Ljuslampa: Dekorativ Modell I Form Av En Eld Som Flimrar I Vinden

Innehållsförteckning:

Video: Ljuslampa: Dekorativ Modell I Form Av En Eld Som Flimrar I Vinden

Video: Ljuslampa: Dekorativ Modell I Form Av En Eld Som Flimrar I Vinden
Video: 【Старейший в мире полнометражный роман】 Повесть о Гэндзи - Часть.1 2024, April
Ljuslampa: Dekorativ Modell I Form Av En Eld Som Flimrar I Vinden
Ljuslampa: Dekorativ Modell I Form Av En Eld Som Flimrar I Vinden
Anonim

Ett ljus "i vinden" eller en ljuslampa dök upp under gamla teknologier, "glödtrådar". Sådana enheter blev dock utbredda med populariseringen av LED -lampor. En sådan modell är en kolv med en specifik design, dessa enheter simulerar framgångsrikt en låga, en ljuseld. Dessa vackra produkter passar in i klassiska interiörer, viktoriansk stil, rokoko, barock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En sådan uppfinning skiljer sig praktiskt taget inte från konventionella typer av lampor. Den traditionella E14 -basen presenteras ofta här, där bokstaven "E" står för klassen "E" och siffran står för produktens diameter. Den dekorativa minion -modellen är avsedd för de belysningsarmaturer som fungerar i standard 220 V.

Om en glödlampa av denna form har en effekt på 15 till 60 W, har en LED -lampa upp till 15 W.

På grund av att flera LED -lampor kommer att installeras på ljuskronan, räcker ljuskällan hos sparlamporna.

Lampan "i vinden" är en speciell inredning. Om du köper en dyr belysningsarmatur och strängar runda eller långsträckta versioner av lampor på den, kan det övergripande utseendet bli förstört. Många tillverkare anger användningen av just denna typ av lampa (i form av ljus) - för specifika enheter. Snygga modeller är endast lämpliga för bågar uppåt. Så du kommer att skapa en högtidlig, ovanlig atmosfär i hallen, sovrummet, vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellfördelar

Produkten förvandlas till en ljuslampa tack vare ett speciellt dekorativt skal med ett dolt gasurladdningsrör. Rivningsformen ger interiören ytterligare attraktivitet. Om vi pratar om LED-enheter, "gömmer" sig lysdioderna direkt under det dekorativa skalet.

De har flera fördelar jämfört med en svag, ineffektiv glödlampa eftersom:

  • energibesparingar är upp till 90%;
  • det finns många intressanta effekter (flimrande lampa, modeller med svag belysning, dimmeralternativ med dimning och så vidare);
  • LED "ljus" är helt säkra, giftfria;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • alla modeller är prisvärda, ett brett utbud av kollektioner presenteras;
  • produkterna kännetecknas av ett brett spektrum av ändamål;
  • "Brand" -LED -lampor passar organiskt in i de flesta inredningsstilar (från klassiker till diskret loft).

Modellen som simulerar eld gör ett outplånligt intryck på gäster och hushållsmedlemmar. Sådana ljuskronor "bosätter sig" i atmosfären mysighet, värme och gästfrihet. De är bra för romantiker, de lyfter framgångsrikt in interiörets styrkor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt

Den mest avancerade serien av belysningsteknik med nya typer av dimning och ljusstyrning är X-Flash 820 lm-kollektionen. Enheten har en färgtemperatur på 4000K - med ett färgåtergivningsindex CRI 80. Modellerna fungerar perfekt vid omgivningstemperaturer från -30 ° till + 50 ° C.

Det mindre kraftfulla "ljuset" blir Philips G45 -serien vid 60 W, Feron vid 3 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de moderna produkterna på marknaden kan du också hitta:

  • många dioder R39 produkter;
  • spegelalternativ för fläckar;
  • ljus "i vinden", som X-Flash E14;
  • filamentalternativ;
  • transparenta modeller på glödtrådsdioder.

LED "ljus" från märkena Camelion, Gauss, Ecola och så vidare har visat sig ganska bra. Men du kan spara pengar genom att köpa energisparande kompakta lysrör från varumärkena Osram, Duluxstar Minicandle, Foton Lighting.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LED -serien

Toppen av popularitet för graciösa glödlampor "i vinden" kom vid en tidpunkt då lysdioder intog sina ledande positioner i frågor om extern såväl som intern belysning. Ett intressant alternativ skulle vara en modell med en matt lampa. Det räcker med att "tillkoppla" en enhet med en ljuseffekt på 88 lm / W. För LED -produkter tillhandahåller tillverkarna en stabiliserad strömförsörjning.

Energibesparande ljus är lämpliga för både dekorativ belysning och armaturer för allmänt bruk.

Sådana enheter är mycket hållbara - till skillnad från traditionella glödlampor. LED -armaturer kan avge naturligt vitt ljus med utmärkt färgåtergivning över 80 Ra. Även med ett brett utbud av matningsspänning kommer ljusflödet från LED -ljuset inte att förändras, vilket påverkar det mänskliga ögat negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa detaljer

En utsökt takkrona med sådana element kommer att förvandla interiören i alla lägenheter, hotell, lanthus eller hallar. Du kan installera vackra färgade ljuslökar här - till exempel rött, blått, gult, liksom ogenomskinligt, transparent. Effekter som krokol, iskristall, bärnsten vinner stor popularitet.

De mest eleganta alternativen kan ha gyllene, silverinsatser, som med rätt färgåtergivning skapar känslan av en riktig saga i rummet. Transparenta, dimbara bitar - nu kan du självständigt justera glödet, oavsett dagsljus. Dämpa skymningen, lägg romantik till en middag för två, eller varva ner med de svaga ljusen ovanför.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standard glödlampor och halogenlampor

Sådana modeller har något tappat sina positioner med lanseringen av LED -enheter. Det enda som de kan intressera köparen med är deras låga kostnad. Men du kommer också att få en kort livslängd, frekventa byten och låg effekt. Bland dessa enheter finns det många ljusformade designeranordningar.

I ett brett sortiment finns det vita, färgade, matta, transparenta alternativ och modeller med dekorativ dammning. Experter rekommenderar att titta mot lysdioder, eftersom de har obestridliga fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka enheter är de lämpliga för?

När de utrustar sina hem, ägnar människor särskild uppmärksamhet åt belysning. Faktum är att hushållets stämning beror på hur du fördelar belysningsarmaturerna i rummet. Ofta används ljusformade produkter på öppna strukturer-till exempel dekorativa kandelabrar, lampor, golvlampor, inbyggda lampor, bordslampor och så vidare.

Med deras hjälp kommer du att kunna göra alla hörn av lägenheten mer bekväm, placera rätt accenter på möblerna och betona den framgångsrika layouten av studion och hallen. När du väljer, var uppmärksam på basen (E14 eller E27). Det är viktigt att förstå att ingen LED -produkt avger ultravioletta eller infraröda strålar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuset "i vinden" är perfekt för barock, Empire, viktorianska stilar. Den är installerad i en kristallkrona, vilket ger intryck av en riktig eld. Om du letar efter ovanlig belysning för kontoret, kan du vara uppmärksam på tårformen - minion.

Mousserande "poäng" förvärvas också för ekonomins skull. Alternativ med en veke kommer organiskt att passa in i rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om ljuslampor i vinden i följande video.

Rekommenderad: