Ursprungliga Lampor (38 Bilder): Ovanliga Vägglampor I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Ursprungliga Lampor (38 Bilder): Ovanliga Vägglampor I Interiören

Video: Ursprungliga Lampor (38 Bilder): Ovanliga Vägglampor I Interiören
Video: House exterior wall lights ideas Decoration lights | House exterior hanging lights ideas| wall lamp 2024, Mars
Ursprungliga Lampor (38 Bilder): Ovanliga Vägglampor I Interiören
Ursprungliga Lampor (38 Bilder): Ovanliga Vägglampor I Interiören
Anonim

Belysningen i lägenheten spelar en viktig roll. Med hjälp av vägglampor kan du positivt betona fördelarna med ett rum, dölja dess mindre brister, dela utrymmet i zoner och till och med visuellt expandera rummet. I moderna butiker presenteras ett stort antal modeller av originalsconces. Du kan snabbt och enkelt köpa en lampa som passar perfekt in i ditt hem.

Bild
Bild

Funktioner i vägglampor

Sconces är små lampor som monteras på väggen. Oftast används den som en extra ljuskälla, men en lampa kan också fungera som huvudbelysningsenhet. Tillverkare tillverkar lampor i olika former och storlekar. I butiker hittar du både mycket små och ganska stora modeller.

Samtidigt kan de vara enkla geometriska former eller riktiga pärlor av designhantverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material för tillverkning av lampor

Idag finns det ett stort utbud av material som används för att göra sconces. Det kan vara trä, frostat eller transparent glas i olika färger, metall, krom, plast. Och även brons, silver och till och med guld. Ovanliga designmodeller finns ofta, för vilka man använder strass, mosaik, strass och halvädelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Muranoglasmodeller är också extremt populära. Dessa lampor ser verkligen lyxiga, sofistikerade och snygga ut. De passar bra in i absolut alla interiörer, kompletterar och dekorerar miljön.

Moderna butiker säljer industritillverkade lampor och unikt hantverk.

Bild
Bild

Olika sorter

Därefter kommer vi att överväga flera alternativ för ursprungliga vägglampor som inte bara blir en praktisk enhet utan också en snygg accent i din lägenhet.

För sportälskare

Om någon av dina familjemedlemmar är intresserad av basket, fotboll eller tennis, kan du köpa en lampa i form av en boll. För hockeyspelare är en tvättmaskinformad vägglampa en utmärkt lösning. Sådana modeller är helt enkelt oersättliga för ett barns eller tonårings rum.

De kommer att ge rummet en unik karaktär, skapa en speciell atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dig som läser mycket

Små vägglampor används ofta för att belysa utrymmet vid läsning på natten. Om du inte kan föreställa dig en kväll utan din favoritroman, ta en närmare titt på modellerna av sconces som är gjorda i form av en bok.

Vissa butiker har till och med föremål som efterliknar omslagen till specifika litterära verk. Installera en sådan enhet ovanför sängen eller bredvid en mjuk bekväm stol. Och njut av engagerande berättande utan att skada dina ögon.

Färglösningar för sådana sconces kan vara mycket olika.

Bild
Bild
Bild
Bild

För de små

Utbudet av vägglampor för barnkammaren är helt enkelt slående i sin variation. Det kan vara sconces som skildrar karaktärer från populära tecknade serier. Med en sådan lampa kommer barnets rum att omvandlas omedelbart.

Modeller i form av blommor, fjärilar, fåglar, bilar eller fartyg är inte mindre efterfrågade. I detta fall beror produktvalet på barnets kön. Den festliga atmosfären i rummet kommer att skapas av ljusa lampor i form av flerfärgade ballonger. Barn kommer definitivt att glädjas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av natten

Sconcesna ser otroligt imponerande och vackra ut i interiören, som i sin form och färg liknar himmelska kroppar. Så vägglampor i form av en fullmåne eller en elegant halvmåne är mycket populära.

Lampor som ser ut som stjärnor eller planeter ser inte mindre original ut. Denna typ av produkt är perfekt för både ett barnrum och ett vardagsrum eller sovrum. Detta alternativ är särskilt relevant för invånare i stora städer som sällan ser riktiga stjärnor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och dessa är långt ifrån alla alternativ för moderna sconces -modeller. Det finns många olika alternativ för lampor som är gjorda i olika stilar: barock, modern, klassisk, minimalism och så vidare. Dessutom accepterar många företag idag beställningar för tillverkning av vägglampor enligt individuella storlekar, konfigurationer och utföranden.

Således är designen på lampan begränsad endast av din fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Armaturalternativ

På grund av att lamporna kännetecknas av en ganska kompakt konfiguration kan de placeras nästan var som helst. Oftast utmärks arbetsområden med hjälp av sådana lampor. Dessutom fungerar det lika effektivt i köket, vardagsrummet, arbetsrummet, korridoren. Sconces placeras under taket, mitt på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat mycket effektivt och praktiskt positioneringsalternativ är ett hörn. Hörnstor fångar mer användbart område för belysning och ser ganska snygga ut i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

I slutet av artikeln erbjuder vi dig några enkla och användbara tips för att välja rätt lampa:

  1. Försök att få lampor och ljuskronor gjorda i samma stil. Det är önskvärt att belysningsarmaturerna är tillverkade i samma färg och av samma material. Tack vare detta kommer rummet att se mer harmoniskt och holistiskt ut.
  2. För att undvika bildning av bländning på TV -skärmen, placera inte lampan nära utrustningen. Det är bättre att installera en vägglampa inte närmare än femtio centimeter från skärmen.
  3. Om du vill skapa en dämpad och romantisk atmosfär i rummet, bör du inte placera lampan för högt. Ju lägre ljus, desto tystare ljus.
  4. Med hjälp av lampor på väggarna kommer det att visa sig att visuellt utöka utrymmet lite. Denna effekt kan uppnås genom att installera lamporna på samma nivå, men på motsatta väggar. Eller montera enheter på en vägg, men i följd, installera flera delar samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna teknik är särskilt användbar för belysningsdesign av smala korridorer och små korridorer.

Bild
Bild

Vi hoppas att informationen från denna artikel hjälper dig att välja en snygg och original lampa för din interiör.

Du kan ta reda på hur du gör en original lampa med din egen ruami genom att titta på videon nedan.

Rekommenderad: