Runda Lampor: Infällda, Inbyggda Och Utanpåliggande Modeller I Form Av En Cirkel Av Glas, Fashionabla Produkter På En Upphängning

Innehållsförteckning:

Video: Runda Lampor: Infällda, Inbyggda Och Utanpåliggande Modeller I Form Av En Cirkel Av Glas, Fashionabla Produkter På En Upphängning

Video: Runda Lampor: Infällda, Inbyggda Och Utanpåliggande Modeller I Form Av En Cirkel Av Glas, Fashionabla Produkter På En Upphängning
Video: Utanpåliggande Lamputtag från Schneider Electric 2024, April
Runda Lampor: Infällda, Inbyggda Och Utanpåliggande Modeller I Form Av En Cirkel Av Glas, Fashionabla Produkter På En Upphängning
Runda Lampor: Infällda, Inbyggda Och Utanpåliggande Modeller I Form Av En Cirkel Av Glas, Fashionabla Produkter På En Upphängning
Anonim

Mycket ofta, när man väljer rumsbelysning, köps runda lampor. De lockar uppmärksamhet med sin mångsidighet, liksom en mängd olika modifieringar. Du kan välja det bästa alternativet beroende på inredningen i rummet. Olika lampor kan användas som ljuskällor, beroende på personlig preferens.

Bild
Bild

Särdrag

Runda lampor skiljer sig åt i form. Denna sort inkluderar inte bara runda alternativ, utan också modeller som innehåller en sådan form. Denna grupp inkluderar golvlampor, lampor, bollformade, ovala eller cylindriska ljuskronor.

Moderna tillverkare av runda armaturer erbjuder både öppna och stängda alternativ. Varje version har en speciell öppning för att säkerställa god ventilation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Runda armaturer kan tillverkas av olika material. Plast, brons, duk eller kristall används ofta. Varje version av materialet har sina fördelar och nackdelar, så valet måste göras individuellt. För ett barns rum är en plastlampa ett bra val; vardagsrummet kan dekoreras med en glasmodell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skuggan av trådar ser spektakulär och snygg ut. Det är miljövänligt och säkert.

Detta alternativ är det perfekta valet för att dekorera ett rum i japansk stil. Det ger luftighet och lätthet till designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Runda lampor är mycket populära idag eftersom de kan användas i utformningen av en mängd olika rum.

En sådan enhet har många fördelar:

  • En sådan lampa lockar uppmärksamhet med sin form. Frånvaron av skarpa hörn och utskjutande delar har en positiv effekt på nervsystemet, lugnar ner det.
  • Takmodeller ger en jämn ljusfördelning i rummet - jämfört med punktalternativ.
  • Formen på cirkeln är idealisk för att spara energi eftersom hela rummet är upplyst med en enda LED -armatur.
  • Runda nyanser och ljuskronor kan användas för att dekorera rymliga och små rum. Installation av armaturstrukturen beror inte på takhöjden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bristen på sofistikerade former garanterar enkel underhåll. För att torka bort dammet räcker det att gå några gånger över lampan med en fuktig svamp.
  • Runda modeller presenteras i ett brett sortiment: du kan dekorera interiören, ge den unikhet och originalitet.
  • Vissa modeller fungerar med en fjärrkontroll, vilket gör att du kan fjärrstyra belysningen i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mångfald

Moderna tillverkare erbjuder ett stort urval av runda armaturmodifieringar. Alla modeller är indelade i två grupper - beroende på antalet glödlampor.

Modeller med en glödlampa är det bästa alternativet för små rum eller för belysning av specifika funktionella områden i rymliga rum. Armaturer med flera lampor är vanligtvis stora i diameter, så de används mindre ofta. En sådan lampa är ofta dekorerad med flera nyanser, som skiljer sig från varandra i form.

Tillverkare kompletterar vanligtvis enheter med en kontrollpanel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla modeller kan delas in i tre grupper - beroende på typ av redskap.

Upphängd

Alla modeller från denna grupp presenteras på en upphängning. Den presenteras i form av en kedja, kabel eller stång av metall. Med hjälp av upphängningar fästs armaturerna på gardinen (på kort avstånd). Detta alternativ är optimalt för rum med högt i tak. En sådan anordning fungerar som huvudljuskälla.

Modeller med dekorativa element ser raffinerade och effektiva ut, men du kan göra lampan till en accent med hjälp av ett färgschema. Den svarta hängande lampan ser väldigt attraktiv ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modifikationer finns tillgängliga. Runda lampor passar uteslutande för rum med höga element. Sådana alternativ ser snygga, ovanliga, spektakulära ut.

Över huvudet

När du monterar den ytmonterade modellen är gapet mellan dess runda bas och taket helt frånvarande. För att fixera lampan säkert i taket används speciella remsor eller fästen. Fördelen med denna grupp armaturer är det faktum att alla monteringsdelar är dolda.

Overheadmodeller har vanligtvis halvklotformade nyanser. Denna form är det bästa alternativet för små rum där taket är lågt.

Det är värt att uppmärksamma platta modeller. Ytarmaturer används ofta i badrum och kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbäddad

Denna grupp armaturer är efterfrågad bland köpare som föredrar sträcktak. Punktalternativ är mycket populära. Den inbyggda lampan är placerad i samma plan som gardinen, även om vissa enheter är dekorerade med utskjutande dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lampa med inredning är vanligtvis riktad mot en specifik plats, därför är det värt att använda flera produkter samtidigt för att ge tillräcklig belysning. Vissa moderna modeller kan ändra ljusets riktning.

För "Grilyato" -tak

Om rummet använder Grilyato -sträcktaket, som består av celler, måste du välja lämpliga lampor. Modeller för "Grilyato" är enkla och enkla att installera i takcellerna. De är miljövänliga och tysta. De fungerar på ett sådant sätt att ljusstrålarna fördelas jämnt i rummet. Det är lönsamt att köpa dem till rymliga lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Runda lampor bör väljas med hänsyn till egenskaperna hos rummet där de kommer att placeras. För en korridor eller hall är en inbyggd eller ovanlig modell ett bra val. Det stängda locket gör att du kan skydda belysningsarmaturen från att damm kommer in.

Bild
Bild
Bild
Bild

För kök Du kan köpa en nyans av akryl, glas eller metall. Det är värt att uppmärksamma stängda modeller, eftersom fett gradvis kommer att ackumuleras på lampan i köket. Om matsalen ligger separat från matlagningsområdet kan den dekoreras med en ljuskrona av öppen typ - med en lyxig lampskärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet det är värt att köpa modeller med flera lampor. Om taket är högt ser upphängda alternativ med glas, dekorerade med olika dekorativa element, vackra ut. Den vita lampan ser vacker och imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För inredning av sovrum det är värt att använda varma nyanser: rosa, persika, mjölkaktig. Alternativ med en rörelsesensor är mycket efterfrågade. De slås på och av automatiskt. Med fjärrkontrollen kan du stänga av ljuset på vilket avstånd som helst, ändra färg, temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett badrum är huvudkravet för att välja en lampa dess täthet. Single-bulb-versionen är ett bra val. För offentliga lokaler kan du köpa en version med grill som skyddar armaturen från brott och stöld.

Rekommenderad: