Ljuskrona I Japansk Stil (21 Bilder): Trätakmodeller I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona I Japansk Stil (21 Bilder): Trätakmodeller I Inredningen

Video: Ljuskrona I Japansk Stil (21 Bilder): Trätakmodeller I Inredningen
Video: HOW TO DECORATE JAPANDI STYLE (and what is it?!) 🎎 2024, April
Ljuskrona I Japansk Stil (21 Bilder): Trätakmodeller I Inredningen
Ljuskrona I Japansk Stil (21 Bilder): Trätakmodeller I Inredningen
Anonim

Japansk kultur är vacker, mystisk och helt unik. Det lockar och fascinerar människor av olika nationaliteter, och många människor vill se en del av detta land i sina hem. Det är därför taklampor i japansk stil har blivit så populära. Nedan kommer vi att i detalj överväga de karakteristiska skillnaderna hos sådana lampor, materialen för deras tillverkning och också ange flera regler för val av dessa enheter.

Bild
Bild

Särdrag

I den stigande solens land tolererar de inte pretentiöshet, överdriven lyx och överdriven ljusstyrka. Denna regel uttrycks fullt ut i lampornas design - de ska vara så enkla och funktionella som möjligt. Det är därför den japanska stilen alltid anses vara minimalism. Detta betyder dock inte alls att belysningsarmaturerna ser tråkiga och för enkla ut. Tvärtom kommer en sådan lakonisk och snygg produkt att vara ett utmärkt komplement till inredningen i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller konfigurationerna av japanska takkronor strävar tillverkarna också efter maximal enkelhet. Du hittar inte armaturer som är komplexa geometriska eller andra invecklade former. Oftast är det fyrkantiga, sfäriska eller rektangulära belysningsarmaturer.

Färgschemat för strukturer är begränsat till svaga, monokromatiska nyanser. Oftast är det vitt, svart, brunt och beige. Vissa designers förnekar dock inte sig själva möjligheten att använda andra alternativ.

I de flesta fall finns det inga mönster eller prydnader på ljuskronorna. Men ibland dekorerar tillverkare enheter med hieroglyfer eller nationella ritningar.

Sådana modeller ser väldigt vackra, snygga och originella ut. De kommer att bli ett viktigt tillskott till interiören i orientalisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundmaterial för tillverkning

Sådana material används vanligtvis för att göra traditionella modeller av armaturer.

Glas

Detta är det vanligaste valet för belysningsarmaturer i japansk stil. Målat glas, mosaik och färgat glas används aldrig.

För sådana ljuskronor är glas med lugna nyanser, oftast vita eller beige, lämpligt. Samtidigt är glaset extremt frostat. Detta beror på det faktum att japanerna värderar månsken starkt.

Det är effekten av utstrålningen av denna himmelska kropp som de försöker uppnå med hjälp av matta lampor.

Glastypen beror främst på materialkostnaden. För dyra modeller används förstklassigt elitglas. För mer blygsamma alternativ används billigt glas, men alltid av hög kvalitet.

Rispapper

Sedan antiken har sådant material använts för att skapa nyanser. Dessutom bearbetade japanerna det inte med någonting. I sällsynta fall applicerades en diskret målning på papperet, vilket gav ljuskronan särskild betydelse.

Ljuset från en sådan enhet visade sig vara varmt, dämpat, något gulaktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

I de flesta fall användes bambu för att skapa hängande ljuskronor i öst. Detta robusta och mycket vackra material har alltid funnits i designen av lampor i många decennier.

Moderna tillverkare började dock ersätta bambu med mer prisvärda och välbekanta träslag för ett visst område. Tillverkare använder ofta exotisk och mycket vacker wenge eller ek.

Linné

Eftersom det är mycket viktigt för japanerna att allt är extremt naturligt och av mycket hög kvalitet, användes linne ofta för att skapa nyanser. Sådant material gjorde ett utmärkt jobb med uppgiften, det utmärkte sig genom sin hållbarhet och miljövänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att plast används i modern produktion för de flesta av de olika produkterna har detta absolut ingen effekt på ljuskronor i japansk stil. Det är nästan omöjligt att hitta en sådan lampa av billiga plastelement.

Urvalsregler

En ljuskrona i japansk stil kommer att vara en riktig dekoration för alla rum. Det kommer att komplettera interiören i köket, vardagsrummet, sovrummet eller korridoren. En kvalitetsbelysningsarmatur kommer att tjäna dig i många år. Men allt detta är bara förutsatt att du har valt en riktig japansk lampa, och inte en billig falsk. Här är några enkla men ändå effektiva tips som hjälper dig att urskilja en förstklassig armatur:

Var uppmärksam på priset . Den moderna personen är mycket van vid stora rabatter och försäljning. Naturligtvis ger många butiker med japanska ljuskronor av hög kvalitet ofta vissa bonusar. Det bör dock komma ihåg att den för låga kostnaden för lampan är en anledning att vara försiktig. Om säljaren erbjuder dig en produkt för lite över tusen, är det mycket osannolikt att den är tillverkad av naturmaterial av hög kvalitet.

Mest troligt kommer det att visa sig vara en billig plastfake, som inte kommer att motsvara de vissna kvaliteterna och kommer att bli oanvändbar mycket snabbt. Var därför extremt försiktig när du vill spara pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Betygsätt designen . Som nämnts ovan kännetecknas ljuskronor i japansk stil av minimalism och högkvalitativa material. Samtidigt är en riktig lampa aldrig färgstark. Om antalet nyanser i dess design överstiger tre eller fyra färger, är det troligtvis inte den bästa modellen framför dig.
  • Be säljaren om produktcertifikat . En kvalitetsprodukt har verkligen ett motsvarande certifikat. Glöm inte att kontakta leverantören om dessa dokument finns tillgängliga. Om allt är i ordning med varorna, kommer du säkert att få alla nödvändiga papper. Och då är du säker på att du köper en bra ljuskrona.

Dessa rekommendationer hjälper dig snabbt och enkelt att hitta en förstklassig ljuskrona i japansk stil som kommer att bli en riktig dekoration av ditt hem.

Rekommenderad: