Lampor Från Flaskor (35 Bilder): Skugga För En Ljuskrona Från Glas- Och Plastflaskor

Innehållsförteckning:

Video: Lampor Från Flaskor (35 Bilder): Skugga För En Ljuskrona Från Glas- Och Plastflaskor

Video: Lampor Från Flaskor (35 Bilder): Skugga För En Ljuskrona Från Glas- Och Plastflaskor
Video: Chandelier out of plastic bottles Creative room lighting 2024, April
Lampor Från Flaskor (35 Bilder): Skugga För En Ljuskrona Från Glas- Och Plastflaskor
Lampor Från Flaskor (35 Bilder): Skugga För En Ljuskrona Från Glas- Och Plastflaskor
Anonim

I den moderna världen är belysning oumbärlig. Men butikslampor passar inte alltid tanken på en hemdesigner. Materialet till hands hjälper till att lösa problemet. Utan speciella materialinvesteringar kan vin- och plastflaskor skapa en vacker och original lampa för alla rum. Han kommer att hjälpa till att göra interiören unik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Först måste du komma ihåg att lamporna är indelade i flera typer:

  • skrivbord;
  • golv;
  • tak;
  • väggmonterad;
  • gata;
  • bärbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några av armaturerna drivs av elnätet, så du måste ange sladden för lampan. Vissa lampor går på batterier. Belysningsenheter i landet kan drivas av solpaneler. Och för att skapa romantik kan du använda ljus.

Dessutom är lampor för lampor också olika. Och innan du gör en elektrisk apparat bör du överväga säkerhetsfrågan. Konventionella glödlampor blir mycket heta, vilket betyder att de inte behöver användas nära en plastskugga.

Säkrare LED -lampor eller remsor, lysrör, lysrör och neonlampor.

Bild
Bild

Bordsskiva

Eftersom glasflaskan är stabil används den oftare som ett ben. Huvudproblemet med sådana lampor är att föra sladden till glödlampan. Det finns flera sätt att göra detta.

Hål i väggen

Nära basen på flaskans vägg kan du göra ett hål för sladden att gå ut.

Innan arbetet påbörjas måste du rengöra och torka flaskan, markera platsen för hålet. För ytterligare arbete behöver du en liten mängd vatten, en lera, en borr och en borr med en diamantkrona. Lera måste limmas på platsen för det framtida hålet. Under borrningen måste du gradvis hälla vatten på leran så att borren och flaskan inte överhettas.

Bild
Bild

När hålet dyker upp, ta bort leran, slipa kanten med sandpapper och tvätta flaskan igen. Efter fullständig torkning dras en sladd in, till vilken patronen ska anslutas. Stickkontakten är ansluten till den andra änden av sladden och förblir utanför.

Du kan lägga små färgade småstenar eller kransar i en transparent flaska. Detta kommer att dölja sladden.

En patron är fäst på toppen av tråden, en glödlampa skruvas in. En hembakad eller färdiggjord ram för plattan är installerad på flaskhalsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ta bort botten med en tråd

Ull eller naturgarn krävs. Tråden är rikligt fuktad med alkohol eller bensin. Det måste lindas i 2-3 lager runt flaskan på den plats där snittet ska vara. För ytterligare åtgärder behöver du en liten behållare med kallt vatten.

Flaskan med alkoholiserad tråd tas i händerna i horisontellt läge. Tråden eldas upp och flaskan vrids runt sin egen axel så att förbränningen går långsamt. Så snart tråden brinner ut måste flaskan sänkas kraftigt i vattnet. Glaset kommer att spricka av temperaturfallet. Men det här fungerar inte alltid första gången.

Kanten är slipad. Genom bottnen av flaskan placeras en sladd inuti med ett utlopp genom halsen, en julgranskrans är vackert placerad över hela flaskvolymen, eller så kan du sätta en låg lampa som flaskan kommer att vara en nyans för.

I alla fall måste sladden vara platt och tunn så att flaskan vilar säkert på bordet.

Bild
Bild

Under lampskärmen

Det tredje alternativet för att leverera el är det enklaste, men inte alltid estetiska. Lamptråden kommer inte in alls. En plafond är fäst vid halsen, som döljer en lamphållare och en tråd. Således går sladden direkt under lampskärmen.

Lampskärmar är ofta gjorda av plastflaskor.

Bild
Bild

Golvstående

Eftersom en golvlampa ofta är hög, kommer ytterligare material att behövas: trä, tråd, metallbeslag.

Palmlampan är en brun plastflaska monterad på en metallstolpe. Basen kommer att vara ett kors, dekorerat med "gräs" av grön plast. Palmblad skärs också av den. Kokoslampor kan vara glasölflaskor i form av fat, inuti vilka är placerade små LED -lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men golvlampan kan bara vara golvet. Flera plastflaskor måste skäras på mitten. Klockorna skärs uppifrån. Du måste passera en vit julgranskrans eller LED -remsa genom halsen och lägga strukturen på golvet och böja den i en bisarr form. En sådan lampa kommer att ge diffust ljus och dekorera vardagsrummet. Du kan också göra en krans eller golvlampa av flaskor.

När du skapar en sådan inredning kan lampan beläggas med akrylfärg eller färgad plast kan användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronor

I ett stort rum kommer en hängande trälampa med glasflaskor, som sätts in i hålen i träramen, att se bra ut. Det kommer att ta flera vinflaskor av mörkt eller färgat glas. Inuti var och en är en patron med en glödlampa och en ledningstråd. Hela strukturen drivs av en eller flera switchar.

Glasflaskor kan skäras på mitten och toppen kan användas. Sladden dras från ljuskronan genom hålet och lamphållaren fästs.

En sådan nyans för en ljuskrona kommer att se ännu mer intressant ut om flaskorna skärs i en vinkel.

Och om du lyckas plocka upp dem i samma färgschema, till exempel gul-orange-grön, blir det en mycket vacker ljuskrona. En ljusarmkrona med flera armar kan byggas i form av en boll eller en trapets.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men botten på glasflaskorna kan användas i form av glasögon. Du behöver bara smälta överkanten med en brännare - och glaset är klart. Förresten, den kan användas som en ljusstake.

Bild
Bild

Ljuskrona Idéer

Men taklampan kan också vara av plast. Här är några idéer.

För att genomföra ett intressant alternativ behöver du:

  • fem-liters behållare;
  • ett stort antal engångsskedar;
  • brevpapper kniv;
  • varm limpistol (eller flytande naglar).
Bild
Bild

Vid en behållare på fem liter skärs botten av. Handtagen på alla skedar skärs av och lämnar cirka 1,5 cm vardera. Från den nedre raden limmas skedarna tätt mot varandra i en cirkel av behållaren. Nästa, högre rad limmas så att effekten av skalor skapas. Därmed klistras flaskan helt över.

Halsen kan dekoreras med samma skedar, eller så kan du använda delar från en gammal ljuskrona. Nedifrån träder en tråd med en monterad patron genom flaskhalsen. Det återstår att ansluta strukturen till taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En taklampa för en ljuskrona kan göras antingen singel från en stor behållare eller 2-4 horn från mindre flaskor. För detta behöver du:

  • flaska (er);
  • garn eller färgade tjocka trådar;
  • PVA -lim;
  • borsta;
  • akrylfärger;
  • möbel lack;
  • brevpapper kniv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glödlampan fästs under halsen. Vi bestämmer längden på plattan. Skär av plastens botten. Behållarens ovansida ska beläggas med mycket lim och omedelbart lindas tätt med garn. Efter att limmet har torkat helt kan garnet målas med akrylfärger och lackeras. Men med färgade trådar behöver du inte måla skuggan. Om trådarna är av ull behöver du inte heller lacka dem.

Bild
Bild

En annan idé - och igen, för en eller flera nyanser. Du kommer behöva:

  • flaska (er);
  • varmt lim;
  • glasstenar i olika färger;
  • brevpapper kniv.

Botten av behållaren skärs av. Hela flaskan klistras över med småsten. Efter ungefär en dag kan du installera patronen och fästa plafond i taket.

När du gör flera av dessa nyanser kan de hängas på olika nivåer.

Bild
Bild

Väggskärmar

Om taket på den gamla lampan har gått sönder kan den tillverkas av plastflaskor. För att göra detta måste du klippa ett stort antal gula, gröna, orange löv. Med hjälp av en tråd vävs bladen runt lampan. Ett behagligt spritt ljus kommer att visas i rummet.

För ett rum i orientalisk stil är en kinesisk lykta ovanför sängen lämplig.

  1. För att göra detta måste en jämn plastflaska skäras från halsen till botten i mycket tunna remsor.
  2. Dra tråden genom remsorna för hand från botten till nacken. Tråden är fixerad på ett sådant sätt att flaskan är betydligt lägre än dess höjd. Remsorna förvandlade behållaren till en ficklampa.
  3. Det återstår att installera en patron med en energibesparande glödlampa genom remsorna och leda tråden genom halsen.
  4. Det räcker att fästa en vacker krok på väggen och hänga en tråd på den och sträcka ut den till uttaget. Vägglampan är klar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gatubelysning

Vacker och ovanlig belysning kan göras med egna händer för ett lusthus i ett trädgårdsområde.

För att göra detta behöver du en stor glasflaska mörkt glas med ett hål längs längden, cirka 2/3. Dessutom kan hålet ha ojämna kanter.

Flaskan ska placeras i sidled i en dekorativ behållare fylld med flodsand. En patron med en konformad lampa placeras horisontellt inuti flaskan.

Med hjälp av skal, gamla mynt, sjöstjärnor, konstgjorda alger, glänsande element, är flaskan dekorerad på ett sådant sätt att både sand och små föremål finns inuti behållaren. Själva flaskan måste också delvis drunkna i sanden.

Tråden till utloppet förs genom bänkskivan. En sådan lampa kommer att påminna dig om havet och äventyr. Och om du också dekorerar lusthuset med ett fiskenät blir grannarna avundsjuka!

Men om det inte finns någon el i landet, hjälper de till med ljus. Vanliga tjocka ljus ska täckas med en färgad glasflaska utan botten. Detta skyddar elden från vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Solar lampor fungerar utan ett nätverk, och detta är deras fördel. Under dagen laddas de från solen, och när mörkret börjar, tänder de på sig själva. Sådana lampor fastnar helt enkelt i marken där det behövs. Runda lökar dekorerade med färgade plastblad blommar på kvällen med färgglada prästkragar och klockor.

Du kan också göra en fotogenlampa av en vacker flaska. Efter att ha fyllt i fotogen och satt in veken är det bara att fixa en sådan lampa på ett stativ på väggen i ett tegelhus eller staket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar

Skillnaden mellan bärbara lampor är i avsaknad av anslutning till elnätet. I själva verket är det här lyktor, men dekorerade med lampor. Ett exempel på en sådan inredning skulle vara följande alternativ.

Du behöver flera parade färgade bottnar från plastflaskor. Varje par är ett "äpple" eller "peppar". En batteridriven lampa i form av ett ljus är installerad inuti ena botten av paret, som är tätt täckt med den andra botten. Ovanifrån återstår att fästa en kvist med ett blad på hett lim.

Även ett sådant "äpple" kommer att se vackert ut i ett mörkt rum, och om du gör flera av dem kommer barnet att somna lugnare i sitt rum.

Om du sätter in ett ljus i halsen på en skuren plastflaska och vackert dekorerar själva behållaren med genomskuren skärning, döljer elden som passerar genom plasten på väggarna i fina mönster.

Rekommenderad: