Italienska Lampor (40 Foton): Nya Elitkollektioner Från Italien, Overhead Och Inbyggda Modeller I Modern Stil

Innehållsförteckning:

Video: Italienska Lampor (40 Foton): Nya Elitkollektioner Från Italien, Overhead Och Inbyggda Modeller I Modern Stil

Video: Italienska Lampor (40 Foton): Nya Elitkollektioner Från Italien, Overhead Och Inbyggda Modeller I Modern Stil
Video: Antikmässan 2016 - Italienska lampor hos Sjöström Antik 2024, April
Italienska Lampor (40 Foton): Nya Elitkollektioner Från Italien, Overhead Och Inbyggda Modeller I Modern Stil
Italienska Lampor (40 Foton): Nya Elitkollektioner Från Italien, Overhead Och Inbyggda Modeller I Modern Stil
Anonim

Som tillverkare av olika varor är Italien synonymt med hög kvalitet, lyx och modern stil. Dessa egenskaper passerade inte belysningsutrustningen, vilket är ett nödvändigt köp för alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Trots det stora antalet italienska tillverkare och sortens produkter kan följande allmänna egenskaper hos italienska lampor särskiljas:

  • För sin produktion valdes högkvalitativa material, ofta ovanliga och till och med unika. Bland dem finns trä och Murano -glas;
  • Varje tillverkare har sin egen stil, vilket återspeglas i designen. De många alternativen låter dig välja en modell för vilken inredning som helst;
  • Alla högteknologiska moderna innovationer används i produktionen, vilket gör lamporna unika och ergonomiska;
  • Material av hög kvalitet och noggrant arbete ökar livslängden för den köpta produkten avsevärt;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Armaturer är mest dyra. Prislappen påverkas av material, designens unika karaktär, tillverkningsfabrikens status. Lägsta priserna är i genomsnitt 10-15 tusen rubel, medan höga priser kan nå 200 tusen och mer;
  • Alla italienska tillverkare har inte officiella representanter i Ryssland. Vid beställning direkt från Italien kan leveranstiden ta från en månad till tre.
Bild
Bild

Visningar

Det finns tre huvudtyper av armaturdesign:

  • Inbäddad … Sådana modeller behöver inte installeras, eftersom de är avsedda för undertak. Det räcker att placera sådana lampor i en speciell cell i takpanelen;
  • Över huvudet … Armaturer monteras i tak eller väggar med hjälp av självgängande skruvar och skruvar. De kan variera i storlek och når ofta besvärliga skalor.
  • På ett stativ . Denna kategori inkluderar golv- och bordslampor. I sin design har de nödvändigtvis ett stativ och ofta en lampskärm.
Bild
Bild
Bild
Bild

High-end och konventionella belysningsarmaturer kan också kategoriseras efter typ av placering.

Takmodeller kan vara lakoniska eller omvänt representera exklusiva alternativ med storskaliga kaskadstrukturer.

Vägglampor är de enklaste att installera, eftersom de måste ha speciella hål för skruvar eller spikar.

Det finns kombinationsalternativ som kan monteras både i taket och på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller av italienska lampor:

  • ljuskronor - modeller upphängda från taket. De består vanligtvis av flera lampor eller ljusstakar. Häng på kedjor eller snören av olika längder;
  • sconce är en lamphållare fäst på väggen;
  • golvlampor - lampor på stativ, som oftast är täckta med en lampskärm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Liksom alla interiörartiklar kan belysningsarmaturer göras med hänsyn till olika stilistiska egenskaper.

Klassisk riktning det kännetecknas av sofistikerade former, lyxig inredning och ofta stor storlek. Deras design använder komplexa ramstrukturer, smidda och snidade detaljer, och nyanser och lampskärmar kan vara gjorda av elitmaterial. För klassiska lampor väljs oftast metaller och kristaller.

Inomhus är de alltid märkbara, går inte ihop med inställningen, men kan tvärtom bli dess nyckel accent.

Bild
Bild

Moderna stilistiska trender är mindre lyxiga än klassiska, men de är ofta fantastiska. Till exempel, högteknologisk förutsätter en avantgardistisk design och obligatorisk användning av material som plast och glas. Ofta liknar dessa belysningsarmaturer konstobjekt och konceptuella installationer.

Riktning modern innehåller ett överflöd av metalldetaljer, komplexa geometriska former och vävar i design. Stil minimalism den mest lakoniska, eftersom den inte innebär onödiga detaljer, komplexa mönster och rika färgvariationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av ljuskällor

Med antalet ljuskällor kan italienska produkter delas in i följande typer:

  • Plafonier … Dessa är taklampor, vars väsen är att placera en eller flera lampor under en nyans.
  • Punkt … I utformningen av sådana produkter finns det oberoende hållare för varje enskild lampa, och deras totala antal kan vara vad som helst, beroende på designen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Italienska tillverkare använder alla tekniska möjligheter som finns i branschen, därför är alla typer av ljuskällor lämpliga för deras produkter.

  • Glödlampor - några av de enklaste och billigaste att använda. Trots förbudet mot användning i Europa är de i Ryssland tillåtna och lämpliga för italienska belysningsarmaturer.
  • Energisparande eller lysrör blir mer och mer populärt, eftersom de sparar el, tjänar länge och samtidigt genererar mycket ljus. Bland nackdelarna är det höga priset och förekomsten av kvicksilver inuti.
  • De säkraste, mest hållbara, ekonomiska, men samtidigt de dyraste är LED -lampor … Beroende på diodernas färgtemperatur finns det produkter av huvudtyperna av det termiska spektrumet.
Bild
Bild

Utnämning

Mängden italienska lampor gör att du kan använda dem hemma och på kontoret. I det andra fallet är diskreta takmodeller lämpliga eller väggmonterade i ett litet rum. Det är viktigt att välja armaturer som ger bra, jämn belysning, tillräckligt för dokumentarbete. Med deras hjälp kan du betona svårigheten i rummet och interiören, eller vice versa, göra atmosfären mer bekväm och avslappnad.

Bild
Bild

Hushållsprodukter skapar mysighet, belyser mörka platser i interiören och kompletterar designidén. För varje rum kan du välja din egen lämpliga modell. Så för badrummet är nyanser som helt täcker lamporna och säkerställer säkerheten lämpliga. För plantskolor och sovrum bör du välja ett alternativ som försiktigt sprider ljuset och på de nödvändiga platserna förbättra belysningen med en golvlampa eller väggmodell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla belysningsanordningar kan också delas in i generella modeller, lokala ljuskällor och dekorativa lampor.

Material (redigera)

Metall används oftast som en ram, till exempel koppar, brons, mässing. Det finns också modeller av trä, som är särskilt relevanta i lantlig stil, och gips. Plafonds och lampskärmar är gjorda av glas, plast, tyg och papper.

Murano -glas är särskilt relevant för Italien, eftersom det är ett av de nationella besökskorten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kristaldetaljer, kristaller, pärlpärlor, olika typer av glas, dyra tyger och metaller, elitved används som inredning. Ramarna är dekorerade med smidda detaljer, snidning och gjutning, och lampskärmar och lampskärmar är dekorerade med teckningar och broderier.

Bild
Bild

De bästa märkena och fabrikerna

Nya designerkollektioner av elitmärken representerar flera stilistiska riktningar samtidigt:

Futuristiskt och högteknologiskt . Moderna material och fasthållna färger har valts för lamporna. Denna stil finns i katalogerna Artemide, Axo Light, Barovier & Toso, Brand Van Egmond, Moooi, Vistosi;

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Minimalistisk med original och lakonisk design. Sådana lampor finns i märkena De Majo Illuminazione, Euroluce Lampadari, Il Paralume Marina, Italamp, Masiero, Patrizia Garganti;
  • Lyxiga klassiker med många kristaldetaljer och utsmyckade ramar. Sådana ljuskronor och golvlampor produceras av Badari Lightning, Banci, Eurolampart, Mechini, Pataviumart, Schonbek.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en lampa måste du tänka på rummets storlek. Takhöjden påverkar direkt den föredragna modellen. Om de är låga kommer den upphängda takkronan att störa och risken för skador ökar. I ett sådant rum är inbyggda modeller, små nyanser, vägg- och golvlampor lämpliga.

I ett litet rum kan du hänga eller sätta en lampa med en voluminös lampskärm. Denna teknik gör utrymmet visuellt större. I ett stort rum kommer flera stora belysningsarmaturer att vara lämpliga så att det inte finns några mörka hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att inte bara ta hänsyn till rummets storlek utan också dess syfte.

För köket och oftast sovrummet behövs flera källor: de huvudsakliga och pekade ovanför arbetsytorna eller viloplatsen, läsning. Vardagsrummet kan också zoniseras med olika typer av lampor, vars design kan vara catchy och ljus.

Valet påverkas också av vilken sida rummet ligger på - soligt eller skuggigt.

I det första fallet används lampan endast när mörkret börjar, så i ett litet rum kan du bara göra med golvlampor i de nödvändiga områdena. Om sidan är skuggig måste rummet tändas oftare. I det här fallet är det mer lämpligt att köpa flera källor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Oavsett typ av belysningsarmatur är det nödvändigt att regelbundet rengöra det från damm med en borstkvast eller servett.

Kristallkronan kan rengöras med ett glasrengöringsmedel på en luddfri trasa eller en speciell handske. För att göra detta är det inte nödvändigt att ta bort varje detalj; det är tillräckligt att klättra till den med en stol eller en stege. Som en allmän vård måste kristaldelarna avlägsnas och blötläggas. För ljuskronor med högt i tak kan speciella aerosoler användas.

Samma försiktighet krävs för glasmodeller, inklusive Murano -glas. Du bör vara mest försiktig med produkter med en matt yta. Om det finns ränder kvar på det är det bäst att begränsa dig till att bara skölja under vatten.

Bild
Bild

De lättaste lamporna att rengöra är plastskärmar och lampskärmar. De kan blötläggas i varmt tvålvatten eller begränsas till att torka av med en fuktig trasa.

Tygalternativ bör torkas med en dammborste, servett eller speciella rullar med en självhäftande yta så ofta som möjligt. I vissa fall kan du torka av dessa lampskärmar och lampskärmar med en fuktig borste eller dammsuga med ett speciellt mjukt munstycke.

Det räcker att torka ljuskronans träram med en fuktig trasa och sedan torka. För metall är det bäst att begränsa sig till kemtvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

  • Interiör i klassisk stil har alla trendens karakteristiska drag: en stor säng med snidad rygg, en baldakin, mörkläggningsgardiner, stolar och bord med utsmyckade ben. En av de centrala platserna i inredningen är en chic kristallkrona gjord i form av ljus.
  • Återhållsam högteknologisk stil antar närvaron av lakoniska, men original i designlampor. Glasmodellen är i harmoni med det transparenta bordet. Interiören är designad i mörka färger.
  • Rastzon i minimalistisk design … Den är utrustad med små golvlampor som kan stå både på golvet och på ett soffbord. Den lakoniska atmosfären kompletteras av en mjuk matta som skapar komfort.

Rekommenderad: