LED-strålkastare (53 Bilder): Inbyggd LED Och Bakgrundsbelyst, Vattentät Och Dimbar, Mått

Innehållsförteckning:

Video: LED-strålkastare (53 Bilder): Inbyggd LED Och Bakgrundsbelyst, Vattentät Och Dimbar, Mått

Video: LED-strålkastare (53 Bilder): Inbyggd LED Och Bakgrundsbelyst, Vattentät Och Dimbar, Mått
Video: Testar LED Konvertering - Osram LEDriving vs Biltema H4 LED 2024, April
LED-strålkastare (53 Bilder): Inbyggd LED Och Bakgrundsbelyst, Vattentät Och Dimbar, Mått
LED-strålkastare (53 Bilder): Inbyggd LED Och Bakgrundsbelyst, Vattentät Och Dimbar, Mått
Anonim

Tillverkare av elektroniska enheter presenterar i sitt sortiment ett stort urval av LED -strålkastare. I butiker kan kunderna se en mängd olika former och typer av dessa modeller. I Ryssland dök strålkastarna upp för cirka 15-17 år sedan och fick enorm popularitet på grund av deras minimalism och praktiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller idag är inte begränsade till standardformer. Inredningsarkitekter har skapat en distinktion i formen bland armaturerna. Stilar är jämförbara med den trendiga riktningen för en viss tid.

  • Till exempel modeller stil "ironi " kombinera en droppe av lite yrsel och humor. Stilen dök upp i slutet av förra seklet. Experter rekommenderar att du installerar sådana modeller i barnrum.
  • " Bionik " - en av de mest populära destinationerna under de senaste åren. Själva stilen dök upp på 70 -talet och kommer från ordet "bio". I sina former liknar lampor i denna riktning naturliga former - honungskakor, skal, etc.
  • En av de allra första stilarna - Art déco - också populär i modern design. För denna riktning är rätt geometri inneboende. Designers hävdar att riktiga Art Deco -lampor är handgjorda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Strömförbrukningen kommer från kostnaden för lysdioderna med föraren. Den sista delen får cirka 1-2 watt energi. När du köper lampor tillverkade i Kina kan de vara av mycket dålig kvalitet. Kinesiska lampor eller modeller av okänt ursprung kan vara tillverkade av undermålig eller farlig plast.

När det gäller färgtemperatur finns det tre typer av LED -lampor - naturliga, vita och gula.

Bild
Bild

Den första modellen är jämförbar med normalt dagsljus och kännetecknas av 3500 till 5300 Kelvin. Dessa typer klassificeras som neutral belysning. Sådana modeller kan användas i alla vardags- och arbetsområden. Om vi pratar om vanliga glödlampor är temperaturen cirka 2800 grader. I den europeiska belysningsgraden kallas LED -lampor med denna grad gul.

Det traditionella varma ljuset är perfekt för sovrum och vardagsrum. Belysning från 2 700 till 3 400 grader skapar en varm och mjuk miljö i rummen. En sådan modell över matbordet kommer också att se bra ut.

Den ljusa vita färgen kännetecknas från 5400 till 6600 grader Kelvin. Den är perfekt för belysning i omklädningsrum, korridorer, köksarbetsytor, badrum, källare.

I lokaler utan bostäder används oftast starkt vitt ljus, vilket skapar en fungerande stämning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När du väljer dessa lampor för installation i en lägenhet är det nödvändigt att ta hänsyn till både de positiva och negativa aspekterna av dessa enheter.

Fördelar:

  • Vitvaror i ett rum kan delvis installeras - till exempel bara ovanför en sittgrupp eller ett arbetsbord. Som ett resultat kommer belysning i lägenheten att göras endast i de nödvändiga områdena.
  • Till skillnad från enstaka ljuskronor ger strålkastare en enhetlig belysning över hela rummet.
  • Det finns praktiskt taget ingen skugga kvar från punktmodeller. Varje ljusström riktas direkt och sprids inte över rummet eller taket.
  • En av de främsta fördelarna är kostnadseffektivitet. En enda armatur förbrukar mycket mindre energi än en vanlig lampa. Lysdioder förbrukar cirka 10 watt och dioder förbrukar 75 watt.
Bild
Bild
  • Effektiviteten hos en LED -armatur når upp till 90%, medan en vanlig glödlampa - 15-20%.
  • Säkerhet vid användning är ett annat plus för dessa modeller. Lysdioder värms inte upp vid långvarig användning över 50 grader. Lampkroppen är inte smält.
  • LED -lampans livslängd är mycket lång. En kvalitetsmodell kommer att hålla i cirka 12 år, medan en glödlampa kommer att hålla upp till 3 månader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland massorna av positiva fördelar har LED -lampor vissa nackdelar.

En av de viktigaste nackdelarna är komplexiteten vid montering och design av belysningsarmaturer . Innan allt arbete påbörjas är det bäst att planera var själva lamporna, LED -remsorna och omkopplarna ska placeras. En sådan plan kommer att underlätta avsevärt installationen av enheter.

När du använder 12 W -apparater är det bäst att installera nätaggregat eller transformatorer.

Lysdioder installeras bäst i en lägenhet med en takhöjd på 2,5 meter. Detta beror på det faktum att LED -lampor oftast monteras under ett undertak - från huvudtaket blir det nya minst 7-10 centimeter lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

I jämförelse kan du se att det finns mycket mer positiva aspekter vid installation av LED -lampor än negativa. I många fall är bristerna inte så kritiska att de nekar installationen av dessa enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

  • Infällda eller infällda armaturer - ett av de mest populära alternativen för alla lokaler. Till sin kostnad är de de billigaste och kan variera i färg och material på fälgen och diametern. De är monterade inte bara i taket. De kan bli en del av inredningen och lägga till en ljuslinje på golvet eller i väggen. Dessutom är modellerna installerade i möbler.
  • I motsats till sådana modeller - fraktsedlar … De består av tre element: en metallmonteringsplatta, en kropp och en diffusor. I grunden är taklampor små ljuskronor. Genom sin design skiljer de sig åt i diffusorn.
  • Tillverkare erbjuder också hängande modeller , bestående av två delar, belägna på avstånd från varandra. Det finns ett uttag med en spotlampa i ena änden och fästelement i den andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bland Led-lampor finns det också vattentät … Sådana enheter installeras i badrum och köksarbetsytor. Du kan vanligtvis hitta dem i butikerna med ett särskilt märke på förpackningen. Till skillnad från konventionella modeller har de vattentäta slitbanepackningar som är monterade på båda sidor. Som ett resultat är lampan skyddad mot fukt. Själva lysdioden skyddas av ett tätt lager av glas eller plast.
  • Ett annat alternativ för dekorativ variation är upplysta lampor … Bakgrundsbelysningen kan göras längs konturen eller med ett färgat överlägg.
Bild
Bild
Bild
Bild

För gaturum och ceremonier används modeller med rörelsesensor … Under installationen, förutom armaturen, installeras en extra enhet som automatiskt reagerar på rörelse. Sådana lampor låter dig spara energi när det inte finns någon i rummet eller på gatan.

Att installera dem i lägenheter (särskilt små) är inte särskilt lönsamt - sensorerna kan utlösas av att gå av husdjur eller slå dörren.

  • Rotary modell används i konventionella strålkastare. Designers använder oftast dessa modeller för att belysa specifika områden eller skapa en kontur på en vägg.
  • Fjärrkontrollmodeller mycket efterfrågad i stora rum - vare sig det är en lägenhet eller ett kontor. Detta är mycket bekvämt, eftersom du inte längre behöver tänka på det faktum att ljuset bara kan släckas vid en viss punkt, där strömbrytaren är placerad. Du kan nu stänga av lamporna i ett rum i ett annat rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen är de mycket populära dimbara modeller … Sådana lampor har en spänningsregulator. De kombinerar estetisk design och LED -teknik. Vinkeln på det spridda ljuset kan ökas på grund av ljusarmaturens struktur. Lamporna kan användas i både konventionella ljuskronor och små lampor.

Dimmare är indelade i tre typer:

  • Mekanisk . I stället för omkopplaren visas ett hjul genom att rotera vilket du styr ljusstyrkan i rummet.
  • Vid beröringskontroll . Denna design är dyrare än den tidigare versionen och är utrustad med en pekskärm, på vilken lampornas effektnivå är inställd.
  • Fjärrstyrd . Med hjälp av kontrollpanelen kan du inte bara styra närvaron av ljus i rummet, utan också spänningsnivån och andra funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Fyrkantiga och runda modeller anses vara standardformer. Men idag erbjuder tillverkare ovala, fyrkantiga, rundade enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-standardiserade alternativ inkluderar vågliknande modeller, flexibla lampor. Infällda strålkastare i fyrkantig form är mycket populära idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Minilampor används för att belysa möbler. De är inbyggda i möbelkroppen och är ytterligare belysning, inte den huvudsakliga. Men de är ibland mycket nödvändiga för det inre utseendet. Vanligtvis, för runda modeller, bestäms dimensionerna inte av ytterhöljet, utan av inloppets diameter.

Vanligtvis är LED -lampor för skyltfönster och små utrymmen märkta med JDR -märke. De är uppdelade i socklar / socklar vid E14 och E27. Standardlampor är märkta JCDR och MR16. De utmärks av basen GU5.3 och GU10.

JC -modeller med G4 -uttag (12V) anses vara lågspänning.

Lampor används för att belysa köksredskap, skåp och andra möbler.

Bild
Bild

Färger

Alla lampmodeller kännetecknas först och främst av kroppens färg. När LED -lampor först kom på modet erbjöd tillverkare endast begränsade färgalternativ. Idag har butikerna olika färger: det kan vara svart eller rött, tillverkat i guld eller brons. Valet av fodral beror på takets färg och själva utformningen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom att välja en lampkropp kan du experimentera med själva lampans färg. LED -lampor får sina färger med färgat glas. Mycket ofta används sådana modeller för att belysa nöjesställen, sovrum och barnrum. Standardfärgerna som finns i alla butiker är blå, gul, röd och grön.

I designerbutiker kan du skräddarsy exakt den färg du vill ha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Det finns flera tillämpningsområden för LED -lampor.

  • Först och främst användes modellerna i stor utsträckning för installation på sträcktak. De kan installera lampor för trappor och möbler. I detta fall är de monterade i träfodral.
  • Skillna också mellan LED -armaturer för industriella ändamål. De används för att bygga belysningssystem.
  • För kontorsmodeller används starkt vitt ljus.
  • I entréer och källare installeras billiga lampor med anti-vandalbeläggning.
  • Och för landskapet och gatuinredning använder de stora strålkastare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Rita en plan och välj ett tak. Först på ritningen, placera de platser där du vill installera strålkastare.

Observera att du inte ska installera lampor i områden som inte fungerar - förutom de extra kostnaderna får du en onödig lampa.

För sträcktak görs valet på modeller med halogen- eller LED -lampor. När du väljer modeller för PVC -tak, var uppmärksam på typerna av lampor. De tål inte höga temperaturer, så LED -lampor är idealiska. För ett tygtak är både de och de modellerna lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du beräknar antalet armaturer, kom ihåg att en modell med en standarddiameter på upp till 80 mm räcker för 2 kvadratmeter av rummet.

Dessutom kan du använda formeln: N = (S * W) / P, där S är rummet i rummet, W är lampans specifika effekt, P är effekten hos en belysningsenhet.

När du köper lampor, titta på lumen, inte watt. Den sista indikatorn visar hur mycket energi lampan absorberar, och den första är lampans ljusstyrka.

Det är omöjligt att jämföra watt på LED -lampor och glödlampor tillsammans, även om vi tidigare köpte de senaste modellerna, med hänsyn till denna indikator.

Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Ledande linje går till ett ryskt företag Optogan tack vare ett bekvämt pris-prestanda-förhållande.

Av budgetalternativen övervägs ett bra företag Camelion.

Ett annat kinesiskt märke som förtjänar de tre bästa är Nichia.

Till TOP -10 -tillverkarna hörde ytterligare två ryska företag - NovoTech och Era … Det första företaget har funnits på marknaden i över 10 år. Dess sortiment innehåller mer än 10 tusen artiklar. Företaget erbjuder olika belysningsalternativ. "Energy of Light", eller "Era" specialiserar sig inte bara på LED -lampor utan även på andra belysningsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Du kommer att lära dig mer om LED -strålkastare i följande video.

Rekommenderad: