Ovanliga Lampor (44 Foton): Originalträmodeller För Rum Och Trädgård

Innehållsförteckning:

Video: Ovanliga Lampor (44 Foton): Originalträmodeller För Rum Och Trädgård

Video: Ovanliga Lampor (44 Foton): Originalträmodeller För Rum Och Trädgård
Video: Utomhusbelysning 2024, April
Ovanliga Lampor (44 Foton): Originalträmodeller För Rum Och Trädgård
Ovanliga Lampor (44 Foton): Originalträmodeller För Rum Och Trädgård
Anonim

Belysning i ett hus eller en lägenhet är en av komponenterna i framgången och det unika i interiören. Det är det korrekt utformade ljuset som kan heja dig och dina vänner, samt bevara din syn.

Ovanliga originallampor kan inte bara tjäna ägarna i mer än ett år, utan också skapa en riktig festlig stämning inför olika helgdagar.

Bild
Bild

Särdrag

Många designers som försöker dekorera interiören i ditt hem skapar verkliga mästerverk. Lampor för alla rum - sovrum, matsal, barnkammare, gjutning av fina skuggor, kommer att lämna ett oförglömligt intryck på dig och dina nära och kära. När allt kommer omkring ser det bara ut som om en lampa är en vanlig sak, men i själva verket är det bara en designer eller konstnärs sanna talang som gör att ditt rum kan "blomstra" och bli sofistikerat eller lekfullt.

Ljuskällan kan placeras var som helst i rummet. Även i sovjettiden, utan till exempel golvlampor - golvlampor, var det omöjligt att föreställa sig någon lägenhet. Idag är det tyvärr mycket svårt att överväga dem i någon modern design, men förgäves. De var inte bara en dekoration av en blygsam lägenhet, utan också en mycket funktionell möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

Vanligtvis är vardagsrummet det mest rymliga rummet i en lägenhet eller hus. Därför, om rummets yta överstiger 16 kvadratmeter, är det nödvändigt att installera mer än en lampa.

Dessutom bör de göras i samma stil, och det är lämpligt att behålla tapeten och hela interiören i samma färgschema.

Ljuset i vardagsrummet ska vara starkt, men mjukt, utan att skära ögonen. Om du inte vill upprepa dig själv, men bestämde dig för att "lysa" med en ovanlig design av ljuskällan, kommer i detta fall de ursprungliga paraplylamporna av små cocktailparaplyer att göra: limmade i form av en liten boll, de kommer att bli en källa till glatt humör och positivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvlampor, nattlampor, som kan bli mittpunkten i hela interiören, kommer att se perfekta ut i vardagsrummet. I allmänhet kom ordet "golvlampa" till oss från det franska språket och översätts som "stativ" - en skål med brinnande olja. Från det avlägsna förflutna sitter vi kvar med ett långt ben med en lampskärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lampskärmar av dekorativa lampor kan tillverkas i lantlig eller Provence -stil - av linne, bomull, i barockstil - lyxig satin eller sammet, dyra träslag etc.

Metallampor i form av en vas är ett originellt tillvägagångssätt för att dekorera ett klassiskt vardagsrum. Om du är i högteknologisk stil, välj stålkonstruktioner med en glasskärm av valfri färg, och du kommer att bli ägare till ett utsökt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lamporna "skål" uppåt kommer att se ut som en original idé - de kan läggas på bordet. Den moderna inredningen i ditt vardagsrum kan kompletteras med metalliska lampor och alla - inbyggda, geometriska former.

För en klassisk stil, välj ljuskronformade lampor med hängen och smycken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modedesigners erbjuder att dekorera vardagsrummet i orientalisk stil. En viktig roll i den spelas av bronslampor med förgyllning, med en ovanlig mystisk form. De kommer att bli ett avgörande ögonblick i din inredning.

Till exempel erbjuder turkiska tillverkare ofta lampor gjorda med den gamla tekniken att lägga mosaik på Opalglas - en slags medeltida stil, ljus och oförglömlig.

På kvällen kan orientaliska ljuskällor i form av antika kannor, kärl med utsmyckade tofsar och mässingsbeslag lysa upp i vardagsrummet.

Bild
Bild

För kök

Många hemmafruar föredrar en "dedikerad" belysning ovanför köksbordet. Detta alternativ är dock idealiskt för ett rymligt kök, när huvudlampan lyser upp hela rummet, och några dekorativa lampor markerar endast utrymmet ovanför bordet, vilket skapar en unik mysig atmosfär.

Hängande lampor i form av geometriska former, björkbark eller superkreativa gjorda av glasburkar eller glaskottar fyllda med färgglada vätskor - allt detta kan göra ditt kök unikt.

Förresten, om ditt kök är tillverkat i Provence -stil kan du ersätta den färgade vätskan i kottar med vanligt vatten och installera blommor i dem - en bra lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du föredrar en enda punkt för att belysa köket, kan du hänga en satellitkrona ovanför bordet, när glödlamporna sitter på metallrör som "flyr" från en enda metallkula, och i allmänhet liknar strukturen ett rymdfarkoster.

Hängande ljuskronor ovanför bordet i form av flerfärgade bollar kommer att se bra ut i både små och rymliga kök. Men en lampa av äkta kristall i form av till exempel ett fartyg kommer att skapa en lyxig prakt i din matsal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda lampor tar också en speciell plats i det inre av köket - detta garanterar maximal belysning. Högteknologiska ljuskällor med halogenlampor och bakgrundsbelysning i olika färger är nu mycket populära. Original infällda lampor av kristall eller sandsten, med nyanser av silver eller guld, kommer att göra ditt kök unikt.

Bild
Bild

I sovrummet

Ett sovrum är alltid ett personligt utrymme. Och det är de ovanliga lamporna som kommer att kunna lägga till ett "zest" till din föredragna stil.

Lampor i japansk stil, gjorda under ett träd med en nyans av papyruspapper, kan lägga till mysterium i ett rum som skapats för att ta bort alla problem. Matta ljusa färger med hieroglyfer tryckta på dem passar perfekt in i ditt rums orientaliska stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lantlig stil kommer att betonas av glada lampor i form av dekorativa tallrikar, ljuslampor med falskt vax på dem.

Om ditt sovrum är tillverkat i Provence -stil, välj originallampor med floristiska element - i form av korgar med blommor, med graciösa linjer. Sconce lampskärmar kan vara gjorda av färgat glas, åldrade ramar, fotografier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den logiska färdigställandet av sovrumsdesignen kan vara matta lampor som ger dämpat ljus. Inbyggda metalllampor, hängande lampor med kristallinredning kommer också att se bra ut.

Om du föredrar en originalstil kan tillverkare erbjuda lampor i halm, papper eller gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

I barnkammaren

Valet av belysning i barnkammaren beror på ditt barns ålder. Lampornas effekt här kan vara 40 W istället för 60.

För små barn måste du välja lampor med en ljus och intressant form. Helst bör det finnas flera ljuskällor. Om du till exempel har valt en ljuskrona i form av en docka eller en sol, kan strålkastare i form av leksaker vara ett tillägg till den. Det viktigaste är att de är säkra för ditt barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Infällda lampor vid spjälsängen eller bordet är ett måste om ditt barn är rädd för att stanna i ett mörkt rum.

Huvudkravet för sådana sconces är säkerhet, det vill säga en sluten nyans.

Typen av en sådan nattlampa beror igen på ditt barns preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För trädgården

En dacha eller en trädgårdstomt är en plats där inte bara hälsosamma produkter odlas, det är också ett rekreationsområde när du vill koppla av din själ och på kvällen prata med nära och kära om intima ämnen. För att både ögat och själen ska glädjas vid sådana ögonblick är det nödvändigt att dekorera din relaxavdelning med lämplig belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du framgångsrikt kombinerar belysningens funktionalitet och dess dekorativitet, blir din sommarstuga ett romantiskt hörn: en grupp trollsländor eller fjärilar på kvistar, som kommer att fastna i marken och glädja ögat under dagen och lysa i gräs på kvällen, kommer att vara ett användbart tillskott till utsidan.

En originell lösning för en semester på landet kommer att vara omfattande blomkrukor som lyser på natten eller gjorda av sten som är stiliserad som marmor eller en bit bärnsten.

Bild
Bild

Med egna händer

Ovanliga lampor kan göras med dina egna händer.

En original ljuskälla kan vara en produkt monterad från vanliga köksnålar. Först arbetar vi på ramen - 3 cirklar med olika diametrar, fästa ihop. Ovan - en plats för en patron, klädnypor - dekor.

Du kan välja enkla trä- eller plastprodukter. Allt beror på din smak och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att installera flera ljusa lampor i landet, använd vanliga glasflaskor.

Det räcker att fylla dem med färgade pärlor eller färgad sand, skärglas, i allmänhet allt som kan reflektera ljus. I flaskhalsen måste du fixa en liten ficklampa med silikonlim - och det är det, lampan är klar. För mer originalitet, använd behållare med olika behållare och former.

Bild
Bild

En vintage burlap lampskärm kommer att vara till nytta för ett provensalskt sovrum. Och om du inte bara gör det av säckväv, utan också vrider blommor från det, kommer inte en enda elak kritiker att skilja din uppfinning från en designergrej.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är bekant med origamis invecklingar kan en fågelformad lampskärm som försiktigt sprider ljus bli en ljus dekoration för ett plantskola eller kök.

Den tidigare fågelburen, målad i kristallvit med fågelfigurer inuti, kommer att bli en unik ljuskälla i den unga damens rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och naturligtvis ljusljus. Ljus är förknippade med inslag av romantik och känslomässiga upplevelser. Gör lampor i marockansk stil: dekorera eller måla en vanlig glasburk, applicera en kontur av målat glas, sätt ett ljus inuti och häng det från trädgrenarna ovanför bordet i din sommarstuga. En oförglömlig middag garanteras. Om det inte finns några konturer av målat glas, linda burken med spets- eller satinband eller limma den med pärlor. Huvudsaken är kreativ och själslig!

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga saker kommer alltid att dekorera din interiör, och om de imponerande lamporna speglar ägarens smak, får rummet en individuell karaktär och ger positivt till alla närvarande.

Rekommenderad: