning för köket:

  • Ljuskronor med metallskärmar som hänger över bordet på ett rörformat spö. Det kan vara en eller flera lampor på samma eller olika nivåer. Formen kan också vara annorlunda. Och det kommer att se väldigt originellt ut.
  • Istället för ljuskronor kan du installera skenor med 2-3 lampor riktade i olika riktningar.
  • Istället för takbelysning, använd någon form av väggbelysning. Dessutom behöver lamporna inte vara stora. En "bild" av metallelement kan sammanflätas med LED -lampor över hela väggen bredvid bordet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad som inte är lämpligt för köket:

  • Golvlampor.
  • Bordslampor med blommig nyans.
  • Vägglampor - kandelabrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning för sovrummet:

  • Använd hängande taklampor på långa, ledade sladdar. Eftersom sovrummet är ett vardagsrum, ta hand om nyanser. Ljuset ska inte vara starkt.
  • Gör en vägglampa av obehandlat trä. Detta kommer att dämpa lamporna och framhäva din stil.
  • Häng ett stort horisontellt fotografi eller måla eller skriva ut istället för en lampa. För LED -remsan längs konturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Använd en Edison -lampa som bordsskiva. Det kommer att vara lämpligt.
  • Det är möjligt att använda glasskärmar, men mörkt vanligt glas.
  • Användning av nedtonade golvlampor är lämplig och tillåten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd kristallklädsel med omsorg i ditt sovrum. Det är svårt att ta upp.

Lampor för korridoren kan hänga från taket, fästas på väggarna, vara golvstående:

  • Om korridoren är liten, förstorar du den visuellt med hjälp av fläckar längs hela takets omkrets. Rikta några av dem mot golvet, den andra delen till väggarna.
  • Fäst vägglampor med ribbade skärmar ovanför spegeln, men högst 2 meter. Annars kommer din reflektion inte att glädja dig.
  • I en stor hall, placera en lämplig lampa bredvid loftstolen. Dra LED -remsorna i metallnätrör som är ca 2 m långa. Placera rören i en stor golvvas som matchar stilen (ingen botten). För tråden genom vasens bas till utloppet. På kvällen möts du av en futuristisk bild.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För utformningen av vardagsrummet rekommenderar designers att använda accentprincipen:

  • Alla typer av lampor är lämpliga: tak, vägg, golv, bord.
  • Alla former och enheter är tillämpliga: däck och spindlar, ljuskronor och enstaka platser runt omkretsen.
  • Om din lägenhet är våningssäng, montera sedan ljuset för den nedre nivån i överliggaren mellan nivåerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ställ läslampan vid soffan eller fåtöljen. Om den har rollen som central belysning, placera den på ett sådant sätt att den inte förblindar dina ögon.
  • Istället för en golvlampa kommer hängande lampor med stora nyanser på ett metallben att se bra ut över soffan.
  • För ett vardagsrum är ett utmärkt alternativ att använda små lampor som ligger på väggarna ovanför golvet. Sådan belysning visar rummets storlek och skapar en mysig atmosfär.
  • Använd belysning i flera nivåer för att visa upp ditt vardagsrum i all sin skönhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör det sägas om gatulampor i loftstil. De används för belysning och estetik i lokalområdet. Sådana lampor kan installeras framför verandan, längs stigarna, på husets portar och väggar, i lusthuset.

Lyktorna är gjorda av gjutjärn, brons, koppar med smide eller svetsning och kommer att vara en riktig dekoration av din webbplats. Dessutom är detta fallet när du kan leverera el eller använda soldrivna lampor, men dekorera dem i enlighet därmed.

Och om du sätter ett stort ljus i en metalllykta och täcker det med den övre halvan av en vacker vinflaska, kommer ljuset inte att slockna, och elden kommer inte att kunna spridas till gräs och träd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägglampor kan dekoreras med fjädrar, kedjor, nyanser. Kort sagt, det finns många alternativ.

Rekommenderad: